Inlägg

Inlägg som Primary har skrivit i forumet
Av Primary
Skrivet av blomqvist:

Vi pratar om en skillnad på en enstaka procentenhet med finesser av kontra på.

Och ang. tanka bilen med motorn på: det tar längre tid att starta bilen efteråt än att tanka upp det extra som den förbrukat om den stod på tomgång medan du tankade. En varm motor förbrukar runt 3 liter/timmen på tomgång (åtminstone en VW Passat årsmodell 0X, 1,8T).

Dina mirakelskillnader existerar inte.

Bilen så kommer det ju fortfarande ta längre tid att tänka upp den än om den skulle ha varit avstängd, sa heller aldrig att den stod på tomgång, vid högre förbrukning av bränsle kommer det ta längre tid att tänka upp den än vid lägre så som tomgång, men det kommer fortfarande ta längre tid, nu pratar jag inte om minuter snabbare eller så utan enstaka sekunder om ens det. När du säger att det tar längre tid att starta bilen efteråt är det helt irrelevant mot den poäng jag försöker förklara.
Tänk dig ett badkar där avloppet är öppet och du försöker fylla det, visst skulle det gå fortare om du stänger avloppet?
Ett batteri som inte används laddar fortare än ett batteri som används.

Mirakelskillnader vet jag inte om det är direkt men skillnad är det, testa själv.

Av Primary
Skrivet av zebbe99:

Tja. Undrade ifall de va nån som vet nå bra högtale till bil för jag fyller 15 i november och då har jag en king cab här hemma som ja fixar på och då man bara får ha 10 centimeter bakom stolarna så måste ja kapa och då får de inte plats nå baslåda eftersom man inte får ha hatthylla längre och då undra jag ifall nån vet av nå högtalare med riktigt bra ljud och RIKTIGT bra bass i som man kan sätta i dörrarna????

hur stora enheter kan du ha i dörrarna? om det är typ 5.25 tummare så kommer det nog inte bli så bra bas, men om det sträcker sig upp till 8-12 tum så kan det nog bli rätt bra tryck!

Eller också försöker du bygga en slimmad baslåda med typ 2-4 stycken 8 tummare eller 10tummare och sätter bakom, lite krångligare men kanske kan vara värt det!

Av Primary
Skrivet av blomqvist:

Skärmen kan inte visa bild utan att någonting säger hur bilden ska se ut, alltså en strömsatt krets.

Det känns också som du vet att det inte stämmer, vilket gör att du kan ignorera "problemet"

Min telefon, med alla gizmos igång (wlan, 4g, push, etc) har en standby-tid på flera dagar. Att då stänga av några tjänster kan knappast få telefonen att laddas på halva tiden.
En typisk USB-laddare ger 1 A vid 5 v (5 W). Om laddtiden skulle gå från 4 timmar till 2 timmar bara för att flygläget aktiveras skulle det innebära att telefonen förbrukar 2,5 W i viloläge. Min telefon har ett batteri med en kapacitet på knappt 6 Wh. Jag borde ha en standby-tid på drygt 2 timmar i viloläge. Skulle tro att min telefon förbrukar en hundradel av dessa 2,5 W i viloläge.

Min slutsats: ni ljuger.

Hängde inte helt med på dina beräkningar, men man har ju själv testat att ladda med och utan flygläget aktiverat och märkt skillnad. Tänk själv om du skulle ha på bilen när du tankar den, det kommer ju ta längre tid att fylla tanken eftersom bilen förbrukar bensinen samtidigt som den tankas.
Det kanske inte går dubbelt så fort att ladda men fortare går det iaf.

Av Primary
Skrivet av onebeautifulgirl:

är du säker på att du inte förstod? Du svarade ju på allt faktiskt....Och nej jag trollar inte, som sagt har en tvångstanke och vill ha min telefon avstängd när den laddas

Men skit i tvångstanken så kommer den försvinna. Det är inte bättre att stänga av telefonen inför varje laddning och sen starta upp den (vilket jag antar kommer ske nästan varje dag), nyare telefoner, tablets, ipads och datorer är gjorda för att kunna vara på i längre stunder (månader). Din iphone kommer med större sannolikhet gå sönder genom att du tappar den eller något liknande än att batteriet blir såpass dåligt att du inte kan använda den längre. Brukar ha på min 4s i säkert ett halvår innan jag stänger av den, och då p.g.a flygning eller liknande och inget annat.

Just nu verkar det ju som att du inte vill göra något åt tvångstanken.

