Inlägg

Inlägg som Aurastream har skrivit i forumet
Av Aurastream
Skrivet av rmd:

verkar det inte vettigast att faktiskt köra nyaste firmware och nyaste stabila bios/uefi-versionen på moderkortet?
förstår inte hur folk resonerar med att inte uppdatera och själv lösa eventuella nuarande ELLER kommande problem..

Förstår vad du menar, men här kommer svaret:

Till alla bios-uppgraderingar finns det en logg som beskriver vad eller vilka ändringar som har gjorts och ibland har man ingen nytta av dessa. Själv ser jag ingen nytta med min biosuppdatering då den inte påverkar lagring så som jag använder den. Här har vi ett axplock:

P5K Pro BIOS 1303
808,72 (KBytes)
2009.01.22 update

1. Adjust Option ROM scanning order such that the southbridge RAID volume would not disappear when plugging an add-on SCSI card.
2. Fix display priority may be incorrect when plugging two PCIE VGA cards.
3. Fix sometimes the system may wait about 30 seconds to boot into OS when many USB
devices are connected to the system.

1. använder inte RAID, 2. Använder inte två grafikkort och inte VGA, 3. Upplever inte det som ändå "sometimes" dyker upp för vissa få.

Av Aurastream

Bäst är nog att ta bort truecrypten så länge, eller om det nu går att flytta (vad vet jag). Sen kan du ta ut dina andra hårddiskar så att du bara har kvar SSDn, byter över till AHCI, uppgraderar till 1.3 firmwaren. Resetar bios, sätter hårddiskar i raid, installerar windows på SSDn om det är så du ska ha det, och efter ett par reboots så kopplar du in dina raidade diskar. Vet inte om man behöver bränna en skiva eller något med info om raid-partitioneringen eller något sånnt, okunnig inom raid men hoppas detta hjälper.

MVH Aura

Av Aurastream

Jag har uppgraderat till 1.3 firmwaren på min Force 3 120 GB nu, får se hur länge detta håller sig stabilt. Har fått en bsod var tredje dag sen mitt köp och lite konstiga explorer-krascher. Fick hem disken i måndags förra veckan och har kunnat köra den som längst 4 dagar utan problem. Snabb och smidig disk som jag hoppas överlever dagisåldern (och att problemen löses för alla).

Specs för er som undrar: Asus P5K Pro, Intel Q6600 @ 2.4 GHz, 4GB DDR2 Corsair Dominator 1066MHz, Massa andra hårddiskar och det är Sata-2 kontroller som jag kör på just nu. Har ingen Sata 3. Win 7 x64 Pro och jag kör med TRIM och AHCI.

Har inte senaste bios-uppdateringen men använder senaste drivrutinen för kontrollern genom tillverkarens (asus) hemsida.

Av Aurastream

Jag har en Corisar Force 3 120 GB och fick precis min första krash. Enligt deras forum ser det ut som om problemen kvarstått efter deras lilla fix. Kommer säkert en fix på detta snart (håller tummarna), annars byter jag nog mot en GT.

Av Aurastream

Det enda spelet jag rekommenderar är ju Diablo 2. Man kan helt enkelt inte slita sig ifrån det och det finns en hel del olika typer av variationer man kan köra sina karaktärer som. Dock tror jag inte du är ute efter såhär oldschool games

Av Aurastream

Hej! Jag började väldigt nyligen jobba som IT-tekniker (konsult) med en ingångslön på låga 21k (lite mindre egentligen) i månaden efter att bara ha studerat nätverksteknik i två år på högskolenivå (blev totalt tre år). Har innan detta jobbet jobbat med IT-lösningsförsäljning som säljkonsult och samtidigt som teknisk support/kundservicemedarbetare för en telefonioperatör. Båda på deltid. Innan det jobbade jag med brandsäkerhet och som IT-tekniker på en mindre skola. Alla tidigare jobb har maximalt landat på 3 månader vardera vilket påverkar mig i karriären negativt.

På säljjobbet hade jag ungefär 130 kr i timmen med provision ej inräknat. På kundservicen bara 100 kronor i timmen med provision ej inräknat. Idag har jag ungefär 125 kr i timmen. Jag tycker själv det är en helt okej ingångslön, men kollar man på vänner som gått exakt samma utbildning som mig och utan någon särskild erfarenhet så har dem med ren tur lyckats komma in på stora företag med ungefär 26 k och uppåt i månaden som ingångslön. Allt handlar om när man söker, vem det är som kallar in till intervju och hur det just nu ser ut på marknaden.

