Inlägg

Inlägg som Broken-arrow har skrivit i forumet
Av Broken-arrow
Skrivet av Thor:

Folk och förändringar går inte bra ihop särskilt ofta, oavsett om den är till det bättre.

Denna förändring är bara fördelar, användarnamnet i en applikation som Discord är främst till för att användas vid mänsklig kommunikation, 4 slumpade siffror är så långt från mänsklig natur man kommer när man ska kommunicera. Det kommer ju inte ens vara svårt att komma ihåg det nya namnet man väljer.

Är man stor på discord (om man nu kan vara det i någon viktig bemärkelse?) så finns det enkla medel att kommunicera detta till sina följare. Är man nån stans i mellansegmentet av en "privat" och stor "publik" användare så kanske man tappar några "följare"? Men det är ju kanske en indikator att det man producerar inte är tillräckligt intressant för att bibehålla en publik. Sen lär man väl typ omöjligen kunna tappa kontakten med någon, de lär inte direkt radera konversationshistorik.

Någon får gärna presentera en rimlig anledning till att detta är negativt, förutom att "det är jobbigt".

Har ingen emot siffror. Det nya systemet gör bara mitt namn fulare, när jag måste lägga in random _/- och/eller siffror. Så skillnaden i slutändan blir inte bättre bara flyttar problemet.

Av Broken-arrow
Skrivet av Teddis:

Har väl debunkats ett par gånger. Kortfattat så kom det inte från behörig talesperson.

Lite komiskt i början dock, där flera i detta forumet svalde detta med ull och hår. Jag sa redan när windows 10 släpptes att nytt os kommer förr eller senare, men flera sa att jag har fel.

Så kör gärna den slogan, just för hur komiskt fel vissa hade.

Jag lär vänta på windows 12 eller går över till Linux. Nuvarande gui i 11 är inte roligt att jobba i, finns you en orsak till att jag inte köpt en mac förutom priset och prestandan.

Av Broken-arrow

Kontentan av den video, är att asus saknar flera kvalitetskontroller Även om hände med andra moderkort, så var asus kort långt utanför vad volten borde vara max.

Av Broken-arrow
Skrivet av Ryzer:

VISTA? det är 15 år sedan.
Tycker bara debatten blir så låg när man slänger ut påståenden likt detta.
Ska man göra det så kan man iallafall komma med riktig fakta och inte vad en Youtuber sitter och säger, blir bara löjligt.

Dagens personliga åsikt är att Nvidia har en bättre upplevelse. Säger inte att det är rätt, då jag inte har någon fakta. Men den är högst personlig. Hoppas givetvis på en mer balanserad marknad.

Är rätt svårt hitta tillförlitlig statistik på detta.

https://www.pcgamesn.com/amd-drivers-more-stable-than-nvidia tror dessa pratar om samma test https://www.techradar.com/news/amd-beats-nvidia-in-the-battle... något nyare artikel https://www.digitaltrends.com/computing/nvidia-gpu-driver-eva...

Nivida hade en driver som eldade upp ett kort och också hade senare problem med få till drivers kommer inte ihåg vilket år, men dom hade i flera månader problem få till stabila drivers.

Av Broken-arrow

Jag kollade på der8auer video och han misstänkte just soc volt kunde ha varit för högt satt.

När han testade expo I, så sattes den dock till 1.35v vet inte om Expo II sätter den högre. Han gjorde 30 minuters test med 1.5 v på soc utan problem. Kanske det behövs mer tid eller om moderkortet ökar volt under belastning när den är satt auto?

Av Broken-arrow
Skrivet av P-son78:

Ja man läser illa om AMD’s drivare till grafikkort som smäller. Nu detta. Jag bytte bort mitt 6800xt precis då jag inte kunde köra VR, flera skärmar ibland, Citrix etc utan att det small så gav upp och gick tillbaka till gröna.

Alla är så snabba att uppa AMD och downa NVIDIA men det finns tyvärr lite substans i det. Sen att NVIDIA är hutlöst dyra är ju en annan femma.

Hur menar du att drivrutinen smäller?

Av Broken-arrow
Skrivet av landmarks:

Det är nog bidragande, men jag tror det främst handlar om att körkort är på väg bort som ID-handling. Jag vet inte om det faktiskt är klubbat ännu, men det var under utredning för inte så länge sedan och föreslogs tas bort som identitetsbevis pga för låg säkerhet.

Som digital handling skulle vara säkrare. För mig passar inte riktigt valfri myndighet och internetsäkerhet ihop.

Av Broken-arrow

Jag kan se en viss grupp av pedofiler som "drabbas" av denna eu lag. Det är de som kontaktar unga personer på dom vanliga sociala nätverken (där flesta kör någon av kryptering på privata chatten idag), är enda legitima orsaken jag kan se för denna lag.

