Inlägg

Inlägg som JonteP0nte har skrivit i forumet
Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zaman
120C med stock fläkten på 100%??

Du har visserligen mycket damm mellan kylflänsarna och på fläkten. Gör rent kylaren först och se om det blir temperatur förändring för vilken stock kylare som helt ska inte behöva köras i max hastighet för kyla kortet.

Gör det innan du ger dig på att köpa i onödan och kolla så att kylaren sitter som det ska annars kan du ta och titta här http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=174895 som jag tror passar ditt kort bäst och låter ingenting.

För inte så jätte länge sedan hade jag ett Sapphire X1950 AGP som jag kylde med kylaren jag länkar till.

Eller Accelero S1 om du vill köra passivt. Alternativt kan du smacka på en 120 fläkt för att vara på den säkra sida,

Jo jag vet, det är sjukligt mycket. Men jag tror att fläkten har gått sönder, eftersom den låter som en skördetröska i en ventilationstrumma även på låg hastighet. Dessutom vill jag kunna överklocka lite och allmänt förbättra kylningen på kortet.

Den där kylningen finns inte att köpa på varken webhallen eller komplett, vilket är ett krav tyvärr :/

marteN_larsson:
Jag tror inte att passivt håller måttet i min usla låda som inte har så bra luftflöde. Kör hellre på lågvarviga fläktar som nästan inte låter något än på helt passivt. Bra att man får med pwm-flänsar iaf, då slipper jag oroa mig över det.

Av JonteP0nte

Min polare med det där moderkortet upplevde exakt samma problem. Så det lär ju vara där som felet ligger.

Av JonteP0nte

Ny kylning till mitt 1950 pro AGP

Eftersom mitt sapphire 1950 pro blir ca 120 grader vid spelande med stockfläkten på 100% så känns det värt att byta ut den. Då har jag 2 st alternativ.

1. Arctic Cooling Accelero Twin Turbo (http://www.webhallen.com/prod.php?id=89737).

2. Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2 (http://www.webhallen.com/prod.php?id=85098) + Extra fläkt till accelero (http://www.webhallen.com/prod.php?id=84890)

Vilket är då det bästa alternativet tycker ni?

Och en annan fråga ang. kompabilitet så står det på arctic coolings hemsida om accelero S1 att "ATI Radeon X1950Pro requires an extra Voltage Regulator Heat Spreader Module." men i webhallens info om den så står det "• Medföljande tillbehör
- 2 x Kylfläns för spänningsregulator"
Hur ska detta tolkas?

Om twin turbon så står det ingenting alls om att man behöver en extra voltage regulator grejsimojs.

Om ni har något bättre tips på VGA-kylare i samma prisklass som är 100% kompatibelt med 1950pro AGP hos antingen komplett eller webhallen så uppskattas detta.

Tack på förhand!

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av plexorg
suck kul, men för att friska upp mitt minne.
Om tex. jag har spelet men skivan är för repig etc. (går inte att spela) och om dem tar mig för att jag fildelat deras spel men sedan ser att jag var tvungen att ladda ner spelet slipper jag böter då?

Om du fortsätter dela det som du laddat ner så är det ju ett lagbrott...

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fryguy
ja så allt som kommer från japan är exklusivt...

Nej, inte allt. Speglar.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fryguy
*suckar djupt*
men svara på vad som är så specielt med dina japanska speglar, vore iaf av visst intresse..

Det kan jag svara på åt honom... Speglarna kommer ju från japan! Det är inte många japaner som tillverkar speglar, vilket gör att de blir otroligt unika och dyra.

Av JonteP0nte

Fyfan, hårdvaran är ju en extrem flaskhals för det där chassit... En Core i67 Octa 56453745630+ skulle nog duga som processor, tillsammans med ett Radeon HD99252390XTXX.

Av JonteP0nte

Det där kortet ser riktigt tungt ut, det kan börja böjas med tiden eller?

Förresten halvt OT: "Give me 5 GDDR or nothing" måste varit den töntigaste texten jag sett på en kartong... Liksom, vad menas? Att allt som inte har GDDR5 är totalt värdelöst? Även saker som inte är datorprylar?

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NoNamesWayne
Föresten , nu ska jag spela Crysis på min Ma... Nej vad säger jag , det går ju inte att spela högpresterande spel på Mac.
Pc ska det naturligtvis stå.

