Inlägg

Inlägg som saturday_sun har skrivit i forumet
Av saturday_sun

Om den här diskussionen behövs så är det kanske inte en Mac Pro du behöver.

Av saturday_sun

D-Link DIR-655 SSL-certifikat dök upp i Owncloud-klient

Hej!

Jag var med om en märklig sak häromdagen. Jag upptäckte att det var problem att ansluta till admin-sidorna på min router genom mitt LAN och googlade lite på vad som kunde vara fel. Jag hittade egentligen inget, så jag lät det vara.

När jag kom till jobbet dagen därpå, där jag har har Owncloud-klienten installerad (jag kör Owncloud på en Debian-server i mitt nätverk), upptäckte jag att en rutan för att godkänna ett SSL-certfikat hade kommit upp. Det konstiga var att det inte var certifikatet som jag skapat till Owncloud på min server, utan ett certfikat som verkar tillhöra min router, det stod "D-Link..... m.m". Jag har tyvärr ingen screenshot på det och jag kopierade inte det heller.

Routern har portar öppna för HTTP och HTTPS, samt för Teamspeak 3, som jag också kör på Debian-servern.

Vi har ingen utrustning från D-link på jobbet, inte så långt ögat når.

Är det någon som vet vad detta kan vara? Eller håller jag på att bli tokig?

Mvh
saturday

Av saturday_sun
Skrivet av Diaxuzz:

Eftersom han spelar vädigt mycket, så vet jag inte riktigt om ett ultra thin keyboard är så bra.

Jag har spelat BF4 ett par timmar på Apple-tangentbordet, inget att rekommendera direkt, men det gick. Litet tangentbord på budget är inte bra alls om man spelar mycket, någonstans måste man kompromissa.

Av saturday_sun

Tror inte att du behöver en i7-cpu för Football Manager 2014, du klarar dig på en i3 eller i5.

Av saturday_sun

Z87I-PRO mITX, går som tåget. Kör alltid Asus, allt från DVD-spelare, moderkort, grafikkort, laptops.. Visserligen var t.ex. Asus EEE 900 rena skräpet egentligen, men då var det ju kul.

Av saturday_sun

Apples lilla tangentbord med sladd är helt underbart, men jag vet inte om det säljs längre. Det är extremt litet och ganska skönt att skriva på.

http://www.amazon.com/Apple-Wired-Compact-Keyboard-MB869LL/dp...

Av saturday_sun
Skrivet av Extremaz:

Visst kan du varna folk, men det beror troligen inte på själva nätdelen eller märket i sig. Det finns budget nätagg och kvalitets nätagg och man köper det som plånboken tillåter.

Men tror mer på Hardware Guys svar (10 000 inlägg vs dina 100 så han har erfarenhet) och sett/fått mycket hjälp av honom på forumet också. Han klagade inte på din processorkylare utan på mosfetarna på morderkortet som blir riktigt varma och har inte någon direkt kylning på sig. Så om dom då värmer upp moderkortsplåten och kabeln har legat precis där så kan den smälta.

Kan du ta en bild eller två på kontakten och vart den låg?

Jag tycker det verkar långsökt att moderkortet skulle ha värmt moderkortsplåten så att en molexkontakt förstörs och kortsluts. Det låter mer som att molexkontakten var trasig redan från början. Men visst, var det fler kablar som var förstörda så...

Av saturday_sun

Ett Corsair CX 600M 80+ Bronze Modulär kanske?

Av saturday_sun

Den disken är tyvärr inte känd för sin hastighet.

Av saturday_sun
Skrivet av Cyberduck:

Har ens 4970k släpps? trodde bara 4790 släpps ännu

Ja just det!

Det skulle ju dröja ett tag

Av saturday_sun

Varför inte en 4790k?

Av saturday_sun

Har ni testat att installera om just de spelen?

Av saturday_sun

Har bytt till Intel SSD i både Macbook 2009 och 2011, lite skillnad, men inga problem. Tänk på att TRIM-funktionen i OS X endast funkar med Apples egna diskar, så man måste köra tredje part-program. T.ex. programmet "Trim Enabler".

Av saturday_sun

Windows 8.1 är Microsofts bästa operativsystem, men det är inte det bästa operativsystemet någonsin för det.

Av saturday_sun

Om datorn reagerar på stötar eller vibrationer kan det vara en mekanisk hårddisk som inte fungerar. Eller som MultiMan föreslår, att moderkortet eller någon annan strömförande del kommer åt metall.

Av saturday_sun

Asus Z87 PRO är trevligt: http://www.asus.com/Motherboards/Z87PRO/

Och här har du Asus Z97 PRO: http://www.asus.com/Motherboards/Z97PRO/

Av saturday_sun

Använder både PC och Mac. Råkar ha en Iphone, men det har inget med mina val av datorer att göra.

Av saturday_sun

Hej!

Jag har ett svart Bitfenix Prodigy, haft det sedan realeasen och är nöjd med det mesta. Dock fastnar det väldigt mycket damm i chassits framsida. Använder en 230mm fläkt, så dammet täcker snart hela fronten. Det är ju i grunden bra att det fastnar i fronten och inte åker in i chassit, men det blir väldigt fult ganska snabbt. Jag har sett att era nyare Prodigy-chassin, de i olika färger, har lite annorlunda front, med insug från sidorna (stämmer det?) - det finns inga planer på att introducera en sådan front även för den svarta - med möjlighet att byta ut den gamla? I nuläget plockar jag bort hela fronten och rengör den, inga problem egentligen, men önskar en snyggare/bättre lösning.

EDIT: såg nu att det finns: BITFENIX Solid-Front Panel heter de visst! Fanns en svensk återförsäljare vad jag förstår.

Av saturday_sun

Kollat temps och sådant? Varmt just nu, och det påverkar ju innetemperaturen också. Testat att installera om drivrutinerna, uppdaterat dem?

Av saturday_sun

Kör medium-inställningar så tycker jag att det borde orka upp i 60FPS utan drops i 1080p.