Inlägg

Inlägg som durutti har skrivit i forumet
Av durutti

Breddas: Finns INGEN anledning att lägga så mycket pengar på kablar. Har visats massor av gånger att INGEN märker någon skillnad i ljudet på olika kablar så länge dom fungerar/är tillräckligt tjocka och skärmade. http://www.head-fi.org/t/486598/testing-audiophile-claims-and...

Någon som kan rekommendera ett par shyssta in-ear-lurar för min iaudio 7? runt 1000kr eller billigare.

Av durutti
Skrivet av MultiMan:

Varför inte läsa på sidan? Svaret finns där.

HEHE ojdå. Det stod ju till och med nästan överst. Om det är någon annan som var lite okoncentrerad när dom läste (aka kollade bara på filmen ) står det att alla insamlade pengar ska gå till spelet och dokumentären. Lite tråkigt dock att dom tänker lägga pengar på översättningar. Jag kommer i alla fall vilja spela det på orginalspråket.

Av durutti

"gav" 15dollars. Första gången jag köper ett spel innan recension. Eftersom det nu är skänkt mer än vad dom ville ha innebär det att pengarna går rakt ner i fickan på utvecklarna? eller används det för att utveckla spelet?

Av durutti
Skrivet av Arazand:

Töntigt i brist på ord i ordförrådet. Du kan läsa det med mer passande negativt laddat ord om du vill.
Jag håller med dig men jag tycker att svaret på frågan "Är ESD farligt?" ska vara Ja inte Ja, men det syns inte direkt eller liknande urbota dum "bortförklaring" av sin egen lathet eller att man inte bryr sig om det då datorn ändå anses vara en temporär maskin som kommer ersättas antagligen innan skadan gjort sig synlig. Samma sak där "antagligen". Jag gillar inte om, kanske och andra ord som beskriver saker som osäkert när de handlar om folks pengar och tid. Säg ja eller nej punkt slut.

Det kan ju dessutom vara så att komponenten förstörs direkt. Till exempel om du först tar ut den ur ESD-påsen går därifrån och hämtar skruvmejseln eller esd-bandet och sen plockar upp den för att montera. Många har säkert vart med om det men tänker att den var "dead on arrival". Vissa av dom förstår nog fortfarande inte vad det är för fel på den metoden...

Av durutti
Skrivet av DevilsDad:

Joo precis, jag är inte själv helt övertygad hur att ansluta armbandet till chassit ska ge dig samma potential som komponenterna i det. Pluggar fysik så kan teorin men har inte lyckats få ett bra svar på hur det är uppbyggt

Det sitter metall runt hålen där du skruvar fast moderkortet, det är kontaktytan för ett tunnt kopparlager inuti kretskortet. http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_plane (scrolla ner till Printed circuit boards)

Av durutti
Skrivet av Pye:

Min poäng var ju egentligen att ju fler åtgärder som minskar statisk elektricitet desto bättre ESD-armband, jätte bra. Men även om jag hade ett ESD-armband skulle jag ta av flisen

Och till din fråga. Känns som jag var lite otydlig där. När man pysslar med ett chassi och komponenterna inuti så tar man ju i chassit lite då då. Om jag tex inte har kläder så minskar ju risken för att jag ska hinna ändra min potential tills nästa gång jag tar i chassit. Precis som du säger investerar företag i utrustning för att undvika skador. ESD-kläder finns ju också, och de knappast för att ersätta ESD-armbandet utanför att det finns fler sätt än ESD-armbandet för att förhindra statisk elektricitet.

Okej då förstår jag dig. Var mest formuleringen att dessa metoder skulle vara lika effektiva som ESD-armband jag reagerade på. Hittade den här tråden som jag tycker var intressant i sammanhanget: http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?f=10&t=17061 Där finns det även bilder på ESD-skador.

TS: Ett armband kostar endast 29kr på kjell så det är om inte annat värt det på grund av att det är mycket bekvämare än en ståltråd.

Av durutti
Skrivet av Pye:

Äntligen ett lite mer nyanserat svar

Självklart har ju ESD-armbanden en funktion när det kommer till att hålla potentialen mellan handen och chassit/komponenterna på samma nivå. När man arbetar i en dator hanterar man dock även andra komponenter och verktyg oftast. Här finns också potentialskillnad. Många av råden här i tråden som "ta av fliströjan", "ta i ett element" osv kan säkert rädda minst lika många komponenter som ett ESD-armband.

Nä tacka vet jag barfota montering i kallingar med alla komponenter nära till hands i sina antistat-påsar! Sen ett ESD-armband som grädden på mosset så är de ju alla tiders

Ontopic! Ståltråd borde väl funka? isf, en bättre förklaring än "strömmen går för fort" någon? En ståltråd skulle ju onekligen jämna ut potentialen? så varför inte liksom.

Och TS, take care, denna förädiska vinterluft gör det extra viktigt att vara försiktig )

Anledningen till att du ska använda ESD-armband är att det ger dig och chassiet samma potential. Sen när du tar i ESD-påsen utjämnas potentialen även till komponenten i den långsamt till samma som du och chassiet. Det är dom snabba urladdningarna som är farliga.
På vilket sett skyddar att vara naken eller att ta i ett element mot det? Du kan fortfarande ha vilken potential som helst i jämförelse med komponenterna och chassit

Varför skulle dom tipsen fungera lika bra som esd-armband? det finns ingen logik i det. Varför använder inte företagen dessa tips i stället för riktigt ESD-skydd? lär ju vara mycket billigare.

