Inlägg

Inlägg som JonteP0nte har skrivit i forumet
Av JonteP0nte

CPU: X4 955 BE
CPU Klock: 3.8Ghz
CPU Kylning: Schythe Katana III
Stepping: C3
CPU Ratio: x19
Bus Speed: 200 (Stock)
Vcore: 1.4v
Stabilitetstest: AMD Overdrive Stability Test 2 timmar
Temperatur program: AMD Overdrive
Temperatur idle: 48c
Temperatur load: 61c
Rumstemperatur: 25c
Cool'N'Quiet: Off(?)

Kommentar: Varmaste PhII hittils, alright

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zeuxlarsson
Hittar inte källan, var från tomshardware om jag inte minns fel. Stod där att man kunna få grafikbuggar i crysis (flickering textures) vilket jag hade, så tog bort en brygga och det slutade.

Summan av kardemumman är att du tjänar inget prestanda vis men förlorar inget heller och det är inte skadligt, bara att du kan få grafikbuggar i vissa spel.

Gör vad ni vill med den här infon.

Hmm ok, då tror jag att jag tar bort min ena brygga då, då jag haft lite problem med dubbla skärmar.

EDIT: Det löste inte mitt problem, det blev ingen skillnad.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zeuxlarsson
två bryggor kan ge grafikbuggar, jag rekommenderar att köra med endast en!

Källa på det?

Av JonteP0nte

Med tanke på hur mycket de har överhypat detta kort är jag inte förvånad. Jag tänker bara på FX5800.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gabbe the 222
Nej det skulle den inte, men det känns rätt onödigt att ha köpt en stationär för 11.5 k som låter rätt mycket när han köper en bärbar för 6.3k som är helst tyst och maxar ändå nästan alla spel (enligt honom har aldrig sätt det själv).

Hans dator maxar inte alla spel. En del spel är direkt ospelbara på hans burk (GTA IV says hi).

Sedan beror ju allt på vad man behöver. Han kanske bara lirar MW2 hela dagarna och vill ha något billigt, portabelt och tyst, och köpte därför den där datorn. Du kanske ville ha mer prestanda och spenderade därför mer pengar. Mer prestanda ger mer värme vilket ger mer ljudnivå. Inget konstigt med det, och skulle du vara missnöjd med din dator får du väl sälja den vidare och köpa något annat som klär dina behov? Förstår inte riktigt problemet.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Goodia
EDIT: förslag på fler program än speedfan och HWmonitor?

Jag använder mig av AMDs egna overdrive-program för att justera fläkthastigheter. Fungerar utan några som helst problem, och läser också av varvtalen rätt så vitt jag vet.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr.Borka
Kan inte Crysis få dö, någon gång? Ett av de sämre spelen jag spelat - finns inga finesser i det spelet alls utan det är just bara ett spel bakom en benchmark.

Det lider lite av samma problem som Killzone 2 - tekniskt och visuellt imponerande men saknar varierande miljöer och kör på den säkra plätten från första minuten till den sista, i det stora hela. Sedan att båda spelen saknar mystik och karaktärer gör inte saken bättre.

Angående ditt snack om Crysis är det faktiskt ett av de roligaste spelen jag lirat och ett av de få spelen jag faktiskt spelat om x antal gånger.

Det bästa var hur pass många olika sätt det fanns att ta sig igenom spelet. Du kan antingen köra assault-style och förstöra allt du ser i din väg och skjuta ner varenda vakt på hela kartan. Du kan också använt cloak och lira stealth-style och klara dig utan att knappt behöva skjuta ett enda skott. Det är detta som kallas replay-value, en gång körde jag assault och sedan blev jag sugen på att se cloak-funktionens möjligheter och spelade därför igenom hela spelet en gång till med denna aktiverad. Nano-kostymen var sjukt simpel att använda men gav ändå spelet en helt ny dynamik.

Att det skulle vara ovarierande miljöer är som någon nämnt innan även det skitsnack.

Story-mässigt tyckte jag också att det helt klart var helt ok och slutet lämnade dörren öppen för uppföljare osv. Den var lagom djup och kanske inte så originell men bra berättad och genomförd.

Jag kan ju då bara nämna att när jag lirade crysis gjorde jag det på en dator som bara klarade av medium-inställningar. Grafiken var en trevlig bonus, men det var knappast därför som jag personligen uppskattade spelet.

Har du ens spelat igenom crysis?

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aMpari
Om man läser hans beskrivning till youtube klippet så skriver han att han pajja sitt mobo eftersom cpun inte var äkta. Hur dum får man vara om man ens testar att installera en sådan solklar fejk cpu? Haha.

Antagligen är han arg och känner att han förtjänar ett till moderkort som plåster på såren för allt besvär. Han har då ljugit till newegg att han provat att installera CPUn och att hans moderkort då förstördes. Detta är dock bara vad jag tror, men att han verkligen skulle provat att installera den där CPUn känns rätt otroligt.

Av JonteP0nte

Jo, den där zalmanlådan har jag sett tidigare. Känns dock som chieftec-lådorna kommer ligga inom en lite rimligare prisram och är lite mer htpc-inriktade med sin storlek, inkluderade fjärrkontroll osv. Den andra lådan hade jag dock inte sett tidigare.

