Inlägg

Inlägg som Bruna Baronen har skrivit i forumet
Av Bruna Baronen

Funkar SLI för mig?

Tjaa. Funderar på att slänga i två nya kort alternativt att bara köpa ett GTX 460 till som.

Sitter idag med ett GTX 460 och är sugen på att få ut lite mer nu när BF3 kommer. Jag undrar hur det skulle funka med mitt ASRock moderkort.

Om jag har fått fram rätt info så ser det ut så här

Motherboard Slots: 3xPCI, 1xPCI Express x1, 1xPCI Express x4, 1xPCI Express x16

och det är ett ASRock P55 Extreme jag har.

Hur kommer det se ut i SLI? Kommer det vara en x16 och 1 x4 eller blir båda x4?

Tack på förhand

Baronen.

Av Bruna Baronen
Skrivet av Zcorc:

Okey tackar. Tror det blir en Galaxy Nexus för min del. Det börjar bli dags att uppgradera från en 3Gs och har tröttnat ganska så mkt på Apple, tycker android värkar så mkt bättre på nästan allt.

Av Bruna Baronen

Är Galaxy Nexus samma telefon som Nexus Prime eller?

Av Bruna Baronen
Skrivet av aalexjd:

Mitt skrivbord härdå, cleant o fint
Nedräkning till Battlefield 3 är det ni ser högst upp i mitten
1920x1080 Resolution

http://wallbase.cc/images/desktops/desk_6907.png

Skriv gärna vad ni tycker!

Edit: Fixade länken!

Kan du ladda upp bakgrundsbilden? Vore en god gärning

Av Bruna Baronen

Hur utbrett är detta, i vilka delar av GBG kan man få det?

Av Bruna Baronen

klocka ditt 460 och kö typ medium/high utan HBAO så bör du få fps så att du kan spela. Sen beror det ju lite på vilken upplösning du spelar i också. Jag kör i 1680*1050 och det flyter på bra då med ett klockat 460

Av Bruna Baronen

Tja grabbar. Jag stötte på ett problem nu när jag tänkte lira lite på kvällen här. Kort, jag ser inte namnen ovanför mina lagkamrater. Så som det är nu kan jag inte se någon skillnad på motståndare eller lagkamrater, jag skjuter på allt som rör sig typ.

Detta problem hade jag inte igår när jag slutade spela. Någon annan som har råkat ut för liknande eller kanske rent av har en lösning på problemet?

Av Bruna Baronen
Skrivet av undrande:

"funkar fint" = vad i dina ögon?

vissa spelar inte First person shooters under 70 fps andra nöjer sig med 25-30 fps och tycker det flyter fint.

Swec testerna visar att ett 580 inte räcker enligt mig med allt på max occh 1920x1200 kör man då högre upplösningar så lär det bli problems hehe.

om jag får äran att testa BF3 så kommer jag sikta på 1650x1080 men försöka bibehålla alla effekter och inställningar på max, går hellre ner i upplösning än i visuella effekter typ shadows osv.

tips till er som är på fps jakt , kolla på youtube efter Nvidia control panel settings guider det gör rätt mkt att ha "optimerade" inställningar redan där hjälpte mkt för mig iaf.

Jag kollade efter youtube men hittade inte riktigt det du menade? Du har ingen länk till någon så man kan testa och se om det blir bättre?

Av Bruna Baronen

Tjaa.

Fan blev grymt sugen på att köpa GTX 580 nu. Hur tror ni det skulle se ut i min rigg. Skulle något annat flaska?

Jag sitter idag på ett GTX 460 OC och en i5 750 och 4 GB ram? Vad tror ni?

Av Bruna Baronen

Okey tackar ska ta och testa lite, memtest heter programmet det eller? Om det är taskig spänning hur upptäcker man det? Datorn är ju inte speciellt gammal så tycker inte att agget borde vara dåligt redan nu då det är ett ganska så bra agg eller?

