Inlägg

Inlägg som Bruna Baronen har skrivit i forumet
Av Bruna Baronen
Skrivet av Komplett:

Vad kul att du är på jakt efter en ny dator! Vi finns här på sweclockers, det är bara att pinga oss med @komplett så kommer vi in och svarar.

Den specifikationen du hittat känns spontant inte särskilt prisvärd. Den kollektiva kunskapen som finns här på Swec är enorm och som @medbor konstaterade så går det att få mer för pengarna. Var priset 28 155 kr totalbeloppet om du betalar av FLEX på tre år? Länka gärna vilken dator du kollat på så får vi ta en kik.

Om det är en Komplett-PC du kollar på så finns det flera, mer prisvärda, modeller hos oss. Exempelvis denna där det är klart mer bang for the buck till ett lägre pris.
https://www.komplett.se/product/1205265/gaming/gamingdator/ga...

//Erik

Nice bump av en ett år gammal tråd 😂 och det är klart att det finns mer prisvärda datorer nu ett år senare.
Vill nog även påstå att den länkade datorn ovan inte heller är särskilt prisvärd.

Av Bruna Baronen
Skrivet av Göteborgaren:

https://www.inet.se/produkt/6903779/lian-li-o11-dynamic-xl-ro...
har det ståendes, sitter även 4st vita fläktar i chassit.

Har du fortfarande detta kvar? Kan vara intresserad om trådskaparen inte är det?

Av Bruna Baronen

Finns det fortfarande kvar?

Av Bruna Baronen
Nytt bud: 800 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Bruna Baronen
Nytt bud: 600 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Bruna Baronen
Nytt bud: 3 500 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Bruna Baronen

Problem med nätverksporten?

Hej,

Satt nyss och spelade när nätverket dog på min dator. Felsökte snabbt och fick felmedelandet att det inte finns någon nätverkskabel. Nedan saker har jag testat och jag får det fortfarande inte att fungera.

  • Startat om allt

  • Olika portar i routern(Alla portar funkar till min laptop)

  • Två olika kablar (Båda kablarna funkar till min laptop)

  • Installerat om nätverkskortet

  • Bitdefender uppdaterades tidigare, har avinstallerat det ifall det störde ut nätverkskortet

  • Kollat i BIOS och där finns nätverkskortet listat

  • WI-FI funkar utan problem

  • Ser inga fel på nätverkskortet i enhetshanteraren

  • Försökt uppdatera drivrutiner till nätverkskortet

Är ganska säker på att jag har gjort allt som jag kan komma på just nu utom att ominstallera Windows. Tänkte först höra med er här om det är någon som kan komma på något mer att göra? Är 100 på att det är nätverkskortet/porten i min dator som är felet, vet dock inte om det mjukvara eller hårdvara som strular.

Kan ett nätverkskort bara ge upp så där? Ingen åska eller något sådant allt funkade ena sekunden och nästa sekund så funka det inte.
Moderkortet är flera år gamalt(5+ kanske?) så kan absolut vara något som har gett upp nu, hade dock hoppat att allt skulle hålla 1-2 månader till så man kan köpa en helt ny dator då.

Av Bruna Baronen

TCL C825

Hej på er alla,

Köpte nyligen en ny Tv och det blev en TCL C825. Är väldigt nöjd med den överlag och det fanns flera anledningar till att det tillslut blev den bland annat ljudet då man slipper köpa en soundbar också.

Jag har dock två funderingar/mindre problem som jag undrar om någon är kanske kan hjälpa mig med?

Problem 1 - Frugan vill gärna kunna casta en video från sin telefon som hon har öppnat i google chrome på sin telefon men det verkar inte funka. Skärmen blir svart men den blåa casta symbolen i mitten men inget mer händer, någon som sitter på en lösning?

Problem 2 - När jag kollar på t.ex. Amazon Prime så händer det ibland att det känns som att små rörelser på närbilder "laggar" eller går lite långsamt. Svårt att förklara men det är som att precis innan dem byter scen så är sista 0.5 sekunderna av en närbild långsam. Man ser det väldigt tydligt men det uppstår bara ibland. Misstänker att detta har med någon inställning att göra, men vet inte vilken.

Någon som har svar på båda problemen eller kanske ett utav dem?

Av Bruna Baronen

Är Asus XT8 kvar eller?

Av Bruna Baronen
Skrivet av Olsson80:

Med tanke på att de har Svive produkter så bör det ju vara returnerade produkter från antingen Webhallen eller Komplett? Webhallen har väl en kategori för fyndvaror och returer, har Komplett detsamma, eller är det deras returex som säljs?

