Inlägg

Inlägg som Aurastream har skrivit i forumet
Av Aurastream

Du har inte funderat på linser eller glasögon? ;D haha

Av Aurastream

Jag skulle provat din TV hos grannen, försökt köra med uteslutningsmetoden då
A: TVn fungerar hos grannen och du ser 1an och 2an vilket skulle kunna tyda på antennen, kablarna, och allt som inte har med TVn att göra, eller
B: Du ser inte 1an och 2an hos grannen med din TV och har nog ett problem med TVn.

Du kan även prova med grannens TV hos dig, funkar den hos dig och 1an och 2an syns och din TV fungerar hos grannen, prova byt TV med grannen problem solved!

Glad påsk

Av Aurastream

Det funkar bra till de syften jag använt det till vilket är att besöka en hemsida från en annan plats för att se om den är igång eller om sidan är spärrad hos ISPn jag har / nyttjar.

Sen är det skillnad på Hide My Ass och en vanlig VPN som man ansluter sig genom med hela sitt nätverkskort för då går all trafik därigenom och inte bara webtrafiken.

Hälsningar Aura

EDIT: har alltså bara använt deras gratis webproxy

Av Aurastream

Det bästa sättet att vara säker på: Stäng av _allt_
Funkar till 100%

Problemet är bara när du ska kolla loggarna - vilka loggar?

Av Aurastream

Provat senaste grafikkortsdrivers? Kolla så inget ligger med gult utropstecken i enhetshanteraren under kontrollpanelen (förutsätter lite elakt att du kör Windows).

Av Aurastream

Jag skulle kollat efter annat nätagg om ändå CPUn ligger runt 100 W TDP.

Är det inte mer utrymme i Streamcom-chassit du skaffar eller? För isf skulle jag tryckt in ett fetare nätagg där

Edit: sen vet jag inte hur pass lätt det är att hitta så tysta nätagg, gissar att det är vad du är ute efter. Kör du CPU i originalklock ?

Av Aurastream

haha så coolt jag känner igen de mesta, disketter var ju så grymt bra då, nästan som när man idag tar med allt i dropboxen hem

Av Aurastream

Starta om tjänstefördelare, router, installera om nätverkskort i datorn, byt nätverkskabel och räkna till tio - Gör om testet och precis som tcntad skriver, prova en torrent istället.

Av Aurastream

Du kommer inte åt någon snabbknapp på tangentbordet? Har du någon kontrollpanel installerad från ljudkortstillverkarn som kan ha en snabbknapp?

Av Aurastream

Jag tror inte att den enda kostanden som uppstår för en som vill ha 1000/1000 utanför ett öppet stadsnät kommer landa på 140-200 kr/mån utan en massa extrema kringkostander så som anslutningsavgift, administrativa och övriga dolda kostnader. Vart har du hört detta? Eller menar du att det gäller en flerfamiljsbostad som får 1000/1000 på inkommande till en huvudswitch och att det beror på detta att kostnaden per person då landar så lågt? Att bandbredden då blir lägre per familj är ju acceptabelt.

Nu vet jag tyvärr inte hur det är i Stokabs nät, men generellt sett går ju priserna upp av anledningar så som prisförändringar hos leverantörer, när lagar och regler som måste följas och när materialkostnader ökar, samt hur långt det är från stamnätet.

Valmöjligheten i sig, att kunna välja en leverantör som erbjuder en kvalitativ tjänst (baserat på hastighet, kundbemötande, värdering, hur lagar och regler följs osv) är en stark fördel i ett öppet nät. Ett stängt nät jag kan jämföra med är exempelvis som Telias som inte alltid väljer att bygga ut till fiberintresserade områden när det gäller landsbyggd trots att ADSL-kunderna efterfrågat detta länge och oavsett hur många de är. Sen att det finns en kommunikationsoperatör som tar hand om ärendena till slut är en jätteviktig fördel. Givetvis kan det vara till nackdel åt andra hållet - För många kockar i soppan och det blir pannkaka när ingen kan lösa det och det leder till pajkastning. Men hellre i min mening att fler kollar på ett fel än att en enda leverantör tvärvägrar att hjälpa en kund eftersom de inte anser sig behöva ta något ansvar för en så billigt installerad tjänst.

Av Aurastream

Sant det KTL säger precis ovanför detta inlägg. Men visst är det även så att de flesta redan har images av sina spel, imgburn, dvddecrypter mfler är bra verktyg för att kunna bränna in sina skivor och sin cd-key kan man förvara lugnt i exempelvis KeePass och sen klona till flera diskar hemma. Helt rätt tänk att ta bort 5.25" platserna, men varför inte ta bort ännu mer onödigt? USB2, Hörlurar, Mic, eSata, firewire mfler portar är onödiga att ha på chassin. De flesta har dessa från moderkortet eller en annan lösning för det.

Av Aurastream

Inget fanboyinlägg här nu då men, vill iofs inte störa er streak då heller så... ;D

MEN...

