Inlägg

Inlägg som JonteP0nte har skrivit i forumet
Av JonteP0nte
Skrivet av Tomte.2000:

Jag funderar också på att köpa den här skärmen... Jag har visserligen ett nytt grafikkort som lugnt stödjer 1920x1080 men resten av min dator är ganska gammal så jag vet inte om den skulle orka med 1920x1080 i alla spel. Skulle detta betyda att skärmen inte kommer fungera tillfredställande om jag blir tvungen att sänka upplösningen till typ 1366x768@60+hz i spel?

Skulle det också gå lika bra att få upp skärmen till 75hz i WinXP?

Jag tycker inte att skärmen skalar speciellt mycket sämre än andra TFT-skärmar, men det kanske bara är jag.

Förresten, när jag har skärmen i 75 Hz och försöker spela vissa spel fungerar inte detta, skärmen börjar flimmra som in i helvete och färgerna blir helt förstörda. Kan bero på min dator också, det vet jag inte.

Av JonteP0nte

Att vara en "fanboy" för ett företag är så otroligt löjligt och meningslöst. Köper den produkten som är bäst och mest prisvärd, vem fan bryr sig om det står ATi eller Nvidia på den?

Av JonteP0nte
Skrivet av HMB:

Startat om datorn?

Haha, det var det som var felet, nu fungerar det! Tack!

BTW, fy satan vad ballt det är att surfa facebook och aftonbladet i portrait!

Av JonteP0nte

Nu har jag fått hem skärmen, och den är riktigt trevlig! Sjukt bra färgåtergivning även out of the box och inga döda pixlar vad jag kan se hittils iaf. Det enda som är lite dåligt är att svart kan bli mörkblått när man tittar från vissa vinklar, dock ingen dunderstort problem. Jag är skitnöjd!

EDIT: Har 23"-modellen.

Skrivet av HMB:

Jag fixat en drivrutin till skärmen med rätt inställningar för 75Hz.

Följ denna guide: Force DVI/HDMI resolutions and refresh rates - Windows 7 Forums

Horizontal active: 1920
Horizontal front porch: 25
Horizontal sync width: 35
Horizontal back porch: 45
Horizontal total: 2025

Vertical active: 1080
Vertical front porch: 3
Vertical sync width: 4
Vertical back porch: 5
Vertical total: 1092

Pixel clock: 165MHz

Har lagt upp filen här: http://data.fuskbugg.se/skalman01/u2311h.inf för er som inte vill pilla själva.
(Högerklicka, spara som)

Edit: Tog bort att det bara fungera med Displayport.

Jag laddade ner din färdiga fil, följde guiden med att uppdatera drivrutin till monitorn i device manager, men jag kan ändå inte välja 75 Hz. Vad gör jag för fel?

Av JonteP0nte
Skrivet av HMB:

Nu kanske jag är dum, men vad är meningen med att köra 75 Hz? Vilken är skillnaden?

Av JonteP0nte

Denna monitor ser riktigt intressant ut. Har just lagt en beställning på 23"-varianten hos dustin, nu kanske jag äntligen kommer slippa problemen relaterade med dubbla skärmar och crossfire!

Av JonteP0nte
Skrivet av HiZeY:

Det är inget pip. Det är ett tickande.

Läs i manualen till moderkortet vad tickandet från högtalaren betyder?

Har du annars kollat så att din dator inte är en klocka?

Av JonteP0nte
Skrivet av ZecretW:

Jag tror de har köpt upp lagret med ACE agg och lablat om dem.
In med en ny fläkt så märker ingen nått utan kidsen tror det e nått nytt coolt och handlar det..

Va? Varför skulle de ha gjort det? Och hur skulle de då få 80+ utmärkelse? Jävligt meningslöst och korkat svar där.

För övrigt verkar det vara ganska standard-agg, då de flesta som inte suger har 80+ bronze och ligger på liknande effekter. Dock jäkligt smart med led som visar belastning på ett enkelt sätt, det är alltid något jag har saknat med andra nätagg.

Av JonteP0nte
Skrivet av kwame:

Och som man tydligt ser, en Amd 4kärnig med 2.8GHzskulle ligga långt ifrån en Intel 4kärnig med 2.8GHz.

Du får mer kärnor/krona av AMD men inte nödvändigtvis bättre prestanda.

Att jämföra klockfrekvensen hos dagens processorer, speciellt mellan olika tillverkare, är som att jämföra GPU-hastigheten hos olika grafikkort innan du ska handla. Det fungerar helt enkelt inte alls på det viset, då arkitekturerna är alltför olika för att man blint ska kunna kolla på klockfrekvensen för att få veta hur snabb processorn är.