Crysis går visst att spela på en Mac, bara det att man inte kan vara en grafikhora för att kunna uppskatta det. Det sista man borde bry sig om i ett spel är grafiken. Gameplay, storyline är det väsentliga. Jag spelar God Of War till PS2 framför Crysis anyday.

PCn är dessutom döende som spelplattform, det finns mycket bättre spel till PS3/Xbox 360 idag, och 360:n kostar ju bara 1800 spänn nu.

Av JonteP0nte

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av polack
[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av JonteP0nte
Sedan att de glömmer att:

- Macbooks är riktiga kvalitetsdatorer byggda i aluminium och andra fina material

Vilket HP datorn också är om jag kommer ihåg rätt - Inte fan är den cnc-fräst ur ett enda stycke aluminium och byggd med lika mycket omtanke. Och? Det är mycket spec-runk över att jiddra över hur underbart det är att ha aluminium. Det blir fett varmt och man kan inte ha datorn i knäet särsillt länge om man inte vill få skador på pungen. Aluminium leder nämligen värme rätt bra.

- De har sjukt snygg design

En personlig åsikt - Förvisso, men jag har aldrig hört någon säga att en mac är ful. Vad är det som är så snyggt med macar, förstår inte. De är bara inte särsillt fula, men jag hänger inte upp den på väggen för det. Gnäll istället på hur fula många pc's är men kom inte och påstå att en mac är vacker för det.

- De har riktigt bra skärmar (LED-backlit)

Har Hps laptops också vad jag vet. - Då hamnar vi i Macbooks prisklasser nästan. Ja, eeepc 701 är ju väldigt nära samma pris som macbooks

- De har en ordentlig batteritid

Har Hps laptops också vad jag vet. - Se ovanstående svar. Se ovanstående svar

- De har OSX

ok? Min HP har PC-BSD samma sak i princip fast gratis - Det är fortfarande inte OSX. Inget är likadant som OSX. Och? Kör själv windows på mac

- De har fler program inkluderade i OSX som man slipper köpa separat

Gör man i linux och BSD också - Linux+BSD=Avancerat och jobbigt. Och de suger jordpung allihop så man måste köpa nya...

- De har många smarta funktioner (multi touch-pad, magsafe osv)

De har flertalet "vanliga" laptops med. - Nämn en laptop med multi touch och magsafe? vem köper en mac för magsafe? Touchpaden saknar ju knapp nuförtiden och multi-touchen funkar inte med alla program

- De är antagligen snabbare med OSX än motsvarande dator är med vista.

Visst beror på programmen. Photoshop är snabbare i Vista än i OSX. - Förvisso, men OSX drar mindre resurser än vista och kräver inte 2 gig ram. Dessutom så drar antivirus osv som man inte har igång på en mac prestanda i bakgrunden. Vet inte vad du använder för anti-virus... Vista kräver 512mb ram och det är ju inte som om några nya datorer byggs med en gig ram, vilket Vista fortfarande rullar på i.

Har själv en macbookpro som jag är väldigt nöjd med, dock inte pågrund av dessa saker. OSx är sjukt överskattat, köp inte en mac för att den är "snygg" eller något annat trams... Ska du bli blåst på 28k ska det var pga av något annat

[/QUOTE]

Du kan ju för fan inte jämföra EEEpc med en macbook av ungefär 7000 anledningar. Det är som att jämföra en Opel Astra med en Porsche 911 och säga att Astran är bättre att köpa för alla för att den har billigare vindrutetorkare. EEEpc och macbooks är riktade till helt olika grupper, och kan därför inte alls jämföras. Eller måste man offra sjukt mycket prestanda, skärmstorlek, upplösning osv osv osv för att få LED-backlit skärm och bra batteritid på en PC billigt?

Som någon sagt, appledesign har inte apats efter utan anledning.

Tror du har missuppfattat den nya touchpaden. Genom att trycka ner den så sjunker den ner lite i sin plats och "klickar", precis som en vanlig knapp. Så knappen är fortfarande kvar. Att multitouch inte stöds av så många program spelar inte så stor roll för min del, det stöds till alla "core program"(eller?) som ingår i macen vilket är de som man mest använder.

Att du inte gillar OSX bryr jag mig inte så mycket om, då det är din åsikt. Många köper en Mac pga OSX, vilket var varför jag skrev det bland "försäljingsargumenten".

