Inlägg

Inlägg som JonteP0nte har skrivit i forumet
Av JonteP0nte
Skrivet av Elgot:

Så borde det givetvis vara, men hur ofta är nya lösningar verkligen bättre än gamla på allt?

I just detta fall bör det inte ha varit alltför svårt att bara skydda antennen lite för att i princip eliminera problemet.

Skrivet av Elgot:

Samtidigt är sannolikt effekterna av problemen betydligt mindre om man har god täckning från början; varken 15 eller 25 dB dämpning borde vara något större problem.

Om man pratar i telefon, kanske. Surfar man med 3G vill man ha så liten prestandaförlust som möjligt.

Skrivet av Elgot:

Här kommer ju också algoritmproblemen in. Tidigare kunde 25 dB dämpning (från till exempel från -90 dBm till -115 dBm) innebära ett hopp från fem staplar till ingen alls; numera går den istället från tre till en stapel.

Skillnaden är dock att om jag skulle hålla en iPhone 4 som jag håller min 5800 idag så skulle jag brygga samman de två antenndelarna och således tappa samtal, få usel surfprestanda och så vidare. Det problemet existerar inte med min nuvarande mobil av någon anledning. Ja, jag är vänsterhänt.

Av JonteP0nte
Skrivet av Elgot:

Bättre ibland och sämre ibland alltså. Det är väl inte oförenligt med att den är helt fantastisk (eller hur han nu kan tänkas ha formulerat sig), förutsatt att man menar när man har dålig täckning eller så? Så livlig fantasi behövs väl inte för att hitta andra förklaringar än att apple ljuger hela tiden (vilket känns osannolikt)?.

Det är skillnad på att ljuga och att undanhålla sanningen. Om något är förbättrat ska det inte ha blivit konkret sämre på något tycker jag i varje fall.

Skrivet av Elgot:

De har säkert rätt i att ordentlig utrustning är dyr, men det är väl inte heller så många som gör anspråk på att ha gjort rigorösa studier? Anandtechs test verkar, i all sin oventenskaplighet, ändå tämligen omfattande och stämmer förmodligen, trots bristfällig utrustning, rätt väl med verkligheten.

Det stämmer antagligen väl med verkligheten i länder där det är ett problem med ordentlig mottagning, såsom USA. Här i Sverige däremot är masterna så pass täta och utvecklade att det inte är en lika big deal om en telefon är bättre på ställen med låg signalstyrka. Dock är det ganska viktigt att även vänsterhänta ska kunna använda telefonen på ett bra vis.

Har provat att hålla min Nokia 5800 i "dödsgreppet" förresten, och det resulterade i endast 3 av 7 förlorade bars. Då kramade jag även om mobilen fånigt hårt och ordentligt, håller jag den som jag normalt gör märker jag ingen skillnad. Så tydligen är problemet större hos vissa telefoner.

Av JonteP0nte
Skrivet av Elgot:

Läs anandtech-testet som det länkades till ovan. Antennen är ibland (särskilt vid dåliga signalförhållanden) betydligt bättre än hos tidigare modeller.

Dock är den sämre vid andra förhållanden, och när man håller i den. Jag finner det fortfarande märkligt att apple inte jämförde mer med 3GS, varför inte belysa att antennen är bättre än föregångaren i presskonferensen? Dessutom, precis som apple sa i sin presskonferens, måste man ha speciell utrustning värd hundratals miljoner kronor för att kunna genomföra vetenskapliga tester på detta, något som jag antar att anandtech inte hade tillgång till.

BTW: Att det inte är så otroligt många som rapporterar felet lär också ha att göra med att det främst drabbar endast vänsterhänta.

Av JonteP0nte
Skrivet av norrby89:

Jaa men då det är extremt lätt att bygga en så vill han ha ett prisvärt paket så är det de första han bör överväga.. för 800kr får man en gandska stor uppgradering för..

Jo, men tycker ändå att du borde belyst lite mer att den där datorn inte kommer hem till honom färdigbyggd utan i delar. Som sagt, funderar man på en HP-dator från första början har man oftast inte så bra koll på sådana saker.

