Inlägg

Inlägg som orvar66 har skrivit i forumet
Av orvar66

@[SH]: Widget -> Gmail -> Gmail label -> välj inkorg
Har tre olika inkorgar på det sättet.

Av orvar66

Har både Ducky Premier (jobbet) och Filco majestouch II, båda med bruna brytare.
Kan inte säga att jag upplever någon större skillnad i kvalité, den är topp på båda.
Båda har dyesub tangenter, köpt 2 uppsättningar till mitt filco, ducky't hade från början.

Om jag hade valt något hade jag köpt ett med dyesub tangenter från start, filco eller ducky spelar ingen roll.
Vet att inet hade flera ducky med dyesub tidigare, vet inte hur det är idag dock.

Av orvar66

Hade övervägt att använda något annat än Ubiquiti om antalet användare är så många som du säger.
Har blandade erfarenheter av Ubiquiti, POE-adaptrar som går sönder, problem att roama mellan accesspunkter, manuella omstarter då accesspunkten inte går att nå från "controllern" osv.
När det fungerar är det ok men ofta är det något problem.

Kolla Aruba eller motsvarande Cisco, dyrare men med mer funktioner stabilitet etc.

Av orvar66

Kolla Xibo.
Fungerar perfekt med en liten NUC. Går även att få till på raspberry med ok resultat dock ej lika stabilt.

Av orvar66

Kolla in Xibo

Finns både till Win å *nix. Raspberry PI + Xibo = billig lösning.
För mer kompabilitet (visa powerpoint m.m) kör exempelvis en NUC istället för raspberry

Av orvar66

Som tidigare nämnt så är autohotkey ett bra program för detta. Använder det inte själv längre men borde vara relativt enkelt att skapa en tangentbordsgenväg som utför önskat kommando. Kan även rekommendera Eventghost för automatisering av olika uppgifter.

Av orvar66

Jobbigt vid val av chassi

Hejsan
Vid uppgraderingen av min huvuddator fick jag lite delar över och tänkte då att detta är ett ypperligt tillfälle att bygga ihop en htpc. Delarna som kommer sitta i den är p5e deluxe (atx), RAM, e8400 med en Thermalright Ultra-120, ett 4870 med Arctic Cooling Accelero + 2 fläktar, nätagg blir förmodligen ett Corsair CX 430W eller liknande.

Så jag letar nu efter ett stilrent, "billigt", liggande ATX chassi utan nätagg och helst med plats för Thermalright Ultra-120 kylare samt ett grafikkort som tar upp cirka 3 platser. Största problemet verkar vara att få plats med kylaren så alternativt får jag byta den. Jag har bland annat tittat på SilverStone Lascala då den hamnar inom min studentbudget och (förmodligen) kommer passa bra i tvbänken jämte min förstärkare. Även tittat en del på Lian-li och Antec chassin men betalar helst inte 1700:- för ett chassi i nuläget.

Så någon som vet ett chassi som uppfyller mina något jobbiga krav?

Av orvar66

Beror på om du spelar på en hardcore eller normal server (alt. custom).
På hardcore brukar "spottade" fiender endast synas på kartan, du får alltså inte upp någon liten orange triangel över dom.

Av orvar66
Skrivet av Znille:

Joo, det får nog bli att göra det, Vilka fläktar rekommenderar ni att jag byter till, byter nog alla min 4 fläktar i chassit. Det sitter ju två st i fronten också.

Valfri Scythe Gentle Typhoon, tysta och flyttar tillräckligt med luft. Bra mycket bättre än mina noctua fläktar för dubbla priset. Jag kör på 1150rpm modellen och dom två jag har är knappt hörbara i mitt p182.

Av orvar66
Skrivet av Axan:

Lånar tråden lite och ställer en fråga.
Just nu kör jag med en Mionix Naos 5000 och en Mionix Propus 380 musmatta. Jag har märkt att på den platsen där jag rör musen mest glider musen väldigt dåligt på mattan. Musmattan köptes för ca 5mån sedan, och undrar nu om detta är en garanti sak eller om det klassas som slitage? Ska en musmatta som kostar ca 250kr inte hålla mer än 5mån?