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jkrx
Text

Sedan att de glömmer att:

- Macbooks är riktiga kvalitetsdatorer byggda i aluminium och andra fina material

Vilket HP datorn också är om jag kommer ihåg rätt - Inte fan är den cnc-fräst ur ett enda stycke aluminium och byggd med lika mycket omtanke.

- De har sjukt snygg design

En personlig åsikt - Förvisso, men jag har aldrig hört någon säga att en mac är ful.

- De har riktigt bra skärmar (LED-backlit)

Har Hps laptops också vad jag vet. - Då hamnar vi i Macbooks prisklasser nästan.

- De har en ordentlig batteritid

Har Hps laptops också vad jag vet. - Se ovanstående svar.

- De har OSX

ok? Min HP har PC-BSD samma sak i princip fast gratis - Det är fortfarande inte OSX. Inget är likadant som OSX.

- De har fler program inkluderade i OSX som man slipper köpa separat

Gör man i linux och BSD också - Linux+BSD=Avancerat och jobbigt.

- De har många smarta funktioner (multi touch-pad, magsafe osv)

De har flertalet "vanliga" laptops med. - Nämn en laptop med multi touch och magsafe?

- De är antagligen snabbare med OSX än motsvarande dator är med vista.

Visst beror på programmen. Photoshop är snabbare i Vista än i OSX. - Förvisso, men OSX drar mindre resurser än vista och kräver inte 2 gig ram. Dessutom så drar antivirus osv som man inte har igång på en mac prestanda i bakgrunden.

Av JonteP0nte

Sedan att de glömmer att:

- Macbooks är riktiga kvalitetsdatorer byggda i aluminium och andra fina material
- De har sjukt snygg design
- De har riktigt bra skärmar (LED-backlit)
- De har en ordentlig batteritid
- De har OSX
- De har fler program inkluderade i OSX som man slipper köpa separat
- De har många smarta funktioner (multi touch-pad, magsafe osv)
- De är snabbare med OSX än motsvarande dator är med vista.

Dessa punkter motiverar rätt ofta till att spendera lite mer pengar för samma prestanda hårdvarumässigt.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ma3stro
Var det någonting som var rätt i den annonsen?
Måste ha varit en praktikant.. (55årig praktikant) som skrev den..

Probably. Jag visste inte att NASA hade 80 gig hdd sammanlagt på sina datorer, eller att 512mb ram=oändligt mycket ram. Hahaha

Av JonteP0nte

Eller varför inte Sibas annons på världens snabbaste dator:

http://images.istheshit.net/vfzrwrje.jpg

Gotta love ADM <3

EDIT: Bilden funkade inte, aja, länk:

http://siba.istheshit.net/

Av JonteP0nte

Tredjeplatsen tycker jag var helt klart sexigast.

Av JonteP0nte

Den var helt klart bättre än den första, underhållande att se på och välgjord. Ibland är det bra med reklam att folk inte hajar poängen - det skapar nyfikenhet och intresse. Någon som kommer ihåg 3:s första reklamer? De sa aldrig vad de sysslade med eller någonting, ändå så lyckades dom fånga vår uppmärksamhet.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av christiaan92
ll

Håll Käft bara sköt du dit så sköter jag mitt

Snacka om bra kritikmötande där.

Nej, det här var ingen höjdare. Har sett sämre, men också mycket bättre. Snygg färg till chassisidorna, annars kass datorbeskrivning ("original graffe" säger mig inte ett skit) och färgen passar inte alls in med framsidan, du bör verkligen lacka om den också.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bjarva
12800 fast med skatt så kostar den ca 17000. Skattesmitning is the skit.

17 000 för den där burken? Det skulle jag aldrig betala. Inte ens 12800 spänn skulle jag lägga ut.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Och den stora frågan är ..... fungerar det utan att även det andra kortet i datorn är från Nvidia? Svaret lär vara ett rungande: Nej!

Det är väl klart, med tanke på att du inte kan använda en nvidia-drivrutin med ett ATI-kort? Nyheten säger också att bara samtliga Geforce 8/9/GTX200 kort funkar. Inga ATI-kort alltså.

Av JonteP0nte

Vänta lite... fick allt det där plats på 8 kb? Eller förstod jag allt fel?