Inlägg

Inlägg som Dr.Mabuse har skrivit i forumet
Av Dr.Mabuse
Skrivet av Galvanizer:

Ett annat alternativ kan ju vara att införa kraftigt höjda bötesbelopp, vilka är inkomstbaserade, för att inte skapa alltför stor orättvisa. Samt fler trafikpoliser, som förr i tiden.

Som det ser ut idag när det inte finns några poliser ute så är det ju självklart många som inte följer reglerna. Eftersom det inte knappt finns någon risk för påföljder, annat än vid en olycka.

Knappt då heller. Blev påkörd av en bil som passerad spärrlinje utan att polisen lyfte ett finger. FB fick lösa det.
Man kan ha hur många lagar som helst men utan polis på vägarna, som du nämner, och som bevisligen fungerar för att höja den allmänna trafikmoralen, kommer vi inte mycket ändras på vägarna.
Vi hade typ trafikutbildning i grundskolan men vet inte hur det är idag. Vore kanske inte helt fel att ha trafikutbildning med betyg på det också? Något som kan användas som ett index tillsammans med inkomsten när dagsböterna skall beräknas (om vållande förstås)?

Tror jag har en motion till riksdagen

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Barsk66:

För att ytterligare krångla till det så gäller ju att bilister har väjningsplikt mot korsande cykelleder strax efter en korsning eller cirkulationsplats (rondell). Detta (min tolkning) är för att cyklisten kan ju ha påbörjat korsandet innan bilen ens hunnit svänga ur rondellen eller korsningen.

Inte rakt fram i korsning men ut från cirkulationsplats ja.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av suhrim:

Hur är detta otydligt? Det går omöjligen att tolka till att bilisten skulle ha fel i ett sånt läge, hoppar man av sin cykel och rusar ut på gatan så har man gjort fel.

Hur är detta otydligt: "Nej, rent allmänt så verkar vissa - trots länkar till både lagar och informationssidor - hävda både det ena och det andra. Ur det perspektivet kan jag inte vet med säkerhet veta hur just du tolkar informationen om du är otydlig" - och då avser jag det inlägg jag svarade på, "det borde inte vara svårt att förstå".

Av Dr.Mabuse
Skrivet av suhrim:

Jag menar såklart cyklisten, eller gångtrafikanten som det skulle vara efter han hoppat av sin cykel, med tanke på vad jag citerar under i inlägget borde det inte vara svårt att förstå.

Var det otydligt för att jag skrivit flera gånger i tråden?

Nej, rent allmänt så verkar vissa - trots länkar till både lagar och informationssidor - hävda både det ena och det andra. Ur det perspektivet kan jag inte vet med säkerhet veta hur just du tolkar informationen om du är otydlig.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Ashzala:

@suhrim syftar på cyklisten.

Efter flera inlägg i denna tråd kan man inte vara säker.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av suhrim:

Om det nu skulle inträffa så är det fortfarande hens fel.

Vem är hens? Föraren eller cyklisten?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Maskaren:

Om dom säger att det är fläktarna i datorn som vibrerar då? Eller att du kanske rullar stolen när du spelar. Klickar på tangentbordet. Datorn påverkar elnätet så grannens högtalare surrar när du spelar.

Grannar kan klaga över vadsomhelst och det behöver inte betyda att man faktiskt gör någonting fel. Så att säga åt någon att sluta göra det eller gå ut på gården för att göra grannarna glada är lite extremt.

Då aktiverar jag brusreduceringen i mina hörlurar. Problem löst.

Det jag menar är att man kan vara tillmötesgående inom rimliga gränser. Därefter får man välja vad man vill lägga energi på.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Maskaren:

Till alla som säger att det bara är att sluta röka. Tänk om eran granne bestämde sig för det låter för mycket när ni spelar. Skulle ni sluta då? Eller skulle ni ta med datorn ut på gården varje gång ni vill spela?

Nej, jag tar på mig hörlurarna. Problem löst.

Av Dr.Mabuse

Slänger allt som jag hittar undanstoppat och inser att jag inte längre kommer använda. Inget kanske, antingen ja eller nej. Nej = soptippen. Har gått från "horder" till to "less-is-more" i livsfilosofi.

Av Dr.Mabuse

Låter som ni förtjänar varandra.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av totte1015:

Frågan är, är det svårt att jobba inom IT?
Vad är mest utmanande?

Att hänga med i utvecklingen.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av GLaDER:

Inbox-zero.

Ligger det i inkorgen är det icke-hanterat. Alla mail kategoriseras så fort de är lästa och majoriteten av alla mail hamnar i MISC. Har en del regler för detta men det mesta görs manuellt.

Det finns ett undantag, och det är mail som jag av någon anledning vill ha i blickfånget under en period (ex. biljetter som är aktuella under en resa). Då flaggar jag dem och sen får de ligga kvar i inkorgen.