Dock anpassar sig dessa troligen till dem nya omständigheterna också, så lagen blir rätt tandlös mot vad den ska stoppa. Sen problemet även dina semesterbilder till mormor till exempel kan bli en sak som kan bli granskad och skickad till polis för undersökning.

Kan varit en skröna, men hört någon åkt tid för att ha redigerat mindre lämpliga bilder i Photoshop i USA, helt enkelt flagade programmet för misstänkt bild och visade sig också stämma (om detta inte är en skröna).

Av Broken-arrow
Skrivet av Crustlust:

Visst nu var det kanske nån vecka sedan senaste "Windows är satans påfund" nyheten, och jag förstår att ni inte kan riskera att ses som sympatiska mot Microsoft och måste självklart visa det. Men nått bättre måste det väl finnas att klaga på än en liten jävla notis?

Blir ganska tröttsamt med notiser till höger och vänster. Glömmer aldrig den notisen uppdatera till Windows 10 gratis , den blev rätt ledsamt tillslut.

Av Broken-arrow
Skrivet av Nagan:

Settings → System → Notifications → Additional settings: Bocka ur "Suggest ways to get the most out of Windows and finish setting up this device"

Tack, helt galet det är på defullt.

Av Broken-arrow
Skrivet av jnsson:

Det är inga problem. Bara trycka fortsätt och sedan nej på frågorna som kommer upp så kan du gå igenom den utan att göra några ändringar

Typisk MS anda alltså. Helt enkelt en missvisande pop-up, som ska få dig tro att den kommer göra massa dumt om man trycker på fortsätt. Varför inte direkt ha en knapp som säger aldrig?

Av Broken-arrow
Skrivet av sp1k3n:

MPC-HC är inte nerlagt. Finns ju här:
https://github.com/clsid2/mpc-hc/releases

okej har bara kollat på officiella hemsidan.

Av Broken-arrow
Skrivet av anders190:

"Påminn mig om 3 dagar" eller vad nu motsvarande ruta är för mig på någon av mina Home-licenser får bort den i ett par dagar/veckor. Men störande nag-screen likväl. Då båda är laptops som sällan startas om är den rätt sällsynt för mig.

jupp får detta på mina två pro licenser och tydligen kan inte heller MS räkna till 3, utan kan ta vecka eller mer innan ser det nästa gång.

Av Broken-arrow
Skrivet av Gender Bender:

Tryck fortsätt.

Känns inte så lockande. För det första är redan datorn "konfigurerad" för länge sen (kommer ju upp redan i installationsprogressen att windows konfigureras eller liknande), för det andra jag vill inte ha verken konto eller annan tjänst installerad från ms.

Av Broken-arrow

Köra än med mpc-hc även om det är nerlagt project. Fått överge kodi (fick det inte fungera på cromecast) så kör plex för lokalt innehåll. Är betydligt sämre alternativ, t.ex kan 5.1 ljud sluta fungera och behöver rensa cache.

Av Broken-arrow

Vill gärna bli av med detta otyg.

https://i.imgur.com/5qi1EM0.jpg

Av Broken-arrow

Jag försökte redan förra året att söka, men visade sig jag behövde läsa up lite betyg.

Så sökt för hösten igen, får hoppas betygen blir klara före sista kompletteringsdagen. Har redan hållit på med programring på fritiden i 3/4 år, så vill ha det på paper också att ha som backup.

Dock kommer trogen inte kursen jag sökt räcka, är halvårs distanskurs och för gå vidare behöver jag nästan ha matte c (Jag går efter gamla systemet, vet att det är nytt system nu).

Annat problem är om det ens kommer finnas arbete som jag är ute efter. I alla fall behöver jag inte tänka på CSN för dom kurserna jag sökt i höst.

Av Broken-arrow

Kan detta ha varit orsaken när jag slutade med Firefox? Råkade ut för exakt detta i windows 7 men var över 5 år sen jag fick den buggen.

Bytte till pale moon och sen tillbaka till Firefox när den webbläsaren slutade fungera för många hemsidor.

Har inte lyckats få buggen efter bytt tillbaka (varken på windows 7 eller windows 10). Får se om man märker någon skillnad efter uppdateringen.

Av Broken-arrow
Skrivet av tBiorrith:

Jag har haft min Canon bläckstråleskriva i 10 år nu. Har aldrig haft problem med att den har torkat trots ibland flera månader mellan utskrifter.
Kör alltid med Canon bläck dock. Jag misstänker att många köpa tredjepart, och det är skit.

Jag hade en hp bläckstråleskrivare och den gick inte få igång. Trots bytte svarta färgen (hade system av dubbla patroner).

Av Broken-arrow

Bättre köpa en laser skrivare, där torkar inte färgen.

Ska man skriva ut i färg t.ex fotografi, så är det bättre man låter proffs göra detta (är inte så dyrt och man får bra resultat direkt).