Inlägg

Inlägg som Broken-arrow har skrivit i forumet
Av Broken-arrow
Skrivet av Velum:

Varför nämner inte tillverkarna/säljarna att detta existerar och är ett problem? Eller pratar vi bara att 2-slagsmodden gör maskinen extra effektiv, marginellt?

Klart det fungerar med en slang. Men i alla fall jag får kraftigt undertryck , om jag vill köra spisfläkten måste jag öppna fönstret (hörs hur spisfläkten får kämpa för att få luft).

Av Broken-arrow
Skrivet av hellmix:

Japp då har de börjat rulla ut fick detta i inkorgen nu https://i.imgur.com/4INIl3C.png

Fick detta också. Netflix är redan riktigt dyrt jämfört med konkurrenterna, viss del orsak tror jag är att Netflix måste köpa in material.

Men börjar bli ohållbart.

Av Broken-arrow
Skrivet av talonmas:

Piratsidor med film stänger de ner på några sekunder, men sidor på darkweb som sysslar med kriminalitet lyckas de inte stävja?

Förutom det en skrev tidigare, så beror det på vilket land servern är placerad.

Rätt svårt stänga ner en server i Afrika, Kina eller Ryssland tillexempel.

Av Broken-arrow

Hade jag köpt en portabel ac idag, så ska den ha slang för suga luft direkt utifrån och en före dumpa varm luft.

Den suger i sig rejäla mängder luft, som sedan hamnar utomhus igen. Helt enkelt den drar in varm luft i rummet som sen kyler ihop med rumsluften om du inte har dubbla slangar.

Av Broken-arrow

Hur var det där reklamen Netflix hade om dela lösenord för par år sen?

Bara för det går dåligt ska dem nu krama ut "snyltarna". Vi delar inom familjen på samma Netflix konto, men råkar vara på olika adresser

Av Broken-arrow
Skrivet av Allexz:

Jag kan hålla med om att det är positivt med foss rent generellt, jag är en stor fan av foss.

Däremot så är pengar större i verkligheten, trots allt. Åtminstone om man pratar megacorporations.

Microsofts mål sedan tidig ålder har ju varit att vara marknadsdominerande

Edge blir och är numera ett krav inom IT-världen, såvida du använder Microsoft servrar, produkter och ekosystem.
Vilket råkar vara i princip hela IT världen. Visst finns det många linux servrar, men sannolikt sett så är de kopplade till ett Microsoft AD. Vilket också innebär att i princip alla standardklienter kör någon form av windows.

Bing har på någon jävlans vänster råkat ta ledningen med en enormt stark chatgpt konkurrent. Om de hinner tvätta sitt namn, eller som de jobbar på, via tvång, reklam, inlåsning så riskerar Microsoft att i princip äga både klient och webbläsare och därmed kunna greppa "internet".

Är ju inte helt osannolikt att google och microsoft kan peka chromium i en riktning där man utvecklar både i högre takt än mozilla kan samt att man väljer att hitta på stängda standarder igen.

Bara IT-kunniga hade ens märkt av det. Ingen annan hade lagt märke till det. Det är inget nytt att pengar styr direkt...

Samtidigt som jag skriver detta så sneglar jag emot artikeln där EU verkar tycka det vore störtkul att radera all form av privacy på internet.... these are some wierd and dark times.

Löjligt kanske, nog, så är det en av anledningarna att jag hejar på Steamdeck/Valve med att göra Linux gaming-viable.
En revolution som hade gjort linux ett fullgott alternativ till windows skulle kunna få många gamingdatorer att rulla på linux, något som på sikt hade ökat mängden ögon som upptäckt foss och vad det kan betyda för vår framtid.

Om vi fortsätter att befinna oss inom låsta standarder, inlåsta i stora företags ekosystem så blir det dystert. Det blir allt närmare hur den fysiska världen ser ut... en handfull ägarföretag, som i sin tur äger alla andra företag på ett vis eller ett annat och har full kontroll över hela marknaden.

