Inlägg

Inlägg som freppoleppo har skrivit i forumet
Av freppoleppo

njae lägga pengar på vista har man ju inte lust med...men det får man nog inte gå in på närmare här;) Skulle egentligen bara tillägga att bakgrundbelysningen på tangentbordet fungerar även den då det verkar vara något folk haft problem med.

Av freppoleppo

Installerade precis Windows Vista via Bootcamp. Valde Vista istället för XP Då jag endast använder Windows för spel och ville ha dx10. Och oj vad positivt överraskad jag blev! Dels så är Vista rappare än någonsin. Ägde innan en Zepto Nox(som jag sedan reklamerade) med ungefär samma spec som min MBP och upplevde att Vista slöade ner datorn ordentligt. Så är inte alls fallet när jag kör vista på min MBP! Dessutom hade jag hört att drivruterna för trackpaden och fläkten skulle vara riktigt dåliga men även det funkar klockrent. Spelade Assasins creed i ett par timmar och datorn blev inte varmare än när jag spelar i OsX. Trackpaden klarar iaf det vikitgaste funktionerna dvs scroll, tap och högerklick. Det enda som inte funka var drivrutinerna för grafikkortet men det vara bara att ladda ner från Nvidias hemsida.

Kan bara säga att jag älskar min MBP mer och mer för varje dag!

Av freppoleppo

Skickade mail för att få svar på om noxen har stöd för ddr3 ram. Var nog över en och en halv månad sen nu, inget svar än). Har köpt en MacBookPro istället nu och är så jävla nöjd. Fick en död pixel på första exet som skickades(3 dagars leverans) reklamerar och 2 dagar senare har jag fått ett erättningsex. Det kallar jag service.

ps. nu hade iofs erättningsexet fått en fraktskada(buckla) så den åkte också tillbaks. Får nya datorn imorgon. Men vafan dom har ändå skickat ut tre datorer på mindre än en vecka!

ds. Menar inte att alla ska gå att köpa en MBP istället då datorn är svindyr(tur att det finns studentrabbat:) Ville bara poängtera att Zepto fortfarande har en hel del att lära om kundservice

Av freppoleppo

Har haft sjukt oflyt med min macbook pro unibody 2,4 ghz. Första exet kommer med en död pixel och returneras, får en ersättare där luckan till expresskortläsaren är tillbucklad och sticker ut från datorn. Easy fix tänker jag och ringer inlife som säger att de måste öppna hela chassit för att byta en pytteliten lucka och rekomederas att reklamera igen. Måste ändå prisa supporten då det aldrig varit något tjafs alls änsålänge. De tvekade inte en sekund på att ta tillbaks datorn pga en död pixel och ersättningsexet fick jag 2 dagar efter reklamationen. Imorgon kommer förmodligen min tredje MBP och det är bara att hoppas den är felfri den här gången.

ps. Köpte en Zepto nox som jag reklamerades innan jag bestämde mig för en MBP istället. Bästa beslut jag tagit:D

Av freppoleppo

har en likadan

Precis som trollhattan sa sitter den andra modulen under tangentbordet. tangentbordet sitter med 6 små hakar utmed tangentbordets kant. Två på kortsidan och fyra på övre långsidan(tror jag) som måste pillas upp, det kan va lite meckigt första gången jag tror jag använde en smal trubbig brevkniv i brist på bättre. Sen är det iaf bara lyfta bort tangentbordet och tuta och köra

Av freppoleppo

Någon som vet hur man gör om man vill använda nvidias egna drivrutiner istället för dom som finns på zeptos hemsida? Zepto uppdaterar ju inte särskillt ofta direkt och jag läste någonstans att det skulle gå.

Av freppoleppo

har en zepto nox a15 jag köpte för 11000 med ungefär samma spec som du angav. så om du vill komma ner lite i pris köp nox a15. Den är iofs lite större men är ändå mindre och smidigare än fujitsun.

Med tanke på vad du ska ha datorn till kanske zepto är lite overkill. Men skulle inte rekomendera fujitsun heller främst för den lågupplösta skärmen samt att den är större. Sen har jag sett fujitsun irl och även om det är ytterst personligt så tycker iaf jag att det var en av det fulaste datorer jag sett...men den sticker ju ut iaf:)

Av freppoleppo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GrayAfro

någon mer som har problem med Zeptos egna nätverkskort? Det räcker att jag rör på datorn lite (halv meter) för att jag ska få begränsad åtkomst vilket är otroligt irriterande. Men om jag avaktiverar nätverkskortet och aktiverar det igen så får jag connection.

