Inlägg

Inlägg som psrfreddyz06 har skrivit i forumet
Av psrfreddyz06

Hur får jag svtplay-dl att funka på android?

https://github.com/spaam/svtplay-dl

Jag har testat att emulera Debian vilket funkade men blev väldigt dålig kvalite så det jag gjort nu är:

Fixat pydroid3, använt pip för att installera svtplay-dl, men jag vet inte hur jag använder själva programet.. jag gjorde ett kort script:

import svtplay_dl
svtplay-dl -h

För o testa, men det verkade inte funka då den inte känner av "-h" vilket borde vara help. Så hur kan jag köra detta via en python terminal? Mvh!

Av psrfreddyz06

Vilken laptop hade ni valt av dessa?

Vanligtvis så har jag lätt för att välja en dator, men nu är det svårt just för att den ena har ett väldigt bra grafikkort men en kass CPU, o den andra har en bra CPU men ett "okej" grafikkort. så jag har två laptops:

MSI GX60 1AC:

https://www.msi.com/Laptop/gx60-1ac.html

AMD A10 4600 <- Värdelös CPU, 90% av spelen jag testat använder cpun 100%.

AMD Radeon™ HD 7970M Discrete Class Graphics <- Väldigt bra grafikkort, klarar av det mesta (eftersom laptopen är gammal så klarar den inte dom nyaste spelen men det gör inte mig något)

Lenuvo Z510:

https://www.dustin.se/product/5010755513/ideapad-z510

CPU: i7-4702MQ @2.2ghz (3.2 Ghz max turbo)

GPU: Geforce GT 740m.

Båda grafikkorten har 2 GB vram, och båda datorerna har 1 TB hårddisk och 16 GB ram som jag uppgraderat själv.

Euro Truck Simulator 2 går inte o spela på MSI datorn, får ca 20 - 35 FPS på lägsta. Däremot så får jag 60 FPS stabilt när jag spelar Crysis 1 och warhead på medium.

På Lenuxo datorn får jag 40 - 55 FPS i ETS 2, Fast 20 - 35 FPS i crysis på lägsta.

MSI Datorn klarar varken av Project Zomboid eller Starbound pga lagg/stuttering medans lenuvo datorn klarar båda utan problem.

Har väldigt svårt att bestämma mig vilken av dessa jag ska använda som min "main" speldator. O ja, kan sälja båda o köpa en bättre. Men just nu vill jag bara veta vilken ni hade valt och varför!

P.S MSI datorn har även mycket bättre kylning.

Mvh!

Av psrfreddyz06
Skrivet av ojz0r:

OSMand tycker jag fungerar vädigt bra med både offline kartor samt cyckelleder.
Den finns både som kostnadsfri och betalversion.

OSMand verkar vara det jag letar efter! Kompassen verkar lite konstig dock, upplever du också detta? (kan vara min mobil då det är en gammal galaxy S2 jag använder som endast GPS). Även fast jag väljer "compass oriented" så verkar den peka norr..

Edit: Bytte mobil o nu funkar allt som det ska! Tack för tipset

Av psrfreddyz06
Skrivet av mrqaffe:

Vad är syftet, ska du navigera eller logga eller nått annat ?
För navigering så brukar navigatortillverkarnas appar vara överlägset bäst och vill du inte köpa nått sånt så finns det flera appar som använder OSM kartor men det finns även appar som kör efter lantmäteriets kartor.
Personligen så tycker jag inte alls om navigering utan föredrar att navigera själv utefter en karta då navigeringen brukar fungera dåligt för andra än de som åker bil.

Syftet är endast navigering. O tack för alla svar! Ska testa båda dom ni tipsade om! återkommer

Av psrfreddyz06

Tips på GPS app om man ska cykla (med offline maps)

Hade tänkt att börja cykla igen! Så jag skulle behöva någon bra GPS app (Android). Google Maps hade varit perfekt då offline maps finns, bara o ladda ner hela Stockholm t.ex, stänga av internet o köra på. Men problemet är att det endast funkar för bil, När jag ska välja en "biking route" offline även fast jag har mappen nerladdad så står det: google maps biking directions not available offline

Så har ni något tips på en bra GPS app? Jag bryr mig inte alls om hur långt jag har cyklat eller kalorier o liknande, föredrar en enkel GPS app som stöder offline. Mvh!

Av psrfreddyz06

@Greed:

Got it! Får ta o sälja mitt original o fixa något modernare (och billigare) haha

Mvh.

Av psrfreddyz06

@s0sdaf:

Då hänger jag med! Tack för förklaringen.

Som jag förstår det eftersom han nämnde att han vill sätta chipet så han enkelt kan "flasha" nya spel så gissar jag på att han menar filer.. men är inte säker.

Av psrfreddyz06
Skrivet av Petterk:

Nej du kan inte göra om ett spel till en multicart. SD2SNES är den med bäst kompatibilitet.

https://www.youtube.com/watch?v=dV6J6cpVUfg

Är det inte det han gör?

Av psrfreddyz06

Alright får köpa en SNES usb kontroll o köra med emulator då!

Tacksam för alla svar

Av psrfreddyz06

@elBenko:

Jo har ju redan en raspberry pi + en del emulatorer på datorn, Ville mest köra originaler för "känslan".

Av psrfreddyz06

Man tackar för alla svar! Ni e snabba som ninjor haha

Får kolla in ett sådant!

Edit: Okej.. $197.00 för ett sådant. Vem betalar så mycket? Jag menar, Kan jag inte köpa delarna o löda ihop min egen SD card "controller"??