Det är inte framsteg för människans bästa som är målet, det är nu, har alltid varit och kommer alltid att vara jakten på makt och kontroll som blir fokus för framtiden.

Fan, alla mina inlägg jag skriver blir både mörkare och mörkare och mer diffusa.... i don't even know where im headed most of the time...

Egentligen är chatgtp och Bing samma sak. Använder samma AI, dock måste du betala för få version 4 på chatgtp.

Av Broken-arrow

Kan ju hoppas eu sätter ner foten igen.

För betalar man för os, ska man inte få inbyggd reklam heller.

Av Broken-arrow

500kr ? Det betalade jag för ett 980 för par år sen

Men svårt motivera över 4000kr sett till prestandan jag behöver.

Av Broken-arrow
Skrivet av epple:

“År 2015 valde Samsung bort OLED till förmån för den egenutvecklade QLED-tekniken.”
Bör förtydliga att det rör sig om tekniken LCD och inget annat. QLED är ingen teknik som sådan och detta har nu snappats upp av andra medier (e.g. Omni).

Varför sedan Samsung valde QLED som marknadsföringsterm går det ju att argumentera om. Kvantfiltrets förmåga, eller mestadels för att förvilla med OLED? Det senare tycks ju oavsett ha funkat… 😜

Jupp har en arbetskollega, som inte gick att övertala att det inte var en oled han hade.

Av Broken-arrow
Skrivet av Hybe:

men de Bios som släpptes 27/4 till samtliga x670e modeller säger ju sig fixa vSoc spänningen och är INTE beta.
missar jag något?

ROG CROSSHAIR X670E HERO BIOS 1303
Version 1303
9.43 MB 2023/04/27
SoC voltage for Ryzen 7000X3D series limited to a maximum of 1.30V to protect the CPU and motherboard.

enligt GN så fixar det fortfarande inte problemet 100% den ligger fortfarande över 1.3 volt.

Av Broken-arrow
Skrivet av Harddrive:

Någon annan som märkt att om man inte är inloggad på youtube så blir det direkt reklam VARJE gång man hoppar i videon (säkert för att få dig att logga in)? Sånt där skit får ju en att vilja installera blockers bara.

Blir lika illa med konto, du måste betala för slippa antar jag. Är lite segt när man får två 20 sekunders reklam man inte kan skippa. Roligaste är när det blir något fel när videon ska starta efter reklamen och du får ladda om sidan samt se om reklamen (händer inte ofta, som tur är).

Av Broken-arrow
Skrivet av kelthar:

När man köper en konsol så lever man med begränsningarna som någon annan bestämt och det är så det är.

När man bygger en dator så lever man med de begränsningarna som man själv har bestämt och man kan ändra sitt beslut när det passar en.

Men man kan inte pressa vatten ur en sten. Spelen kommer aldrig se bättre ut än de som kom när hårdvaran släpptes. Man kanske kan klämma ut några procent till med optimeringar under åren, men sen är det stopp. Det blir aldrig bättre än vad det var när hårdvaran släpptes. Om det nu är ett grafikkort i datorn eller det som finns i konsollen.

Dock var ps3 trevligt undantag, där dom efter par år lärde sig hur dom kunde få ut mer prestanda från konsolen. Men det häftigaste med den var just möjligheten köra Linux (dock viss modell som rätt snart inte gick att få tag i).

För övrigt med moderna ps och xbox konsoler i alla fall, så är det inte lika udda cpu design. Blir det lättare redan från första början att få ut det mesta.

Av Broken-arrow
Skrivet av varget:

Kanske blev otydligt. Så klart man kan ha dåligt Wi-Fi och behöver nått annat. Min poäng är att jag har svårt att se att man behöver mer än 100Mbit/s på en sådan enhet. Så vidare du inte har eget material lokalt i bittrare som kräver mer.

Sant, dock är det några som klagat på googles egna, där bland annat dålig hastighet är en punkt (tror det var något mer som det klagades på också).

