Inlägg

Inlägg som tehlily har skrivit i forumet
Av tehlily

Blir nog tyvärr svårt, måste t.ex få tag i past-tejpen de använder till allt annat utöver gpu:n, och jag har aldrig annars sett deras variant

EDIT:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chrazy
Kan du få tillbaka orginalkylaren utan att det syns något märkvärt är det värt ett försök... Kan inte tänka mig att garantin gäller när du har modifierat kortet fysiskt annars.

Det är ju som sagt helt beroende på hur de utformat sin garanti; om mitt problem kan härledas till (vilket de säkert kommer hävda) att jag bytt, så gäller ju inte garantin. annars gäller den.

EVGA, t.ex. har en garanti som innebär att de byter kortet så länge det inte finns några fysiska skador, annars får man göra vad som helst. Både byta kylare och klocka.

Så jag kan mycket väl tänka mig att garantin gäller.

Av tehlily

XFX:s Garanti och eftermarknadskylare.

Halloj!

Jag inköpte i somras två xfx 4890 från en väletablerad nätbutik. Det ena har nu pajat (totalcrash vid belastning), och jag tänkte åberopa garantin.

Nu har jag ju dock bytt kylare på korten. Båda har under en längre tid gått mycket svalt under vattenkylning, och båda har fungerat med det.

Läser man XFX:s garanti (http://www.xfxforce.com/en-gb/Help/Support/WarrantyInformatio... )står där att garantin inte är giltig om problemet är orsakat av, eller kan härledas till, alla sorters modifikationer.

Så vad tror ni? Är mina chanser noll, eller kan det tänkas att jag kan få ett nytt kort på garantin?

Av tehlily

Min första gång i mass effect var jag adept/nemesis, pistolen är ju allt man behöver... Men nu spelar jag som vanguard med singularity, lite mer badasskänsla i det kommer nog fortsätta med honom.

Vore intressant att veta om folk gjorde sina egna karaktärer (posta bild?), eller om de körde på stock.

själv gjorde jag en egen. kan posta en bild sen, antingen här eller i screenies- tråden

Av tehlily

Kom igen nu, håll er till ämnet.

cossie_martins list är bra, gå efter den, även om 5870 snarare kostar 3,5k (avrundas 4k)

Av tehlily

det var väl klart som korvspad? Respektive bild under resp. rubrik.

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ophe
Det är väl inte speciellt många märken som faktiskt utvecklar de möss de säljer. Det är väl mer eller mindre bara Logitech, MS och Razer som gör det (inte säker på att ens alla av dem gör det längre?) För resten gäller oftast att köpa någon grej från Kina, byt färg på en knapp, på med en klisterlapp med din logga and you're good to go.

Nu orkar jag inte kolla upp om så är fallet (samma tillverkare) när det gäller Qpad och Mionix' möss men det är inte osannolikt.

Det kan mycket väl vara samma tillverkare; Qpad skrev själva i sin tråd här på SWEC att de (som alla andra, poängterade de) köper färdigtillverkade delar från Asien.

Det fula ligger väl snarast i att Mionix uppfattat Qpads framgångar med 5k (även den fick "bäst i test" på SWEC), och nu vill ha en del av samma kaka, i stället för att satsa på ngt eget. Det dumma är att de verkar hoppas att alla glämt 5k, eftersom Naos är dyrare.

Av tehlily

Mionix' mus var ju inte bara förvånansvärt, utan också misstänkt lik Qpad 5k, vilken jag nyligen införskaffat. Specsen är också lika (möjligt att det diffar på ngt). Lite fult kan man tycka, men det är ju så det fungerar.

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FreddexXXx
Om du bara har en "strömsladd" så kan du ta en sax och försiktigt klippa den i två delar

O.o

Om ditt nätagg inte har tillräckligt med pci-e-kontakter, brukar det följa med 2xmolex till pci-e. 4870 vill väl ha 2x 6pin, så du åste nog använda konverteringssladd.

Av tehlily

röd

Av tehlily

Jag ska prova att köra dem ett i taget i dag, det är ju lite klurigt med vattenkylningen. Förstår nog annars att det är mest troligt att ngn av dem pajat, tänkte mest om det fanns ngn som kunde skrika "NEEEJ, det är sydbryggan!".

Nätagget är ett zalman 600 hp, dvs 600w.

Av tehlily

Datorkrash vid grafikkortsbelastning, men inte alla spel.

God Jul!

Jag har två 4890 i cf, och upplever lite konstigheter. Jag får systemkrash vid högre 3d-belastning, t.ex spel, dock inte alla. De som funkar är hommv, wc3 och dungeon siege 2, fast hommv funkar dåligt. Dessutom hörs ett tydligt högfrekvent tickande (d.v.s. tickar snabbt, inte ljust), ungefär som om man så fort man kan säger "f" och "r" samtidigt (och inte är från de södraste delarna av Svedala) vid någesånär belastning, som t.ex de spel som funkade, eller om jag har flera fönster uppe och använder w7:s funktion för att göra olika fönster genomskinliga.

