Inlägg

Inlägg som armswat har skrivit i forumet
Av armswat

Har nu fått hem chassit, men nixietuberna ligger hos ryska! tullen 😬😂

Skickades från m.sweclockers.com

Av armswat
Skrivet av Mizzarrogh:

Ah, jag har ju exakt ett sådant sprillans nytt i kartong jag kan tänka mig att förhandla om om jag får tag på ett begagnat caselab.

Jag handlade coola mätare och annat från Tyskland förut, samt Nixierör, mm.
(har dock inga drivare till dem)

Nu blev man ju sugen att börja med något igen!

Det är ett helt ok chassi, fronten och det är helt i metall, inte så mycket plast på det, så det bör vara relativt enkelt att modda om man vill ha skotthål, metallrevor, söndersprängda hål och annat.

Pollinelectric i Tyskland brukar ha en del underliga retrogrejer i lager ibland om det inte måste vara svenska återförsäljare.

Järn och stål hade vi massor på jobbet i skrotbingen, kan säkert höra med dem om du behöver något särskilt, är nog inga stora pengar tror jag.

Har säkert extra av en del prylar om det är intressant med byten eller köp, men vi kan ta det i PM i så fall.

Jag tänkte smida delar av mitt chassi när jag har tid igen, fan vad sugen man blev igen nu!

Edit, tex Biltema har många roliga knappar på deras stylinghörna.

Sjukt vad pepp jag blev av ditt inlägg. Dock finns det ju några "bara", som jag personligen känner är ganska stora hinder! ... men jag håller gärna vidare kontakt, för att byta erfarenheter och inspiration!

Skotthål var ju en rolig detalj som jag absolut ska fundera över! Funderar på att fixa RIKTIGA!

Har du ett exakt sånt case, som du vill sälja så har du en köpare! Hör av dig i PM isf!

Av armswat

Inspiration till ett Fallout-ish chassi, för datorbygge.

Tjena gänget,

Har fått mycket hjälp här genom tiderna, och tänkte nu ge mig på mitt första fullständiga datorbygge. Kommer köpa några delar i taget pö om pö när plånboken tillåter, och har därför ingen panik.

Min grundtanke är att jag vill bygga en dator i lite army ruffig stil, tänk er en blandning mellan lite nuclear shelter style, fallout men ändå high-end funktionell i kombination med nästan lite steampunk ish känsla.

Därför kommer jag inom kort köpa mig ett Corsair Vengeance C70, och ha som grundplåt. Verkar vara väldigt kompetent och välbyggt och samtidigt snyggt som grundplåt.

http://www.corsair.com/Media/catalog/product/c/7/c70_g_handlesdo...

Det jag behöver hjälp av er med, är vart jag kan tänkas få tag på lite schyssta tillbehör till detta bygge. Jag hade önskat att jag satt med en examen i industriell mekanik, eller någon annan "mr-fixit" kunskap, så jag kunde bygga mina egna mätare, lampkretsar för glödlampor etc. etc. men jag besitter inte sådan kunskap, och måste således ta lite genvägar och göra smarta lösningar som inte innebär en lödpenna eller avancerade mätinstrument.

Önskelista:
- "flipswitchar" för att slå på och av belysning inne i chassit med. Gärna med ett sånt där coolt lock på.
- Varm belysning inuti, inte kritvit LED-belysning. 12 volts lysrör kanske?
- Analoga CPU och RAM mätare på framsidan. (Beyond cool)
- Fancontrollers som passar i stilen.
- Vattenkylning som passar in i känslan!
- har du roliga idéer som jag inte tänkt på, shoot! I'm all ears!

Allt i den här tråden är t.ex. extremt coolt om man kunde inkorporera på något vis!
https://www.sweclockers.com/artikel/19115-sa-fungerar-skarmpa...

Inspirationschassin

https://i.pinimg.com/736x/b4/09/87/b40987c0169de5506cf4a7a28a909...

Lite känslan... men inte så här mycket!

https://img0.etsystatic.com/207/0/8121939/il_570xN.1246163012_bv...

Lite ärligt ruffig feeling.

https://i.pinimg.com/736x/e1/c2/71/e1c271a07d8d4b4b06b486b5c6a5d...

Flip-Switcharna är beyond awesome!

https://i.pinimg.com/736x/6f/e1/f8/6fe1f81ab19d4fa890121ce2bd760...

Typ några sådana här mätare!

Av armswat

Hjälp, har vi valt fel processor, eller måste vi byta moderkort också?

