Inlägg

Inlägg som boegen2 har skrivit i forumet
Av boegen2

till alla skeptiker vill jag bara säga att Chrome OS har varit den perfekta plattformen för mig som startar mitt första expansionsföretag. Att operativsystemet är mer begränsat fungerar till dess fördel som egenföretagare där man annars får för många valmöjligheter som enbart resulterar i att man hamnar i en situation där man använder vitt sprida program och plattformar för olika program som utför samma grundfunktioner men som är låsta till sina respektiva "ekosystem". När man använder Chrome OS så tvingar man sig själv att begränsa sig till ett och samma "ekosystem" och eftersom att alla program man använder, både egenutvecklade webbapplikationer och sådana som man använder för till exempel fakturering och kund loggningssystem blir helt integreringsbara per automatik har detta inneburit otroligt mycket tidsbesparing och har förenklat för mig och mina kollegor att samarbeta, sen är det ju dessutom extremt mycket billigare. den enda direkta nackdelen är ju det uppenbara att man låser all information till google och det är ibland svårt att avgöra hur mycket insikt google har i mina dokument. ;men som företagare i en uppstartsfas finns det ingenting jag inte kan göra i chrome OS som jag hade kunnat göra i ett "vanligt" operativsystem. otroligt nöjd!

Av boegen2
Skrivet av Sanazin:

Lite långsökt att säga att man, även i teorin, skulle gå så långt i att påstå att mängd är proportionellt mot prestanda. Men jag kan till viss del förstå din tankegång. De presenterar ju ändå en 32GB system istället för en system på 8GB som hade fungerat precis lika bra i praktiken... helt i onödan.
Så det verkar som att de vill få okunniga att tro att mängd i det här fallet är faktiskt proportionellt mot prestanda, vilket känns så, så löjligt.

Exakt! jag tror att dom rider på battlefield-4 vågen som så många andra tillverkare och vill hitta ett sätt att motivera sina överprisprodukter.

Av boegen2
Skrivet av Sanazin:

Om det stämmer så är det helt galet imponerande, fast egentligen inte då skillnader i RAM-hastigheter har visat sig inte erbjuda några som helst FPS-skillnader i spel. Det vill säga denna ökning från 1600->2400Mhz (66%) ger ingen skillnad i FPS i själva spelet. Inte heller det faktum att man har 32GB istället för 8GB RAM (400% som du säger), bara för att man har mer RAM så betyder det inte att man får mer FPS.

Det du säger går att likna med att om man skulle ha flera DVD-läsare på datorn (3 istället för 1, ökning på 300%) så skulle man få mer FPS, bara för att det kostar mer, men så funkar det ju tyvärr inte.

Så för att summera det hela: mängd & pris har ingen påverkan på prestanda (om man redan sitter med 8GB RAM) - att öka prestanda har en påverkan på prestanda. Men prestanda ökas genom bättre CPU & GPU, och inte i någon spel har ett högpresterande RAM-minne gett en ökning på spelprestandan.

Hehe vad jag pratar om är det teoretiska fallet där 3 dvdspelare SKULLE ge bättre fps än 1. min poäng var att även OM det var så, så hade det inte varit så mycket "boom for the buck".

Av boegen2
Skrivet av Peking:

Off-topic:
Det var dyra minnen det. Försök med ca 5-700kr istället

hehe ja, sedär! späder på min poäng lite till då. men hade corsairs dominator minnen i åtanke ^^

Av boegen2

även om det stämmer så är det inte så värst imponerande. Alla verkar stirra sig blind på ökningen om 22% men fundera på vad det krävs för att nå dit. just nu klockas minnen som standard i 1600mhz, i artikeln pratar man om 2400 vilket i sig är en ökning om 66%. lägg till att det handlar om 32gb(!) internminne, i standardfall har man kanske 8gb, från 8 till 32 har vi en ökning om 400%. 8gb 1600mhz kostar runt 1000kr, 32gb 2400mhz kostar i bästa fall runt 3000kr, 300% prisökning...

Så att få ut 22% bättre framrate som en bieffekt av att man tripplar och kvadruplar prestandan, mängden och priset är väll ändå inte så jäkla häftigt?

Av boegen2

Tack för era svar, du har rätt i det där med plastkakorna Cybertsen hehe. Prioriterar storleken före optisk enhet, helt klart. Känns dessutom roligare/mer utmanande att bygga.
Jag tror det är en liten fix-idé jag har också, jag vet att jag hade irriterat mig varje gång jag tittar på min datorlåda om jag vet att det finns massa onödigt utrymme som jag varken har lust eller tänker använda. Känns dock frustrerande att det inte går att hitta "tightare" mITX-chassin måste jag säga, för mig hade många modeller gärna fått varit högre men med mindra bas. mac minis: 19,7 x 19,7cm är ju en helt perfekt bas för dessa typer av byggen, imo.

Tack igen! nu blir det en funderare....

Av boegen2

om jag hade suttit med i microsoft styrelse så hade hag lobbat för att byta ut den där galningen till CEO dom har, Steve Ballmer. han verkar gilla kokain eller något, kolla här bara, detta är bara ett av 100 exempel som finns att se på youtube, inte så förtroende ingivande direkt.