Kan man klaga och få den utbytt från Zepto? Eller går det att byta nätverkskort själv?

Mvh // T

Tror jag skrev lite om det tidigare. När jag sitter i plugget där det i många salar är dålig signalstyrka kan jag ofta inte surfa alls eller väldigt begränsat medans polarna brevid ofta surfar problemfritt.

Dessutom verkar det ganska ostabilt. Skaffade ny trådlös router nyligen och när jag kör tpt test med min nox kan jag först ha ca 2-3 mbit/s för att fem minuter senare va uppe på 75 mbit/s. Trodde först att det var nätverksintällningarna eller routern som knasa men på min andra dator ligger jag stabilt runt 30-40 mbit/s vilket är bra för den datorn.

Av freppoleppo

jag var inne och titta på en fujitsu pa 15 tums variant och det var inte någon vacker skapelse, faktiskt en av de fulaste datorer jag sett. Den här ser ju ok ut på bild men jag skulle inte köpa den utan att först se den irl. Man kanske inte ska bry sig allt för mycket om hur en dator ser ut men jag har iaf svårt att låta bli.

Intressant lösning med booster iaf

Av freppoleppo

Ska man spela är det ofta minst 15 tum som gäller. Ska man ha mindre är som dell xps m1330 ett bra alternativ. men grundspecen idag börjar på ca 9000:- sen brukar man iofs kunna få ner den ca 15% med rabattkoder.

hittade 2 LG maskiner. En 12 och en 14 tum som du kan kika på.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=234808

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=327508

du får ju inte samma grafik som med geforce 9600 men dom är ju helt klart mer portabla.

I 15 tumsklassen kan du kolla in den här

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=321267

På länken nedan kan du jämföra nästan alla mobila grafik kort om du vill veta mer om prestandan.

lycka till med datorköpet

Av freppoleppo

Jag har en nox och kan inte riktigt bestämma mig. Vad gäller support har jag inte behövt ringa dom än så det kan jag inte uttala mig om.

Bra med noxen är: Grymt bra skärm!, snygg design(enligt mig), stabilt chassi, blir inte särskillt varm, bra prestanda vs pris

Dåligt är: Fläkten drar igång ofta och låter ganska mycket, klent trådlöst nätverkskort(vid svag signal), dålig batteritid, få anslutningsmöjligheter(vilket iofs gör den mycket snyggare), Windows Vista! inte zeptos fel men vista slöar ner datorn, den går som en raket i ubuntu!

jag har inte röstat men den får inte anus men den kan också förbättras åp några punkter

Av freppoleppo

konstigt...dom måste tagit bort den ur sortimentet alldeles nyligen. förmodligen finns den i butik men då kostar den 11990:- och inte 10990:- som var webpriset. Lycka till med ditt nox köp iaf

Av freppoleppo

Ska du ha en nox skulle jag nog köpa den från computercity istället. Leverans okänt känns ju inte så jättemotiverande när man har med zepto att göra. Dessutom får du större hårdisk, bättre processor, blueray och ett OS som slöar ner datorn(Vista). om du ändå köper den från zeptoexperten skulle iaf jag uppgradera processorn samt välja intels nätverkskort istället för zepto Zpro2.

Av freppoleppo

Köpte min zepto via Computercity och har väll haft både bra och dåliga upplevelser.

Leveransen funkade iaf och jag fick datorn efter 4 dagar.

Vad gäller datorn i sig så har den sina för och nackdelar.

Till att börja med tycker jag fortfarande datorn är sjukt snygg. Lätt en av det snyggaste bärbara på marknaden just nu enligt min åsikt. Chassit känns robust och gummihöljet känns riktigt nice. Dock flexar tangentbordet ytterst lite på övre mittpartiet men det är inget som stör. Appropå höljet så drar det till sig damm ganska lätt men den görs lätt ren med en fuktig trasa.