Hej,

Grabben köpte en ny processor till sin dator, pga av ekonomin hos en 11 åring, så landade det på en AMD FX-Series FX-8350 4,0GHz Socket AM3+, (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1462288) då han hade ett AM3+ moderkort.

Men nu är vi rädda att vi valt fel, då datorn fortfarande går "ganska slött", dock betydligt snabbare en tidigare, men ändå hyfsat slött för att vara 4ghz med 8 kärnor och när han botar datorn varnar den för kompabilitetsproblem med moderkortet. Han har ett budget moderkort, Asus M5A78L-M LX3 (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1201189).

Är det moderkortet som flaskhalsar, eller vad är problemet tror ni som har stenkoll på detta, till skillnad från oss, som är ganska noobiga.

Av armswat

Har precis köpt mig en 29" AOC q2963Pn superwide 2560x1080. ÄLSKAR SKÄRMEN. Sitter med både spel, film, Photoshop och slösurf.

Formatet 21:9 är underbart, lite vanesak. Men det är precis som Apple, ones there no going back. Har även en Philips 21:9 TV som jag kommer sörja djupt när den går hädan.

Den har fått strålande reviews på inte minst Toms hardware med både kort responstid fin färgåtergivning och kontrast.

-kan vara att man inte kan pivåjustera den i höjdled, men det löste jag genom ett vesafäste i väggen.

Har dock inte haft skärmen mer än 24 h, men är starstruck!

Skickades från m.sweclockers.com

Av armswat
Skrivet av Erik:

Ni som har haft AOC-skärmen ett tag nu, hur känns den?

Jag är sugen på den bredare bilden men fundersam över responstid och ev input lag, upplever ni några problem med detta? Jag sitter idag på en Samsung 23A700D 120 Hz och vill inte känna att att en ny skärm känns "slö och laggig".

Jag använder uteslutande min dator till BF4, ca 2 timmar varannan vecka. Inget surf, ingen film, bara mina 2 timmar BF4 varannan vecka och vill kunna se mina flankande fiender lite tidigare :).

/Erik

Kikade på ett par rewiews från bl.a. Toms hardware, som alla var överens om att responstiden var utmärkt t.o.m bäst i IPS klassen, samt att imputlagget var i princip noll, deras referens var en CRT skärm, och deras mätningar gav ett utmärkt resultat i relation till referensen.

När när jag fått till sladden ordentligt så den funkar 100%, så njuter jag varje sekund. Skärmen är verkligen fantatisk! Både till film och spel. Har inte provat den som arbetsstation än, men den känns sjukt najs! Inte minst med hjälp av Screen+ programvaran.

Skickades från m.sweclockers.com

Av armswat

TACK FÖR TIPSET OM KABELN!

Tjena allihop... älskar det här forumet! Efter era svar, stack jag in till stan och fixade en DVI-HDMI ... nu funkar det som en dröm! Tack allihop!

Av armswat

Har köpt en skärm... men behöver lite experthjälp!

Tjena, har spanat på denna skärmen nu ett bra tag, och äntligen slagit till... men nu kommer smolket i bägaren. När jag väljer den "rekommenderade" upplösningen på 2560x1080 ... då fuckar upplösningen upp fullständigt. Så allt blir helt pixligt och texten går knappt att läsa. (bifogar bild tagen med mobilkamera, då skärmdumpen inte återger felet).

Såhär blir texten... svårt att återge. Men som ni ser blir den helt ihoptryckt.

stor bild

http://i.imgur.com/2kRrxTn.jpg

Närbild

http://i.imgur.com/C10DBoC.jpg

Sitter på ett GTX 260... vet inte om det är där skon klämmer. Men enl. specen ska den klara upplösningen: http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-260/...

Kan det ha med kabeln att göra? Kör en vanlig DVI->DVI. Har ingen HDMI på datorn. Men jag har en DVI->HDMI i lådan.

Av armswat
Skrivet av R_fused:

Inte cpu, men dock vu mätare för ljudet om det bara är för utseendets skull, har en sån här själv liggande nånstans, totalt onödig men såg cool ut när jag köpte den 2005. Coolermaster musketeer 2 heter den.

http://www.velocityreviews.com/forums/attachment.php?attachme...

Har den liggandes? Kan den vara till salu?