Datorn krashar så fort jag ens tänker på furmark eller occt:s gputest.

Oljudet skulle jag säga att det var fläkten som gick igång, om det inte vore för det att de är vattenkylda

Det ska nämnas att grafikkorten nyligen varit väldigt varma, då jag tidigare hade accelero s1, och några av flänsarna hade fallit av . Oljudet har dock funnits där så länge jag haft grafikkorten, men då bara när de producerade massor med fps, såsom menyer i spel.

Nästa sak att göra är naturligtvis att sätta tillbaka stockkylarna och kolla korten ett i taget, men tänkte ändå kolla om det finns någon på forumet med erfarenhet av något sådant här, och då i stället kommit fram till att de hade för lite ström eller någe.

Tack!

EDIT: Man kanske skulle beskriva krashen... det handlar (oftast) inte om krash till bios, utan en lite blåaktig skärm med svart ränder.

Av tehlily

Räcker det att starta om datorn, eller måste den stå en stund? (och svalna, tänker jag mig)

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Virre39
Finalist 1 - CG_Pikachu fick min röst. Snyggt, simpelt och med skön julkänsla.

Pepsifree's bidrag var snyggt, men lite för plottrigt, och tyvärr har han en julskinka med.

Nalle's bidrag påminner om vintern norrut.

Tyvärr...?

nr 1

Av tehlily

Jag tycker nog att Komplett har rätt. Köplagen går, vill jag minnas, att avtala bort, och när de säger att de levererar med ENBART tillverkarens garanti, är ju det rätt solklart.

Av tehlily

Pip, Värme och ojämn load

Tja!

Jag har länge kört två 4890 med varsin accelero s1.2. Funkat ur bra som helst. För någon vecka sedan lossnade dock flänsarna till spänningsregulatorerna, med en överhettning och krasch som naturlig följd. Eftersom jag gärna gör saker ordentligt, gick jag över till vattenkylning .

Nu är den installerad, och spänningsreguatorerna håller sig på plats. Minnena, däremot, gör det inte. Memio ligger runt 110 grader enligt gpu-z, inte roligt.

Jag kan naturligtvis ha klantat mig med vattenblocken, men ett par saker gör mig misstänksam:

1: GPU Core clock ser ut att pendla c:a 2 ggr per sekund mellan 240 och 850 MHz. Normalt?
2: VDDC strömmen pendlar den med, mellan 2 13,5 A.
3: Minnesström ligger på stadiga 21 A. Normalt?
4: Nordbryggeflänsarna är skållheta. Går inte att ta i alls.
5: Något i datorn piper högfrekvent. Kan ej avgöra om det är grafikkort eller nätagg.

Det jag har provat är att installera om ATI:s drivrutiner. Funkade inte alls.

Finns det någon som har några idéer? Misstänker att jag kommer få öppna upp alltihopa och kolla så att allt sitter bra, men det låter sig ju itne göras hur lätt som helst...

Lite övrig spec:

AMD 940 BE
ASUS m4a78-e
zalman 600W
Windows 7 RC

Skriv om ni vill veta ngt mer!

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av damiano
fattar inte heller denna watt hysterin???

Inte jag heller, den måste vara skapad av nätaggstillverkarna/återförsäljarna.

Kör följande rigg på zalman 600w:

phenom2 940
2x 4890
1 wd caviar black 640gb
1wd caviar green 640gb
5 fläktar
och lite småkrafs.

Skulle dock inte drömma om att köra detta på ett ace 600W dock

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fragdeath
Lägg av med attityden, det var ju knappast med mening. Okej om du vill komma och gnälla på sweclockers men du behöver ju inte skriva att dom är störda för det :/

Word!

Att börja snacka skit om ett företag så här offentligt, innan man ens har hört av sig till dem om problemet är väldigt dålig stil.

Kom igen när de har vägrat att skicka grejen, och du har vaknat ordentligt.

Av tehlily

Ålder: 20
Plattform: PC, och bara PC
Spelar just nu: cod4, mw2, third age (mod till medieval: total war 2), dragon age origins

Älskar: Heroes of might and magic 3

Hatar: cs, wow

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HahoFreak
Far cry 2 Fortune's edition för typ en vecka sen. 164kr endast.

samma här, + att jag inhandat dragon age och mw2. lärbli en dyr månad denna:(

Av tehlily
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mlover
Fungerar alla spel på windows 7 som fungerar på vista?

Det är i alla fall vad microsoft själva länge har påstått. Jag har själv inte stött på några spel som funkat i vista, men inte i w7. Sedan vet jag inte hur det är med spel som funkar i xp, men inte i vista, om de kan funksa i det s.k. "xp-mode". Kanske ngn annan kan svara på?