Av Primary
Skrivet av onebeautifulgirl:

gäller det bara för iphones eller samsung också?

antagligen båda då funktionen gör samma sak

Av Primary
Skrivet av onebeautifulgirl:

jag har tvångstanken att ha mobilen avstängd när jag laddar batteriet eftersom min dumma hjärna tror att batteriet förbättras på nåt sätt

Är ju bättre att låta den va på än att sätta på och stänga av hela tiden! plus att om du vill att det ska ladda fortare eller om det är att du inte vill bli störd på natten när den laddar är det ju bara att slå på flygläget! Flygläget gör så att det laddar otroligt mycket snabbare faktiskt!

Av Primary

sluta stäng av telefonen då? om hur har du ens fått den tvångstanken att stänga av telefonen?

Av Primary
Skrivet av onebeautifulgirl:

jag menar att det visas på själva skärmen att det laddas men det gör det inte! det är helt svart!

när du säger "stänga av" menar du då att du håller in knappen uppe på iphonen och stänger av helt eller menar du bara att du släcker ner den genom att klicka på knappen uppe på iphonen?

Om du stänger av den helt tror jag det brukar komma upp ett batteri mitt på skärmen när du stoppar i laddaren, men efter ett tag så försvinner den och skärmen är helt svart.

Om du bara släcker ner den så visar den ingenting, men det är ju bara att klicka på någon utav knapparna så ser du ju blixten vid batteriet uppe till höger så laddar det.

Av Primary
Skrivet av Yukki:

Så sköna! kolla på "updates notes", "User interface" och "Fixed a case where shop items would get stuck on the screen after dragging"

Dra musen över den punkten haha

Najs att Legion Commander kommer också!

Någon som vet när den kommer, vilken tidpunkt alltså?

Av Primary
Skrivet av cjal:

Gött, tackar!

konstigt att det dröjer så länge med nya heros.

Av Primary

någon som vet om de resterande herosarna från dota 1 kommer komma till dota 2?

Techies
Pit Lord
Pheonix
Legion Commander
Soul keeper
med mera!

skulle vara kul om de kunde fokusera på sånt

Av Primary

Hur är det med magnetismen då? basen är ju en stor magnet, magnetism tar väl ut hårddisken (Breaking Bad någon? )
Fast kanske måste vara väldigt nära!

Av Primary
Av Primary

Man får väl inte ha datorn på golvet? utan man måste ha det uppe på bordet har jag för mig!

Av Primary

Köpte 2 stycken
http://www.ljudia.se/hogtalarelement-s82124/bas-s97514/8-tum-...

som jag satte in i ett par äldre lådor! för den pengen är dom RIKTIGT bra alltså! har inte vågat trycka på något jätte mycket än (bor i lägenhet ) Men det som oyegie säger må vara sant men om lådan råkar vara 3liter för liten eller för stor hör man inte skillnad på om man inte är en riktigt fin dunkare!

Ljudia levererade snabbt också, 2-3 dagar tog det gick på 499 för två stycken inklusive frakt hos dom! rekommenderar

EDIT:

Se till så att du beställer element med rätt impedans

Av Primary
Skrivet av sp3tan:

På HWmonitor står det att MIN Processor(Phenom X4 B55 3.8 GHz) just nu kör ut/använder 160-180w och jag har haft 3.8 GHz överklockat i mer än ett år med Alpine 64 Pro. Hur kommer det sig att den klarade av min men inte honoms? När man överklockar så ökar väl TDPn och då kanske man behöver en bättre kylare som ska klara av att kyla den eller hur? Eller har jag fel?

Det är två helt olika grejer du snackar om! Det jag skrev är inte hur många watt processorn behöver utan hur stor värme effekten är! läs på lite vad TDP är http://sv.wikipedia.org/wiki/Thermal_Design_Power, men ja TDP ökar när man överklockar!

och jag är nästan 100% på att det är det som är felet med den informationen jag fått... Byt tillbaka till original kylaren och testa, det borde bli bättre då! Skaffa lite extra fläktar i chassit om ni inte redan gjort det!

Av Primary

Den kylaren orkar inte kyla den processorn! Kylaren har en TDP på 90w och processorn har TDP på 95w!

skaffa ny kylare!

Av Primary

logga ut, logga in

Av Primary
Skrivet av keffing:

Njae... Skulle själv inte kalla din rigg för beast. Kanske om du drar på ett par häftiga flame-dekaler och några lysdioder, då KANSKE.

Finns det regler på att man inte får kalla datorn beast? Man kan hitta så kallade "BRA GAMINGDATORER" som knappt pallar dra CS på blocket...

Sätt högt pris och sedan sänk det om du inte får sålt den!

Av Primary

Om du kontaktat steam så kan du inte göra mycket mer! mitt steam konto blev hackat för några månader sedan, tog ca 3-4 dagar att få tillbaka det!