Inlägg

Inlägg som Don Toro har skrivit i forumet
Av Don Toro

Är väll aningen riskabelt att köra med SATA II diskar med tanke på Sandy Bridge? Är det verkligen nödvändigt med alla dessa extra fläktar om TS inte ska klocka datorn i fråga?

Av Don Toro

Kan någon komma med synpunkter på denna dator då? Jag har tagit lite av de delarna ni rekommenderat:

http://img392.imageshack.us/img392/1870/johanamd.png

Moderkortet har ni SATA 6 samt USB 3 vilket kommer kännas som ett bra val om ett år. Jag tittade på recensioner som jämförde AM3 965an och i5 750n, skillnader i spel med upplösning över 720 var så marginell att det kändes poänglöst.

Av Don Toro

Tack för yttligare fina svar!

Vågar man köpa ett moderkort för under tusenlappen? Och vid köp av moderkort, skulle ni prioritera CrossFire/SLI support eller USB 3.0 och Sata 6? Hur lång tid kommer det ta innan de sätts i bruk?

Av Don Toro

@Xervs Tack för ännu ett fint svar, räcker ett 450 watts nätagg för en dator av den kalibern? Vad har ni för tumregel när ni väljer nätaggregat?

Av Don Toro

Tack för ett utmärkt svar Muf3. Satt just och plockade lite på Inet jag också när jag såg att man fick förlängd garanti och så när man lät dom bygga datorn.

Det moderkortet du tipsade om, är det bara första bästa billiga, eller är det något du rekommenderar? Tror ett 5850 är lite väl overkill för grabben, tänkte istället att om moderkortet har plats för ett extra kort så kan man sätta in ännu ett 5770 vid behov.

Av Don Toro

@muf3 Nu har jag redigerat inlägget. Datorn är till min 12 åriga lillebrorsa som ska spela. Men det är farsan som kommer få pröjsa för en stor del, så han vill ha garanti och support nära till hands därav är färdigmonterat ett måste.

Kan hålla med om att Dell datorn var oprisvärd om man jämför med att bygga själv. Men har svårt att komma under det priset på andra sidor så som inet och datorbutiken om montering och operativsystem ska ingå.

Av Don Toro

Försökte verkligen vara tydlig i orginalposten. Jag söker en dator som kostar mindre än 10 lakan och jag vill köpa den färdigmonterad. Dvs jag vill _INTE_ bygga datorn själv.

Av Don Toro

Stationär färdigbyggd < 10.000 kr

Jag söker en dator för under 10.000 med operativsystem inkluderat. Att bygga datorn själv är uteslutet.

Kan även tillägga att det ska vara en speldator. Inge blu-ray spelare eller enorma hårddiskar, utan det är processor och grafikkort som är prioriterat.

Detta är det mest prisvärda jag hittat hittils. Dock känns 350 watt lite väl lite för att driva ett 5770
http://www.dustinhome.se/pd_5010383869.aspx
Pris: 9990 kr

Citat:

* Intel Core i7 860, 2.80 GHz
* 6 GB DDR3 1333Mhz interminne
* 1 TB, 7200 RPM Hårddisk
* ATI Radeon HD 5770, 1GB med stöd för DirectX 11
* Windows 7 Home Premium Svensk 64-bit
* 16X DVD+/-RW
* 1 års garanti

Har någon några andra förslag eller synpunkter på den ovanstående?

Av Don Toro

När kommer nästa stora grafikkorts serie?

Som titeln säger; När kommer nästa stora grafikkorts serie?

Av Don Toro

Hur mycket har du höjt din Vcore? Jag klockade min till 3 ghz utan att röra Vcore. Sen på 3.1 ghz har jag höjt den med 0.03 eller något. Med din lilla clock tror jag knappast att du behöver höja Vcore.

Av Don Toro

Jag fick exakt samma temps när jag körde med stock kylaren. Nu har jag istället klockat min q66 till 3.1 ghz och kör orthos i flera timmar utan att spräcka 60 grader.

Av Don Toro

Kan det inte vara så att multiplen säker sig om du inte använder CPUn så mkt?

Av Don Toro

OT: Hänger du på flashback?

Av Don Toro

Hur vet man det? Jag använder ett program som kom med kortet vid namn "Expert tool"

Av Don Toro

Så, höjde med ett steg nu. Men nu märker jag en ny sak jag inte tänkt på tidigare.

I CPU-Z så står min V-core, i idle, på 1.36. Fast i BIOS så är den på 1.3275 något... Sen om jag kör igång orthos så visar vcoren aldrig högre än 1.328 (vilket den blev satt på ungefär efter jag höjde)

Så varför visar den V-core på 1.36 i idle?

Av Don Toro

Höja med 0.005, right? Detta kan inte ge några stora deffekter va? Jag kommer aldrig över 58 grader (i full load) med min nya super duper (special effekt) ZALMAN 9700 (/special effekt)

Av Don Toro

Orthos gav varning, vad ska man göra?

1:Test 1, 800000 Lucas-Lehmer iterations of M147455 using 8K FFT length.
1:FATAL ERROR: Resulting sum was 224848904918016, expected: 224828710670948.8
1:Hardware failure detected, consult stress.txt file.
1:Torture Test ran 6 hours, 48 minutes 57 seconds - 1 errors, 0 warnings.
1:Execution halted.

Efter cirka 7 timmar kom den varningen upp, kan även tillägga att jag har clockat min CPU till 3.1 ghz utan att höja Vcore.

Av Don Toro

Kommer säkert bytt ut det innan livslängden är slut.

Men aja, tar kortet skada om man "ständigt" klockar upp och ner det?

Jag tänkte på om jag bara sitter och forum bloggar så ser jag ingen anledning att klocka det. Sen när jag ska lira t.ex. Crysis så drar jag upp skiten tills jag spelat klart.

Eller kommer det här "nöta" på kortet?

Av Don Toro

När ska man sluta "Pusha limitsen"???

Jag sitter på ett 8800 GTS 512. Har nu höjt core clock till 780 och shader clock till 1900 något... Jag har inte fått någon speciell temperatur ökning eller defekt när jag spelar spel....

Det känns som det är för lätt och bra för att vara sant då man klockar grafikkorten. Jag menar varför är de inte så här från stock? Och bör jag pusha skiten mer?

Av Don Toro

Tack så mycket. Tog bort optionet och BAAM så kom multiplier optionet upp istället.

Det väcker en ny fråga: Är spänningen (vcoren) statisk? Ska den vara det? för när min processor inte jobbar så är den nere på 1.1XX istället för 1.3XX. Detta är bra antar jag, men är det bra om man överklockar?