Tittar du på lön istället för vad det är du får jobba med för protokoll, hårdvara osv så tror jag du är fel ute. Visst kan jag förstå att min ingångslön var låg för min ålder (är 23 snart 24 år och började ganska nyligen), men det är helt upp till erfarenhet från just det du ska jobba med och eventuellt certifieringar/utbildning.

Du undrar säkert varför jag nöjer mig med en så låg lön jämfört med hur det ser ut på marknaden idag (det hade gärna fått vara 30 k), men jag älskar det jag gör och kommer senare få pyssla med virtualisering och nätverksteknik som är en av mina stora drömmar

Edit: För att vara lite mer on-topic så kan jag ju nämna att säkerhet är ett framtidsyrke som det just nu är ganska tyst om eftersom det talas så mycket om undret "Molnet". Snart kommer det molnet att spricka och det kommer hagla ner på IT-cheferna som i sin tur får anställa högutbildade (som gärna har erfarenhet). För att lyckas i karriären och nå högt bör du samtidigt som du läser, söka jobb och ta sånnt som du känner skulle kunna påverka framtiden positivt oavsett hur ruttet jobbet än kan vara. Se även till att gå mycket på rekryteringsträffar och berätta lite om dig som person för alla. Lycka till!

Av Aurastream

Sorry, har inte läst alla tidigare inlägg, så misstänker att jag är ganska ensam om att ha börjat med Win 95 som OS... men första datorn var nog en Pentium 133, tätt följt av en 333a Tror inte ens första hårddisken jag använde hade en hel gigabyte på sig
Operativsystemen man använt är nästan mest intressant när man hört alla låga specs: Windows 95, Windows 98SE, Win ME, Win 2000 och därefter första Windows XP, vilket det följde med disketter till (minns inte varför längre). Därefter har det vart en massa olika XP, Vista och 7 OS på alla burkarna. Även kört någon med bara Ubuntu på, minns inte exakt alla processorer men mest Intel CPUs genom hela min uppväxt.

Av Aurastream
Skrivet av Vizjaqtaar:

Hoppas att det dröjer innan det blir en verklighet även i Diablo 3...

Läste någonstans att dem redan börjat designa botar utefter vilka items dem sett på screenshots osv. Något åt det hållet, läste det iofs längesen nu.... mer än ett år sen :S så jag tror vi kan glömma det med att undvika botar i D3.

Av Aurastream

Frågan är främst vad du kör för SATA-controller på ditt moderkort? Har du inte sata 3 (6 gbit/s) så kvittar det vad du än kör av dem, om det nu inte handlar om hur mycket program du kör installerade efter operativsystemet. Lägger du in OS och nödvändiga program för att överleva ett par dagar så snackar vi om mellan 10-20 GB. Då har du inte mycket plats kvar att gotta dig med.

Skulle jag rekommendera något över huvud taget så är det att vänta, priserna kan gå ner (jag vet inte men hoppas), mängden data på dem kommer gå upp, du hinner spara lite mer till din SSD-budget och du blir supernöjd till slut Annars får min röst hamna på 60-gigs disken, mest för att den helt klart är snabbast.

Av Aurastream

Gött att du fick det att funka

Av Aurastream

Kopplat in i andra usb-portar på datorn? Om du har det, kolla dina energisparinställningar för USB-enheter eller kolla i enhetshanteraren ifall det står något fel på enheten där och posta det här.

Av Aurastream

Inte för att jag kan kod särskilt bra ännu, men jag skulle misstänka att det saknas en loop, eller repeat.form kanske det heter?

Av Aurastream

en sidonotering: här är 7200 rpms diskarna mattoys menar http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=621172

Av Aurastream

AKG 240 Studio lurar, Focusrite Saffire ljudkort (gamla firewirekortet) då mitt inbyggda (i moderkortet) låter extremt hemskt. Det är ett kännt fel på Asus P5K Pro-kortet som ingen lyckats lösa. I framtiden blir det väl en uppgradering till ett pci-express ljudkort

Ja, jag producerar för det mesta musik (i form av elektronisk dansmusik, eller mer korrekt: uplifting trance). Kör med ett par ESI nEar 05 eXperience men funderar på att skaffa en ESI sub eller kanske byta ut monitorerna då får se vad det blir.