Ett exempel är Radeon HD4890 som har en engine clock på 850 MHz och Geforce GTX285 som har en engine clock på 648 MHz. Även fast HD4890 har en högre engine clock så presterar de ofta väldigt jämt just på grund av många andra faktorer. Samma sak är det alltså med CPUs.

Man måste kolla på modellbeteckningen - allt annat är mer eller mindre irrelevant.

Av JonteP0nte

Systemapan - Har OS och sådant.
Filapan - Har oinstallerade filer och semesterbilder.
Programapan - Har installerade program.
Externa apan - Den externa hårddisken.

Av JonteP0nte
Skrivet av CSM101:

Nu kan detta verka som någon envis liten jävel som inte vill ge med sig, men jag måste bara säga att det de facto går alldeles utmärkt att göra de saker du efterfrågar.

Tangentbordet kan på de flesta netbooks vara några få procent mindre än fullstora och multitasking är det inga problem med (beroende på vad du menar med multitasking; för mig är det tex att lyssna på musik, ha firefox med tabbar, msn samt skriva på word och excell).
Och vad beträffar bra skärm... tja, vad kommer du använda datorn till på plugget som gör att sådana skärmar inte kommer funka?

Saken är den att jag är så pass bortskämd med mina dubbla skärmar som jag har till stationära, och att då ta så pass många steg ner till en liten netbook är lite för mycket. Jag har provat att använda netbooks och tycker inte de riktigt passar mina behov.

Av JonteP0nte
Skrivet av Jäger:

Ja UL30VT var det första jag kom att tänka på också. Den börjar ju bli lite gammal nu även om den fortfarande definitivt håller måttet, den lanserades i november 2009. Och jo den har fått en uppföljare som heter UL30JT som dock kostar lite mer, finns en tråd om den http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/9... . Tycker nog UL30VT är mest prisvärd utav dem. Jämföresle: Produktjämförelse hos Prisjakt Båda är ju 13,3 tum vilket jag endast skulle se som en fördel om du ska bära med dig den ofta.

Alright. Jo, det känns bra att man kan snabba upp CPUn också. Och så är batteritiden riktigt grym faktiskt.

Skrivet av CSM101:

Om du ska ha den som pluggdator tycker jag du ska satsa på smidighet och bra batteritid, dvs köra på en netbook.

Är bara spel som jag inte klarar av på min (förvisso funkar GTA VC på den men ändå).

Kan vara värt att tänka på.

Som tidigare nämnt är de för små att arbeta bra med tyvärr. Jag vill kunna plugga och multitaska smidigt, och inte bara sitta och slösurfa med datorn. Då är det bekvämt med ett stort tangentbord och bra skärm.

Jag har förresten en följdfråga: Vad är det för skillnad mellan UL30VT-QX030V och UL30VT-QX008V?

Av JonteP0nte
Skrivet av CSM101:

Varför minst 14"?
Tänker du ha den som enda dator eller har du nån stationär dator också?
Och varför ingen Acer, pga deras gamla rykte?

Det kan fungera med 13,3" också i och för sig. Jag tänker ha den tillsammans med den stationära i sign. Acer vill jag inte ha för att jag hört mycket dåligt om dem, ja. Det är helt enkelt en tillverkare som jag inte litar på.

Skrivet av Bruniz:

Har inte Asus UL30 fått ganska bra betyg, den är dock inte 14" tror jag.

Jo, den ligger ganska högt upp hittils bland mina alternativ, fast den har ju funnits på marknaden ett ganska bra tag vad jag vet? Kommer den inte snart att få en ersättare?

Av JonteP0nte

Köpråd till studentlaptop

Tjena alla! Då jag ska börja plugga i höst måste jag skaffa mig en bärbar dator. Jag känner mig dock rätt vilsen bland alla olika CPUs och liknande, och skulle vilja få lite råd. Har ett par villkor:

- Ska ha en rätt bra processor, grafik spelar i princip ingen roll.
- Ska ha en rätt bra batteritid, allra helst 4-5 timmar eller mer.
- Minst 13,3"-skärm.
- Får kosta max 7500 spänn.
- Får inte vara en Acer eller packard bell.

Tack på förhand!

EDIT: Ändrade skärmstorlek.

Av JonteP0nte
Skrivet av Mr Pixel:

Heh, vi står faktiskt på samma sida, jag tycker det är okej att ladda ner filmen så länge man har gett skaparen någon slags kredit, som sagt.

Dock tror jag att biobesökare-antalet har sjunkit sedan filmerna gick att få tag på "gratis", så filmskaparna blir nog fortfarande av med pengar på den olagliga fildelningen. Det syns väldigt tydligt i min kompiskrets: förr gick vi faktiskt lite då och då på bio, numera vill ingen hänga med när man ska se någon ny film för dem har antingen redan sett den eller håller på att ladda ner den... Bio är trevligt, men när folk har 42"-apparater och 7.1 surround så är skillnaden i själva upplevelsen mindre påtaglig...