Datorn ser lite större ut än många andra 15-tums laptops men jag har jämfört den med både Acer, Fujitsu-Siemens och HP datorer och det är mest en synvilla eftersom man valt att inte fasa in kanterna som man gör på det flesta bärbara idag.

Det jag kanske gillar mest med Noxen är skärmen. Bilden är knivskarp, har riktigt bra ljus och bra betraktningsvinkel . Upplösning på 1680x1050 är perfekt för mig som jobbar mycket med adobeprogrammen. Den gör att man har gått om utrymme och jag jobbar hellre på min högupplösta 15 skärm än en 19 skärm med lägre upplösning. Den normala textstorleken blir något liten vid surfning men det är bara att dra upp textstorleken någon dpi så ser allt bra ut så den får inget minus för det. Skärmen är grym!

Jag gillar Noxens lilla volymspak på sidan också den är både rolig och användbar.

Vad gäller grafikkortet så är jag ingen gamer men det finns många som andra som testat grafikkortet så det blir ingen djupanalys av det. Men jag spelade lite WoW och kunde dra upp alla settings på High utan lagg. Har även kört Assasins creed och det flyter snyggt samt senaste Tombraider spelet. Var dock tvungen att uppdatera drivrutinen det första jag gjorde för innan man gjort det funkar ingenting. Men det verkar vara ett bra grafikkort och det funkar klockrent med Maya 3d om nån undrar.

Högtalarna är enligt mig som vilka laptophögtalare somhelst med andra ord ganska knackiga och mycket diskant men dom är absolut inte sämre än någon annan dator jag jämfört med.

Nu till det lite sämmre.

Batteritiden!

Helt värdelös! Datorn klarar ca 1 timme i högprestandaläge. Ibland drar krämen slut så fort så att datorn stänger av sig istället för att gå in i energisparläge. Det går iofs att ändra energisparalternativen men oavsett så är batteriet helkass. vid relativt enkla uppgifter slukar den batteri som ett monster. Vilket förmodligen betyder att den inte är särskilt strömsnål att köra med nätadapter heller.

Trådlösa Nätverkskortet. Jag vet inte vilket som sitter i om det är zeptos eller intels men gissar att det är zeptos egna. Har haft med datorn till skolan och när jag suttit i salar med svag signal klarar inte kortet av att hålla uppkopplingen även om klasskamraterna bredvid haft stabil uppkoppling på sina laptops.

Tyvärr är den ganska begränsad i anslutningsmöjligheter. Men det vet man ju innan man köper. Det hade vart nice med firewire och e-sata. framförallt hade jag velat ha även en analog bildkälla då jag behöver göra presentationer ibland och alla företag har inte projektorer som klarar dvi eller hdmi. Men å andra kommer gamla anslutningar dö ut och ju förr desto bättre. Jo just det. dvd och cd-brännaren klarar bara bränna minus skivor! Zepto är nog dom idag enda som har en dvd-brännare som inte klarar plus och minus och ändå skryter dom med senaste teknologin.

Och så var det fläkten!

Fläkten låter mer än skolans stationära datorer(som iofs är ganska tysta). Precis som alla andra säjer går den igång ofta med korta intervaller även om du inte har några applikationer öppna. och den drar på max trots att datorn är kall. Har flera gånger känt på luften som kommit ut och ibland sprutar den kallluft. Dessutom har min fläkt hängt sig så att den stått på max hela tiden men det har jag inte hört någon annan ha problem med. Såg nu att de har släppts ytterligare en bios version med ännu bättre fläktkontroll än den som jag har nu som också skulle ha bättre fläktkontroll. Skulle gärna veta hur det har gått. Någon som har senaste bios och kan berätta?

Ok dags för en sammanfattning.

Zepto nox a15 är en snygg dator med bra prestanda för pengarna. datorn känns kvalitativ och på många sätt är den det. Tyvärr gör fläkten och framförallt batteriet att datorn kanske är mer lämpad som stationär ersättare än vad den är som t ex portabel jobbdator. Fläkten tror jag zepto kommer lösa såsmåningom men batteriet kommer alltid vara uselt.

skulle vilja ha enbra slutkläm på min recension men har skrivit så mycket så det får ni klara er utan.

hör jag glömt något eller om någon undrar något ytterligare så fråga på

mvh

Fredrik