Av boegen2

tips på litet, passivt kylt, mini itx chassi

Hej!

Tänkte bygga en liten mediadator att köra linux på och vill naturligtvis ha den så liten och tyst som möjligt och behöver därmed tips på ett bra chassi.

Blev till en början mycket förtjust i Streacoms chassin, detta tills jag insåg att de är mycket större än vad de ser ut att vara vid en första anblick, med för mycket tomrum runt moderkortet ( se bild).

Finns det något liknande chassi i mindre storlek, som inte ger utrymme till annat än m-itx kort med minnen, en ssd (kanske en liten blueray läsare), och som kyler processorn på samma sätt som ett streacom chassi gör? tips på övriga relevanta lösningar är också välkommna.

http://extreme.pcgameshardware.de/members/klutten-albums-streaco...

streacom fc8 - onödigt luftigt runt moderkortet
Mvh

Av boegen2

5000 människor förlorar idag sitt RIM-job...

Av boegen2
Skrivet av Jalle64:

Starkare nätagg?

nja, jag tror att 750 borde räcka ;P

det fungerar ett tag, men efter en stunds spelande eller videotittande så hänger sig datorn och ljudet hackar. trodde att det hade nått med drivarna för ljudet att göra typ ljud-acceleration (i directx inställningarna)men det verkar det inte heller vara D,: jag är inte direkt proffs på bios men jag märker att proccessorn jobbar väldigt ojämnt också, kan det finnas nån inställning i bios man kan stänga av för att den inte ska gå så ojämnt? (antar att det är för att spara ström om man inte använder krävande program etc,)

jag tror inte längre att det har med drivare till grafikkort eller grafikkort att göra, jag har nyligen updaterat bios också utan lycka, antar att det är nått enkelt som jag missat för att jag vet för lite störigt dock...

Av boegen2

jag köpte till ett nytt grafikkort idag, har två GTX 460 som kör i SLI, fungerar prickfritt om jag bara kör på ett utav dom, men när jag använder båda samtidigt tex i spel så låser sig datorn... VAD ÄR LÖSNINGEN?

Av boegen2
Skrivet av xJom:

Tjolahopp, med nVidia GTX 460 istället, så blir det rätt billigt hos Misco - Hitta lägsta priskombination

Går ju att fundera på om du vill lägga till något? Bättre chassi? Större hårddisk? Kylare för att överklocka? SLI-ready?

SLI-ready låter mest tilltalande för mig, och så här blir det då Hitta lägsta priskombination

(Under 8k med SweC personalrabatt på Misco!)

/xJom

gjorde beställning igår natt, blev det senare paketet som var SLI-ready beställde från B-ray och misco.
schyssta bananer xjom, tack som fan!

Av boegen2
Skrivet av xJom:

Det är sant. Det är bara du som kan se din länk när du gör på det där sättet...

Du måste logga in, sedan spara kundkorgen, och trycka på Dela? och sedan klistra in den långa, krångliga länken du får då.

/xJom

okej -.- den kundvagnen försvann för mig med... jag hade iallafall utgått ifrån ditt AMD 8K paket och gjort några små ändringar då jag ville köpa allt från samma sida och ha ett nvidia grafikkort av gammal vana det landade på runt 11K men då med skärm. hur som helst så tror jag att jag kör på ditt 8k paket eller du skulle inte orka sätta ihop ett paket med ett nvidiakort istället för radeon 5850 som håller jämn standard med ditt amd8k paket?

Av boegen2
Skrivet av Waloth:

Du har inte länkat ordentligt ^^

haha men nej! störigt

Av boegen2

jag tänkte göra mitt första dator köp och bygge, vad har jag gjort för fel?

https://www.komplett.se/k/cart.aspx

Av boegen2

är det någon btw som vet om jag skall göra någonting mer tog del av deras räntefria delbetalning och får denna instruktion på mail; "för info om hur man fullbordar betalning se betalnings info" se länk.
( http://img22.imageshack.us/img22/4118/skrmavbild20100627kl125... )

såhär ser det ut under betalnings info...
( http://img202.imageshack.us/img202/4118/skrmavbild20100627kl1... )

vaskagöra?

Av boegen2

jag beställde min M11x igår kväll =D i7 processorn och 4 gb Ram, resten är standard. skulle blivit närmare 14k men med 10 % rabatt (kod: 2QCSHL?CHMSJLM)
blev det 12 707kr med frakt =D ska bli intressant att se hur mycket bättre i7 processorn är mot för den gamla dualcore processorn.

Av boegen2

jag har laptop och jobbar själv väldigt mycket med illustrator, jag brukar koppla min laptop till en extern skärm tillhörande en stationär dator på 22". använd denna kod ( 2QCSHL?CHMSJLM ) i varukorgen när du beställer hos dell för 10 % rabatt, gäller till 7e juli. ^^ kanske sporrar dig till att välja den dyrare varianten = D ( inte för att jag tror att du kommer märka så överdrivet stor skillnad. av vad jag har läst ska skillnaden mellan RGBLED och WLED vara minimal....)

Av boegen2

frysningar

frysningarna beror ofta på att informationen som man lagrar sprider ut sig otroligt mycket på en så stor hårdisk, lyckas man defragmentera den så reduseras frysningarna.