Inlägg

Inlägg som JonteP0nte har skrivit i forumet
Av JonteP0nte
Skrivet av pgu579:

Vad kan man göra med en Iphone4???

Jag har 10500 kr som jag kan kasta på en telefon, har en Nokia 3310 som låser sig vid långa sms.

Jag vill ha helst en Nokia men vad kan den göra Iphone4?

Tangentbord med 1 knapp för varje tecken
Inspelningsbar av inkommande och utgående samtal samt samtal som pågår i rummet
GPS som visar vägen från A till B

De är vad jag behöver och vill ha, har en iphone dessa saker?

/Markus

Iphone har QWERTY-tangentbord och en GPS. Dock vet jag inte om den kan spela in samtal, men det lär finnas någon app som löser det.

Är GPS viktigt för dig skulle jag dock köra på någon nokia som har gratis navigering via OVI maps. Kör på det själv på min 5800 xpressmusic, och det fungerar mycket bra.

Av JonteP0nte

Hur ser det ut i aktivitetshanteraren under fliken "prestanda"?

Av JonteP0nte
Skrivet av jonaktiv:

kan länka, det är fina grejor i min mening, har inte råd med ett nybygge

InregoDirekt - Begagnad HP XW4300 Workstation

InregoDirekt - Begagnad HP XW6200 Workstation

Vad ska du med quadro-kort till? Sysslar du med CNC och sådant?

Av JonteP0nte
Skrivet av Felix teh Fixer:

Mycket större risk att du får krångel med en skräpig AMD.

Wow, snacka om taget ur luften. Troll? I princip alla fall är det moderkortet och inte processorn som dör efter viss tid, så det är snarare moderkortstillverkarna som är av vikt för att slippa krångel. Har aldrig någonsin läst något om att AMD-processorer skulle vara av lägre kvalitet än Intels. Har haft många Intel- och AMD-processorer i mitt liv, och ingen av dem har gått sönder.

Av JonteP0nte
Skrivet av Alle22:

joo visst är det kul att spela crysis men inte så kul när grafiken kommer att bli sämre.

Så länge som gameplay/spelkänsla håller sig på samma nivå så kommer jag iaf att gilla det. Crysis är ett av de... "skönaste" spel kontrollmässigt som jag har spelat. Det är svårt att förklara, man måste uppleva det för att förstå.

Av JonteP0nte

Hahahaha! Jag har tamejfan ett HD3850 AGP i min gamla dator, är det alltså snabbare än mina dubbla 4850?

Av JonteP0nte
Skrivet av Asheileon:

Första spelet var enligt mig iaf dåligt om man ser det som ett spel och inte bara grafik så det vore kostigt att göra 2'an "dålig" rent grafikmässigt bara för konsollerna ska kunna hålla jämna steg

Jag tyckte att Crysis var sjukt bra och roligt, även fast jag lirade med allt på low på ett 7600GT när det begav sig.

Skrivet av wekkt0r:

har just nu inga ['; p[ skrivbordet s[..

men ass[ det jag menar 'r att om man tkr att 11[r 'r nyss s[ 'r det ju n[t fel eller s[ skojade han bara vilket 'r h;gst troligt men om inte s[ 'r han ju kriminell helt klart.... Men det f[r vi ju hoppas att han inte 'r f;r s[nt gillar man ju naturligtvis inte, aja vi f[r v'nta [ se [ hoppas han inte g;r n[t kriminellt.

/wekk

Vad fan snackar du om?

Av JonteP0nte
Skrivet av JesperA:

Din logik är bländande avancerad.................

Läs resten av inläggen. Det är inte min logik, det var han som sa att HD5970 bara kan köras 2 av i crossfire medans GTX480 kan köras i quad-sli, och därför kan man inte räkna HD5970 som ett grafikkort tydligen. Jag citerar:

Skrivet av Johnny Calibanio:

Du kan inte köra tre eller fyra 5970 under samma system, det kan du däremot med 480 gtx. Därför borde 5970 jämföras mot 480 gtx som ett derivat av 5870 med lägre klockfrekvens.