Av JonteP0nte

Jävlar vad okritiska och naiva folk var i denna tråden då.

Jag har just kollat igenom denna presskonferens och visst verkar det vara ett väldigt lågt antal människor som klagar på antennproblemen. Jag har bara ett problem med detta, de jämför inte hur stor andel som rapporterade problem med mottagningen hos 3GS, vilket antagligen innebär att det var färre än 0,55%. Den enda jämförelsen de gör med 3GS är antalet tappade samtal, vilket är en försämring. Av det som jag mindes var utlovat var att den här antennen skulle vara helt fantastisk, en revolutionär design som skulle vara bättre än föregångaren. Har alla glömt det? Steves teori om skal köper jag inte.

Visst är det fånigt av tidningarna att förstora problemet med antennen, vilket de uppenbarligen gjort (det är ju för satan journalisters jobb att göra nyheter av ingenting), men faktum kvarstår fortfarande att den här antennen inte är så speciellt fantastisk.

Sedan stör jag mig på detta tjat om "antal bars" som de enbart fokuserade på. Varför inte visa speed tests i Mb/s från när de är uppkopplade via 3G på alla telefoner istället för detta otroligt vaga "bar drop" som Steve själv till och med säger är totalt ovetenskapligt för att olika telefoner visar signalstyrka på olika vis? Min gissning är för att iPhonen antagligen får störst prestandaförlust av telefonerna de testade. Visst kanske problemet finns på alla telefoner, men det lär antagligen vara mer eller mindre.

Av JonteP0nte
Skrivet av norrby89:

Nope sket i det då det verkligen inte är värt 800kr....

Om det han själv tittat på är en märkesdator från HP så tror jag han vill ha datorn ihopbyggd och inte bygga den själv.

Av JonteP0nte
Skrivet av Stealthbomb:

Vilket har bäst prestanda då? GTX460 eller 5830?

Citat:

Prestandamässigt är konkurrenternas grafikkort väldigt lika varandra med en liten fördel till Geforce GTX 460, främst i DX11-baserade tester.

Från nyheten.

Av JonteP0nte
Skrivet av norrby89:

lite roligt att typ ingen håller hans budget på 7000kr och ALLA uton 1 glömmer att lägga med operativsystemet

Och själv glömmer du att ta med byggnation av datorn. Good job!

Det där paketet ser riktigt grymt ut, det är nog det bästa han kan få för de pengarna.

Av JonteP0nte
Skrivet av Frantz3n:

Tjena!

Har ett integrerat Realtek ljudkort i moderkortet (moderkortet är cirka 3 år gammalt, asrock). Den har Realtek HD 5.1 ljud. Och idag så hittade jag ett Sound Blaster Audigy 2 ZS. Vilken är bäst? Erfarenhet någon? Vilken tycker ni jag ska använda?

Jag körde innan det integrerade Realtek-ljudet på mitt moderkort för att jag inte lyckades få plats med mitt Audigy 2 ZS PGA att grafikkorten blockade PCI-utgångarna. Nu har jag dock med mindre våld och vaselin lyckats trycka in mitt Audigy och skillnaden är stor, det är mycket bättre!

Av JonteP0nte
Skrivet av Gender Bender:

Det finns två exe-filer, en som heter FurMark.exe och en som heter etqw.exe. etgw är till för dom som har flera GPUer i datorn, och det är den du ska köra för att stressa båda korten.

Jaha, det hade jag ingen aning om. Nu verkar GPU-Z iaf visa rätt frekvenser på båda korten. Tack ändå!

Av JonteP0nte
Skrivet av Gender Bender:

Edit2: Du kör Multi-GPU när du kör Furmark va?

Jag har crossfire aktiverat när det körs, ja.

Av JonteP0nte

GPU-Z rapporterar märkliga klockfrekvenser

Tjena alla! Jag har 2 stycken radeon HD4850 i crossfire i min dator. Nu är det så att GPU-Z rapporterar lite småmärkliga klockfrekvenser för dessa kort. De ska köras i 625/1000 egentligen.

http://img96.imageshack.us/img96/4297/kort1.png

Som ni kan se körs det ena kortet i rätt klockfrekvenser utan problem.

http://img203.imageshack.us/img203/6575/kort2.png

Det andra kortet körs dock i 500 MHz GPU och 750 MHz mem. Varför säger GPU-Z detta? Hur kan jag åtgärda det?