Har ni några tips på pci-express kort som har en extern styrboard eller en grym mixerbords/ljudkortskombo så säg till! Absolut inte firewire nu tack! Och gärna över 5k i pris, eller närmare 8k då det är min budget när det ska införskaffas något seriöst Mixerbord får gärna ingå i det priset. MVH Aura

Av Aurastream

Jag har märkt av att visar man bara intresse för en enda tjej så blir man snabbt helt osynlig (vänträsket) ... eller klassas direkt som en "för på"-kille, då finns en grej man kan göra och det är att släppa den tjejen och försöka med nästa så fort det bara går. Detta för att snabbt visa henne att man faktiskt kan snacka med andra och inte är ute efter henne enbart. Låt säga att en tjej ser en som en blyg kille bara för att man inte valt att prata med henne under kvällen kan man vänta in en tid då man bara måste prata med henne, exempelvis när hon kommer fram och frågar vem man är eller man hamnar i samma sällskap.

Går man ut på krogen har jag ett tips, gå fram till en tjej direkt och hälsa, fråga lite saker och titta runt... bry dig inte om ögonkontaktsaken förutom när du pratar med henne direkt. Håll uppe huvudet som om du letar efter en vän som kanske är där, även om du går ut själv. I vissa fall kanske du hittar någon du känner och då är det lättare att blenda in med dem och vad dem håller på med, och jobba sig utåt därifrån.

Vad jag märker i vissa sociala situationer är att jag inte riktigt kan tolka vem som är "ledarn" som det så vackert talas om när det handlar om detta ämnet. Då får man skapa sig en ledare bland dem, och försöka vinna deras förtroende snabbt för att bli accepterad i teamet. Lite svårt om gruppen har två ledare som inte vill få in fler eller en enda ledare som letar efter en till ledare för att kunna välja in folk med denne. I dessa två fall har jag ingen direkt chans. Vissa grupper är ju bara ute för att "ha kul" vilket inte alltid betyder ragga osv.

Hur går det för er andra sweclockare?

Av Aurastream

Hoppas ni alla haft en trevlig alla hjärtans dag (som var igår hoppas jag).
Själv har man vart på bio med en kompis för att skratta åt filmen the green hornet ;D rekommenderas (om ni ska på date)!

Av Aurastream

Fint! PMa mig när det är uppe fler bilder!

Av Aurastream

Vad kör ni med för nätverkskort och router/switch?
Tänkte på hastigheterna på portarna ..

FTP är att föredra.. typ FileZilla som är gratis

Av Aurastream

Jag skulle aldrig rekommenderat någon datortillverkare för någon... jag länkar bara till en datorbyggarskola online eller youtubevideo där folk beskriver vad för komponenter man bör välja för bästa hemmabygget... alltid... under alla omständigheter skall man undvika onödiga program som aldrig kommer installeras, dyra licenser, kassa komponenter med sämst support och manualer som är väldigt otydliga. Gör man en dator själv finns det mängder med guider på hur du ska gå tillväga och själva sökandet av lösningar till problemen som dyker upp anser jag bara vara utbildning som sitter i tills nästa gång. Helt klart värt tidsinvesteringen och för er som envisas med att datortillverkare gör rätt, läs då gärna lite om miljöpåverkan och samtidigt gör en forskning om vart företagen finns som tillverkar de olika delarna till en dator man är intresserad av.

Vill inte säga emot ditt val att skaffa en dator från en av dem "kända" tillverkarna, om du ens ska ha en, för det är helt upp till dig själv. No offence, just tellin'!

// Aura

Av Aurastream

Jag tänkte på en kul grej med att scripta för tangentbordet, det går ju rent tekniskt att scripta egna kommandon för olika knappar på vilket tangentbord som helst med valfritt younameit program... så för mig faller den finessen bort ganska snabbt. Gällande windowsknappen tycker jag faktiskt det är bra att den utvecklas bort, inget är lika frustrerande som när den poppar upp och stör en mitt i ett krig

För övrigt väldigt bra recensioner!