Inlägg

Inlägg som kalleyy har skrivit i forumet
Av kalleyy
Skrivet av Guybrush82:

16 GB RAM tror jag man kommer klara sig bra på, sedan är det ju ganska enkelt och billigt att uppgradera i framtiden.
Svårt att säga vad som kommer att flaska då olika spel är olika CPU/GPU-krävande. Men rent spontant skulle jag säga att det främst är grafikkortet som kommer sätta begränsningarna.

Okej!

Men då är det bara att skaffa ett till i framtiden

Perfekt då kör jag på detta paket.

Av kalleyy

Hur ser det ut med ram? är det ett framtidssäkert val?
eller om vi säger såhär, vad är det som flaskar på detta paket?

Av kalleyy
Skrivet av Guybrush82:

Delarna kommer lira fint med varandra. Processorvalet är bra, men svårt att säga då du inte skriver exakt vad du ska göra med datorn. Men för gaming duger den utmärkt.
Om det kommer hålla i två år är omöjligt att svara på. Det beror på hur du definierar "håller". Men ser man till senaste tidens utveckling inom framförallt processorer så kommer denna tugga på fint även två år från nu.
Ska du vänta på nästa generations processorer från Intel får du vänta till Q1 nästa år (rätta mig någon om jag har fel).

Främst för spel: BF4, Witcher3/GTA om de nu släpps till PC..
Alltså nästa års speltitlar på medium/high quality.

Av kalleyy

ännu en köprådstråd

Hejsan!

Efter att min dator gick sönder så har jag varit dator/spelfri i 6 månader och börjar verkligen känna av abstinensen nu, därför har jag tänkt köpa nya delar.
Delar som jag har just nu som jag inte tänker byta ut:
Hårddiskar och ssds
Corsair RM 650W 80+ Gold Modulär
Fractal Design Define R3.

Då jag inte riktigt har koll på hur bra dagens olika komponenter fungerar tillsammans så skulle jag behöva lite hjälp från er.
Jag satt ihop följande paket: http://www.inet.se/kundvagn/visa/7218609/2014-10-01
Komma detta hålla minst 2 år? och i framtiden även skaffa ett till grafikkort och köra sli.
Borde jag köra en annan processor?
Borde jag vänta tills någon nyare generation processor som släpps in snart framtid?

Av kalleyy
Skrivet av Oaky:

Vilket lampa på moderkortet lyser. Vilken färg har den och har det någon speciell betydelse?

Skrivet av panpo98:

Hur noga var du med att ta bort allt onödigt?

Även struntsaker/kablar som inte ens behövs nu som tangentbord, mus, kringutrustning, USB kablar, SATA kablar, Chassit kablar/knappar/portar som går till moderkortet mm och portarna/hållarna sånt kopplat till är alla kända för att kunna orsaka det här och andra allvarliga fel till de tas bort.

En Dator behöver 4 delar för att starta. 5 delar med bild (grafikkort).

Moderkort
Processor (Kylare)
Nätagg (kabel)
Minne

Du har rätt att grafikkortet är onödigt men se kolla upp att du inte glömt ta bort något.

Man kan använda en skruvmejsel för att starta datorn som man rör (kortsluter mjukt) metall piggarna på moderkortet som chassi kablarna var kopplade till. På det sättet testar man om chassit knappar/kablar gått sönder (eller satt på fel plats på nybyggd dator).

Du bör testa att ta isär allt. Moderkort och processorn också. Kolla noga hållare / portar / kontakter efter fel, skador, böjda pinnar i kontakter och att distanserna sitter rätt mellan moderkortet/chassit.

Montera om kylaren ordentligt. Helst tar du ut moderkortet för det är omöjligt att se så länge chassit är i vägen. Den kan sitta hårt och snett/fel vilket man ofta bara upptäcker när chassit inte är i vägen.

