Inlägg

Inlägg som JonteP0nte har skrivit i forumet
Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Hur gör du med alla bilar du inte har råd med, alla resor du inte gör och liknande? Se inte på film om du prioriterar ätande...

Menar du alltså att de som gjort filmen tjänar mer på att jag inte alls ser på deras film och inte kan rekommendera den till vänner etc. etc. än om jag ser filmen utan att betala? All publicitet är bra publicitet.

Synen på immateriella saker måste förändras i folks ögon, istället för att se t.ex. ett musikalbum som sin ägodel så får man se det som ett reklamverktyg (jfr reklamfilmer), och istället tjäna pengar på konserter, merchandise osv.

Även detta om mersmak bör uppskattas mer av olika skivbolag och filmstudios. Köper man filmen är kvalitén bättre, man får ett fodral och skiva att stoltsera med m.m.

Istället för att försöka utrota och stoppa utvecklingen får skivbolag och alla andra anpassa sig efter den.

Angående detta domslut var det ju helt klart väntat, men de kommer förhoppningsvis att frias efter x antal överklagan. Om de inte gör det så kommer det ju egentligen att bli möjligt att stämma ett företag som tillverkar bestick för att de kan användas som mordvapen.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hygglo
PWM-Kylning?? vad är det??
Med i förpackningen så fick jag några småflänsar måste man montera dessa åxå??
Tror inte jag har några nu på orginalkylaren..
Den här kylaren är det jag ska montera. Arctic Cooling Accelero Twin Turbo

Alla de 8 små ska sitta på minneskretsarna, de resterande ska sitta på PWM-modulen. Prova googla lite för att se var de ska sitta, eller kolla i manualen för att få en idé.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hygglo
Lyfter en gammal tråd igen..
Jag har ett ati radeon 1950 pro 512 som jag ska montera ny kylning på.
När man lossat fästena för gammla fläkten måste man då bända och bryta mycket för att kylaren ska lossna? Finns risk att man bryter sönder något?
Finns någon guide med bilder och bra beskrivning någonstans?
Hittar inget på swec. om det... fast jag kanske är blind...

Menar du att du är rädd för att kylpastan har "fastnat" i GPUn? Mitt sapphire 1950pr lossade i varje fall väldigt snällt när man skruvat loss kylaren. Dock var det ett helvete att fixa en ordentlig PWM-kylning till kortet, tänk på det när du ska rigga ny kylning.

Av JonteP0nte

Den där lådan var ju skitball, verkligen något jag skulle kunna tänka mig!

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZiBBiTiiiA
Jo jag har kollat på denna lite . http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=368359 . TACK! Men jag är inte säker på om jag vill ha den för liksom nu när jag har Nvidia och gå över till ATI är stort för mig för jag vet knappt not om ATI. :S

Äh, skillnaden mellan ATI och nvidia är att du laddar ner drivrutinerna från atis hemsida istället för nvidias, annars är det i princip samma skit. Kortet som du funderar på (HD4870) ser finemang ut också.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MarcusW
Varför vill du det?

Jag har använt mig av ATItool i åratal och är van vid det gränssnittet, och finner det också mer simpelt än rivatuner. Om det skulle finnas någon enkel lösning på problemet så skulle det vara skittrevligt, men annars får jag ändå nöja mig med rivatuner

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devildoll
rivatuner kanske kan kirra biffen. prova det.

http://downloads.guru3d.com/RivaTuner-v2.22-download-163.html

Grejen är att jag helst vill kunna använda mig av ATItool.

Det fungerar med rivatuner, men det skulle vara guld om ATItool/CCC också kunda göra jobbet.

Av JonteP0nte

Powercolor HD3850 AGP+överklockning=huvudvärk

Har nyligen införskaffat mig ett HD3850 AGP. Allt fungerar felfritt (och snabbt ) Men jag har ett otroligt störande problem angående överklockning.

När jag går in i CCC, låser upp overdrive och drar upp mätaren till något värde och sedan klickar på apply så går mätaren ner till originalvärdet igen. Samma sak händer med ATI-tool. Någon som har någon idé på hur man fixar detta?