Av Broken-arrow
Skrivet av varget:

En vanlig usb-c hub med 1G port är ju snabbare, frågan är om man behöver det... Tex https://www.webhallen.com/se/product/309551-Deltaco-USB-C-Mul...

Ett bra wifi (2x2 wifi5) är ju tom "snabbare" än 100Mbit/s. Men det äve väl inga tjänster som kräver så mycket bandbredd idag? Om man inte kör egen lösning men då kanske man inte kollar på en chromecast. Så jag skulle inte oroa mig för att den bara är på 100Mbit/s

Apple tv/Disney+ 25Mbit/s som krav för 4k, Netflix 15Mbit/s

Plex går riktigt slött på wifi, men har en äldre AC. Vist troligen fungerar den från google fint, dock måste man tänka på att inte valfri usb hub fungerar, utan bara vissa modeller.

Av Broken-arrow
Skrivet av Paddan_3:

Vilken tredjeparts är det?
Om jag nu skulle vilja byta ut orginaladaptern..

Denna tror jag (lyckades inte hitta min beställning på amazon) har sökt runt och denna verkar vara en av få som fungerar bra. Har inte riktigt kunnat testa hastigheten (vet inte hur andra har testat detta) men den levererar minst 100 när jag testade med ip test.

https://www.amazon.se/Cable-Matters-Gigabit-Ethernet-laddning...

Av Broken-arrow

Sen bör YouTube fixa dmca hanteringen. Idag använder företagen det till allt förutom vad den är till för, även "fake" aktörer/bootar spammar kreatörer med dmca takedowns och det är nästan omöjligt att häva dessa sen.

Om dom vill stoppa adblockers, kan de också ta bort denna reklam (Hoppas det är ok lägga upp denna bild):

Av Broken-arrow
Skrivet av TrueType:

Internetadapter till Chromecast
Länk: https://store.google.com/se/product/chromecast_ethernet_adapt....
Kategori: Kringutrustning
Pris: 249kr

Google släppte precis sin nätverksadapter till Google TV, vet inte om det räknas som ett fynd men det är ju samtidigt lägst pris då det precis släpptes! Jag har väntat på denna och köpte en direkt.

Enligt tester är denna adapter slöare än tredjeparts kopplad till chromecasten (kan få ut mer än 100mbit på cromecast).

Av Broken-arrow

Jag har inte köpt ett AAA spel efter SimCity 5. Battlefield 3 var okej spel efter 1 års patcher, hade då bland annat lagt in så man såg ping och flesta buggarna är fixade.

Ett problem jag ser är att bland annat EA konstant köper små studios och lägger ner dessa när dom släpper ett "kass" spel eller snarare säljer dåligt. Det kan orsak viss stagnation, när det inte finns några mindre kreativa studios kvar.

Sen har vi den bjässen Activision och Blizzard, släppts det några kvalitativa spel från dem längre?

Personligen har jag inte intresset och tiden med spel. Spelar bara enklare spel som minecraft om man får någon tid till övers, något nytt AAA spel lär det inte bli snarare inde spel (finns ju flera stycken bra jag sett på youtube). Till exempel stray var ju nytänkande spel.

Av Broken-arrow
Skrivet av Ozzed:

Var någon som förklarade att man har en kontroller per minneskrets och det verkade stämma när jag tittat på hur det ser ut på andra chip. Men det är nog jag som har fått fel information i så fall och tittat på fel saker för att verifiera om det stämmer.

Men är det som du säger så har de ju varit pantade från början och designat kretsen för snålt. Då blir det här mer en "klistra på" - lösning för att möta kritik de absolut inte hade räknat med ett få. Patetiskt.

Känns som minnets busen på nvidia kort har gått ner varje generation. Men i realiteten har den troligen legat rätt still.

Av Broken-arrow

Sen hur mycket minne använder egentligen spelet vs hur mycket som allokerads utan att faktiskt användas. Är också viktigt att diskutera.

Men hela 4xxxx serien känns som budget gpu:er med 60% överdrivet pris (förutom 4090 som bara är dyr och enorm).