Inlägg

Inlägg som Flawwoo har skrivit i forumet
Av Flawwoo
Skrivet av Lazidge:

Absolut. Då kan du eventuellt ploppa i ett till 980 ti när prestandan inte räcker.

Haha jo det går ju det med. Men även fast jag tidigare inte upplevt allt för stora problem med 2-way SLI så har jag hört att när man lägger till ett tredje kort så blir det större problem. Så är fortfarnde lite skeptisk. Hade varit jäkligt fett dock, så vem vet... Kanske blir det ett tredje i framtiden, om inget nytt spännande dyker upp!

Av Flawwoo
Skrivet av Lazidge:

Efter lite efterforskningar är jag nästan säker på att skillnaderna mellan 5820k och 5930k ligger i namnet, priset, stock clocken samt antalet pcie lanes. Men det är nog ingen dum idé att ta den dyrare ändå. Speciellt inte om du ska ha en M.2 ssd i också.

Ja precis, och så blir den väl lite mer framtidssäker!

Av Flawwoo
Skrivet av Mocka:

Fundera på Corsair AF140or istället samt Cougar eller Noctua.

Ja det får bli att slå till på ett gäng AF140 istället. Tackar så mycket för tips!

Av Flawwoo

OOps råkade visst bli lite knas här med dubbel post. Ber om ursäkt!

Av Flawwoo
Skrivet av Mocka:

Jag håller faktiskt inte med AxF utan tycker chassits luftgenomströmning spelar mest roll i det här fallet. Visst, referens ser bäst ut på pappret gällande SLI men kör man kort med riktigt bra kylare och väljer ett moderkort som har mycket plats mellan PCI-E platserna så bör det inte vara några större problem. Har själv testat både referens, "tajt SLI" och nu "bred SLI" med bättre case.

Mitt toppkort kan gå upp till 78 grader om det är ett extremt krävande spel som hela tiden kör 99% GPU load men tycker inte det låter vansinnigt mycket trots detta (iaf under omständigheterna). Man får inte glömma att referenskort låter rätt mycket. När jag spelar Witcher 3 så ligger toppkortet på 72 grader och bottenkortet på 67 och då har jag dessutom överklockat. Är övertygad om att man kan få bättre teps (Carbide Air 540 chassit är inte optimalt, dock bättre än mitt FD Define 4).

Så dissa inte 3e parts kylar SLI setupen riktigt än. Bra chassifläktar + fläktkontroller är hett tips.

Ja det låter ju inte alls så farligt. Kommer ju vara ganska bra avstånd mellan kortet med mitt moderkort, samt att mitt chassi är väldigt rymligt. Får väl kika på lite recensioner av DirectCU III korten och se vad som sägs där. Det lutar mer och mer åt att faktiskt välja dom trots lite högre värme.

Skrivet av l4nky:

Personligen så skulle jag inte köpa Fractal Design fläktar för 179kr st.

Det fanns inte så mycket att välja på i färgerna svart och röd eller svart och vit med storleken 140mm. Fanns egentligen bara denna https://www.komplett.se/corsair-sp140-quiet-edt-140mm-vit-led... Antar att den är likvärdig, men har ingen koll alls på fläktar. Du får gärna motivera varför du inte skulle köpa Fractal Design fläktar för 179kr st. Vill handla allt på samma ställe så blir lite begränsad!

Skrivet av Outlaw84:

Hade definitivt också satsat på en M.2 disk om nu moderkortet stöder det, även om du väljer en något billigare så är det ju smidigt att slippa dra sladdar till disken.

Skrivet av Lazidge:

Det ser väl rätt bra ut. Jag är inte helt säker men jag tror du kan komma undan med en 5820k? 5930k har så vitt jag vet bara fler banor för pcie, men jag tror inte att det gör någon skillnad med bara två kort. Rätta mig om jag har fel. Jag kan vara helt ute å cykla men det är vad jag tror. Det här med M.2 disk är nog inte heller en dum idé om budgeten tillåter.

Jag såg det med, därför jag valde den värre modellen. Vet inte exakt vilken skillnad det blir. Det verkade vara mest en teoretisk skillnad, men valde att ta det säkra före det osäkra!

