Inlägg

Inlägg som tehlily har skrivit i forumet
Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrfisse
Okej då koppla dem till samma bränslekälla och samma strömkälla då om du nu ska hänga upp dig på småsaker.
Försöker du få rätsida på din gämförelse? Det kan bli svårt då den är helt åt väggarna.

På nåt sätt gämför du ett garage med ett moderkort? Kan då informera dig om att en bil inte är beroende av sitt garage. Den fungerar utan garaget. Därför kan du köra volvon och bmwn samtidigt.

Mig veterligen så är grafikkortet beroende av en del annat för att fungera.

Trött på alla bilgämförelser, bilar och datorkomponenter har överlag rätt lite gemensamt.

Jämförelse stavas med "j".

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av We4sZ
Modifierar den verkligen drivrutinerna? Är det bára inte ett program som döljer att det finns ett Radeon kort installerat typ?

Lutar åt samma håll. Lite som daemontools och yasu; yasu gör inget med programvaran till det som söker efter emuleringsprogram.

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SprengdPanda
Lite dubbelmoral att sweclockers har strängt förbud mot piratkopierat material på sidan.

Men ändå linkar dom till ett crack som kan 'skada' nvidias ekonomi?

Självklart går inte nvidia under för det här, men folk förstår nog vad jag menar.

Fast detta är väl inte olagligt? man har ju inte varit och kladdat i ngn programvara som tillhör nvidia.

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nexus
En vanlig OSX skiva bootar inte om du sätter i den i en pc

Här är mitt skrivbord:
http://img3.imageshack.us/img3/8285/picture22a.th.png

http://img132.imageshack.us/img132/9098/picture222.th.png

En MacSperm?

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Vad är problemet, vi konsumenter har ju fått bättre processorer till billigare pris

Vad ända in i glödheta, det är väl precis det vi inte fått!?

EDIT:

Till de som undrar varför pengarna inte går till AMD, så beror det på att det inte är AMD som är målsägande, utan EU (EU:s medlemmar). Det som i konkurrenslagstiftningen avses, är att det är konsumenterna som skadas av sådana här affärer (därav Intels utspel om att "det gjorde de inte alls det"), och således är det vi som ska ha bötespengarna. Därför går de rakt in i EU:s budget. Det är likadant i alla mål, som inte är rena tvistemål, som t.ex. stämningar. Om en mördare åtalas, möts inte i rättssalen den avlidnes familj vs N.N., utan staten vs N.N.

Däremot kan det talas om skadestånd; därom har EU ännu inte beslutat.

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Norton-Assist
Hej tehlily,

Jag heter Daniel och jag jobbar för den externa Symantec forum-supporten.

Jag föreslår att du laddar ner den senaste versionen av Norton 360 från: http://www.norton.com/se/n360s_3

När du uppgraderar eller skaffar en ny Norton-produkt tas äldre versioner bort. Därefter startas datorn om och den nya produkten installeras.

Prova att inaktivera Kontroll av användarkonto innan du installerar Norton 360 version 3 eftersom den funktionen kan ställa till med problem.

Lycka till!

Med vänliga hälsningar,
Daniel

Norton Forum Assist Team

Allt det där ska vara gjort, det funkade inte för det. Nu fungerar dock allt som det ska; Min flickvän fick ett program (kanske uppdatering till 360 3, vet ej) från en på supporten, sen funka allt fint ;D Tack ändå

Av tehlily

skulle ngn kunna svara på vad oem står för? får bara företaget när jag googlar...

Av tehlily

Versionerna handlar om windows vista (har ingen aning om sp, kan fråga om ni vill), och norton 360 (ej 3.0, tror jag inte iaf). Det vi provade var att ta bort 360, och installera det igen. efter det fungerade datorn perfekt, tills den startade om... Allt fungerade också utan norton 360, så vi har uteslutit andra faktorer.

Av tehlily

Kan meddela att allt är fixat nu. jag letade innan jag skapade tråden förjäves efter avinstallationsfiler på alla platser som hette ngt med symantech eller norton, men borde kanske förstått att det fanns på deras sida. "Norton removal tool" är förresten google's andra förslag om man söker på "nort". Att göra ett självständigt program för att ta bort sin produkt man kränger, när detta kört ihop sig, det är produkttilltro det

BIG EDIT: Tyvärr uppstod samma problem igen efter ett tag... flera (typ alla) program blockeras, och norton självt hänger sig så fort man försöker göra ngt. Finns det ngt mer man kan försöka? är det sannolikt att en omformatering skulle lösa problemet? Det sista låter tyvär osannolikt...