Har skickat en fråga till frågelådan om detta hoppas dom kommer ta upp det. Kanske lyssnar några lite mer om det är Emil och Jonas som förklarar det.

Av durutti

Vad har du för temps? ljudnivå?

Av durutti
Skrivet av Jerka88:

Jo kvalitén är säkert inget fel på, men det jag stör mej på är att ny-priset skulle vara 23k, och att den klarar KRÄVANDE spel som wow,cs och sims...Perfect för gamers är den ju oxå!

Till företag och studenter fungerar den ju säkert jätte bra.

Nypriset stämmer nog bra. Thinkpads är laptops för professionellt användande och är extremt hållbara i jämförelse med vanliga laptops. Dessutom kan du öppna datorn utan att förstöra garantier och batterier och reservdelar till gamla modeller fortsätter säljas långt efter datorn blivit omodern.

Däremot känns det lite irrelevant att skriva nypriset på en så gammal dator. Och såklart är den inget vidare att spela på.

Av durutti

alltså 2000mhz är snabbare minnen, därför dyrare. Men kör på 1600, det är tillräckligt snabbt och det är sällan det gör någon större skillnad.

Av durutti

150000. och jag har inte ens en gymnasieutbildning. Nu känner jag hur demonerna kommer över mig :/

Av durutti
Skrivet av AMD_PERA:

Misstanken kan finnas, att vissa tillverkare lägger näsan i blöt, då det gäller aplikationer.
Sponsring kan vara en underdrift

Jag antar att ni sett att det står NVIDIA the way it's meant to be played när man startar många spel. Det är såklart nvidia som betalar för det. Som jag förstått det hjälper dom utvecklarna att optimera spelet för deras kort. AMD har säkert något liknande också. Sen hur mycket effekt det har på själva programvaran vet jag inte.

Av durutti
Skrivet av Malmedahl:

Nejdå, ingen fara. Allting fungerar som det skall. Testet visar 588w, men det framgår inte under vilka förutsättningar eller om det är ett topvärde eller inte. Sedan så när du lägger till flera grafikkort så blir inte effekt-uttaget linjärt. Det börjar på 75w per kort, sedan avgör en handfull andra faktorer hur mycket mer per kort.

Jag testar med RWP, men en runda vantage så toppar det på 880w. Hur som haver, svaret på frågan om huruvida HX1000 kan räcka för 3st 7970 är; -ja.

I artikeln om den nya testriggen står det att dom använder en ssd-disk, en 6-kärnig LGA-2011 ett 1200w antec agg och grafikkortet som ska testas såklart. under värdena visas att det är 3D mark vantage som används för load. Det står dessutom att det är utan skärm. Tror knappast att dom har i massa onödiga saker i sin testrigg som påverkar resultatet när det är strömförbrukningen för grafikkorten dom mäter.

880w låter rilmligare ja.

On topic: Det bör ju gå om du ser till att du har två av korten på samma del av agget och inte driver något annat på det. Kanske inte är att rekommendera att klocka för mycket dock..

Av durutti
Skrivet av Malmedahl:

Hoppas inte jag väckte liv i en död tråd nu.

Jag har självt bytt till dessa kort samt en ny psu och effekt-uttaget minskade med ca 500w. Gör gott på elräkningen det, då jag spelar ganska mycket. Mina 3 7970, klockad quad, 24gb ram, 4SSD, 2Raptor och 10 fläktar samt prime och unigine drar 508w AC vid 91% effektivitet. Det ger alltså 462w DC.

Just ditt HX100 är som mest effektivt vid ca 50% belastning. Grovt räknat blir då 462w DC ungefär hälften av vad din psu kan leverera i DC 12v och kommer därför fungera alldeles utmärkt. Du har dessutom 6x6+2 kontakter(varav 4st modulära) till grafikkorten.

Behöver inte diskuteras huruvida det fungerar eller ej, det kan räknas ut.

enligt sweclockers test drar dom 588 i crossfire (2 kort) från väggen. du har något fel på din wattmätare eller din crossfire-setup.

Av durutti
Skrivet av Hed_pe:

Har du testat det själv? Något du skulle rekommendera?

Nej har inte provat det. läste visst inte så noga men det ser väldigt platt ut.

Av durutti
Av durutti

Håll ena handen mot datorchassiet hela tiden för att undvika statisk urladdningar som kan skada din dator om du skulle röra något.

Sen kopplar du bara in alla kablar där dom passar och försök få undan dom så att dom inte hindrar luftflödet i datorn.

Dom enda kontakterna du skulle kunna blanda ihop är om du har en 8-pins kontakt för ström till processorn. den sitter någonstans på moderkortet och till den ska du koppla två stycken kontakter för 4 pins som sitter i änden på samma kabelhärva. Detta kan blandas ihop med 8-pins pci-express som på vårat agg finns med 6-pins+2pins=8 pins. Denna ska inte kopplas in på moderkorten utan i ett grafikkort.

Av durutti

Nej jag fick ingen med mitt. Det här agget kommer som OEM, alltså utan allt. ingen strömkabel heller. konstigaste tycker jag var att det inte ens fanns ett klistermärke med den vanliga tabellen med hur många rails och max effektuttag osv.

Det här är vad jag vet det närmaste bruksanvisning jag sett http://www.sp-it.net/files/fsp/FSP650-80EGN%20spec%20(9PA6502...

Av durutti

Du vill inte vara en fanboy, därför betalar du gärna extra för att det ska vara en viss logga på? det låter bara extremt korkat i mina öron.

Av durutti

http://www.inet.se/produkt/6900366/antec-performance-one-p183... kanske funkar om du tar bort ena hårddiskburen?