HTC One - En väldigt bra telefon, haft den sen man kunde beställa den genom Dustin företag. Fungerar ypperligt i samtal, bra ljud under samtal, sällan några problem med just samtal förutom då man pratar med folk som har iPhone 4 av någon anledning, brukar vara lågt ljud då men jag tror detta har att göra med mikrofonerna på de jag ringt då flera andra med både 4S och 5S hörs riktigt bra. Jag kan höra folk väldigt bra trots mycket snack runt. Anyways, till designen är den skön att hålla i handen, väger inte lika mycket som många andra telefoner i den storleken, den känns inte svår att navigera med en hand och jag har normalstora händer (Mätver vi med S, M, L, XL så har jag L).

Bilden är extremt skarp, en 1080P skärm som har bra ljusstyrka. Beatsaudio gör telefonen till ett litet monster när det kommer till låtar med mycket bas och mid-registerinnehåll. Fördel med exempelvis metal eller trance, men nackdel i musik med mycket hihats som house och dubstep där bas tenderar att ligga för högt över alla viktiga ljud iaf när man lyssnar med hörlurar (in-ear lurar exempelvis).

Jag har märkt av lite nackdelar också efter så lång användning. En större nackdel för mig är att man inte kan trycka in extra minnessticka utan man får leva med det inbyggda 32 gigs minnet. En annan nackdel jag störs lite av är att man inte kan ta av batteriet om telefonen hänger sig vilket alla telefoner gör någon gång under normalt bruk eller när man experimenterar med något, hehe. Detta händer ytterst sällan med HTC One men det är inte svårt att återskapa en hängning efter en stunds meckande. Jag kan även påpeka att den ibland helt random blir väldigt varm, inte så man bränner sig men nästan som "om man har kollat på en full-hd film i två timmar på en laptop"-varm. Detta kommer helt random och går efter ca 30 sekunder från det att det uppstått. Vet inte om det är just mitt exemplar som gör detta men har läst om andra som upplevt liknande saker fast under längre tid.

Jag kan tyvärr inte uttala mig om iPhone 5S men av vad jag upplevt så känns iPhone 5S som en väldigt barnvänlig telefon, framför allt guldvarianten. Kan bara uttala mig om priset som jag tycker är lite väl högt på en lur som iPhone som inte ens har full-hd skärm, men det är ju Apples kassakossa

Samsung Galaxy S4 känns väldigt plastig, många kollegor har den telefonen, de tycker bland annat att HTCn känns mer som en businesstelefon och S4an som en sportfånes bästa vän ute på löprundan.

Hälsningar Aura
& såklart:
God fortsättning

Av Aurastream

Jag skulle köpt en Ultrabook, kolla recensioner på youtube om vad de klarar av rent spelmässigt. Jag sitter med en HP Spectre XT Pro och kör lite Diablo 3 ibland, funkar väl sådär (helt okej på standard och högre inställningar), ibland hör man fläktarna snurra igång men det är knappt så man märker av det om man inte är extremt känslig (brukar dra igång musik på max i hörlurarna då datorn ändå har beatsaudio). Föredrar nog att köra på mitt monsterstationära hemma istället.

Av Aurastream
Skrivet av Lenner:

Kan man ladda ner windows till en CD via windows hemsida om man har kvar produkt nyckeln på sitt gamla chassi, så man slipper köpa ett helt nytt operativsystem. Jag fick inte med någon CD-skiva där installationen för windows finns.

Nej det går inte. Tanken med en OEM Windows är att du inte ska kunna flytta den mellan datorer med olika hårdvara.

Jag skulle kikat här http://www.inet.se/kategori/272/operativsystem

Tanken med en Retail Windows 7 är att du ska kunna flytta den mellan dina hårdvaror, men bara till ett licensierat exemplar åt gången.

Hälsningar Aura, god fortsättning

Av Aurastream

Trådlösa standarder med repeatrar.. när det gäller tung trafik som bör köras med kabel ser du felet i det hela?

Vart är din längsta cat6 kabel?

Av Aurastream

Kör Common Sense beta, den fungerar klockrent! Nästan så jag inte ens märker av när virusen ramlar in

Skål

Av Aurastream

Exakt därför du ska installera om operativsystemet. Drivrutinerna ligger ju kvar färdiginstallerade för ditt gamla moderkort, ditt gamla grafikkort och dessutom annan hårdvara påverkas utav uppsättningen. Du ska ha en UEFI (grafiskt bios) vilket borde dyka upp vilken knapp det är du ska trycka på redan vid omstart av datorn (borde vara en av F-knapparna eller något åt det hållet, står i din manual också). Väl där inne ska det vara ganska lätt att hitta ord som SATA/IDE/AHCI för det är mus du klickar runt med.

Av Aurastream

grymt bra jobbat!

lycka till och god fortsättning!

Av Aurastream

Nu vill väl NSA veta vad vi lyssnar på hemma också för att avgöra om vi är terrorister

Av Aurastream

Har du inte installerat operativsystemet från början har du anledningen där - Du måste installera operativsystemet från början för att hårdvaran ska kunna installeras i ett rent läge. Hade hårdvaran vart exakt samma som sist hade du troligtvis haft olika inställningar i bios som bara behövts rättas till, men nu har du inget rätt vidare i bootprocessen.

Hälsningar Aura
God fortsättning