Finns en grundregel för varje inkorg som är: "om mailet är läst och det har gått mer än 15 minuter och mailet inte är flaggat", flytta det till MISC. Då hinner jag kategorisera om jag vill, men jag kan också läsa ett mail på språng och det kommer sorteras automatiskt.

Typ samma. Sätter flagga på det som skall ageras på men som inte kan lösas direkt. Lösta mejl flyttas till mappen Åtgärdat. Men jag gör det manuellt.

Hade regler som sorterade mejl till olika mappar tidigare men sökfunktionen fungerar så bra så det finns ingen anledning längre.

Mappen åtgärdat töms vart annat år i enlighet med vår GDPR policy.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av dannesthlm:

Okej, nu gick jag igenom tråden men hittade inga tankar och funderingar kring det mest uppenbara?

Jag har iaf. samma problem med Storbritannien-uppringningar. Då är självklara frågan/lösningen(?), finns det inga funktioner i telefonen för att blockera utlandssamtal helt och hållet. En annan variant skulle vara att blockera land för land...?

Hur ser möjligheterna ut här? Finns bra/seriösa appar som folk använder eller finns möjligheten någonstans i nyare telefoner redan?

Nej. I alla fall inte på Iphone. Ett tag var det så störande att jag kontaktade min dåvarande operatör men de saknade även dom tekniken för dylika. Det är lite fascinerande att min brandvägg tillåter geofencing men inte telefonen.

Har försökt med appar och tips-o-trix som inte visat sig fungera, tyvärr. Telefonsystem verkar vara gammal teknik i ny förpackning utan integritet i projektbeskrivningen.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Harddrive:

Jag undrar varför mobiltelefontillverkarna inte har någon typ av antispam som man har på mejl. Får nu nästan dagligen sms länkar till olika casinos och dylikt. Nästan så att man vill skaffa nytt nummer då det inte går att göra så mycket åt saken

Företag och folk som skickar reklam över SMS hör till dantes första eller andra ring i helvetet

Anti-spam bygger på ett poängsystem där flera vektorer värderas. Ska jag killgissa så beror det på (främst?) två saker, 1) SMS kan skickas anonymt per design, så där försvinner en vektor man kan använda sig av. 2) Analys av innehåll i realtid kanske blir för prestandakrävande då jag - återigen killgissar - skulle bygga på en onlinetjänst för att vara någorlunda effektiv.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Hatesunday:

Här löser erat problem gjorde för mig tog typ en vecka sen dess har jag ej fått oönskade samtal längre , länkar länken nedanför här

https://nixtelefon.org/nixa-dig/fler-satt-att-nixa-pa/

Suck.... Tror du på alvar någon robot i Venezuela bryr sig om Nix?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Spiken33:

Hej! Jag har nyss uppgraderat både CPU och GPU och jag slipper gärna uppgradera PSU så jag tänkte se ifall ni tror att 550W räcker för denna datorn. Enligt CoolerMaster’s PSU kalkylator så räcker 386W men ville säkerhetskolla och se vad folk säger.

Specifikatoner:
GPU: Radeon RX 6700XT
CPU: Ryzen 5 5600G
Moderkort: B450I GAMING PLUS AC
Ram: Två HyperX 8GB stickor
Lagring: M.2 250GB och SSD 1TB

Tacksam för svar.

Tips! Testa att peta in dina uppgifter här: https://seasonic.com/wattage-calculator#

Verkar som ditt bygge mår bäst av en PSU med minst 650W.

Av Dr.Mabuse
Skrivet av darrenj:

Jo det var dem. Fyllda med mycket sarkarsm, ironi och anekdoter: GN och JaysTwoCents
Linus not so much. Men han lätt och hånfylld byt från 1080ti till mer relevanta kort pga "misstag"

?

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Clasito:

Äsch, det räcker nog till ett 4060 dock

Så länge mitt 1080Ti orkar Destiny 2 har jag inte så brottom 😁

Av Dr.Mabuse
Skrivet av Nozomi:

Vilket fantasiland bor du i? MSRP i sverige finns inte iom skatt.

Precis. För oss är det väl ointressant vad en bunt utländska influensers siar om för MSRP när vi har helt andra priser i Sverige.

Edit: förtydligande

Av Dr.Mabuse
Skrivet av SpaceAce:

Har ni märkt hur tyst det är bland alla Youtubers ikväll gällande detta släpp? Alla var rörande överens om att det inte skulle gå att få tag på kortet till MSRP, att priset var ”fejk”.

En dånande tystnad från alla nu när det visade sig att det fanns mängder av kort till MSRP 😂

Vem säljer en 4070 Ti 12 GB för 8.500kr? Blir köp direkt!