Detta är ju samma problem som jag har, därav skapandet av tråden ;).
Har kanske haft min Propus 380 i ca 4 månader och upplever samma sak, fruktansvärt dåligt glid i mitten av mattan.
Tror tyvärr inte detta täcks av någon garanti då det borde räknas som slitage, men kanske inte skadar att dra iväg ett mail till mionix å fråga.
Men jag håller med dig en musmatta som nästan kostar lika mycket som en mus borde hålla bra mycket längre än ett halvår utan att slitas ut.
Jag har beställt "teflon tejp" till musen nu å ska se om de funkar bättre med den på (borde komma imorgon, måndag), om inte så kanske det är värt att införskaffa sig en SteelSeries Experience I-2 även om de kommer kännas i plånboken.

Av orvar66
Skrivet av Primary:

har du testat byta "glidesen" under musen? kan vara dom också att det sitter ngt skit på dem eller att de helt enkelt slitits ut! jag kör en logitech mx518 på min trogne qpad matta som jag inhandlade för ca 6 år sedan! hade e razer mus förut som började tappa glidet, då bytte jag glides under så gick det hur bra som helst!
testa det först innan du inhandlar musmatta e mitt råd

Har provat att byta "skatez", inne på den andra uppsättningen sen jag köpte musen , funkar okej ett litet tag. Är dessutom väldigt noga med att rengöra både matta å mus.
Tänkte kanske prova någon teflon tejp/skatez innan jag köper ny musmatta å se om de funkar, lite bättre pris än ny matta iaf.

Av orvar66

Kanske kan vara värt att testa med teflon "skatez" innan man köper ny matta, skiljer ju en hel del i pris. Fast om glasmattorna funkar bra med laser å slits så lite som folk säger så kanske det är en bra investering som håller några år. Blir lite tråkigt i längden att slänga ut nån hundring varje eller varannan månad för att musen ska glida bra.

Av orvar66

Kanske får bli en SteelSeries Experience I-2 i så fall, skulle vara skönt med en matta som håller ett tag utan att slitas ner.

Av orvar66

Dåligt Glid

Hej

Sitter med min Mionix Naos 5000 mus vilken är bland de bättre jag testat och en värdig uppföljare till min trogna MX 518.
Problemet är att jag inte får tillräckligt bra glid och musen fastnar/stannar till lite titt som tätt vilket är väldigt irriterande särskilt i spel som BF3 där millimeter precision ofta kan vara helt avgörande.

Jag har provat flera olika musmattor, allt från mjuka till hårda och sitter nu med en Mionix Propus 380 vilken fungerat bra i några få månader men som nu känns väldigt sliten särskilt i mitten. Har nyligen köpt ”glidmedel” vilket fungerar en liten stund men jag måste applicera nytt redan efter några timmar. Funderar på att inhandla en SteelSeries Experience I-2 men är lite osäker på hur bra laser möss fungerar på den, alternativt testa några teflon fötter/skatez och behålla min nuvarande matta.

Finns det någon som har nåt bra tips på bästa kombination för det ultimata glidet?

Av orvar66

Nu känns det lite lättare att ta ett beslut.
Då är det "bara" att hitta ett tyst 6950 alt. ett som man kan modda om lite själv och byta ut original fläktarna på.

Av orvar66

Uppgraderings ångest

Hej
Det börjar bli dags för en "liten" uppgradering av mitt system och då främst för spel.
Som student så är man inte gjord av pengar så har funderat på att ta det i två steg. Antingen så byter jag ut min grafikkort till ett 6950 (el. liknande) eller så byter jag MB,RAM, processor, kylare och väntar med grafikkort tills senare.
Det jag är lite orolig för är att min processor kommer bli en flaskhals om jag byter grafikkort.
Helst så byter jag ut grafikkortet nu då det blir billigast och tar resten senare i när skattepengarna kommer
Är tacksam på lite förslag och tips då jag inte riktigt kan bestämma mig.

Specs se signatur

Av orvar66

Kostnads fråga, vill du köpa till "extra" saker för att starta din dator om du kan göra det gratis via telefonen? Om du inte kan starta via telefonen så finns det ju givetvis andra intressanta alternativ. Om du även vill kunna stänga av den m.m. så är salling nåt du kan kolla på, riktigt nöjd med det själv.:)

Av orvar66

WOL Chansar att du har en router av något slag hemma, och i så fall så är det väldigt enkelt att starta via mobilen. Förutsatt att du kan "koppla upp dig" mot routern med telefonen.

Av orvar66

WOL via mobilen (om din telefon stödjer det) är riktigt smidigt. Kör så på flera datorer/server hemma.

Av orvar66

Testade nu, inte kollat efter uppdateringar på ett tag.

Har inte hunnit kolla över den så mycket än, men rullar iaf på lika stabilt som förut.