Skrivet av Christley:

hade personligen köpt en annan ssd, måste vara den dyraste ssdn på 240gb jag varit med om.
hade hellre investerat i noctua fläktar, om du hatar dom bajsbruna fläktarna finns typ mörkgråa nu också.
luft på burk var ju överdrivet dyrt. inet, kjell etc får man det för 50-100kr för.
och satsa på referenskort på grafikkortssidan, det blir bättre luftflöde. referens sprutar ut i bak, aftermarket rakt ut, vilket ena kortet kommer vara blockerat med.
personligen hade jag inte heller lagt 5k på ett moderkort, speciellt inte när du inte utnyttjar funktionerna på det fullt ut. men är en personlig åsikt. 8x ramminneplats, du använder 16gb stickor. när i allsindar ska du använda 128gb ram tex

Skrivet av XFTality:

STRIX-korten kommer att fungera utmärkt för dual-way SLI om du har ett rymligt chassi. Referenskorten visar framfötterna först när du kör 3 eller fler kort i SLI.

SSD:n som du har valt är otroligt oprisvärd, införskaffa en Samsung 850 Pro eller Cruicial MX200 istället.

Annars ser ditt bygge bra ut, men tryckluften verkar vara lite väl dyr. För samma peng får du nästan 3 burkar av Inets egen tryckluft http://www.inet.se/produkt/6301289/tryckluft-pa-burk-400ml

Skrivet av deranger:

Delarna ser ut att vara bra valt, är som vissa säger lite osäker på SSDn men skit vart går att uppgradera senare.

Något som jag inte ser på din lista är Nätdel, har du så du klarar dessa prylar skulle väl säga runt 800-1000watt, av god kvalité.

Lycka till med bygget!

Så, det verkar som M.2 disk är det rätta valet här, så jag kastar med denna tänkte jag: https://www.komplett.se/hyperx-predator-ssd-240gb-m2-pcie/841... Den var hyffsat billig och även om det inte är den snabbaste så är den ändå bra mycket snabbare än den jag tänkte välja först så lär nog bli nöjd. Såg att någon tidigare länkat en samsung men vill ej köpa från olika ställen så får bli det som komplett erbjuder. Men har ni något förslag som finns i samma prisklass hos komplett så berätta gärna. Angående tryckluften så plockar jag nog bort den och köper billigare vid ett senare tillfälle. Sedan blir det nog ändå Strix varienten av 980 Ti då den passar bättre in i bygget. Alla säger olika så verkar inte riktigt finnas något rätt svar.

Haha, ja det vore något!

Skrivet av deranger:

Delarna ser ut att vara bra valt, är som vissa säger lite osäker på SSDn men skit vart går att uppgradera senare.

Något som jag inte ser på din lista är Nätdel, har du så du klarar dessa prylar skulle väl säga runt 800-1000watt, av god kvalité.

Lycka till med bygget!

Jag kör med ett Fractal Design Newton R3 1000W 80+ Platinum från min nuvarande dator!
Tackar så mycket!

Av Flawwoo
Skrivet av SvenskaBeast:

Tycker också att det är synd. Men annars så är ju referensdesignen rätt så snygg ändå, har för mig man kan ändra färger på loggan? Så kanske passar bättre in i ditt bygge!

Inte en aning hur det är med loggan. Visst det ser ganska bra ut, men hade verkligen önskat det i svart och rött för att verkligen smälta in. Menmen, man kan inte få allt här i världen!

Av Flawwoo
Skrivet av Guybrush82:

Den ansluts ju via M.2-porten brevid RAM-minnena och kommer således inte "krocka" med några andra komponenter.

Jaha oj, läste bara PCIe och antog att den skulle sitta i den lilla porten vid resten av portarna!

Av Flawwoo
Skrivet av albindubech:

Köp två av dessa: EVGA GeForce GTX 980 Ti HYBRID (inkl. AIO vattenkylare).
Samma referensdesign med utblås ut ur chassit, men även med vattenkylare som går hur tyst som helst.
Det finns en review uppe på JayzTwoCents: "EVGA 980Ti Hybrid - Performance Review".

Ser ut att vara ett trevligt kort, och JayzTwoCents vet verkligen vad han snackar om så gillar han det så vet man at det är bra. Får se om det hinner komma upp på komplett innan det blir dags för köp, då jag helst vill köpa allt på ett och samma ställe. Får hoppas!

Av Flawwoo
Skrivet av AxF:

@Flawwoo:

Eftermarknads kylare vispar bara runt luften och skickar inte ut den ur chasiet som referenskylaren gör. Kör man bara ett kort så funkar det kalas och kyler mycket bättre/tystare än referenskylaren. Kör man däremot SLI så är eftermarknadskylare katastrof dåliga, framförallt för det övre kortet.