Eller ta isär ett av spel jag har o flasha en ny rom/nytt spel?

Av psrfreddyz06

Är det möjligt o "hacka" ett SNES från 1992?

Tjena! Jag hittade ett Super Nintendo (SNSP-001A) i källaren som jag hade när jag var mindre, det är ett original nintendo vilket betyder ingen USB port eller liknande.

http://www.gamesstationretro.com/images/snes%20new%206.jpg

Har sett en del videos på youtube där folk hackar SNES Classic så att dom kan fixa en custom kernel o lägga till massa spel osv. Men eftersom originalet inte har någon USB port så undrar jag om det är möjligt att dumpa kernel på något annat sätt? Dvs göra det möjligt så jag kan spela vilka spel jag vill via filer istället för dom stora "kassetterna". Hittar ingen info om just originalet.. Mvh!

Av psrfreddyz06

O just det. Apropå att "lura igång" nätagget med några pins. Har gjort detta förut men bara med vanliga ATX nätagg. Det här nätagget har en j*vla massa pins så svårt o hitta rätt.

https://i.gyazo.com/779fa82a02bf1d0a73f50c044888b545.jpg

https://i.gyazo.com/76643f4f07023cbd3f8da62db9f30a86.jpg

Har även googlat modellen (PS4040) men kan inte hitta någon pinout för just den modellen.

Av psrfreddyz06

@mini-ryttge:

Tacksam för alla svar o tips! Så har bestämt mig att skita i att försöka få igång den pga många punkter du nämnde. Funderar istället på att göra om den lite så att den funkar med SATA diskar. Använda själva chassit som en hållare för alla diskar. Byta ut det stora (raid kortet?) Mot ett vanligt moderkort (lär nog inte bli ett vanligt då den behöver 12 SATA portar) o sen använda denna som en NAS eller liknande. Har inte tänkt mycket på designen än men tänkte göra några ritningar i sketchup så får vi se vad det blir!

O ja, för enkelhet så kan jag ju absolut bara köpa en ordentlig enhet. Men pga mycket fritid så gör jag mest detta för kul! Roligt o löda/bygga/modifiera ihop egna apparater!

Av psrfreddyz06

Man tackar! Har dock inte råd att köpa någon sådan just nu. Så får testa mig fram helt enkelt o försöka lura igång systemet (Så att den tror att fläktar är på). Tips på hur jag kan göra det uppskattas!
Mvh.

Av psrfreddyz06

Tacksam för svar! Då hänger jag med. Får skaffa mig ett SCSI kort då!

På en av bilderna kan ni att det är ett stort "hål" i mitten. Hittade några gamla bilder på google o där ska tyldigen en "fan array" sitta. Eftersom jag inte har någon sådan så får jag väl sätta dit/skapa min egen då jag har en del fläktar liggandes. Men frågan är hur jag lurar systemet att sättas på även fast fläktar saknas? Håller på en del med eletronik och om det var ett nätaggregat t.ex så hade det inte varit några problem. Men eftersom uttaget är lite udda så vet jag inte vart jag ska börja. Menar denna bild:

https://i.stack.imgur.com/F6MRH.jpg

Av psrfreddyz06

Hur får jag igång en compaq server/storage system från 1996-1997?

Tjena! Jag har hittat en Compaq Proliant Storage System U2. Den innehåller 12 stycken SCSI diskar på 9.1 GB styck. Är rätt datakunnig men när det kommer till gamla grejer så är jag lite lost. Jag har testat båda nätaggen o dom funkar som dom ska, hårddiska ser också okej ut. men hur får man egentligen IGÅNG det? Som jag förstått det så startar inte systemet om det saknar fläktar. O när jag hittade denna så kom den utan fläktar. O eftersom det inte finns något VGA/display uttag så förstår jag inte riktigt hur man ska koppla ihop det med någon dator/skärm. Enda jag kan se är två SCSI uttag. Några tips/förklaringar på hur den fungerar?
När jag kopplar in strömmen o sätter på den så lyser den gula lampan (vilket borde vara att det saknas fläktar) Mvh.
BILDER:

https://i.stack.imgur.com/pGaGB.jpg
https://i.stack.imgur.com/DDpCC.jpg
https://i.stack.imgur.com/Mq26d.jpg
https://i.stack.imgur.com/CuaQ7.jpg
https://i.stack.imgur.com/9fDc9.jpg
https://i.stack.imgur.com/F6MRH.jpg
https://i.stack.imgur.com/JODYs.jpg
https://i.stack.imgur.com/uxAKW.jpg

Av psrfreddyz06

Hej! Löste du detta problemet? Jag har nämligen precis samma problem med mitt EVGA GTX 760 4 GB.

Har ett Corsair TX 750W som nätagg. Mvh.

Av psrfreddyz06

Saints Row The Third -Ta bort/Stänga av DLC?

Jag har laddat ner och spelat Saints Row The Third och av någon annledning så är alla DLC.s med vilket gör att jag låser upp nästan alla bonusar/vapen i början av spelet. jag föredrar att låsa upp allt själv inte låta nån DLC förstöra hela upplevelsen. så undrar ifall någon vet hur jag tar bort DLC.n? som sagt.. har laddat ner spelet så använder inte steam. o snälla klaga inte på att jag borde köpa spelet så e allt löst.. jag ska köpa spelet men om ca 2 månader när de blir billigare.

Det måste finnas något sätt att inaktivera DLC, kan någon hjälpa mig snälla?

Skulle vara mycket uppskattat.

Av psrfreddyz06

Tack för svar, Japp flasha bios var det första jag gjorde när jag hade satt ihop datan
flera förslag?