Skickades från m.sweclockers.com

Komplett har ju en "outlet" flik, vet inte om det är deras variant av "fyndhörna"

Av Bruna Baronen
Skrivet av anon36896:

Nu är båda Harman Kardon Onyx Studio 4 på PS Auctions auktion uppe i budet 1 000 kronor per styck. Om detta förblir det högsta budet får köparna betala 1 100 kronor inklusive serviceavgiften på 100 kronor. Sedan tillkommer moms på allt samt frakt.
Det innebär att varje högtalare kommer att kosta 1 375 kr plus frakt!
Det är bara att lyfta på hatten och erkänna att folket på PS Auction är grymt skickliga när samma produkt samtidigt kan köpas ny och med full garanti från Cdon för 1 190 kr eller Komplett för 1 290 kr inklusive frakt!

Det står att det är fri frakt inom Sverige så den till kommer inte. Övrigt håller jag med dig. Helt otroligt att folk inte kollar upp vad sakerna kostar som de budar på.

Själv var jag intresserad av någon ny skärm men nu börjar priserna på PG279Q skärma vara nära 5000 med alla avgifter och jag känner nog att det är ett för högt pris för något som du inte ens vet om de fungerar. Känns som att de garaterat är döda pixlar på dessa skärmar därav att de är returnerade till kedjan som PS auktionerar ut åt.
Om jag förstår PS så kan du i för sig ångra köpet i 14 dagar som privat person då distansavtalslagen gäller. Men de tar ändå ut service avgiften och misstänker att du får stå för returkostnaden.

Ingen aning vad en sådan skärm kostar begagnad men känner själv att jag köper nog då hellre en begagnad där jag kan möta upp och ser skärmen.

Av Bruna Baronen

Lösa IPTV + annat

Hej,

Vet att det finns flera trådar kring detta och jag har försökt läsa till mig så mycket som möjligt redan, därav att jag skapar en ny tråd.

Jag har precis fått upp ögonen för IPTV och har provat det lite i mobilen med diverse appar. Nu är min tanke att se till så att det funkar i TV'n tillsammans med allt annat.

Utrustning idag.
Apple TV3
Chrome Cast
iPhone (X och 7)
PC
Xbox One
TV (Ej smart)

Jag har med den utrustning jag har idag försökt att få IPTV att fungera men tycker inte att det blir bra. Till min chromecast lyckas jag inte att casta med någon utav alla de appar jag har testat (GSE + några till).
Någon av alla de appar jag har i telefonen kan streama det OK till min Apple TV3 men då måste jag ta ur min chrome cast. Problemet som uppstår då är när frugan vill streama någon serie som hon hittar på nätet (tidigare så har man bara castat den från min PC då)

Min första tanke var att det skulle fortfarande vara möjligt med Apple TV3 genom airplay men det funkade inte alls smidigt. Så fort hon försökte göra något annat med mobilen så dog streamen (openclaud) på TV'n.

Hade min TV haft 3 HDMI portar hade detta inte varit ett problem då allt hade kunnat vara inkopplat samtidigt men så är det inte

Så min fråga är finns det någon enhet som kan ta emot både IPTV på ett bra sätt och som samtidigt går att streama en video från en webbläsare?

Tänkte först införskaffa en Apple tv4 för det verkade smidigt med IPTV där. Men blir tveksam då airplay inte funkade som jag trodde det skulle göra.

Tar tacksamt emot alla förslag

Av Bruna Baronen

500+frakt

Av Bruna Baronen

Accesspunkt

Hej,

Bor i en villa med fiber och har tröttnat på mitt wifi i sovrummet.

Såhär ser det ut idag.

Fiberomvandlare - >
Router -> Två repeater
Repeater-> Mobil, Chrome cast osv
Router -> Switch
Switch -> Gaming dator och Xbox

Det jag funderar på är att dra en kabel från Switchen till en AP i sovrummet då det inte är så långt. Sovrummet är inte så stort så därav funderar jag på om det går att använda denna
https://www.computersalg.se/i/3564375/tp-link-re305-ac1200-du...

Går det att dra en kabel från swtichen till den och då använda den som en AP och inte som en repeater?

Funkar helt Ok i övriga huset så ser ingen poäng med att köpa flera dyra APs och sätta ut lite här och där. Utan vill bara lösa problemet i sovrummet så bra som möjligt.

Av Bruna Baronen

Tog loss radiatorn för att få bort allt damm som samlats där. Pumpen fick heller inte någon ström om man kopplade den direkt på nätaggregatet, då gick den inte alls men koppla man den på CPU_FAN så lät det som stenar i den.
Och absolut BSOD kan komma från att CPUn blev för varm där av att jag ville få bort allt damm.