Jag har provat att sätta igång overdrive och ställa in korten på rätt klockfrekvens utan framgång. Kör jag igång ett benchmark såsom furmark förändras inte klockfrekvenserna heller. När man kollar under Graphics Card-fliken står det också att båda korten körs i 625/1000.

Av JonteP0nte
Skrivet av Tolin93:

Såg nyss att PSU'n i datorn (strömförsörjaren) är en DPS-460DB A och kör på 460W, medans kortet uppges kräva 550W. Är detta orsaken? Kan för lite ström göra att det beter sig såhär?

Har du kopplat in den extra strömförsörjningen till grafikkortet?

Av JonteP0nte
Skrivet av facedark:

haha det kommer säkert komma upp fler som vill kyla usb-minne med en fläns osv också

Haha, det är helt klart inte omöjligt ^^

Av JonteP0nte

Nu så är frågan om galleriet kommer bli överfyllt av folk som kyler olika saker på olika vis nu, som det blev av moddade USB-minnen när ett sådant blev uppmärksammat av redaktionen?

Av JonteP0nte
Skrivet av Shibuya-Kei:

Har en fin röd panasonic kasettbandare från tidigt åttiotal som otroligt nog hållit ett tjugotal festivaler, oräkneliga filtfester, regnväder, vinspill mm. Den är liten, högljudd och räcker hela sommaren på en omgång batterier. Den är kort sagt helt fantastisk. Den har dock ett problem - ingen line in. Kasetter är ju kul och lite coolt oldschool men jag måste motvilligt erkänna att en mp3spelare är mer praktisk. Försökte, utan framgång, operera dit en line-in på egen hand för ett par år sedan. Nu har stereokasettdecket fått en enkelbiljett till de sälla jaktmarkerna och det finns mao inget nytt att mata den lilla röda med längre. Vilket för oss fram till själv poängen: Jag behöver en ny ölbandare med line-in! Eller, någon bandare i strikt bemärkelse behöver det inte vara. Jag behöver en liten, gärna snygg, pryl jag kan stoppa in en 3.5mm tele i och poppa loss. Har surf-tittat på...

...Audio Pro porto Go.
Verkar ha bra ljud. I största laget. Ful ipod-docka.

...Classes Mp3-högtalare/Radio (Clas Ohlson Internetbutik)
Liten. Snorbillig. Många små dyra R6-batterier. Osäker ljudkvalitet.

Fler förslag!

Du kan alltid införskaffa en FM-sändare annars och köra musik via den.

Av JonteP0nte
Skrivet av 3D-Art:

Hej på er!

Jag har sökt men inte funnit så jag ställer frågan här. För ett par veckor sedan skrev jag ett inlägg angående vilket grafikkort som är bäst att välja om man ska bygga en dator som man främst ska använda till CAD och 3D Studio Max. Ett Geforce- eller ett Quadrokort? (http://www.sweclockers.com/forum/4-grafikkort/933151-grafikko...). Folk hade väldigt olika åsikter i denna fråga och själv är jag minst sagt lika osäker nu som när jag startade tråden.

Det som är klart är att med Geforcekorten får man betydligt snabbare GPU och mycket mer minne till ett otroligt mycket lägre pris. Quadrokorten å andra sidan är anpassade just för CAD och 3D och det är det jag kommer att använda datorn till mest. Dock vore det ju kul om det gick att spela också om andan faller på.

I den förra tråden skrev användaren "Lcdposter1337" följande:"Om du orkar kan du köpa ett begagnat 8800gtx och softmodda till ett quadro fx4600. Finns många guider om du googlar."

Jag har läst något om detta för länge sedan men nu undrar jag, inte för att jag inte litar på "Lcdposter1337", men kan detta verkligen vara sant!?! Kan man ta ett gammalt 8800gtx för några hundringar och flasha det till ett Quadro FX4600 som i nyskick kostar över 10 000kr?