Skrivet av Devrer:

Fattar inte hur ni som säger att gtx 480 är det snabbaste kortet resonerar. Spelar ju ingen roll hur många gpuer som tillverkaren väljer att slösa på ett enda kort, utan det som räknas är prestandan. Ska man tänka som ni så kan man inte jämföra grafikkort över huvud taget, eftersom ett grafikkort består av massor av små processorer (streamprocessorer eller vad det kallas), och gtx480 innehåller mer såna än ett hd5870, så därför kan man inte jämföra dem enligt eran logik! Spelar väl ingen roll om tillverkaren väljer att sätta 6000st stremprocessorer på en gpu, eller om de väljer att dela upp dessa på 2 stycken (3000st på varje) och sedan koppla samman dem på samma kort. Det som räknas är ju resultatet. Vad är resultatet? Jo, att hd5970 presterar bättre än gtx480, och dessutom drar mindre ström, vilket gör det till det bästa grafikkortet på marknaden! Nvidia kan ju lycka till att göra ett dubbel-gpu kort med fermi

Agreed.

Av JonteP0nte
Skrivet av Johnny Calibanio:

Ja, men det har ingen större betydelse i verkligheten då grafikkortet fungerar som två kort. Du kan inte köra tre eller fyra 5970 under samma system, det kan du däremot med 480 gtx. Därför borde 5970 jämföras mot 480 gtx som ett derivat av 5870 med lägre klockfrekvens.

GTX460 kan man bara köra 2 av, är det alltså ett dubbelkort?

Skrivet av InluZion:

Nu var det ju inte snabbaste grafikkortet han sa utan snabbaste SINGEL GPU kortet, vilket han har 100% rätt i, eller får du ett 5970 till singel GPU?

Vi har ju dock diskuterat vilket som är det snabbaste grafikkortet. Att ha det snabbaste "Singel-GPU"-kortet är ju totalt meningslöst, när det ändå drar mer ström och är mer högljutt än det andra grafikkortet? AMD har valt ett annat tillvägagångssätt för att bilda sitt snabbaste grafikkort, något som i detta fall visade sig vara en mer lyckad och bättre lösning än nvidias dito på i princip alla sätt och vis.

Av JonteP0nte
Skrivet av Johnny Calibanio:

Däremot tycker jag fortfarande att man måste placera det högst upp, av den enkla anledningen att grafikkortet är det snabbaste singel gpu kortet på marknaden.

Men 5970 är det snabbaste grafikkortet.

Av JonteP0nte

Jag tyckte inte den där reklamen var dunderrolig, det kändes som att production value var sjukt lågt. Den skulle ha gjorts tidigare, då hypen kring fermi fortfarande var fånigt hög.

Skrivet av Johnny Calibanio:

2 st 5970 är 4 gpuer, fler antal gpuer under dagens system är omöjligt.

2 st 5970 presterar sämre än 4 st 480 gtx.

4 st GTX480 kostar (billigast på inet) 17632 kr. 2 st 5970 kostar 11574 kr.

Ett moderkort med 4x16 PCI-E 2.0 finns för det första bara till intels 1366 och kostar 2500 kr om du kan tänka dig att skaffa ett sunkigt ASrock, annars kostar det dryga 5000 kr. Ett moderkort med 2 st x16 PCI-E 2.0 kostar till socket 1366 ca 1800 kr (obs, inte billigaste).

Ett GTX480 har en peak-TDP på 320 watt. 4*320=1280 watt. Ett 5970 har en peak-TDP på 304 watt. 2*304=608. Som du kan se behöver man alltså också ett nätagg för minst 3000 kr för att kunna driva 4 st GTX480, men man behöver bara spendera 2000 kr för att kunna driva 2 5970.

Sammanlagt så kostar det alltså 10250 kr mer att köra 4 st GTX480 än 2 st HD5970. Vad jag vet så är prestandaskillnaden inte värd 10250 kr, och så lär du få en del temperaturproblem om du behåller standardkylningen.

