Inlägg

Inlägg som Bruna Baronen har skrivit i forumet
Av Bruna Baronen
Skrivet av Spleak:

Då du vill göra en app så är det bra att veta till vilken plattform: Android, iOS, Windows Phone? Går också att skriva appar som fungerar på flera plattformar (så kallade hybridappar som bygger på webbtekniker, samt en variant på appar som kompileras för respektive plattform), som då kan skrivas i flera olika språk. Vanligast är väl Javascript + HTML/CSS, men finns fler alternativ.

Men annars så rekommenderar jag Objective-C eller Swift för iOS, Java för Android, och C# för Windows Phone. Tror det är enklast att börja så som nybörjare med.

Det du behöver göra är att skriva kod som kan parsea ditt schema. Om vi säger att schemat är en Excel-fil, så måste du på något sätt få ut informationen du behöver, strukturerat på ett sätt som din app behöver. Jag skulle nog börja med den biten själv, men det finns såklart flera olika sätt att skriva en app på. Du kan också börja med att ta fram UI:t, och köra med "dummy-data".

Tack för svaret.

Var kanske lite otydlig med vilken plattform som är huvudmålet. Jag har fått känslan av att det är lättast att börja med att skapa program för PC och tanken var väl mer att om jag får det att funka till PC så kan man gå vidare och se om man kan få det att funka på andra plattformar (IOS/Android).

"parsea" Har jag ingen aning om vad det betyder. Men om jag gissar lite så behöver jag en kod som hämtar information från t.ex. en Exel-fil. UI biten är den sista fundering jag har just nu så det får vänta haha

Av Bruna Baronen

Jag vill göra ett program för att hålla reda på arbetstid, vilket språk bör jag använda?

Hej.

Jag är nybörjare när det kommer till programmering men har en del erfarenhet från både Python och Java.

Jag har länge funderat kring att försöka skapa ett program/app för att hjälpa mig själv hålla koll på vilka dagar jag arbetar och hur många timmar det blir varje månad.
Jag tänker mig något liknande detta ----> Almanacka där alla månader för året är med ----> Jag lägger in mitt mitt rullande skift schema ----> programmet fyller därefter i alla dagar jag arbetar och är ledig året ut.

Har sökt efter något sådant här men lyckas inte hitta något som jag tycker funkar bra. Det jag nu undrar är om någon kan peka mig i rätt riktning, vilket språk är lämpligast att skriva detta i? Alla tips på hur jag börjar att skapa ett sådant här program mottages.

Mvh

Baronen

Av Bruna Baronen

Kommer tyvärr inte ihåg just modellnamnet på switchen mer än att det är en Zyxel.

Vet att de brukar skicka med en router (våra föräldrar har deras Thomson skit) men det står även på deras sida att på vissa adresser är det inte möjligt att få router (vet ej varför) då skickar de med annan utrustning, typ så står det att läsa när man beställer fiber av dem.

Det är telia som har skickat en mediaspelare/mediabox för att kunna se på deras tv kanaler via fiber. Om den funkar direkt i en router eller inte vet jag ej, det jag har läst på telias forum är att många har haft problem med att det inte funkar i en router.

Tack för snabba svar

Av Bruna Baronen

Nytt nätverk, Hälp!

Hejsan

min bror flyttade precis till en ny lägenhet där telia levererar fiber. Han och flickvännen beställde 100/10 mbit och ett tv-paket från Telia. De fick utrustningen och har kopplat in den men här kommer problemen.

Telia skickade inte med någon router utan de skickade en Zyxel switch istället. Jag är inte helt påläst om hur switchar och routrers skiljer sig åt men har fått för mig att en router är att föredra.

Switchen sänder inte trådlöst

Mediaboxen till tv'n gillar inte routrar?

Som jag har förstått det genom lite sökande på nätet så vore det bästa och smidigaste att köpa en router och sedan koppla in det som nedan?

Vägguttag -------> Switch --------> Mediaspelare
---------> Router ------> Dator, mobiler, spelkonsoler och så vidare.

Är jag på rätt spår eller helt ut och cyklar?

Tar gärna emot tips om hur man bygger nätverket bäst och även tips på utrustning som kan behövas.

