Inlägg

Inlägg som Vlademil har skrivit i forumet
Av Vlademil
Skrivet av Gurrrra:

På vilket sätt skulle 8" tendera att vara obra?

Skrivet av DasIch:

Så stora element tenderar att få svårt vid högre frekvenser.

Skrivet av mrqaffe:

Ja så är det och det är därför man brukar ha diskanter och ibland gör man även 3 vägare.
Med en 8" och 20 liters låda så brukar det bli skapligt ljud för 4-5000 kr för man känner inte hela tiden att det saknas bas för inte ens röster brukar ju låta ok på mindre billiga högtalare.
Ökar man budgeten så finns det ju andra alternativ som är lite mindre utan att låta allt för tunna i åtminstone röstområdet men jag är skeptisk till NZXTs system för topparna är för små eller för billiga för att rimligen kunna funka bra med bara en basmodul för de behöver delas för högt och då behöver man åtminstone 2 basar.

Beror på rummet och var lådan är placerad. Jag sitter i ett litet rum, ca 6 kvm, gips+träväggar, med en 8" låda under skrivbordet. Det är lite overkill, och jag blir trött i öronen efter en lång session med basen på normal nivå, så har sänkt till ca 35% styrka. Klart det är najs med den extra sub-basen man får ut, men kan tänka mig att 6.5" räcker för de flesta människor och scenarion. Samt för att hålla prislappen nere...

Av Vlademil

Fördelar TW:

  • Ingen sladd som kan fastna i nåt, gå sönder eller glappa (99% av mina tidigare lurar har dött så)

  • Du kan köra en lur åt gången mycket lättare än med sladd mellan

  • Lättare förvaring generellt

Fördelar sladd:

  • Bättre ljud per krona generellt

  • Passiva lurar behöver aldrig kopplas upp via BT och behöver inte laddas

  • Bättre batteritid för BT möjlig via batteri på sladden

Generellt tycker jag passformen på lurarna är oberoende av teknologi. Har haft BT lurar med sladd som varit skit, samma med vanliga sladdburna passiva IE.

Av Vlademil

Skyr helst att ta lån så långt det går. Har bara lån på huset och CSN. Två bilar, varav ena är leasad och den andra kontantköpt.

Men förra året bröt jag trenden och beställde ett RTX3080 på räntefri avbetalning via Webhallen. Det är helt enkelt för stor summa att lägga på en sån lyxprodukt, vill inte ha så stort hål i plånboken ifall något annat viktigare kommer upp.

Nu har jag även slappat mer på mina principer och betalar av min nya S23 via Comviq. Har tidigare köpt alla mina mobiler med kalla kontanter för att undvika att låsa mig. Men har ni sett vad grafikkort och telefoner kostar nu för tiden? Känns som det är en stor del av förklaringen.

Av Vlademil

Hold "I" to pay respects

Av Vlademil
Skrivet av mrqaffe:

Du kan ju prova att montera om simkortet, ev prova utan det men funkar det inte så får du reklamera.

Skrivet av m4gnify:

Hoppas att det inte är därför de har haft bra rabatter på S23 lol

Nu funkar den igen!

Har tryckt på power-knappen då och då under veckan i hopp om att batteriet skulle tagit slut, och idag blinkade den till för att sedan prompt stänga av sig själv. Startade som vanligt efter att ha pluggat in laddaren.

Så kan det gå?? Med Samsung??

Av Vlademil
Skrivet av mrqaffe:

Du kan ju prova att montera om simkortet, ev prova utan det men funkar det inte så får du reklamera.

Det är eSIM så inget att montera. Skickar in den när jag fått fraktsedel och emballage om några dagar.

Jag har varit med om att telefoner varit svåra att väcka ibland, men aldrig något sånt här. Hade en känsla av att det skulle bli ett misstag att gå tillbaka till Samsung...

Av Vlademil

Samsung 23+ plötsligt död, går ej att starta eller reboota

Hej. Har en 2 mån gammal S23+ som plötsligt är helt död. Den låg på mitt skrivbord när detta hände, ingen skada på. Hade ca 70% batteri.

Går ej att starta med powerknappen. Funkar inte med soft reboot (power+volym ner) eller recovery mode (power+volym upp).