Okej, ja då känns det ju mer värt att köra referensdesign. Känns ju jäkligt dåligt kan jag tyckta att dom inte tänker på oss stackars SLI användare!

Skrivet av ddlink:

När du ändå bränner pengar så byt SSDn mot denna http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/218550-samsun...

Sequential Read 2,150MB/s
Sequential Write 1,200MB/s

Moderkortet stödjer ju det.

Dayum du, den ser rätt fet ut. Det får nog bli ett framtida köp dock då det lär bli trångt redan i chassit med båda grafikkorten samt ett Avermedia Live Capture HD eller vad det heter. Samt att just hårddisk inte är superviktigt för tillfället. Men ska definitivt lägga på minnet.
Fast ändå så blir man ju lite sugen... Får den plats mitt i allt allt tro?

Av Flawwoo
Skrivet av AxF:

Ska du köra SLI med två kort så ska du nog inte se dom korten som placeholders utan behålla och glömma Strix. Referens korten skickar ut värmen ur burken och det är precis vad du vill om du kör 2 kort. Tro mig jag har kört SLI med eftermarknadskylare (typ strix) och det övre kortet bli mongovarmt!

What? Det hade jag inte en aning om. Har alltid hört hur kassa referenskylare är så tänkte att jag slår till på en bättre när jag ändå är igång så det håller sig svalt när jag kör SLI. Där lärde jag mig något nytt. Finns det något man kan göra för att få ner värmen utan att bryta garantin? Moderkortet jag valt har ändå större avstånd mellan korten än vanligt. De kommande korten från Asus är ju bara för härliga. Hur det än är så får jag tacka för tipset!

Av Flawwoo
Skrivet av Giggy28:

Kan bara drömma om en sådan fin dator Det ser fantastiskt bra ut. Lycka till!

Tackar så mycket. Får bara hoppas finansieringen går igenom dom den ska!

Av Flawwoo

@SvenskaBeast:

SLI bryggan var något jag råkade snubbla över via en nyhet här på SWEC och kunde inte låta bli att lägga till för att den är så sexig. Är ganska så ytlig av mig när det kommer till datorer, som kanske märks!

Av Flawwoo

Kraftfull spelburk 35k. Kass rubrik osv. Kunniga själar sökes!

Hallå där! Jag vet inte riktigt varför jag oftast inleder med just "hallå där", men visst låter det väl ändå ganska trevligt? Sedan är jag världssämst på rubriker, men hursomhelst, så har det blivit så att det är dags att uppgradera spelburken, då den nu har ett par år på nacken och det börjar märkas. Sitter just nu med datorn i sign, och planerar att behålla chassi samt nätagg då jag är riktigt nöjd med båda. Datorn ska i huvudsak användas till att spela på, men även en del streaming, inspelning samt videoredigering. Jag är ganska säker på att alla prylar lirar ihop och att allt passar i mitt NZXT Switch 810 chassi, men kände att jag ville skapa en tråd här för att vara på den säkra sidan att det ser bra ut och jag inte missat något som är så himla lätt. Senast jag beställde dator så glömde jag nämligen nätagg så jag fick gå in å panikbeställa efteråt, så vill gärna undvika att något liknande händer denna gång.

Budgeten ligger på ca 35k och inköpslistan eller kundvagnen eller vad man nu vill kalla det ser för närvarande ut som följande:

http://i.gyazo.com/4a35fef7db2af003c32814249d664312.png

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1509761&su=DBCBB953-5D07-46AF-A126-A4F5B203584A

Grafikkorten som jag valt kan ses lite som placeholders då jag planerar att byta ut dom mot Strix varianten med Asus DirectCU III kylare så fort dom dyker upp hos komplett.

Är medveten att CPU samt moderbord kanske ser ut att vara lite i överkant, men äger som synes i sign ett Maximus V Extreme nu och är svinnöjd, så vill gärna fortsätta med samma serie. Angående processorn så har jag inte varit helt nöjd med min 3770k, så när jag plockade ihop den här datorn så valde jag bort 4790k av just den anledningen att jag vill ha den extra kraften som 5930k erbjuder. Samt såklart att det egentligen var det enda valet om jag ville ha moderkortet jag valt. Fläktarna jag köpte med är mest för att hälften av fläktarna i mitt chassi gett med sig så behövde nya, och dom passade in i mitt chassi.

Det jag är mest osäker på är väl CPU kylaren NZXT Kraken X61. Den verkar ju kompetent och den passar bra in i mitt vita NZXT chassi rent utseendemässigt. Vad jag kan se så borde den även passa att montera i toppen av mitt chassi, men vill vara helt säker så om någon här vet vore det bra.

