Inlägg

Inlägg som Googolplex har skrivit i forumet
Av Googolplex
Citat:

Chassi: Antec P182 (Svart)
CPU-kylare: Thermalright HR-01 Plus
Grafikkortskylare: Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2
Chassifläktar: 2x Nexus
Fläktkontroller: Zalman MFC1 plus

Du behöver inga fläktar på grafikkort- eller processorkylare. Om jag vore du hade jag slängt i Be-Quiet ljuddämpningsmattor, har dem och rekommenderar dem. Jag hade också tagit bort övre fläkten och täppt igen hålet, om det blir för varmt sätter du den kvarvarande fläkten på grafikkortet, då sänker du temperaturerna på grafikkort, nordbrygga och chassitemperaturen. Fläkten hörs även knappt därifrån, hårt dämpad.
Nexus kan jag rekommendera framför Noctua av personliga erfarenheter. Både svalare och lite behagligare ljud.

Hårddiskar gör WD (framförallt GP eller om du har råd VelociRaptor) och Samsung tystast.

Av Googolplex

Jag har testat denna mobil. Snygg, men gillade inte hur hårt man fick ta i för att locket skulle glida upp, knapparna var inte särskilt sköna men i övrigt okej. Kommer säkert ändras till slutprodukten men tycker ändå att jag kunde delat med mig lite tankar. Kommer inte ihåg hur kameran var.

Av Googolplex

Min Q6600@3ghz och överklockade 8800GTS gör som mest 8000ppd enligt FahMon, låter inte det lite väl mycket?

Av Googolplex

Jag har matat min Q6600 med 1.8 volt, med en TRUE, luft alltså. Datorn stängdes av efter några sekunder, inte mycket mer. En Q6600 kostade då 2000kr.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Se bara till att den sparar var tredje minut.
Kan varmt rekommendera guiden här i forumet.

Kör nu på CPUn också. Är riktigt nöjd med allting förutom en liten sak, kan man inte flytta F@H-fönstret till meddelandefältet, alltså där bl.a. antivirus och MSN finns? Vore guld:)

CPUn verkar vara riktigt långsam, 1300 ppd med Q6600@3GHz. Men då har jag använt datorn frenetiskt hela dan, även spelat. Det är dock bättre än inget så jag ska fortsätta folda med CPU och GPU, jag får ca 4200ppd nu, så jag är en plats bakom Zotamedu, som jag ska krossa:)

Grattis för 9 miljoner poäng, Dr Fredrik! (vad heter han på swec?)

edit: cpuns ppd verkar ändras hela tiden så ignorera det jag skrev. Just nu ligger den på 1700ppd.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
ctrl+C stänger ner klienten men den fortsätter på senast sparade ställe när man startar igen. Inga problem alls med andra ord.

Tack:) Sätter nog igång det, får se vad som händer.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Quadspider
Nej, SMP versionen körs i ett vanligt fönster. Det enda du behöver göra om du skall pausa/stänga av är att trycka ctrl + c

Okej, så man kan pausa, och sen fortsätta på samma projekt? Och, när man klickar ner fönstret så är det i meddelandefältet? Tack för svaren:)

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Klart det är lönt. Min Q9450 ger mig ca 2000 ppd beroende på hur mycket jag använder datorn.

Okej, det var en hel del. Men hur är programmet, kan man pausa foldingen ex. om man vill spela ett spel? Så brukar jag göra med GPUn. Någon som kan förklara? Körs det som GPUn, alltså med en ikon vid meddelandefältet som man kan högerklicka och göra diverse saker, eller körs det i bakgrunden och är omöjlig att stoppa?

Av Googolplex

Blev motiverad att folda efter jag läste nyheten om att ni var 35:e bäst i hela världen. Ligger nu på plats 520 i Sweclockers foldinglag efter ca 5 dagars 24/7 foldande och kommer när som helst krossa den magiska 500 gränsen och mycket mer efter det.
Kör GPU klienten på min 8800GTS G92 som gett totalt sen jag började i snitt 3400ppd, funderar på att köra min Q6600 också om det är lönt:)

Woohoo!!
gogo

Av Googolplex

http://www.coolercases.co.uk/custom_cosmos/cosmos_gloss_black.jp...

Tycker att Cosmos 1000 är den störste konkurrenten, priset och silverfärgen blandat med andra småsaker gjorde att mitt val hamna på P182. Lian Li gör fina chassin men insidorna känns inte lika genomtänkta. Men om CM börjar sälja denna svarta version så blir den min direkt. Dessvärre gör de bara 500 exemplar.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wildcover
1p för ett dåligt chassival. Känns så ut tjatat.

Du kunde gärna varit lite mer konstruktiv, chassit är högst troligen världens populäraste chassi. Utsidan är stilren och diskret, insidan är välplanerad och genomtänkt till 100% för att erbjuda så bra luftgenomflöde som möjligt samtidigt som den dämpar alla sorters ljud. Grymt chassi helt enkelt.

