Inlägg

Inlägg som durutti har skrivit i forumet
Av durutti
Skrivet av Quorthon:

Hoppas på nyheter om Kepler:)

Eller Tegra 3

Av durutti
Skrivet av Luxor ABC80:

Den STORA FRÅGAN ÄR : Kommer man kunna flasha upp 7850 till 7870 lika enkelt som man kunde göra med många 6850 till 6870 ?

Om JA så tänk följande: 2 st 7850 när Kepler är ute (ex i Maj). Borde kunna kunna fås för 1700-1800:-/st hos någon nätbutik. Upp flashade till 7870 och uppklockade med eftermarknads kylare. Total pris lite över 4K. Borde kunna köra över 580 sli !! Och detta på ett system som går under 650w i full load ! Dvs ett 750-800 w Psu kommer att räcka !

Vi har fått en vinnare ! (om inte kepler familjen blir är extremt bra )

Det var väl 6950 som gick att låsa upp? Skulle inte tro att det går med 7850 eftersom det är ett mindre kort (fysisk) än 7870 = färre shaders.

Av durutti
Skrivet av Simplified:

Jag skulle nog säga att det inte är någon större käftsmäll mot GTX 580 med tanke på att 580 har funnits på butikshyllorna i över ett år nu.

Dem som köpte GTX 580 för 4k för ett år sedan har utan tvekan gjort en bättre deal än dem som köper ett 7870 för 3k ett år senare. 1k mer för ett helt års extra användning är en bra deal.

7970 kommer med största sannorlikhet att sjunka till ca 2,5k (om inte lägre) när lite konkurrens uppstår.

Så vi mäter alltså hur bra hårdvaran är på gamla meriter? 580 var ett bra köp för ett år sen, det spelar ingen roll nu...

Av durutti
Skrivet av mgst1:

Böjd att hålla med dig, fattar inte riktigt hypen. Är ju inte riktigt samma käftsmäll som 7970 vs GTX580 uppvisade.

http://www.inet.se/(F(uMGAo3FKncXGhDnwzJqCSQzXR1zKyfXOq9E2x7l... 3699 för ett 580 idag. 7870 är 2% långsammare och ska lägga sig på 3000. skulle säga att det är en till käftsmäll mot 580... Dessutom får du 2gb minne och lägre strömförbrukning/temp på 7870.

Priserna är ju grymt bra trots att nvidia inte har några vettiga kort för tillfället. Sen när nvidia kommer med sina nya kort lär det bli ännu lägre. Trodde ni verkligen att AMD skulle sänka sina priser ännu mer trots att det inte finns någon konkurrans? Dom driver ett företag, ingen välgörenhet.

Av durutti

Spelar han inte har han ingen nytta av grafikkortet. den integrerade grafiken i processorn räcker och blir över till lite surfande. satsa hellre på ett tyst nätagg och 8gig minne http://www.inet.se/kundvagn/visa/1567891/2012-03-05. eller ssd http://www.inet.se/kundvagn/visa/1567945/2012-03-05

Av durutti
Av durutti

Har haft föräldrar som bråkat mycket under större delen av min uppväxt och jag kan garantera att jag antagligen hade mått mycket bättre om dom hade skillt sig tidigare. Det är inte alltid bra för barnet att föräldrarna fortsätter att försöka in i det sista.

Angående medicin håller jag inte med redflip om att benso är så bra. Visst är det väldigt effektivt men det är också det som är det farliga. Om man mår väldigt dåligt och får ett piller som tar bort all ångest direkt blir man väldigt lätt beroende. Dessutom blir det till ett fysiskt beroende om du tar det dagligen under en längre tid. Du kan inte sluta med det hur som helst utan att trappa ner långsamt. Missbrukare som slutar med benso jämför det med att sluta med heroin, att bara sluta direkt går inte utan kan vara direkt dödligt iaf från högre doser och ger dig garanterat mer ångest än den du från början försökte komma ifrån.

Jag har själv fått benso utskrivet och just då hade jag antagligen begått självmord om jag inte fick det men det är ingenting jag ser som en långsiktig lösning. Det som troligen hjälpt mig mest på lång sikt är antagligen citalopram(ssri)+mirtazapin (en annan sorts antideppresiv som även hjälper till viss del mot ångestoch hjälper dig att somna) enda nackdelen med det är väl att jag går upp i vikt och att det tar ett tag innan man får effekt.

Av durutti

Lubuntu. Det är som en vanlig ubuntuinstallation. alltså väldigt enkel att använda fast har en mindre prestandakrävande skrivbordsmiljö.

Av durutti
Skrivet av jycken:

Det ser ut som du har en avstängning på bilden. Under kranen en bit ner är det inte en insex skruv? iså fall har du avstängningen där och kan skruva ur den gamla kopplingen.

Yes. där var den. tack för hjälpen fattar inte hur jag missade det Nu är den igång och fungerar bra. Det stod föresten på slangen till maskinen att den var för max 25c så det är nog bäst att koppla den till kallvatten.

Av durutti
Skrivet av MasteraCe:

Har då alltid kört varmvatten till mina maskiner i lgh alltid funkat bra.. Du sparar elström på det .. Däremot finns det dom som säger att det blir bättre diskning ifall sköljningen sker med kallt vatten..