Och om jag inaktiverar nätverkskortet som är internt och ljudet då funkar så är det de som är felet är det de du tänker på då eller?

Sen så har jag inte ändrat något i BIOS så låter konstigt att det helt plötsligt skulle vara något där som ställer till problem

Av Bruna Baronen

Moderkort trasigt?

Tjaa.

Jag misstänker att mitt moderkort är trasigt. Är dock inte helt 100 på om det är de så därför frågar jag här om ni kanske kan gissa vad som är felet.

Problem1:
Det hela började med att mitt nätverkskort dog och datorn kunde inte hitta drivrutinerna till de och det funka inte att köra in ny den hittade fortfarande inte. Men så efter ett tag så starta det bara igen.

Problem2:
Jag kör med internt ljudkort och det har nu börjat spraka konstigt från högtalarna och när man ser t.ex. på films så hackarfilmen till även bilden just när ljudet sprakar. Hör det även när jag bara lyssnar på musik inte lika mycket som i film och spel dock.

Jag lirade lite cs för några dagarsedan och det funkade inte alls ljudet var konstigt och sprakade hela tiden lätt som om man hade dålig mottagning typ och när det sprakar som mest i headsetet så laggar jag även i CS. hade problem med FPS dropps i början men startade om datorn och det löste FPS'en. Och det var inga fel på min MS.

Detta är vad datorn består utav.

Corsair 4gb (KIT) DDR3 1600MHz/CL9/1,65V./XMS3

GK PCIe GB GF GTX 460 OC 1GB 1 st

PSU Corsair VX 550w

DVD±RW Samsung 22X DL Sva rt, Bulk, SH-S223C/BEBE

MK Asrock P55 Extreme ATX/P55/DDR3/GLAN/LK

CPU Core i5 750, 2.66GHz* 8MB

Cooler Master Storm Sniper blk Gaming Chassi

HD1TB WD Blue 32MB SATA2, WD10EALS

Mvh Baronen

Kan lägga till att jag har testat att formatera och det löste lagget i cs just nu men ljudet är fortfarande inte 100

Av Bruna Baronen

har läst diverse trådar om att klocka GTX 460 nu och det värkar som att det är många som får upp coren i ca 850 utan att behöva höja spänningen till max (1087) jag kan köra kumbustor och futuremark med läggre spänning och inte få några synliga fel men om jag kör ooct så får jag synliga fel ganska så snart om jag inte kör spänningen på max.

Ett problem jag upptäckte när man kör spänningen på max är att kortet är ojämnt varmt hela tiden även i idle och sen även när jag skulle kolla film och hoppa lite i filmen så laggade det typ till någon halv sekund. Detta försvann när jag gick tillbaka till originalinställningarna. Vad kan detta bero på?

Av Bruna Baronen

Jag lyckas inte alls med att få ner tempen eller att få det något vidare stabilt i ett längre OOCT test. Några förslag?

Har för övrigt ett cooler master sniper chassi

Av Bruna Baronen
Skrivet av Devil May Cry:

Jag har modiferat mitt bios, max gränsen är 1150mV. Detta är sjukt högt men eftersom jag ska köpa vattenkylning eller accelero xtreme plus II så blir det kanon.

Okey. Men ser det konstigt ut de värdera jag har fått? Jag tycker själv kanske det känns som att de är lite hög spänning bara.

Sen så undrar jag lite hur jag ska ställa in fläkten för att inte få tempen att stiga allt för mycket. Eller måste man köpa en ny kylare eller sänka klockningen?

Av Bruna Baronen

Såhär blev det nu.
Core: 850
Shader: 1700
Memory: 2050

Och för att inte få några errors måste jag höja spänningen till max vilket är 1087. Såg någon som hade laddat upp ett SS här och då var inte 1087 dennes maxgräns.
Sen så undrar jag lite om man ska låta fläkten vara på Auto eller ett visst % tal istället.