Samma resultat med och utan laddsladd inkopplad mot AC eller datorn. Går ej att ringa till, GPSen funkar inte via Googles finder, så allt tyder på att den är avstängd. Känns inte som den laddar då den inte blir varm.

Jag tänkte skicka in på garanti, men undrar om ni har några tips därute.

Av Vlademil

Kontorsarbete.

Sjukt skönt att jobba hemifrån digitalt.

Av Vlademil

Någon i tråden som testat BF2042 och 128 spelare med 5800x3d? Det är min weak spot för min trogne i5:a, halverar i princip FPSen när saker hettar till, varierar mellan 120 till 60 under samma match beroende på vad som händer.

Av Vlademil

Mitt nuvarande nick på SweC. Det är enda stället det används på, och jag kommer inte ihåg varför jag tog namnet. Nu känns det för sent att ändra? Men överlag har jag ganska dåligt tålamod/fantasi när det kommer till kontoskapande, så det får oftast bli nån variant på mitt förnamn, Emil.

ex: Emilioz, ETK, aemilius, och då Vlademil.

Av Vlademil

Det är intressant att tänka på spel som kanske åldrats grafiskt, men där gameplay i grunden fortfarande känns solid.

Testade nyligen Half-life 1, och det känns typ lika bra som dag 1. Det enda som försvunnit är ju wow-faktorn med scriptade events, då detta var relativt nytt vid tillfället.

Blir inte lika överraskad av hur smart AI det är, men den funkar fortfarande dugligt.

Jag impas dock fortfarande av hur engagerande spelet är, även om jag spelat det så många gånger.

Ett annat exempel som är roligt är ju Diablo 2: Resurrected. Man blir riktigt chockad när man switchar mellan gamla och nya grafiken. Men gameplay känns i princip exakt likadant och funkar briljant.

Av Vlademil
Skrivet av snajk:

Jo, den ser bra ut. Får hoppas att de inte försöker med någon fuling på priset, typ: "25K euro 2020 när vi satte priset, med inflationen så blir det 38K vid lansering 2024..."

Verkar vara stor som en Polo ungefär, med utrymmen som en Golf. Hade passat perfekt för mig.

Man får väl tänka på att 25k €uro är från-priset och att en rimlig utrustningsnivå kostar kanske 5k mer än det. Sen kommer svenska skatter och avgifter på det och vips kostar den 400 000 SEK.

Som exempel lanserades Tesla Model 3 i USA för $35 000, nu kostar den $42 000.

Av Vlademil
Skrivet av SuperDuperKillen:

Synd de billigare elbilarna dröjer så i väst.

Köpte en snåldiesel för två år sedan då jag behövde pendla 8 mil per dag till jobbet. Men i somras fick jag en tjänst 5km från hemmet.

Kan säga att när det blir mest korta sträckor så tappar man många mil per tank. Hade viljat ha en liten billig elbil istället men de finns icke.

Såg en Nissan Leaf för runt 100k på Blocket häromdan. Har själv funderat på en e-Golf men de ligger snarare runt dubbla det. Men ja, man hade velat se riktiga budgetbilar som man kan köpa nya. Misstänker dock att säkerhetskraven och certifieringar gör det för jobbigt för kinesiska märken att sälja de biliiigaste modellerna här.

Av Vlademil

Sitter med i styrelsen för en liten vägförening på landet, så det blir en hel del dokument att skriva ut. Har en gammal Canon från 2010 som funkar OK, men bläcket går åt i rasande takt, tjänar nog mer på att byta till en laserskrivare egentligen. Tack vare open source programmet NAPS32 kan jag fortfarande scanna in dokument, då Canons egen programvara inte funkar längre.

Av Vlademil

Hade en dator på förra jobbet som gjorde likadant. När man stängde av den (Shutdown) så började CPU fläkten köra 100%. Ingen som orkade lösa det, så vi bara hade den på hela tiden. Min gissning är någon inställning i BIOS/UEFI. Hittade efter en snabb googling några som löst det genom att byta PSU.

Av Vlademil
Skrivet av Hillzing:

Origin har ju ersatts av en ny EA app istället på PC och spelar på laptop...men så fort jag startar upp BF1 så kommer singelplay igång istället för att man kan välja multiplayer...men väl när man avslutat singelplayer och väljer multiplayer så blir det nått meddelande istället för att få multiplayer servers. Vad är fel? Hur får jag ordning på detta?