Då får väl bioindustrin snarare börja konkurrera mot att människor börjar få allt bättre utrustning hemma än att gnälla på oss konsumenter. De måste ju ge oss anledning till att besöka bion för att vi ska spendera pengar på det.

Av JonteP0nte
Skrivet av p.olsson:

Haha ja det märks tydligt vad det är för folk som sitter på sweclockers...
Piratkopiering framför allt!

Tråkigt för er när all kultur dött pga att ingen får betalt för att tillverka den längre. Vad ska ni då kopiera?

Det här har inte med piratkopiering att göra, det har med att filmbolagen bryter mot "fair use" och är dumma i huvudet. Som någon nämnt tidigare utnyttjar många innehavare av material detta för att få bort olika parodier på deras verk bara för att de inte tycker om dem.

Ska vi tänka likadant om alla branscher? Tråkigt för hästvagnsbranschen när alla skaffade bil. Tråkigt för rörtillverkare när transistorn uppfanns.

Alla branscher förändras, det är väl upp till bolagen att anpassa sig till teknikens framgång och hitta andra lösningar för att överleva, snarare än att försöka göra folk som använder innovativa och bättre lösningar till brottslingar? Ska vi införa förbud på bilar för att hästvagnsbranschen lider av dem? Det finns hur många lösningar som helst där ute som filmbolag, musikbolag osv kan använda, spotify är ett exempel på ett steg i rätt riktning där alla vinner.

Men nog om detta, detta känns ganska OT.

Skrivet av Mr Pixel:

För det andra, vad tror du händer om alla börjar ladda ner..? Hur mycket skulle då filmmakaren tjäna? "Men nåt sånt är helt befängt, självklart kommer folk fortsätta köpa filmen". Jovisst är det orealistiskt att alla skulle ladda ner filmen olagligt, men för varje person som skaffar den där filmen olovligt så går vi ett steg närmare de där 100%:en. Antagligen kommer aldrig siffran nå riktigt så högt som 100%, men om det fortsätter som idag så kommer gott och väl 75%-85% av publiken ladda ner filmen istället för att ge skaparen kredit för dennes skapelse inom ett tiotal år, och då kan mycket väl högbudget-filmer försvinna från marknaden.

Detsamma gäller andra media-produkter som är nerladdningsbara.

Skitsnack! Bio går man på för att man får se filmen på en gigantisk skärm med grymt ljud istället för en 17" datorskärm. Det kommer nog aldrig att dö riktigt, och jag tror knappast att folk kommer bojkotta biosalonger och ladda ner filmer istället, då det är mycket mer än själva filmen som gör biobesöket. Det sociala till exempel. Jag känner inte någon som aldrig går på bio i min vänskapskrets. Filmmakare kanske borde utnyttja detta mer genom att belysa att bioupplevelsen är svår att få hemma i vardagsrummet, och förbättra bioupplevelsen vilket de också har börjat göra med exempelvis 3D.

Att folk inte köper DVDer efter filmerna gått på bio tycker jag inte är så konstigt, med tanke på att allt man får är en film som redan gått ett par månader innan på bio utan några som helst förbättringar eller dylikt (i de flesta fall) för 200 spänn minst. De kan istället för att försöka få oss att köpa filmer efter de gått på bio försöka få oss att gå till biosalongerna istället och således tjäna lika mycket pengar i slutändan.

Om filmen är mediokert skit som inte är värt 100 kronor att spendera på är en helt annan sak.

Av JonteP0nte
Skrivet av Deathdancer:

Hitta ett USB-minne med samma specs så kan vi börja diskutera..

Nu så är ju dock snabba accesstider och sådant inte dunderviktigt med extern lagringsmedia, då man oftast inte installerar program eller OS på sådana.

Av JonteP0nte

Ett dyrt och klumpigt USB-minne?

Av JonteP0nte

Satan, det här måste vara en av de bästa hemsideuppdateringar jag har sett. Ni har kvar grunden i layout och bara givit nödvändiga förbättringar och snyggat till det hela. Precis som en uppdatering ska vara. Att det ska vara så svårt att förstå att man inte ska försöka laga något som inte är trasigt, bara förbättra det (HINT: Youtube och Facebook). En uppdatering behöver inte betyda att man gör om hela skiten till något man inte känner igen.

Av JonteP0nte

Efter att ha installerat den där patchen känns det som att youtube 1080p håller en mer stabil framerate än innan. Han aldrig jämföra CPU-belastningen men den ligger på väldigt låg nivå, bara typ 10 %. Very nice!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lezziter
Ett besök på Aftonbladet är ju sedan gammalt det ultimata datortestet.. Prime95, släng dig i väggen!

Haha, jag trodde jag var ensam om att se hur datorn presterade webbmässigt genom att gå in på aftonbladet.