Av Bruna Baronen
Skrivet av Devil May Cry:

Du kan inte se vad det är för errors. Det kvittar dock gör du överklockat och får errors = för hög klock/för lite spänning eller att det blir för varmt.
Vad har du för temp?

Tempen var det inget fel på 60-70 låg den på. Var nog för låg spänning. Tänkte bara kolla om man kunde få reda på vad det var för errors.

Av Bruna Baronen
Skrivet av Devil May Cry:

Jag hade personligen använt OOCT gpu test då den har inbyggd feldetektor men men.

104C har GTX 460 som spärr innan det stängs ner. Men olika kort beter sig på olika sätt när de blir varma. Mina gigabyte kort klockas ner och skärmen går i viloläge när vrm delen blir för varm även om gpun är runt 80C vilket är okej och inte ska påverka någon säkerhetsåtergärd.

Men eftersom tempen på gpun är det enda man kan se på gtx 460 korten så säger jag nog att låt inte kortet bli mycket varmare än 80c.
Självklart är det lugnt i teorin om den nu är 85C, det kommer inte gå sönder men håll det runt max 80C.

I början när du små klockar kan du köra små test på 5 min bara. Det räcker oftast då alla kort åtminstone kan klocka till 800MHz. Sedan när du närmar dig 760-800MHz låt det stå 10min bara för att se om du får grafikfel eller ger andra instabila resultat.

Jag personligen höjer direkt till en klock jag vill ha och anpassar allt efter det men för nybörjare rekommenderar jag inte denna metod.

Tackar ännu en gång för hjälpen. Jag testade att använda OOCT men det ser lite mer avancerat ut än vad msi kombustor gör. Vet inte riktigt hur jag ska göra för att testa kortet i det.

Jag körde GPU: OOCT test med den upplösning jag använder, error check och fullscreen och fick än del errors. Kan man se vad det är för errors och vad det är man ska ändra för att få bort dem.

Av Bruna Baronen
Skrivet av Devil May Cry:

När du märker att det blir ostabilt i test programmen. T.ex. stängs det ner eller ger grafikfel. Allt som är utöver det normala.

Och om inte ökad spänning hjälper så vet du alltså att det är kortets maxklock.
Det är lätt. Kortets spänning ökas i 12mV i MSI Afterburner.
Exempel: original spänningen är på 1025mV nästa steg är 1037mV även om jag sätter slidern på 1030 så kommer den antingen hoppa ner till 1025 eller upp till 1037 men det ser du direkt själv. Vilket den hoppar till beror på vilket den är närmast. Denna info är dock överflödig tänkte mer nämna det bara så du vet.

Tack för hjälpen. En eller kanske två frågor till. Hur varmt kan kortet vara utan att ta någon skada. Och hur länge ska jag låta t.ex. msi kombustor stå på för att se att det är stabilt och inte blir för varmt?

Av Bruna Baronen
Skrivet av Devil May Cry:

Finns det säkert, bara att googla lite. Men det är så lätt att det inte riktigt behövs en. Ladda ner MSI afterburner och börja med att höja core klock 20MHz i taget och test köra ett testprogram så som furmark eller OCCT GPU test. Sedan när du ser grafikfel, krasch eller liknande sänker du till föregående sabila klock på core. Eller alternativt om din temperatur är bra höjer spänningen som du också gör i MSI afterburner. Allt är slides så det är bara att dra med musen hur mycket du vill åt.

När allt är klart och du är nöjd med klock och spänning så börjar du samma process fast med minnet. Dock ger inte klocken på minnet inte lika mycket prestanda samt att ökning av spänning inte ger mer minnesklock så det går relativt fort att hitta en stabil och bra minnesklock.

Hur vet jag hur mycket jag ska höja spänningen? Det är nog mitt stora problem just nu

Av Bruna Baronen

Finns det någon guide eller något för en som inte är allt för van vid klockning?