Källa på TDP: geforce gtx 480 tdp in details 320 w peak load

Dessutom så är HD5970 ett grafikkort. Om man skulle resonera som dig, att antalet kärnor på en PCB bestämmer hur många grafikkort det är så skulle man kunna säga att GTX480 är 480 grafikkort eftersom det har 480 CUDA-kärnor. Så länge man bara behöver en PCI-slot för att koppla in kortet är det i mina ögon ett grafikkort.

Ett HD5970 är bättre, svalare och mer strömsnålt än ett GTX480. Visst finns möjligheten i teorin att lira 4xGTX480 men i praktiken är det oerhört korkat och problematiskt. Sen att det också är sjukt oprisvärt att köra 2 HD5970 är en annan historia.

Nej, jag är ingen ATI-fanboy, jag tycker att GTX460 är ett skitgrymt kort som ger asmycket pris/prestanda. Det är dock fakta och ingen åsikt att GTX480 är ett bajskort.

Av JonteP0nte
Skrivet av Lazzar:

testat att koppla 2 skärmar till min helt nya gtx 470 häromdagen och fick bara extended desktop...Ett jäkla lögn är vad nvidia surround 3D är....Borde ha stannat med ATI...

För att nVidias dito till eyefinity skall fungera måste du köra två grafikkort i SLI. Så nej, det är ingen lögn, det är bara du som inte är påläst.

Av JonteP0nte
Skrivet av Elgot:

Nu antar du ju dock att du kommer att tappa samtal. Kanske sker inte detta; kanske kommer du (då du sannolikt har god täckning från början) tappa en stapel eller två och inte märka mer än så? Ungefär som med din nuvarande telefon alltså.

Tappa samtal skulle vara väldigt illa, men det är minst lika dåligt att tappa surfprestanda. Speciellt eftersom iPhonen är så pass internetbaserad och i princip bara säljs med abonnemang som har schyssta internetavtal.

Av JonteP0nte
Av JonteP0nte
Skrivet av Rexp:

Tillverkaren är fortfarande ATI.. Företag som Asus och Sapphire är tredjepartstillverkare som använder grafikkort för att bland annat göra kylningen effektivare och erbjuda fler funktioner.

Med tanke på att ATi inte har sina egna fabriker är de inte tillverkarna av korten, de har däremot designat arkitekturen för dem.

Av JonteP0nte
Skrivet av swepiz:

jag undrar om man kan köra crossfire med ett powercolor 5870 och sedan tex ett xfx radeon 5870? eller måste båda korten vara från samma tillverkare så att säga?

Jag kör crossfire med ett sapphire och ett asus, och det fungerar utan några som helst problem. Så ja, korten kan komma från olika tillverkare.

Av JonteP0nte
Skrivet av kinnunen4321:

15 skulle ja nog gissa

mitt chassi väger ca 14kg sen har ja 4 HDD i den
2kg tungt vattenkylblock sen är resten i sign

Jo, vid närmare eftertanke är nog 15 kg närmare sanningen faktiskt.

Av JonteP0nte

Att den är stationär och otymplig. Annars lyder min dator mig ganska så bra faktiskt.

Av JonteP0nte

Jag skulle nog gissa på kanske 20 KG, om nu chassit väger 10.

Skrivet av MP636:

Har du en badrumsvåg? ställ dig på den när du bär datorn och så tar du det minus din egen vikt

Hahahahaaha!

Av JonteP0nte
Skrivet av krilleoh:

Ja, det ska fungera utmärkt.
Men tänk på en sak, ska du uppgradera, moderkort osv .. gör det innan du använder licensen.

Det går att uppgradera moderkortet, allt som krävs är att du sedan ringer deras automatiserade telefontjänst, slår in 78 miljarder siffror och får minst lika många tillbaka som du skall använda för att aktivera OSet. I värsta fall kan man behöva prata med en person och säga att man endast bytt ut modermodemet för att det "gick sönder".