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sirk
Till TS, här hittar du NRT (Norton Removal Tool)
http://service1.symantec.com/Support/tsgeninfo.nsf/docid/2005...

Tack för länken, har redan hittat Sprovar nu om det fungerar.

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
Leta rätt på deras avinstallationsverktyg, kör den och starta om, sen pröva installera.

Tack! ska prova det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mindflow
Inte för att vara elak, men varför går man och betalar för ett program som norton? det ställer till mer bekymmer för sina användare än vad det hjälper, försök installera norton på nytt, då borde det ge sig på en avinstallation igen, och det kanske fungerar som det ska då. annars kanske system restore kan fungera åt er, sista alternativet är nog att göra en ominstallation av datorn.

Nästa gång det är dax att uppgradera, överväg om ni/hon inte ska försöka er på ett skydd som fungerar och inte drar så mycket resurser från datorn, Avast är ett bra program som desutom är gratis, kräver att man registrerar det, då får man en nyckel (kostar inget) och sedan är det bara att tuta och köra, är inget spam från dem heller. så ingen fara att ge dem sin e-mail.

För att svara på din fråga, så beror det väl på att man helt enkelt inte vet så mkt? För den mer vanliga datoranvändaren är det svårt nog att välja antivirusprogram, då är det ju väldigt enkelt och bekvämt att välja det man redan har igen, och inte reflektera över att det kan finnas andra som gör jobbet bättre. Just med antivirusprogram är det nog många som bara tar det som är billigast, mest känt, eller det som fanns på datorn vid köp, med tanken att alla antivirusprogram ju borde göra samma sak. För gemene man är det nog dessutom ett väldigt stort tankesteg att det skulle finnas gratis program som gör samma sak som de som kostar flera hundra, i vissa fall t.o.m. bättre, som t.ex Avast, som jag för övrigt kör själv.

Av tehlily

Stora bekymmer vid ominstallation av Norton a.v.

Hej alla!

Min flickvän har fått ett stort problem med sin vaio laptop.

Efter att hennes tid gått ut beställde hon en ny omgång, denna gång en annan version, eftersom det skulle bli billigare än att uppdatera det hon hade.

Hon laddade ner programvaran och installerade den. Därvid sade sig installationsprogrammet ta bort alla tidigare versioner av Norton A.V.

Efter detta stängde hon ner datorn, för att slå på den först ett par dagar senare. Då upptäckte vi (jag var med) att vissa program vägrade starta; efter en stunds klickande verkade det som att det vara alla som på ngt sätt försökte kontakta internet (firefox, ie, mediaplayer). Vi misstänkte alltså att det var Norton som blockerade dem, men inte heller norton gick att starta! Således fastnade vi ganska stort.

Min misstanke är att den gamla installationen inte alls togs bort vid den nya, och att de blockerar varandra, och går lös på hela burken. finns det ngt sätt att lösa detta på? på senare tid har vi kommit ngt längre och kunnat öppna nortonfönstret, men det hänger sig direkt. Kan drive(er?) sweeper funka?

Ytterligare en lustighet är att man i tskmstr kan se dubblettter av många processer, nästan alltid de som inte går att starta.

Tacksam för snabb hjälp, hon behöver den i plugget!

ps. fråga bara om ni vill vata ngt mer, så skall jag försöka ta reda på't

Tack!

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr. Bravo
Man ska ta det lite lugnt med dom där värdena, då det kan orsaka krasher om man ändrar för mycket. Se till att ha en backup på filen Jag har för mig att dom inte påverkar byggnader ändå. Det finns däremot några moddar som gör att i princip alla byggnader i spelvärlden syns på väldigt långt avstånd. Har du en kraftfull dator så rekomenderas det starkt!

http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=20053&navtag=fi...

Det där är den bästa varianten vad jag vet. Sen kan man komplettera med lite andra moddar som tex gör att fönster lyser när det är mörkt ute, och att det kommer rök ur skorstenar vid rimliga tidpunkter på dygnet, osv. Man får leta runt lite.
Spelet kommer dock fortförande att ladda byggnadernas detaljerade modeller och texturer först när du närmar dig dom, men dom ploppar iaf inte upp från ingenstans, utan ersätter en förenklad modell Det rekommenderas dock att ha minst 1GB vram för denna mod! Det flöt inte på särskillt bra med mitt gamla HD4870 512mb.