Blev en ny kylare idag och jag är själv förvånad över att den hållit så länge, har bara gått och väntat på att den skall ge upp.
Hade gärna gått tillbaka till ren luftkylning om jag fått plats med det men fick bli en ny vattenkylare. Så nu får vi se hur länge denna klarar sig.

Av Bruna Baronen

Trasig pump?

Hej,

Datorn strulade lite (fick blå skräm) och tror det beror på för lite ram så satte i mer ram och när jag ändå höll på så tänkte jag göra rent den på damm.

Har en gamal antec kuhler 620 och plockade bort båda fläktarna för att få bort allt damm i kylaren. När jag sen sätter tillbaka och startar upp datorn låter pumpen som en mixer full men sten. (Rasslar som satan)
Tempen på min CPU rusa även de upp i ca 100 ganska så fort.
Kan verkligen pumpen ha gått sönder av att jag tog bort fläktarna? Rörde knappt på slangarna.

Någon som har några idéer? Ny kylare?

Av Bruna Baronen

För er som missade detta headset under blackfriday

Produkt: SteelSeries Siberia 840
Länk: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/pc-gaming...
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3821752
Pris: 1490kr

Av Bruna Baronen

@Marowak:
Testade precis med att skriva "A1:B1" och även "A1:A3" och får samma error som tidigare. Om jag ändrar () till [] som jag också sett i något exempel så får jag en annan error "object has no attribute ___getitem___"

Av Bruna Baronen
Skrivet av Spleak:

Att automatisera saker är en av sakerna som programmering är bra för. Det bästa för dig vore ju att du bara skickar in en Excel-fil till ditt program, och programmet gör sedan allt automatiskt, och presenterar en snygg kalendervy, samt information om antal timmar osv.

Jag tänker att flödet ser ut såhär. Du startar programmet -> klickar på knapp "ladda in ny schemafil" -> väljer ditt schema i Excel-format -> programmet laddar in och presenterar en kalender, med all statistik uträknat.

Stegen rent tekniskt är då att läsa in Excel-filen (ibland är det superenkelt, ibland lite svårare beroende på hur den är strukturerad), sedan bygga upp kalendern. Sen ska ju allt presenteras snyggt grafiskt med, vilket även det kan vara knepigt ibland.

Hittade ett "kalenderbibliotek" för Python meden snabb googling. GUI för Windows/OSX/Linux: http://learning-python.com/frigcal/Readme-frigcal.html
Kanske kan vara något? Finns annars flera sätt att göra GUI, t.ex. kan du bygga din app som en webapp, med Python som backend och sedan göra UI:t i HTML/CSS/JS (eller göra allt med webtekniker ifall du föredrar det).

Du kan ju också hoppa över att göra GUI:t helt och hållet (kanske så du tänkt till och med)? Och isåfall kanske använda typ Google Calendar. Då blir uppgiften istället att konvertera Excel-filen till ett format som Google Calendar kan läsa in.
Hur du gör är helt upp till dig.

Lycka till!

Detta var helt klart inte alls så lätt som jag trodde. Startade detta projekt mest för att lära mig något.

Har försökt att att bara läsa excel filen i python men lyckas inte få till koordinaterna för cellerna....
"print(sheet_ranges.cell("A1:G3").value)"
Har sökt runt på diverse olika sidor och testat olika metoder dock lyckas jag ändå inte få till det utan får Erros invalid cell coordinates. Om jag bara specificerar 1 cell (A1) så funkar det.

Av Bruna Baronen
Skrivet av Spleak:

Ah då missuppfattade jag det hela. När jag läser ordet "app" så tänker jag direkt på mobila enheter, men det finns ju såklart till PC med.

Ska du göra en desktop variant så funkar exempelvis Python (som du nämnde att du kunde) bra!

Parsea är väl egentligen inget riktigt ord på svenska så det tar jag på mig, men du behöver helt enkelt "läsa igenom" Excel-filen, och ta fram informationen du behöver så det kan användas av ditt program. Finns många bibliotek för att hantera Excel-filer. Ett exempel för Python är: https://bitbucket.org/openpyxl/openpyxl .

Det du behöver ha är väl datum du jobbar på, samt antal timmar för varje datum, osv. Så ladda in Excel-filen, analysera hur den är uppbyggd, och med läs in relevant data du behöver.

Med den informationen så blir det sedan enkelt att t.ex. summera hur många timmar per månad du jobbar.

Tackar nu vet jag i vilken ända jag börjar Huvud målet är att minimera det som jag själv måste skriva in, jag vill automatisera så mycket som möjligt. Att på något sätt få mitt schema in i pythons kalender och där även lägga till en kalkylator. Sitter just nu och försöker lista ut hur jag får in schemat i kalendern.