Kylaren till processorn är folk otroligt dåliga på sätta fast och kontrollera om den sitter. Många lovar och svär att de monterat och kollat den hundra gången innan de erkänner att ett ben eller nåt fortfarande satt dåligt. Vissa hade inte ens tagit bort plastskyddet under kylaren trots att de lovat att de gjort det också.

http://www.techsupportforum.com/hardware-support/motherboards...
Du kan skippa chassit helt. I länken har de dock blandat in saker som du ska vänta med att koppla.

Minnen testar du 1 minne i taget i alla minnes platserna och sen olika kombinationer. I nyare generationers moderkort måste ibland en viss minnes plast har ett fungerande minne i satt för att datorns ska få bild eller starta.

Jag tog ur allt och gjorde som på länken panpo98 skrev, provade även att starta mitt gamla nätaggregrat med hjälp av ett gem bara för att se om det fungerade, och det gick igång utan problem så att köpa ett nytt nätaggregat var helt onödigt :/

Efter en noggrann genomskådning av moderkortet så hittade jag inga fel, kollade även processorn och där var inga synliga fel heller.
provade att koppla in psu:n och hade endast moderkort, processor och ramminne i kopplat på moderkortet.
När jag sedan startade datorn med hjälp av en nyckel så hände inte mycket, datorn gick igång knappt en tredjedel av en sekund innan den stängdes av direkt. sen hände de inget när jag försökte igen såvidare jag inte stängde av nätaggregatet på strömbrytaren och satt på den igen för då hände samma grej igen: tre röda lampor blinkade på olika ställen av moderkortet innan den stängdes av direkt igen.

Den gröna lampan som jag antar är att moderkortet för ström lyser hela tiden.

Av kalleyy
Skrivet av kenaii:

Dog nätagget finns viss risk att det tog andra prylar med sig, men finns inte direkt något annat sätt att ta reda på detta än att pröva. Skulle datorn ändå inte starta med ett nytt nätagg kan du alltid returnera det och sen lämna till nån datorkunnig som får göra en grundligare felsökning.

Skrivet av Thursday:

Jag skulle definitivt säga att det är nätagget, inga andra fel i komponenter kan vad jag vet generera sådana symptom.

Nu har jag testat med ett alldeles nytt nätaggregat och problemet kvarstod

Har även testat att starta utan grafikkort, och provat alla 4 ramminne men den bara startar i någon millisekund sen stängs den av igen. Och detta endast när man stängt av den på huvudsströmbrytaren, trycker man på på/av knappen en andra gång så händer inget alls. Lampan på moderkortet lyser

Av kalleyy

Perfekt! Tack för snabba svar, ska inhandla nytt nätaggregat direkt.

Får bli något mer driftsäkrare från Corsair.

Av kalleyy

Nätagget är ett gammalt ocz stealthxstream 700w
Grafikkort: Gtx 570 phantom
Moderkort: P8P67 PRO
Cpu: Intel i5 2500K 3,4gz
Är på jobbet så kan inte svara på vilka ramminne jag har.

Det känns direkt som om det är nätaggregatet som har gett upp. Men är det värt att direkt dra det beslutet att köpa en ny eller finns det risk att det kan vara andra komponenter?
Datorn borde väl starta och ge mig ett felmeddelande om det var någon annan hårdvara som gått i sönder.

Av kalleyy

Datorn startar inte igen

Hejsan!

Jag satt och spelade då datorn helt plötsligt stängdes av.
Försökte sätta igång datorn igen och då lös bara strömknappen till och slocknade direkt. Har provat att trycka efter att datorn vilat men det händer fortfarande inget.

Stänger jag av strömbrytaren på nätaggregatet och sätter igång det igen så blinkar lampan snabbt, och vid ett tillfälle så började fläktarna snurra i en sekund innan den stängdes av igen och nu händer absolut ingenting när jag trycker.

Behöver svar snabbt då jag vill återgå till det underbara Wolfenstein

Av kalleyy

inte psg90?