Naturligtvis gjorde jag backup Modden skall testas, den med fönstrena har jag redan

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr. Bravo

Angående AA och HDR så behöver du ingen mod för det. Aktivera HDR i spelet och så slår du på AA ute i ditt grafikkorts kontrollpanel. Det funkar iaf för ATI-kort. Värt att nämna är dock att du måste stänga av det och sätta på det igen varje gång innan du startar upp spelet för att det ska funka. Det måste iaf jag göra, av någon anledning.

Åhå! Skall testas...

Vet du förrestesten vilka värden i konfig som styr hur långt man kan se? drog upp allt till max i spelet, men hus poppar upp alldeles för nära. har tittat lite i konfig, Hittade lite olika inställningar, men inte mycket händer när jag ändrar t.ex. Grass. funkar kanske inte den med moddar?

EDIT: kan väl bidra med denna också, för den lite mer smygande karaktären: http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=6359

OBS! med denna kan stealth lätt bli lite "overpowerat", men just för den sakens skull kommer den med en egen customize-fil, så att man kan göra just det. DEN SKALL INTE LIGGA I OBLIVION\DATA, UTAN I OBLIVION.

Av tehlily

Då var vi fränder i nattens moddande! Installerade FCOM, deadly reflex, Reneers Guard Ovarhaul (fattar inte att den inte är nämnd än, sök på just det på elderscrollsplanet), Quarl's texture pack + några ur tråden, NOCTD! jippie!

Återstår bara att spela och se om ngt dyker upp... Gula utropstecken är populärt...

Vet ni om det finns ngn mod som gör att man kan ha AA och HDR samtidigt?

Av tehlily

ang. att du funderade på om corsair 620w räcker: jag kör två 4890 på zalman 600w, funkar utmärkt.

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonnti
Det är ingen kabel utan en brygga!

Jepp och man får inte med dom med grafikkorten som en del andra tillverkare ger. Du behöver 2st annars funkar ju inte CrossFireX!

Han ska ju iaf bara ha två kort...

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dracoth
Nja jag kom till 910/1100 som högst på min 4890

Nätagget bör kunna driva din 4890 utan problem

Edit: Har du klockat minnet?

Nope, gick o la mig i stället

Av tehlily

Maxklock på 4890: 870core

Jag har ett system med två 4890 i crossfire, som jag just satt och skulle överklocka. Döm om min besvikelse, när jag inte kom högra på core än 870; en ökning med hela 20 enheter. Detta tycker jag är ett så pass överraskande lågt resultat, att jag misstänker att ngt är fel, så jag vänder mig hit

Jag använde tillbörliga program; Rivatuner2.24 (finns det senare?), furmark och gpu-z. Eftersom jag kör crossfire, och jag vet att ett högre klockat kort anpassar sig till ett lägre, ökade jag frekvensen på båda korten i Rivatuner innan jag drog igång Furmark.

Det som händer är heller inga vanliga grafikfel med spikar och prickar; hela datorn hänger sig och visar en helskärm i ljusblått (ej bios-blått), eller absolut vanligast i furmark-brunt.

Lite info som ni kanske kan ha nytta av:

Cpu: AMD Phenom2 940 black @stock
Mobo: M4A78-E
Minne: OCZ 4GB 5-5-5-15
OPSys: Windows 7 RC
Nätagg: Zalman 600W
Drivare till Graffe: Catalyst 9.7 (visst blev det sämre och fulare?)

När jag skrev ned nätagget kom jag på att det kanske är det som är för klent? Nu är ju just det agget ett väldigt underspecificerat ett, skulle säga att det snarare ger ut 700 minst, och att det precis skulle räcka till stock men inte mer tycker jag låter osannolikt.

Skriv om ni vill veta ngt mer.

Av tehlily

Media Player duplicerar filer

Halloj! Har sökt på forumet, men inte kunnat se att ngn annan har ett liknande problem.

1. Win. Media player uppdaterar biblioteket varje gång det startas. So far so good. Men den lägger till nya kopior av filer den redan känner till i spelningslistan, så varje låt kommer till slut runt fem sex gånger i följd.

2. detta löses om men startar om datorn; då "minns" den inga filer, utan måste hitta allt igen.

Till saken hör att jag (som sig bör) har "my musik" på en annan hårddisk än C:, och dirigerat om tillhörande bibliotek. Kan det ha ngt med det att göra?

Tack!

EDIT: Jag kör alltså Win 7 för dem som undrar vad tråden gör här.