Inlägg

Inlägg som durutti har skrivit i forumet
Av durutti
Skrivet av mrqaffe:

Man kan ju ha det tyst/passivt för det mesta och köra fläktar vid spel, de nya generationerna grafikkort är mycket snåla i tomgång och så är ju även många nya nätdelar, det borde snarast bli standard med passivkylda datorer nu när de flesta nya maskiner drar under 100W i tomme, och kanske kring 300W max om man kör singelkortsgrafik, energiförbrukningen har gått ner rejält om man jämför med 4-5 år gamla saker, tyvärr har moderkortstillverkarna inte varit bra på att fixa bra fläktstyrningar i samma takt.

Fast det blir också bättre. bland dom nya z77-korten finns det gott om hyfsat prisvärda brädor med många pwm-kontakter.

Av durutti
Skrivet av mrqaffe:

De som kan kyla passivt i det läget, tex ninjan är väldigt bra när flödet är lågt, den är bra även med fläktar, men iom att den har rätt avstånd mellan flänsarna så funkar den bättre än flänsar som är designade för att primärt funka bra med fläkt när man kör passivt.
Fläkt designade kylare har lite för tätt mellan flänsarna för att funka optimalt passiva, men o andra sidan är de bättre när man har fläkt.
Jag skulle tro att de flesta med 6+ heatpipes och ca 1kg vikt kyler "bra nog utan fläkt" om man har en bra låda och inte värmer upp dem med grafikkortet.
Och en 500rpm fläkt är i princip ljudlös utanför lådan. pwm fläktar brukar väsnas lite mera än analogstyrda.

Ja så kan man väl säga att det är men det är ingen större poäng med att kyla processorn passivt om du har andra delar som inte är det. Om du över huvudtaget ska ha fläktar i lådan är det bäst att ha dom där dom gör mest nytta. så om du redan har en utblåsfläkt eftersom grafikkortet kräver det är det ingen idé att kyla processorn "passivt" eftersom du då behöver öka fläktens hastighet för att uppnå samma resultat. Bättre i så fall att sätta ner varvtalet och addera en lågvarvig till på processorkylaren.

EDIT: såg nu att du sa i princip samma sak som jag fast med andra ord

Men om man har ett grafikkort antar jag att man inte ska lägga för mycket kraft på att göra en tyst cpu-kylare tystare utan kanske snarare satsa på en riktigt tyst grafikkortskylning. tex. http://www.inet.se/produkt/5321768/thermalright-shaman-ty-140

Eller skaffa ett tystare nätaggregat: http://www.inet.se/produkt/6909615/corsair-ax-650w-80-gold-mo... .

Av durutti
Skrivet av Diablo_Lino:

vilken kylare är den tystaste i idle och "halvload"? har en noctua nh-d14 nu, är det de bästa alternativet?

Det är ju fläktarna som låter så om det är något du ska byta borde det vara dom. nh-d14 i sig är väldigt bra på att avleda värme. Har du fläktarna inkopplade i moderkortet? i så fall kan du antagligen använda bios eller speedfan för att varva ner dom när dom inte behöver blåsa på för fullt. Annars kan du använda "ultra low noise"-motstånden som noctua skickar med sina kylare.

Edit: här är ett stort test på olika 120mm fläktar. Be quiet verkar ligga rätt bra till http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/120mm-fan-ro...

Av durutti
Skrivet av Uzor:

Ja men kina kommer aldrig bli välutvecklat så länge kommunismen är kvar.

Kommunismen??? Svarar inte du just nu på en artikel om ett företag ägt av kapitalister som har köpt massor av Kinesers arbete i Kina?

Av durutti
Skrivet av Oliviro:

Det folk inte förstår är att det är såhär utvecklingen sker ifrån ett outvecklat land till ett välutvecklat land. Industrier bygger upp landets välstånd och därefter höjs lönerna och arbetsvillkoren och i slutändan så kommer lönerna vara lika höga som i västvärlden. Alla andra välutvecklade länder har gått igenom denna utveckling och det är naivt och tro att vi bara skulle kunna höja lönerna i kina-fabrikerna med 100% och att allt skulle lösa sig då för det kommer inte hända, utan då flyttar fabrikerna bort och utvecklingen i landet stannar upp.