Av kalleyy

dayz

Av kalleyy

11 dota nycklar mot ett spel (Helst torchlight 2 )

Av kalleyy
Skrivet av Knuckles:

Project Entropia/Entropia Universe...tjänade över 60k kr och en fru på att spela det men det är ett kasst spel

haha va? utveckla gärna!

Av kalleyy

Vilken sladd behöver jag?

Hjälper en polare att koppla in ett par högtalare till hans tv.
han har två högtalare som är kopplade in till hans förstärkare, två ljudkablar (röda) kommer in, härifrån vill jag koppla vidare in till tvn.
problemet är att förstärkaren är rätt gammal och har inget hdmi uttag.
Tvn är en samsung ue46es6715 uxxe

Förstärkare: yamaha rx-v592rds

Av kalleyy

har kört ett tag men har stora problem med ljudet, har logitech g35 med virtuellt 7.1 ljud och det är fruktansvärt att spela så jag måste stänga av ljudet från windows ljudmixer

blir typ ett högfrekvent ljud varje gång någon skjuter tex

Av kalleyy

Hoppas på en Ipad 3! Dustins 20% utlovade rea försvann ju på 0.1 sekunder

Av kalleyy

Lite OT, men fungerar Six Launchers hemsida för er? Måste ha de för att installera (orkar inte göra det manuellt och dayz commander verkar inte vilja göra detta åt mig)

Av kalleyy
Skrivet av Akarr:

den där ctrl + i är ju för att du ska kunna gå in och se din raid eller göra ändringar. den kan du inte ta bort vid uppstart. men jag tror du kanske kan ändra hur många sekunder den visas.

min dator har en tendens att starta om 1-2 gånger innan den verkligen startar och då kommer raid menyn upp vilket gör att datorn startar om ännu en gång.
Anledningen till att jag lägger OS på ssdn är ju för att få snabbare uppstart, vilken inte riktigt fungerar nu pga detta.

Av kalleyy
Skrivet av blackeagle:

Googlade lite på tester av GT 120GB och du har ju snabbare värden än en enkel i allt utom 4K läs, som är aningen lägre, så ja det är nog normala värden för en RAID.

Exemepl på ensam GT i test jämfört med din raid i läsning 1000MB:
504,8 - ditt värde: 870,0
458,3 - ditt värde: 680,1
38,83 - ditt värde: 28,16
119,4 - ditt värde: 196,9

Att det blir längre i skrivning verkar stämma, det brukar vara snabbare att läsa på SSD än att skriva. Beroende på kontroller och flash-minnen så kan det vara stor skillnad som på denna SSDn där den kan läsa mer än dubbelt så snabbt som skriva vid stora filer.

En liten fråga bara? Varför raida SSD? Är det bara för att testa hur snabbt det blir i benchmarks?

Det är ju rätt sällan vid normal användning som du kommer maxa topphastigheten, du tjänar oftast inget för småfiler eftersom en ensam SSD har så många läs/skriv-enheter att det inte blir märkbar skillnad där, medan du samtidigt får nackdelen med att om ena SSDn går sönder så kraschar hela raiden.

Bara nyfiken

EDIT: Kolla en annan sweclockares resultat här för jämförelse med en singel SSD, står även att man ska testa med ATTO om man vill se korrekt maxfart, eftersom AS-SSD och CrystalDiskMark visar fel?
http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1072419-langsam-ssd/

anledningen att jag kör raid med ssd är för att jag hade ju redan ett, och har haft det i ett år men nu började de bli ont om minne och jag tänkte att det är lika bra nu när priset har gått ner sjukt mycket (1500kronor på ett år) så jag köpte ett till likadant minne, och eftersom jag ville prova raid eftersom jag är aldrig gjort det

http://i.imgur.com/1FkbF.jpg

så här så värdena ut i ATTO, stora skillnader mellan läs/skriv vid mindre paket, men detta testet såg bättre ut!

Av kalleyy

går det att stänga av så att det inte kommer upp? jobbigt att den ska behöva startas om, och vad anser du om läs/skriv hastigheterna. Skillnaderna är ju enorma