Av JonteP0nte
Citat:

Ah, tack så mycket.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FeSk28
9800GX2 har ju det, så varför skulle inte detta ha de?=). Det räcker ju till "vanlig" SLI, så du borde ju bandbredden räcka här med. Om du har ett kan du ju alltid öppna upp de och dissekrara det;)
De bygger väl på samma princip antar jag? bara annat kretskort och GPU, och buss=)

Jahaja är inte så otroligt insatt vad gäller bandbredd osv. Jag tänkte bara att med vanlig SLI så är båda korten kopplade till moderkortet via PCI-E portar som då försörjer dom med separat bandbredd, men det kanske är en lite för enkel förklaring.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FeSk28
Tror att dom har en intern SLI brygga, tror det iaf.

Men är det verkligen tillräcklig bandbredd för att sli-bryggan ska kunna forsla över data till det andra kortet också? Känns som att det borde vara någon form av intern pci-e kontakt, fast jag ser ju inga sladdar eller något på de där bilderna. Finns det ingen bra bild som visar hur de är ihopkopplade?

Av JonteP0nte

Det är en sak som jag inte förstår; hur är de båda korten sammankopplade? egentligen? Ser ingen kontakt för det andra kortet på bilden...

Av JonteP0nte

Den passar finfint hängandes i julgranen nu när lamporna kom dit.

Av JonteP0nte

Oblivion och Fallout 3 tycker jag suger. I fallout 3 så blir man bara så förbannat jävla frustrerad för att det är så omständigt att döda en enda fiende, och oblivion bygger ju på samma motor. För mycket prat för min smak också, skip the bullshit liksom. Dessutom tar det för lång tid att ta sig till olika ställen, för stora världar.

Av JonteP0nte
Citat:

Om statistiken bryts ner i enskilda operativsystem är Windows XP vanligast med 66,31 procent användning, med Vista strax efter på 20,45 procent.

Vadå strax efter? Över dubbelt så många som använder XP ju. Nästan 3 gånger så många.

Av JonteP0nte

Jag har ett par Z4. Om du vill få en bas som kan låta extremt högt och producera fjortisljud så är de inte så mycket att satsa på. Däremot är ljudet riktigt bra, med ett hyfsat rikt mellanregister och en "träffsäker" bas. De blir också bättre och bättre med tiden, jag upplever min bas som kraftfullare nu än när de var nya.

Slutsats: prisvärda.

Av JonteP0nte

Ska du använda den som studiodator till något musikprojekt så skulle jag iaf sätta in ett någorlunda vettigt ljudkort i pci-platsen. Det inbyggda är förjävla dåligt.

Av JonteP0nte

Re: Låta när den laddar?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av simon l
Hej!

Ska en hårddisk låta när den laddar något, den är helt tyst när den inte laddar, men somsagt låter vid ladd. Det låter inte annorlunda en vad de flesta datorer låter när de laddar, men en del låter inte ens när de gör det.

Är detta ett tecken på att den är påväg att gå sönder eller helt normalt?

Det är en Samsung 250GB, model vet jag inte, men den är cirka 1 år gammal.

Mvh

Det är olika från hårddisk till hårddisk och hur bra chassit är på att ta upp ljuddämpningarna från disken. Min hårddisk knattrar på som inni helvete, men den har hållt i 5 år nu snart, så det är nog inget tecken på att den håller på att gå sönder.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fire_Ice
Låter väldigt konstigt då jag har ett Sapphire X1950pro 512MB GDDR3 AGP och det går aldrig över 65C, vid spelande ligger det vid 55-60C...

Som sagt, min fläkt är probably trasig.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av marteN_larsson
Då blir det en Accelero S1 med en 120mm Nexus på då! Skulle inte betalat 89kr för de fläktarna från Arctic Cooling (även om de säkert är bra).

zaman: Fläkten på 1950Pro är väldigt dålig, fick artefakter i COD4 efter två minuter...

Det låter som en ganska bra idé faktiskt. Fast jag tror ändå att jag kör på med twin turbo:n, känns som det är en bättre lösning med 2 fläktar på en så pass stor kylfläns.