Har inte upplevt några problem dock

Mjo då kör vi nog på varmvatten om det går att få tag i en passande hane till snabbkopplingen. men om vi ändå måste koppla ur vattnet kör vi nog på kallvatten. finns ett likadant ställe att koppla in snabbkoppling på kallvattensidan också så bara vattnet är stoppat är det bara att flytta kopplingen/koppla in en ny.

Av durutti
Skrivet av jycken:

Det du har sitter på blandaren kallas för "snabbkoppling" kort och gott.

Du ska skruva ur den gamla "snabbkopplingen" i blandaren och sen ersätta den med en sådan här sats http://www.rinkabyror.se/artikel/fmm-vattenuttag-ventildel/ så har du löst problemet. Eller så köper du en "rak mellankoppling" och sätter i blandaren istället för snabbkopplingen, Ta med den gamla till den handlare du köper rör delar av för att få rätt gängning.

Har ingen avstängning under bänken så vill helst inte behöva skruva loss någonting. Kan man inte bara köpa han-delen och skruva på slangen och trycka i den? Eller det kanske inte är säkert att den kommer passa just min snabbkoppling?

Har nu läst på flera ställen att man inte ska koppla diskmaskinen till varmvatten vilket försämrar diskförmågan och livslängden på maskinen? jag antar att eftersom snabbfästet sitter på vänstersidan blir det varmvatten? Kan det finnas något annat ställe där man kan stänga av vattnet eller måste jag anlita en VVSare? antar att hyresvärden inte gärna hjälper mig att stänga av för att jag som amatör själv ska koppla in min diskmaskin?

Av durutti

Najs med linuxversion

Av durutti
Skrivet av Rickard11:

Varför i blått när hela operativsystemet går i grönt? Fick en färgblind praktikant åta sig detta ärorika uppdrag att designa loggan?

Du kan välja färg själv...

Av durutti

http://www.pc-cooling.info/manuals/macho_mcl_0818.pdf

Det ska fungera om du har den nya backplaten.

EDIT: Plattan på ovansidan var det som var ändrad.

Av durutti

Var snäll och trevlig. Och tänk inte så mycket på att du ska charma tjejen och få henne i säng/bli ihop med henne. Prata med henne som du skulle göra med en killkompis.

Om man är rädd för att bara börja prata med folk så hjälper det faktiskt att vara lite onykter (iaf för mig). kanske inte direkt är att rekommendera i alla tillfällen men funkar på krogen iaf.

Av durutti

Koppla in bänkdiskmaskin

Jag och min kvinna har just köpt en diskmaskin. Förutseende som vi var tog vi en bild på kopplingen där vi gissar att man kan koppla in en diskmaskin och tog med till affären. Försäljaren sa såklart att det skulle gå jättebra att koppla in med dom medföljande slangarna. Vilket visade sig vara fel

Så här ser inkopplingen på diskbänken ut: http://imgur.com/5Imqg,Zyxjo#1 (Ser ganska äcklig ut sådär inzoomad, får putsa den när diskberget är avklarat.)

Vad kallas en sådan koppling? Vad behövs för adapter för att koppla in den här slangen: http://imgur.com/5Imqg,Zyxjo#0 ?

Av durutti

Tycker den är mycket snyggare än den nuvarande. Men 1.0-loggan var faktiskt snyggast. den borde dom ta tillbaka

Av durutti
Skrivet av Dumsnuten:

De skulle lika gärna kunna anställa en journalist istället, bara i teorin & på papperslanseringen som AMD sopar mattan med nvidia/intel.

Det här handlar om grafikdelen. Där äger AMD just nu.

Av durutti
Skrivet av Breddas:

Men har man en hörlursanläggning för över 60.000:- så vill man ha kablar som känns bra också. Känns tryggt att veta att kablarna garanterat håller hög klass och inte kommer att vara ivägen på något sätt.

Njae dom som säljer och förespråkar kablarna säger ju att man ska höra en skillnad på dom och andra kablar. Om så är fallet så har ju någon förstört kabeln så att den färgar ljudet. Dock verkar det som att inga eller väldigt få kablar faktiskt gör det utan förlitar sig på placebo genom att förändra utseendet. Men jag skulle verkligen inte lita på att en kabel är av högre kvalitet för att den är dyr, dom extra pengarna verkar mest gå till falsk marknadsföring.

Jag skulle köpa en kabel för studiobruk. Där lägger dom pengar där det räknas - gör den tillräckligt bra för att få igenom ljudet oförändrat och sen lägger resten på att göra kabel och kontakter hållbara.

Av durutti
Skrivet av Breddas:

Ehh, finns minst två anledningar! Det är snyggt och känns bra! Sedan var kabeln till HD800 för lång

mjo det är klart och var och en får ju själv bestämma om han tycker det är värt det. Jag personligen föredrar ett enkelt utseende liknande lakritssnören. Sen tror jag du enkelt kan hitta "snygga" kablar som fungerar lika bra mycket billigare. Dock lär inte dom hävda att dom har en massa magiska egenskaper som förbättrar ljudet..

Dessutom tycker jag personligen att det skulle vara lite pinsamt om någon skulle se att jag lägger massor av pengar på något som inte fungerar. Men å andra sidan verkar många tycka det är coolt också..