Tacksam för svar!

Skrivet av tBiorrith:

Idag var dagen då även jag tvingades över. Origin brutalt tvingade mig att installera EA App (och avinstallera Origin samtidigt).
Det går inte att logga in automatiskt. Kryssar man i att den ska göra det så kraschar programmet när man loggar in. Alternativet är att bocka ur rutan och logga in på nytt varje gång man startar appen.

När man loggat in kommer det upp tre rutor om att den vill ha spelnyckel på nytt för "Active display name". Det verkar hänga ihop med BF1, för när jag avinstallerade det försvann den rutan vid start.
När jag startar BF1 är allt svart med lite menytexter. Det går att spela online, men stort sett ingen spelar.

Testade avinstallera spelet och ladda ner det igen. Samma som innan.
Testade avinstallera EA App och köra Origin igen. Så fort man startar Origin tvingas man att installera EA App.

Jag har ingen lösning. Suck

Extra kul är EA's egna lösning. Flera olika förslag, men sista förslaget är att köra Origin istället!
https://appuals.com/ea-desktop-app-wont-launch/

Jag skulle föreslå att avinstallera BF och EA, sedan även ta bort deras mappar där man kan hitta dem. Exempelvis i Mina Dokument. Sök efter %appdata% i Windows sökfält och se vad som finns där och ta bort det. Sen testar du att installera allt igen.

Av Vlademil

Jag testade lite på YouTube 1080p video nyss. Utan VSR låg GPUn på 10-13%, på nivå 1 gick den upp till 30%.

Ett tips är att testa videos i 720p och lägre så ser ni lättare skillnad.

Jag ser en del förbättringar med VSR, främst att komprimeringsartefakter som banding minskar. Men tyvärr ser bilden mer och mer "målad" ut ju högre nivå du kör, alltså att det är för mycket noise reduction.

Smaksak om man gillar det, bilden ser renare ut ja, men inte bättre enligt mig. På nivå 1 är detta inte lika märkbart, så jag ska testa att köra det ett tag.

Kör ett RTX3080.

Av Vlademil

Är det därför så många YT videos fått lägre bitrate nu? Har märkt extrem color banding och artefakter på vissa videos de senaste veckorna. Känns som de leker runt bakom kulisserna.

Av Vlademil

Är lite besviken på att ingen riktigt kunnat göra världen i Berserk rättvisa. Dark Souls, Bloodborne, och Elden Ring kommer ju nära i känsla, och det finns en del officiella Berserk-spel, men inget topp 10 material direkt. Samma med andra bra manga/anime IPs som Vampire Hunter D, Ghost in the Shell, med flera. Det finns en del försök genom åren men hade velat se något mer omfattande och påkostat.

The Matrix gjordes ju också några försök med, men föll ganska platt i utförande. Det är ju en perfekt värld annars att bygga spel runt. Finns massa roliga spelmekanismer, filosofiska mindfucks till storys, karaktärer och världar man hade kunnat bygga runt detta. Se Animatrix för inspiration och sätt Hideo Kojima på jobbet så blir det nog något bra.

Efterfrågar också fler spel som utspelar sig i mytologiska världar eller sagor! God of War visade ju hur bra detta kan bli, men jag tycker det finns mer att hämta från alla delar av världen. På detta spår vill jag se fler spel som placerar mig i historiska miljöer och händelser, med fokus på autencitet och inlevelse. Assasins Creed har ju kört något liknande detta ett tag, men jag vill ha mindre fantastiska spel, där man inte nödvändigtvis är en hjälte eller har superkrafter. Med mer fokus på världen och berättelsen. Tänk Witcher 3 vibes, fast i HBO's version av romarriket i serien Rome, utan magi och monster. Du är en vanlig mercenary/soldat/handelsresande som jobbar för pengar och försöker undvika att hamna i politiska maktspel, men på något sätt dras du med i intrigerna ändå.

Av Vlademil

Kan någon här svara på om det finns någon teknisk begränsning som gör att DLSS 3 med frame generation INTE kan användas på 3000-serien? Eller är det bara Nvidia BS?