///

Baronen

Av Bruna Baronen

Har aldrig varit med om något sämre än Comhem, kort sagt så hatar jag dem o h deras skit.
Droppen som fick bägaren att rinna över var idag när någon idiot ville sälja in tivo till mig för 6 gången sedan september. Har svarat varje gång tidigare att jag ej är intresserad och att jag inte längre har någon tv. Polaren tog med den när han flyttade, hade tidigare tv från Comhem då men funkade knappt, blev lovade massa saker som sen inte ingick och det var inget som de kunde göra något åt (viaplay).
Efteråt frågar säljaren om jag är nöjd med bredbandet, svarar nej det är ganska instabilt och lever sitt egna liv, har gjort i månader nu.
Hon säger att jag kan få något erbjudande för de vill gärna ha kvar mig som kund, 250 Mbit. Kostnaden skulle då vara 299 i 3 månader därefter 429 i 12 månader (tvungen att binda mig i 18 månader).
Säger att jag vill kolla upp det och tänka lite på det men är kanske intresserad och undrar om jag kan få information om erbjudandet postad eller mailad till mig. Detta gick inte utan hon kunde dock tänka sig att ringa tillbaka senare istället.
Kollade på deras hemsida lite om de olika hastigheterna, priserna och framförallt utrustning. Ser då att de erbjuder samma 250 Mbit för 250 i månaden 1-12 månader och därefter 429, dock var bara bindningstiden 12 månader med uppsägning på 1 månad.
Är det såhär man lockar gamla kunder att vara hos er genom att föröka totallblåsa dem när det är missnöjda?

Diskuterade med en kollega om detta och denne hade också haft problem med Comhem och bytt från dem till BBB istället. Det gick tydligen i dennes lägenhet att bara byta nätverksdosa typ, kom en tekniker från BBB och drog in ett nytt utan bredvid Comhem, detta trotts att det var ett Comhem hus.
Någon mer som lyckats bli fria från Comhem?
Ska göra ett försök imon och ringa alla leverantörer jag kan komma på och höra med dem.

//
Baronen

Av Bruna Baronen

Vilken platta för studier?

Hejsan.

Skall börja studera nu till hösten mest troligt och är nu inne lite på att köpa en surfplatta istället för laptop.
Har kollat runt en hel del och har fastnat lite för Win 8.1 plattorna. Så som surface 2 PRO,Dell Venue 11 Pro och lenovo miix 2.
Surface 2 PRO verkar ju vara bra men är dyr och tillbehören måste ju köpas till. De andra två har jag hört både gott och ont om.
Hur funkar dessa som alternativ till en laptop? Att hålla på med webbdesign t.ex?
Äger ingen laptop idag så blir det inte en platta så får det bli en laptop. Kände dock spontant att en platta kunde vara mer smidig att ha.

Mvh
Baronen

Av Bruna Baronen

Okey får ta mina stickor och testa i brorsans dator då (har 8gb i min) men borde de inte hjälpa om man sänker till low om det beror på ramminnet?

Av Bruna Baronen

GTX 770 BF 4 lagg

Tjaa..

Köpte ett nytt grafikkort för att slippa lagget i BF 4 och passa på att formatera om datorn. Nu när jag börjar spela igen så flyter det jätte bra har runt 70 fps på HIGH men efter en halv runda så droppar det ner till allt mellan 10-50 typ och är nära ospelbart. Hjälper heller inte att sänka till LOW för att få mer FPS.

Datorn i övrigt:

2500K
4 GB ram
Mekanisk disk
550W Corsair agg. (Vet att det är 600W rekommenderat till 770)

Någon som har en aning om varför det blir såhär? Funkade nästan bättre med mitt gamla GTX 460.

Av Bruna Baronen

Gammal tråd jag vet. Snubblade över den när jag letade efter något annat men väljer ändå att lämna en post. Kanske helt värdelös... LÄST DEN INTE DÅ.

Tog bort liknande virus på syrrans burk. Som flera har sagt tidigare så finns det olika versioner av detta virus det dem har gemensamt alla är att det vill ha betalt för att du ska kunna använda datorn igen. Och de flesta är riktigt jobbiga att få bort.
Jag fick bort det genom att starta i felsäkert läge utan nätverk, drog även ur kabeln för att vara helt säker. Funkade inte heller för mig i början, inte för ens jag hade letat upp disken med windows på och skulle blåsa rent burken. Men syrran hade mkt bilder och skit som hon gärna ville ha kvar så jag gav det ett par försök till och tillslut så lyckades jag komma in vet inte om det beror på att jag drog bort nätverkskabeln också men tror inte det.

Jag fick bort det med hjälp av Malwarebytes och ett program till som jag tyvärr inte kommer ihåg vad det heter. Mitt bästa tips är att googla på just det namnet som just ditt virus har. Då brukar man kunna hitta ganska så effektiva sett att få bort just de viruset. Jag hade tillgång till en laptop och det gör ju att allt blir mycket lättare då man kan läsa steg för steg och ladda ner program där och sen köra det via USB. Har man inte tillgång till en annan dator så tror jag tyvärr att det är svårt att bli av med dessa virus. Då är nog ominstallation den enklaste vägen och snabbaste.

Har även fort bort en del virus genom att köra den skadade disken i en docka och USB till en annan dator. Dock gäller det här att man är jävligt försiktig och har rätt program på den andra datorn för att inte infektera den också. Brukar se till så att jag inte har några saker som tar skada av en ominstallation på laptopen.