Kul att denna konstruktion ser ut att börja hitta till allt fler tillverkare

Av JonteP0nte

De där passiva HTPC-chassina såg riktigt sjyssta ut. Som någon nämnt tidigare är de extremt lika Tozzis bygge, och jag minns när jag läste igenom hans bygglogg att jag tänkte "varför har ingen annan stor tillverkare kommit på en liknande lösning?"

Av JonteP0nte

Onekligen jäkligt sjysst interface de har uppgraderat till. Ett praktexempel på hur förändring kan göras på ett bra sätt. Bra att integrering med W7 kommit till nu, det var på tiden.

Verkar dock vara lite sämre än 10.1 att läsa in sidor (har fått ett par skönhetsfel, däribland i forumet på sweclockers) och mer instabil. Har upplevt 2 kraschar hittils, en bara på måfå och en som gjorde allt knas när flash-player i youtube satte igång. Får hoppas att detta inte hänger med fullversionen så blir allt supernajs!

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BananSkott
De va de jag tänkte på a-data verkar bra men corsair känns mer säkert
frågan e bara om dom kör lika fint på amd prolle?

Ja då, det ska inte vara några problem.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MulleEng
Ska man behövt ett annat MS OS innan för att köpa ett uppgraderingspaket?

Inte om du köper uppgraderingen via studentrabatten i varje fall. Det är som vilken windows-cd som helst.

Och om du skulle få för dig att byta dator är det ganska enkelt att bara installera det på den nya datorn och aktivera via den automatiserade telefontjänsten. Jag är inne på tredje datorn med min licens nu (de andra två var inkompatibla med windows 7), det har fungerat utan problem att aktivera samtliga gånger.

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RainesX
Måste flika in här och säga att 5800 express musik är något av det drygaste jag suttit med sedan min första touch mobil (a1000 motorola) den är seg, dålig precision med touch, usel och långsam kamera med buggig blixt. samt att den gnäller över en massa skit hela tiden sen kan den när ett larm gå tex inte låsa upp skärmen så man kan trycka av larmet, när den gör detta så laggar den till så du inte kan låsa upp omedelbart.

För min del så blir det en iphone i sommar om det kommer en ny.
Skaffade min 5800 förra sommaren i stället för en iphone då denna verkade bättre men icke då.
Musikspelaren var även den urkass och laggig.
5800 hade kunnat vara skitbra om den var snabbare och lite mindre begränsningar i allt man vill göra.
iphone eller n900 hade varit mina val i sommar men lutar åt iphone då jag åter blev besviken över nokia (ericsson skall vi bara inte tala om) HTC är dock inte dåliga dom heller.

Har du provat med nyare mjukvara? Jag har inga av de problemen som du rabblar upp efter att ha uppdaterat den.

Av JonteP0nte

En netbook utan tangentbord, USB-portar, flash-support, videoutgång osv osv. med en mycket långsammare processor än de billigaste netbookarna. Detta utan att batteritiden förbättrats alls, med tanke på att många netbooks idag kan prestera 10 timmar. Majoriteten av iphone-apparna är dessutom onödiga gimmicks och gjorda för små mobilskärmar.

Vilka (utom appleister) hade de tänkt skulle köpa denna?

Av JonteP0nte

De där A-data-minnena kör jag på med i min dator, de fungerar utan problem. Har dock hört mer goda ord om corsair än om A-data.

Av JonteP0nte

Föga förvånande bara en uppvisning av massor med gimmicks som många spel antagligen inte lär använda på ett par år, och vid den tiden är detta kort ändå för gammalt och långsamt. Det är lite som de där tidiga korten som hade 512 MB grafikminne, hur nödvändigt var det då, och hur bra använder de det minnet idag? Hur mycket tänker man på att balkongräckena 700 000 mil bort inte är superbra renderade, förresten?

Skulle varit roligt att få veta klockfrekvenser, strömförbrukning och beräknad prislapp, men men.

Av JonteP0nte

CPU: AMD PhenomII 955 Black Edition@3,2 GHz (stock)
GPU: 2xRadeon HD4850 512MB Crossfire
OS: Windows 7 Professional
Test: Performance
Poäng:12549
ORB: http://service.futuremark.com/home.action;jsessionid=CD37EE0B...

Av JonteP0nte

Re: Crossfire hjälp snabbt!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Marcuselwinson
Tjena jag har fått in ett till Asus Eah4870 DK TOP 1GB o har tänkt köra crossfire som sagt så kräver dem 2 st pci-e 6pins kablar , jag tänkte behöver jag koppla 2 st till varje graffekort ? Och klarar mitt nätagg detta som är 550W 80Plus ? Snabba svar tack !

Btw ska jag ha 1 brygga eller 2 bryggor?

Du behöver koppla in all nödvändig el till båda korten, alltså båda 6-pinskablarna. Jag skulle köra på med minst ett 650W istället, ett 550 tror jag kan få problem med dubbla HD4870s.

Ang. bryggan så vet jag inte, men jag kör på med dubbla på mina HD4850. Vågar inte prova 1

Av JonteP0nte
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
Som att säga att moderkortet stendog och jag var tvungen att köpa ny..

Ah, ok. Tack så mycket för hjälpen!