Inlägg

Inlägg som Oetzi har skrivit i forumet
Av Oetzi
Skrivet av Flygplanet:

Kan säga direkt att jag hade köpt H200 över H200i, har själv ett H400i, chassit i sig är svinbra, men det jag betalade extra för (i-delen, LEDs och fläktstyrning) är inte värt det. Mkt krångel med NZXTs egna hårdvara, som dessutom vill skicka data till NZXT i parti och minut, använder tredje parts mjukvara istället.

Ok, är det bara det som skiljer blir det nog inte mot i-modellen. Tackar.

Skrivet av Wcx:

@Oetzi: Har MB and RAM du länkat till tillsammans med Ryzen 2600, Vega56 och 550 watt psu i ett itx-chassi. Har väl inte så mycket att bidra med förutom att det fungerar prima. Du har säkert redan sett att Samsung 970 Evo 500GB är nedsatt till 1129:-. Kan vara trevligt med 2 färre kablar och på papperet snabbare hastighet nu när prisskillnaden ändå är så liten?

Fint, då blir det nog ett 550-agg för min del också. Kör du någon överklockning på det?
970:n känns helt klart intressant. Hade missat det, tack för tipset.

Av Oetzi

ITX-system med Ryzen för spel i 2560x1440 - Råd och tips önskas

Hej,

Jag har under ett tag känt att det är dags att byta ut nuvarande spelburk (i7 920 & gtx580) mot något lite modernare och har fått ett sug att få ett lite nättare system. Jag har, efter en del läsande, snöat in lite på ett m-ITX-system med Ryzen 2600X.

Tror jag fått ihop en hyfsat balanserad grund (se länk) men vill, som många andra, gärna ha lite input innan det sätts igång att beställas. https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3734790&view=c . Som exempel har jag förstått att ett 550W nätagg ska räcka?

Detta kommer såklart behövas kompletteras med chassi (ev. NZXT H200/H200i) och kylare.

Spel är största fokus och det kommer troligtvis bli en 2560x1440 skärm till detta. Budgeten är lite flytande men tror ni får en uppfattning på ett ungefär var jag vill ligga utifrån komponenterna i länken. Kommer troligtvis inte behöva alla funktioner på moderkortet men det verkar vara dåligt med alternativ för m-ITX och X470.

Tack på förhand
/Johan

Av Oetzi

Ny Ryzendesktop, råd och tips önskas för ett balanserat system

Hej!

Min gamla trotjänare (1366-plattform) gav upp förra veckan och jag är nu på jakt efter en ersättare. Önskar då lite tips och hjälp med att få ihop en ny dator som är tänkt för spel i första hand.

Har läst och tittat runt en del och kommit fram till att basera den runt en Ryzen 5 1600X. Finns det bra mycket bättre alternativ tar jag gärna emot tips? Just nu känner jag mig mest osäker kring moderkort och minnen. Har satt ihop en lista med delar som jag tror är ganska bra.

(Grafikkortet blir troligtvis 1070 alt. 1080 om jag hittar ett för ett bra pris)
https://www.prisjakt.nu/list.php?l=3450538&view=l

Vad skulle jag vinna på att ta ett x370-moderkort istället? Är det i stort sett SLI-möjligheten jag tappar om jag väljer b350? Vill helst också ha möjlighet att klocka men det är inte ett bergfast krav.

Budgeten är inte låst men vill inte lägga allt för mycket. Det är något luddigt men ni kanske får en känsla var jag vill ligga utifrån listan. Exempelvis känns en 1700/1700x onödigt dyr. AM4 ska väl också vara ganska framtidssäker?

Vill gärna ha synpunkter, både om jag är på rätt spår eller om det är något jag borde ändra.

Tack på förhand
/Johan

Av Oetzi
Skrivet av kibatronic:

Officiellt så stödjer inte ditt moderkort Xeon processorer men söker man på nätet så ser att man flera har fått det att fungera. YMMW.

Om du vill testa så skicka PM så kan jag skicka en e5504 som du kan testa med.

Får tacka så mycket för erbjudandet. Hör av mig om jag eventuellt vill prova.

Skrivet av Drivknuten:

https://vip.asus.com/forum/view.aspx?board_id=1&model=P6T+Del...

En tråd där en Xeon X5670 verkar fungera i ditt moderkort. Kan ju vara värt att prova om man hittar en billig processor.

Den tråden känns lite bekant. Kan nog ha skummat den när jag sökte runt.

Skrivet av Icte:

Om du kan hitta en i7-980, 980X eller 990X för en billig peng på t.ex. eBay så kan det vara något att ha, men jag har märkt att 1366 6c CDON CPU:erna är i regel mycket billigare än de tidigare nämnda i7:orna.