Om dom också ska ha samma standard som vi vem ska producera allt? Afrika? Tänk på att det bor ganska många i asien också.. När västvärlden industrialiserades skedde det knappast genom att vi producerade ett överflöd åt en annan världsdel så riktigt samma utveckling skulle jag inte säga att det är..

Av durutti
Skrivet av Typhonos:

Jag håller inte med, det vore värre att köpa AMD igen trots att den presterar sämre. Och skulle den prestera bättre så skulle det vara ännu värre att köpa AMD för då signalerar jag att fanatism är ok bara någon produkt blir bra och att företag ska få släppa vilken skit som helst bara för att de har konsumenter som vill väl.
Eftersom jag varit fanboy till AMD från 2003-2011 så är det enda tänkbara att köpa något annat just för att AMD ska skärpa sig. AMD behöver förtjäna sitt rykte igen och tills att de bevisat att de kan reproducera god prestanda i minst två generationer behöver de få känna av att det skadar dem att ignorera entusiaster och använda falsk marknadsföring.

Det mest rättvisa vore att köra Intel i lika många år som AMD nu men då det förmodligen skulle skada marknaden ännu mer måste jag avstå, nästa uppgradering blir garanterat Intel och finns AMD kvar i leken efter och förändrat sig så kan det möjligen bli dem igen men jag tror inte de kommer finnas kvar inom prestandasegmentet.

Så nu ska du vara intel-fanboy i 9 år? vissa lär sig aldrig. Ignorera marknadsföringen och skapa inte känslor för ett företag utan köp det som är bäst för dina behov. Intel regerar i ren cpu-prestanda just nu men Trinity kommer att äga på integrerad grafik.

Av durutti
Skrivet av Machine leg:

Men vafan...

http://www.youtube.com/watch?v=LimMVoxDfxA

Av durutti
Skrivet av IceKey:

Blir ett 7990 som släpps nästa månad för min del

Vart har du hittat att det släpps nästa månad? Hade ju varit awesome men jag tror inte det tyvärr.

Av durutti
Skrivet av dj christian:

Fan jag som gick i köptankar på ett Seasonic X-460. Mitt Ace of Sweden RAW 520W pallar inte mycket längre.

I ditt läge kan det bli dyrt att vänta. Seasonic x-460 är ett skitbra agg och du lär inte bli besviken. Vill du ha platinum eller titanium lär du sessutom få betala en hel del mer. annars salu-för nzxt superflowers gold-agg i sverige om det är intressant.

Av durutti

Vad hindrar egentligen att till exempel inet tar in super flower-agg? Lär vara många som vill köpa.

Av durutti

Många luftkylare är tystare än corsair och asetecs lösningar. Fint med ännu tystare seasonic-agg.

Av durutti

Tycker Emil skötte det skitsnyggt. klart att det är imponerande att köra spelet på 3 skärmar med integrerad grafik även om inte frameraten var perfekt. Finns ingen anledning att hajpa det ännu mer och definitivt inte något en oberoende journalist ska göra.

AMD-fanboysen tycker att emil och jonas är nvidia-fanboys och nvidia-fanboysen tycker tvärtom. Det tycker jag tyder på att dom har hittat en bra balans

Av durutti

Är det någon som har provat att köra demot på ett 7970? kanske också funkar...

rainesx hann före

Av durutti

Det förklarar saken.

Av durutti
Skrivet av Uvania:

GTX 680 är en budgetmodell i kepler serien som ser ut att byta ut GTX 560 tror dom kör en av sina monstermodeller som de ryktas att de ska lanseras i sommar

Vad har du fått det ifrån? Med tanke på namnet är det troligare att det ersätter 580. alltså snabbaste singel-gpu

Av durutti

Shit. verkar som att kepler verkligen kan bli något

Av durutti

Hoppas pumpen är riktigt tyst.

Av durutti

http://www.sweclockers.com/artikel/14650-prestandaanalys-batt... Den billigaste lösningen är nog att klocka. med din klock på 4ghz borde det rulla på bra.

Av durutti

Hmm. Ser ingenting imponerande i det här. TS har ju uppenbabrligen mycket pengar att lägga på komponenter men det är ingenting jag personligen imponeras av. Själva bygget är ju inget speciellt.

Av durutti

http://www.hardwaresecrets.com/article/Antec-EarthWatts-Plati... = FSPs nya platinum-agg? Tycker inte FSPs aurum-agg är sådär superprisvärda men om man väntar ett år till kommer det säkert ett OEM-packat grått platinum-agg med bra pris.