Får det moddade kortet absolut exakt samma prestanda och funktioner som originalkortet, alltså Quadro FX4600? Blir det ett helt identiskt kort? I så fall är det ju helt otroligt! Det måste ju finnas en hake någonstans annars skulle väl ingen köpa svindyra Quadrokort om man kan köpa ett löjligt billigt kort och modda det till ett värstingkort själv.

Jag skulle vara mycket, mycket tacksam om någon kan reda ut begreppen åt mig. Tyvärr vågar jag inte ens öppna chassit på min dator så att göra det själv (om det går vill säga) är uteslutet. Men om det finns någon person i Göteborgsområdet som är en jäkel på datorer och vet hur man gör när man flashar/moddar ett kort får du gärna ta kontakt med mig. Så kanske du kan tänka dig att modda ett kort åt mig för en anständig ersättning.

Fungerar verkligen det här och gör att jag kan få ett Quadro FX4600 kort i min nya maskin är det naturligtvis värt en hel del för mig. Så jag menar absolut allvar med det här.

Någon som sitter på länkar etc till ämnet tar jag tacksamt emot dem.. Något som skulle vara mycket intressant vore att se vilka "vanliga" kort som går att modda samt vilka Quadro-kort dessa blir efter moddningen!

Många tack på förhand för eventuella svar! Tack!! (och jag ber om överseende om inlägget blivit lite rörigt och svårt att begripa. Men jag hoppas att de flesta av er vet vad jag vill ha sagt)

//Lars

Google är grymt effektivt vid sådana här frågor. Här är en artikel som jag hittade angående ämnet: Tech ARP - NVIDIA GeForce To Quadro Soft-Mod Guide Rev. 4.1. Som man kan se i den där artikeln så ger det i de flesta fall en prestandaboost att flasha ett Geforce till ett Quadro, men det är fortfarande långt ifrån prestandan hos det riktiga quadrokortet, tyvärr.

Av JonteP0nte
Skrivet av bozter:

Jag står mellan 2 olika datorpaket den enda skillnaden är grafikkorten.

nVidia GeForce GT 240 512MB GDDR3 (paketpris: 4490)
ATI HD4650 1GB DDR2, 600Mhz (paketpris: 3990)

Är det någon större skillnad, vilket skulle ni rekommendera?

Båda suger röv. Dock är Geforce GT 240 bättre.

Av JonteP0nte
Skrivet av of-doom:

Den såg fin ut! Gillar inte dell dock, hur är den bättre? Sen säljs den av 2 afärer tror du att den kommer finnas länge då jag nog inte köper mina 2 andra skärmar förens jul typ?

Edit: Det var ju ips:O Är inte ips typ så hääääääääääääääääääääääääääär mycket bättre än tft?

TN, inte TFT. IPS är som tidigare sagt mycket bättre på färgåtergivning och betraktningsvinklar. Jag har en 2311H och är mycket nöjd med mitt köp! Att den har 8 ms responstid är inget problem för min del, jag märker inte av någon som helst ghosting, och tydligen är input lag för denna skärm mycket lågt. Den har också Displayport-utgång vilket underlättar för eyefinity.

Det enda som är lite störande är att den har lite backlight-bleed i några hörn och att det svarta blir lite blå-aktigt från sidorna (såkallat tinting). Detta är dock inget i varje fall jag tänker på vid vanligt användande. och vid denna prispunkt kan man inte vänta sig att få allt.

Vad jag har förstått släpptes denna skärm för typ 2 månader sedan, så den lär finnas att köpa ett tag framöver.

Av JonteP0nte
Skrivet av Zebbz:

Tjenare SweClockers, jag är ganska ny här på forumet och jag undrar en sak.

Funkar detta nätaggregat
Corsair VX 450W 80+ - Inet.se

bra med dessa delar?
AMD Phenom2 X4 965 3,4GHz Black Edition 125W - Inet.se
XFX Radeon HD5770 1GB + Aliens vs Predator - Inet.se

Tack!

Det ska fungera utan problem.