Tycker för övrigt att du kunde arbetat lite mer på kabeldragningen, RayRay. 5p

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lasershock
Skriv in något i länkfältet och tryck enter, så ska du se att den söker på google åt dig. Sen om man vill söka på wikipedia så skriver man wiki (trycker TAB) och skriver det man vill söka på. Sen är det riktigt tufft att den lägger till sökmotorer själv. Jag var inne på Tversitys wiki och sen hade jag alternativet att söka på den genom att skriva tversity och trycka tab.

Okej det var ju bra, men jag föredrar en egen den för sökvertyget. Men om man är som jag och skriver "swec" utan www eller något för att komma in i sweclockers.com vad gör man då?

Två bra webbläsare:)

Det var inte jag som skrev det med rss.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fuerte
Okej, ah men asså jag vet inte exakta tempraturen men de va ngt såntliknande jag har inte vågat testa sova med dörren öppen. Men jag får nog flytta datorn, vill ju inte riskera hela datorn bara för att man ska sova gott när mankan flytta den någon menter

Tack för svaret

Så länge du kyler datorn med omgivningens temperaturer så är det lugnt, du kan ha sub 50 celsius utomhus. Balkongdörren kan vara öppen hur mycket som helst, akta dig bara för direkt fukt. Så var bara lugn.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Det där var väl inte heller optimalt? Hur ofta trycker du egentligen på bakåtknappen, och varför? Musgester och möss med extraknappar är upp till fyra gånger roligare, och varför stå ut med ett länkfält om man bara har fyra länkar?

http://img257.imageshack.us/img257/5648/55161315xk7.png

http://data.fuskbugg.se/skalman01/------------------------------...

Nej, använder inte bakåtknappen utan använder musens knappar, men jag tycker att Googles lösning är mycket fulare. Det ser så tråkigt ut, en rad där man skriver in en länk. Sen att självaste Googles webbläsare inte har "searchbar" uppe till höger är ju nästan pinsamt, jag har nästan helt gett upp google.com, använder alltid "searchbar".

Länkfältet använder jag riktigt ofta, jag tycker att den är nödvändig, men om man vill så kan man enkelt ta bort den. Detsamma gäller bakåtknapparna, finns säkert tillägg som förminskar/tar bort dem helt.

Av Googolplex

Gränssnittet på Googles webbläsare ser katastrof ut.

http://data.fuskbugg.se/skalman01/--sdf.jpg

Kommer aldrig lämna detta:)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chrester
. . . och smooth scrolling då? När kommer det?
Som det är nu så är det skitjobbigt att scrolla på en sida, man tappar
focus direkt

Bör komma till nästa version
Fler funktioner finns att vänta i framtiden. Närmast ligger en RSS-läsare och stöd för tillägg (likt Mozilla Firefox).

Av Googolplex

Onödigaste jag sett

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alban
Men herregud 56fps hur lågt är inte det??
Man skall åtminstone kunna köra sin native hz på skärmen annars är det ju löjligt långsamt:-)

Det var skillnaden jag menade och om jag ska vara ärlig så märker jag inte av den låga fpsen. Känns som något är skumt.
Vet inget om HZ då jag kört platt sen 2003.

Av Googolplex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Någon med quad core processor som testat?
Spelet är ju väldigt CPU-beroende så jag tror inte nvidias drivrutiner skulle kunna fixa så mycket på en dual core.
Själv väntar jag tills de kommer officiellt, min dator klarar spelet tillräckligt bra för att jag inte ska vara irriterad som 90% av alla köpare verkar vara. Bästa av allt är ju att min dator är över 1 år gammal och det var inte de dyrast komponenterna då heller. Känns som man satsade på rätt prylar då.

Jag har testat med min Q6600. Vid 3ghz fick jag 50fps och vid 3.6ghz fick jag 56fps, detta vid lite mindre än 1920x1200(minnet på grafikkortet räcker inte till 1920x1200). Min dator är också ett år gammalt, 8800GTS 512, Q66 o P35-DS3, vanligaste kombon då. Är väldigt nöjd, speciellt för jag inte köpte något dyrt.

Av Googolplex

Håller med er andra, om jag hade tagit betalt varje gång jag fixat datorproblem hos vänner och släktingar vore jag miljonär nu.

Av Googolplex

Tycker att GTA IV verkligen är en succé, grafiken ska varken vara tyngre eller lättare för datorerna. Om ni vill ha en enkel boost, så överklocka processorerna, det gör verkligen skillnad. Vid 3ghz fick jag ~51fps och vid 3,6ghz fick jag ~56fps, med en Q6600. För att vara upplösningar om 1920x1200 är detta nästan otroligt.

Just nu är minnet på grafikkortet flaskhalsen, 512mb.