Av Bruna Baronen

Linux till PS3

Tjaa.

Får börja med att säga att jag är helt novice på det här med linux. Fick för mig att byta OS och efter lite googlande så upptäckte jag att man kunde ha linux på PS3 och varför inte testa det då?

Nu till mina frågor. Jag har hittat lite guider hur man gör men det värkar alla vara gamla, från 2008 och bakåt typ. Går det fortfarande? Och blir det några problem med att spela sina ps3 spel?
Varför jag vill göra det är väll mest för att testa men även för att kunna använda ps3an bättre som mediaspelare.

Så hur går jag tillväga?

Tack på förhand.

Av Bruna Baronen
Skrivet av Vcz:

Kontakta Comhem , om dom har sålt på dig 100mbit ska det tillhandahållas hårdvara för detta också!

Om du läser vad jag skrev så har dem skickat med 1 men vi behöver ha 2 st.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bruna Baronen

Wifi hade la kanske varit bra men inget måste. Comhrm har någon special kabel som ska från väggen till modemet. Det är ingen vanlig nätverkskabel som går från väggen. Ser mer ut som en antennkabel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bruna Baronen

Router/modem

Tjaa.

Skulle behöva lite hjälp med vad för router/modem man skall köpa.

Jag har 100 mbit från comhem och har därför ett bredbandsuttag med en kabel från väggen till routern/modemet. Det är så att den jag har idag stöder inte mer än 25 mbit och skall därför köpa en ny. De jag har kollat på värkar det inte som att kabeln från väggen går att koppla in i routern och skulle därför behöva hjälp med vad för typ av router/modem jag skall ha.

Och nej jag kan inte ringa comhem och be dem skicka ett nytt. Vi är två st på 2 olika bredbandsuttag och behöver därför ha 2 st modem för att inte ha kablar genom halva lägenheten.

Av Bruna Baronen

Okey tror inte att det beror på distanserna då jag inte fick några skruvar över och alla skruvar fäste i en distans......
Vad är risers då? Är det samma sak?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Bruna Baronen

MSI Moderkort

Tjaa.

Köpte idag ett MSI Z77A-GD65 för att ersätta mitt gamla. När jag nu har formaterat om datorn och ska börja installera grejer så får jag inte internet att funger. Nätverkskortet funkar inte eller porten funkar inte, lyser inte ens. Får felkod 10.
Läste runt lite vad det kunde bero på och är en del som pratat om att det kan vara "distanser" eller "risers" och jag har ingen aning om vad det är för något? Har även testat olika drivrutiner och det hjälper inte.

Så om någon kan förklara vad dessa distanser och risers är för något så får jag ta och kolla på de.

Mvh

Baronen

Av Bruna Baronen

Tror biten är från moderkortet. Ser att det saknas en liten bit av någon svart plast bit precis där nere.

Av Bruna Baronen

Okey så det finns inget säkert sätt att testa om det är nätagget eller inte? Agget har jag garanti kvar på men inte på några andra delar i datorn typ. Kan man skicka in agget i "förebyggande syfte" eller kan man testa och om det bränner det nya moderkortet täcker då garantin på nätagget även det nya moderkortet. Om du förstår vad jag menar.

Av Bruna Baronen
Skrivet av xieliand:

Kan du markera på en bild där det brände på moderkrotet?

http://i45.tinypic.com/16ln2gw.jpg

Det ligger en liten kol bit eller något längst ner vid den typ och det är där det är mest bränt. Sen ser man även på "flänsen" eller vad det är att något har bränt.

Av Bruna Baronen

Ska kolla under Cpu'n också. Jag har inte pillat där på ett bra tag så har svårt att tro det. Är mest nojig över att jag köper ett nytt kort och det blir grillat också.

Cpu'n ser ut att må bra och luktar heller inte så mkt.

Av Bruna Baronen

Bränt Moderkort

Tjaa.

Datorn min hände sig för någon dag sedan. Efter det så fick jag inte igång den utan den fick vara. Igår så tänkte jag att jag testar att reseta CMOS, sagt och gjort. Datorn går då igång och jag tänker att den får stå på en liten stund bara för att se så inget konstigt händer. Går iväg från rummet i 1 min och sen så känner jag att det börjar lukta bränt.
Spring in till datorn och den är då död och det luktar jävligt bränt. (Kände lukten i hela lägenheten)

Idag plockade jag ut alla delar för att se vad det kunde vara och ser att det är bränt intill cpu sockeln och stoppar man ditt näsan så känner man jävligt tydligt att det är därifrån det kommer.

Jag undrar nu vad det är som kan ha gjort att moderkortet brände? Agget luktar inget, är det då helt? Vill inte köpa nytt moderkort och köra in det med risk för att agget bränner det också.

Agget är ett XFX 750W 80+ Silver. Knappt 1 år gammalt

Mvh Baronen