Det var väl egentligen allt som jag kan komma på nu. Skulle ni ha några rekommendationer eller ser något jag missat så tackar jag och tar emot. Speciellt på CPU kylaren då det är något som jag har väldigt dålig koll på. Ha en bra kväll folket, och tack för mig!

Av Flawwoo

Härligt. Det här kommer precis lagom till min uppgradering. Är fortfarande en månad bort dock så kanske hinner det till och med komma ut kort med tredjepartskylning vilket vore trevligt. Hursomhelst så blir det att slå till på 2st 980 Ti från Asus. Alternatvit det där EVGA kortet med ACX 2.0+!

Av Flawwoo
Skrivet av gadgety:

Med en sådan diger lista med bieffekter kan en sådan produkt släppas i USA?

Fast är väl just för att det ska släppas i USA som de har en sådan extrem lista. Stämningarnas land liksom, alltid bra att skydda sig så gott det går.

Av Flawwoo

Man kan ju undra om dom verkligen kan räkna på Microsoft. Först Xbox One och nu Windows 10.

Av Flawwoo
Skrivet av ilsk3n:

Är det inte bättre att be någon i hemlighet ändra till "high"? Skillnaden till Ultra brukar vara knappt märkbar.

Annars är det väl som vanligt. Man får väga hur mycket det är värt att vänta några månader, och sitta med äldre prylar ett tag, mot att handla genast.
Det kommer ju alltid nyare och bättre framöver, så jag tycker bara det är att slå till när det är läge att uppgradera (sålänge det inte kommer nytt just runt knuten)

Haha ja det skulle ju kunna vara något. Håller med att det brukar vara knappt märkbart och man kommer över det så fort man är igång och spelar.
Som med all teknik så har du rätt i att det alltid kommer nyare och bättre saker och ny teknik blir ganska snabbt gammal, så jag köper GTX 880 till jul och skipper eventuell "ti" version. Lär bli mer än nöjd ändå då mina 680 börjar få det svettigt med de nyare spelen.

Av Flawwoo
Skrivet av jokkan1338:

Kingping på evga hintade om att dom kommer släppa ett 880ti kingping edition iallafall så jag tvivlar inte en sekund på att 880ti kommer

Förmodligen gör det väl det men om det blir som med 780ti att det var så pass mycket dyrare men inte riktigt så mycket bättre så vettefan om det är värt det. Men det visar sig väl hur det blir när det väl är dags

Av Flawwoo

Självklart förstår jag att det inte finns någon exakt vetskap om detta. Det jag undrar är bara rent hypotetiskt hur det skulle kunna se ut baserat på hur det har sett ut tidigare och vad man hittils hört. Spekulationer om vad folk som är mer insatta än mig tror osv. Är stört nöjd med de svar jag fått och utifrån vad Uzanar skrev så har jag lyckats bestämt mig för att hålla mig till ett vanligt 880 så länge ingen ny information som gör ett eventuellt 880ti intressant igen dyker upp. Så ångrar verkligen inte att jag la upp denna tråd och hoppas "axelpaxel" får svar på sin fråga i och med detta inlägg. Tack för alla svar från folk som förstår hur jag tänker

Av Flawwoo
Skrivet av Sisyfos:

Så som det ser ut nu så väntas inget GTX 880 Ti men om det kommer göra det så kan du ju räkna med att få vänta ett halvår åtminstone.
Desto högre upp i hierarkin man går bland grafikkort desto mindre får du för pengarna så om ett GTX 880 Ti släpps så kommer det helt klart ha en saftig prislapp precis som GTX 780 Ti.

Jag tycker att du bara kan köpa ett GTX 880, du lär inte behöva skruva ner någonting på ett långt tag då
Jag köpte mitt 780 vid release Maj 2013 och i November 2013 så kom 780 Ti ut men prestandan var trots allt inte så stor och när jag överklockar mitt kort så går det precis förbi 780 Ti i stockfrekvenser så det säger ju lite om hur nära varandra de är.

Edit: Det JBE skrev är förresten sant och det glömde jag, 2st GTX 680 till GTX 880 kommer inte vara en uppgradering.

Okej, det är riktigt skönt att höra, då slipper jag vänta och det slipper bli så himla dyrt om dom nu är så lika varandra. Som jag svarade på JBE så äre såklart 2st 880 som gäller. Hoppas bara jag få ett par bra kort denna gång för mina nuvarande 680 gick knappt att klocka alls då det blev ostabila direkt.