Vad är det för stepping på din i7-920? C0 eller D0?
Har du testat att överklocka till minst 4.0 GHz?

Din i7:a bör för övrigt inte flaska ett GTX 960 (har testat att köra min 980X med 2 kärnor avstängda vilket fungerar bra med både GTX 780 och 970).

Ursäkta min tröga skalle/okunskap men CDON CPU:erna??

C0/C1 enligt CPU-Z. Har kört den i 3,5 GHz de senaste åren. Fick den inte stabil över 3,6.

Även om den inte flaskar är det, beroende på kostnad, kul att få snabbare system. Eventuellt att man i så fall letar efter ett beggat 970 också.

Av Oetzi
Skrivet av anon99339:

Ditt moderort har inte stöd för Xeon-processorer:

https://www.asus.com/Motherboards/P6T_Deluxe/HelpDesk_CPU/

Nej, såg att det inte fanns med på listan. Däremot har jag för mig att jag läst att det kunde fungera ändå och undrade då ifall någon annan testat. Det kanske var V2-versionen som det pratades om.

Men är det så att det inte fungerar så får man väl gå på något annat alternativ

Kan det vara värt att leta efter någon 6-kärnig I7 istället?

Av Oetzi

Förlänga 1366-systems livlängd, i7 920 --> Xeon

Tjenare,

Det är så att jag fortfarande sitter på mitt 1366, I7 920 system som införskaffades i början på 2008. Har känt att det kanske börjar bli dags att byta ut det mot lite nyare grejer.

Däremot läste jag i en tråd (tror det var till någon Ryzen-nyhet) att man kan skaffa en 6-kärnig Xeon, för en billig peng, till detta system för att liva upp det relativt mycket.

Skulle då vilja veta närmare om detta är möjligt och vilken Xeon-modell man i så fall ska satsa på. Finns det några som gjort detta och kan dela med sig av erfarenheter? Kan inte se att moderkortet har officiellt stöd för några Xeon-modeller.

Nuvarande specifikationer:
- Modertkort: Asus P6T Deluxe (inte V2) https://www.asus.com/Motherboards/P6T_Deluxe/
- CPU: I7 920
- Ram: 12 GB Corsair vengeance
- GPU: GTX580 1,5 GB-versionen

Har också ett GTX960 liggande som då eventuellt får ersätta 580-kortet.

Tack på förhand.

Av Oetzi
Skrivet av Massy:

Det närmsta man kommit en hover boards utseende och (typ) funktion är ex den Lexus gjort men om man tummar lite på utseende och hur kompakt den är så är detta helt klart närmst: https://www.youtube.com/watch?v=Bfa9HrieUyQ

Känns mer som Green Goblins glidare

Av Oetzi

Tjenare

Ännu ett problem här. Bytte till SSD och passade på att uppgradera till 15.1 Isengard. När jag nu ska spela upp filmerna startar ljudet men men resten fryser. ser alltså menyn fortfarande medans ljudet rullar på. Jag är tvungen att gå via aktivitetshanteraren för att stänga av det.

Någon som stött på liknande och/eller har förslag på lösning?

Windows 7, samsung 850 evo, AMD A8-3850 APU.

Mvh /Johan

Av Oetzi

ESC:n är en Castle creation mamba monster så den lär ju inte vara av det dåligare slaget. Vet att den bröt åkningen tidigare men är inte säker på hur det var de sista gångerna jag körde (den har stått still i 3 år utan att jag tagit tag i det).

När det kommer till laddaren så tror jag nog inte att den är helt skit men finns säkert bättre. Har det här:
http://www.imaxrc.com/B6-Twins.html
http://www.imaxrc.com/B20%20Power%20Supply.html

Uppskattar att ni tar er tid att svara. Ska som sagt kolla hur batterierna mår när jag får chansen.

Av Oetzi

Jag har tyvärr inte tillgång till alla grejer just nu. Har för mig att batterierna tog laddning sist jag testade åtminstone. Men borde inte ESC:n reagera iaf även om det är låg spänning?

Av Oetzi
Skrivet av grizzly666:

Är lhitium batterier det minsta svullna så bör du kassera dom av två anledningar.
1, (och den absolut största) svullna lithium batterier KOMMER att ge upp ganska snart frågan är HUR dom ger upp och svaret kan vara explosion/brand(som inte är lätt att släcka)/börjar läcka/slutar fungera. Och det troliga vid alla situaioner färutom slutar fungera är att prylen batteriet sitter i kommer ta skada.
2, Dom kommer inte ha i närheten av den kraft som dom hade från början OCH dom kommer väldigt snabbt att tappa mer och mer kraft.