Skickades från m.sweclockers.com

Av armswat
Skrivet av mrqaffe:

Om det räcker med en vu meter så är det betydligt enklare att få tag på och det finns diverse olika typer att välja på tex:
http://www.ebay.com/itm/Analog-Panel-VU-Meter-Audio-Level-dB-...
Här var ett kit med ett par med drivkort.
http://www.ebay.com/itm/Analog-Audio-Level-Panel-VU-Meter-dB-...

Mmm fast det verkar fortfarande bli endel meck. Hittade lite olika modeller av musketeer, där några faktiskt verkade ha lite CPU övervskning mm. Så nu har jag mailat typ alla leverantörer there is, plus Cooler Master själva i hopp om lycka!

Skickades från m.sweclockers.com

Av armswat

EXAKT SÅDANA! Hur sjutton får man tag på dessa då, de verkar ju liksom vara ute ur sortimentet!

Av armswat

Har sätt många av dessa guider både på youtube och hemsidor, men de är ofta både komplicerade, dyra och allmänt övermekaniska långt över min egna nivå på mekanik och elektronik.

Hade hoppats på nån form av out of the Box "quickfix" so to speak!

Typ som en klassisk fancontroller, fast utan de trista touchdisplayerna med digitala visare, och istället några schyssta analoga mätare.

Jag är alltså mer ute efter det estetiska än det funktionella, även om jag ändå vill att de ska fungera annars blir det ju bara fånigt.

Av armswat

Analoga mätare i 5,25" porten, till ett Corsair Vengeance C70 chassi.

Tjena,
har googlat runt en hel del, och letar efter CPU-belastningsmätare, temp-mätare och/eller dylik mätare som är analoga. Typ liknande dessa: http://www.sweclockers.com/nyhet/16127-spiffy-marshal-gor-ana...
fast som man kan sätta i 5,25" slottarna. Jag ska bygga mig en dator med ett Corsair Vengeance C70 chassi

http://images.anandtech.com/doci/5834/Small%20(1%20of%2010)%20G....

Och hade tyckt att det vore riktigt ballt att fälla in några analoga mätare för att få lite "dust-n-rusty" militär känsla till burken.

Alternativt om du har några andra schyssta modförslag till detta chassi, med fancontrollers mm. Vill få army-känsla på den, med stora manuella reglage... typ.

Ja... jag har googlat runt... och ja jag har sökt i tidigare trådar... tidigaste tråden som berör ämnet är artikeln innan som är 1,5 år, sen är det många år sedan ett liknande ämne behandlats här... om inte, länka gärna tråd!

Tjingeling!

Av armswat
Skrivet av Tozzi:

Behovet kontra priset är ju inte där än för thunderbolt. Dessutom så går det bra och ladda mobilen via dagens USB 2.0, så mer behövs egentligen inte för det behovet. Och hur snabbt vill du kunna fylla mobilen? USB 3.0 duger nog mer än behövligt på den fronten, för jag tror att minnena börjar flaskhalsa innan det, även vid externa hårddiskar där TB är en större "utmanare" för.

Om vi går ännu längre tillbaka med VHS så fanns det faktiskt bättre alternativ från t.ex. Sony, men ändå blev VHS störst trots att det var en av de sämsta. Varför? För de köpte upp i stort sett sina konkurrenter och kom med bättre pris. Någon kunnig får gärna inflika exakta historien då mitt minne är lite svagt.

Jag tror inte TB är mogen för sin marknad ännu, tekniken verkar fortfarande för dyr och svår att implementera, ger det några år så har nog utvecklingen gått framåt, men i dagens läge i skrivande stund, nej, inte till mobiltelefoner och mindre småenheter.

Det är vad jag tror iaf. :>

Ett rykte som är ganska vitt spridet har med porrbranschen att göra. Porren hade sin absoluta topp under 80 och 90 talet. Så när porren valde VHS som standardformat istället för betamax så gick betamax i graven. 25 år senare "hämnades" Sony denna förlust genom att förbjuda porrbranschen licens att ge ut porren på bluray, därför valde de HD-DVD, som sen gick i konken. Vilket sen ändå resulterade i att Sony började hora med porrbranschen trots allt! Synd att dom vek ned sig!

Skickades från m.sweclockers.com

Av armswat

Tjena allihop! Är sjukligt sugen på AoC, men funderade på hur mycket speltid man får gratis vid inköp? Jag har ju fattat att man spelar 20lvl singleplayer innan man ger sig ut i "stora världen" men får man någon mmo tid gratis eller måste man köpa ett timecard redan från början?

Och förresten, vad händer om ens gubbe dör? Får man xp svinn, eller blir man bara av med alla prylar man har på sig, eller hur funkar det?