Ja, oavsett fel så blir det nog nya batterier ändå. Känner att jag inte helt litar på de nuvarande även om de skulle gå mer.

Av Oetzi
Skrivet av Zyphoon:

E-Maxx-nisse här... Det första jag skulle göra är att kika med multimeter vad du har för spänning på batterierna.
Nu är det ju LIPO-batterier som du har så din laddare ska ju säga ifrån om dom är helt pajja kan jag tycka.

Kolla med multimeter om strömmen kommer fram till fartreglaget (kabelbrott?). Det kan ju hända att det givit upp också.

Ok, jag får ta och kolla det när jag får tillgång till multimeter. Finns nog en risk att själva ESC:en givit upp också. Vad jag minns så tyckte jag att bilen började gå segare när batterierna var påväg att ta slut. Som jag förstått ska elektroniken bryta innan batterierna blir sega eftersom LIPO inte får gå under en viss spänning.

Av Oetzi

RC - Felsöka Traxxas E-revo

Tjena

Tar en chansning och ser om någon här har koll. Jag har en borstlös E-revo med Castle creations mamba system. Den har stått några år nu eftersom den inte startar över huvud taget. D.v.s. den reagerar ö.h.t. inte när batterierna kopplas in. Känner nu att det skulle vara kul att få igång den igen men har dålig koll på vad felet kan vara. Har testat att koppla förbi strömbrytaren, då jag läste att den kunde vara ett problem, men utan resultat.

Batterierna (2 st. 3s lipo) tar laddning vad jag vet. De känns lite smått svullna men inget överdrivet tycker jag. Kan det vara det som är felet? Jag tycker den åtminstone borde reagera i styrboxen om den får lite ström. Känns lite segt att köpa nya batterier och det ändå inte funkar.

Någon som har koll på RC eller elektronik överlag?

Tack på förhand
/Johan

Av Oetzi
Skrivet av Elghinnarisa:

Nja, tycker inte direkt det låter som Tali.

Var ju ett tag sen jag spela mass effect så minns säkert fel.

Av Oetzi

Låter inte rösten exakt som Tali i mass effect? Roligt oavsett med mer sci-fi.

Av Oetzi

Anledningarna till jag kör stationär har redan nämnts men kan också flika in med att du inte tvunget behöver ha ett jättechassi vid tv:n om du tycker det är fult. Finns många små stilrena chassin som passar bra i en tv-bänk men som man ändå får in högpresterande komponenter i.

Av Oetzi
Skrivet av Naxos:

Seriöst. Tro fan skolreslutaten går åt helvete och att det inte finns bra lärarlöner när kidsen från datorer, dessutom utav det dyraste slaget... Köp nya böcker istället och satsa på mer kvalificerad personal.

Inget ont mot dig OP, blev bara chockad när jag läste att man får datorer i högstadiet.

+1000 (sorry men gillaknappen räcker inte här) Visst är det bra med att tekniken går framåt men det är ingen mirakellösning för allt. Säger detta med 26 korta års livserfarenhet så har inte alls fått lika mycket vishet som vissa men att tro att en dator löser allt är långt ifrån sanningen.

Sen om systemet idag är byggt kring att man använder dator/surfplatta så förstår jag att man blir less om man får en surfplatta att jobba på. Inte precis nått optimalt verktyg för arbete i min mening.

Av Oetzi

Lone ranger - gillades. Fick mig några skratt. 8/10

Av Oetzi

Jäkligt fint. tyckte det var lite trist när man skicka iväg rymdskytteln i Civ 5 och sen är det klart. Nu kan man bara byta spel och fortsätta på sätt och vis

Av Oetzi
Skrivet av xGreenRed:

SLX är ungefär lika bra som XT, men XT är ju att föredra. Alivio är en ganska stor nedgradering.
Kassetten och bakväxeln bör vara minst SLX för bra och snabb växling.

Happymtb är en grym sida för att kolla på begagnat, kolla där först TS.

Skickades från m.sweclockers.com

Självklart är XT bättre än Alivio som nog passar mer för touring än stighojande. SLX är riktigt bra grejer för sitt pris. Har kört SLX-vevar på AM-hojen i några år och inte haft problem än :).
SLX var en del i det som ersatte LX när den gruppen fortfarande var inriktad mot mtb. Det blev lite så att SLX gick mot lite mer AM-inriktning och deore hamnade under XT, grovt sett.

Ville bara säga att man inte enbart ska kolla på vad bakväxeln ligger på för nivå. Andra grejer påverkar också känslan, t.ex. kassett/kedja till viss del (som du sa) och själva reglagen.

Sen ska man först och främst se till att få ut så bra ram, gaffel och hjul för pengarna när man letar hoj.