Inlägg

Inlägg som Vlademil har skrivit i forumet
Av Vlademil
Skrivet av MacAllan:

Vätebilar?
Finns ju redan men har inte lyckats, tror få vill köra omkring i en potentiell bomb

Funkade bra för bilköpare under hela 1900-talet.

Jag tycker personligen bensin är allra läskigast, men batterier kan också få intensiva bränder.

Av Vlademil

Efter en hel del testande och räknande har jag nu beställt en MG5. Hoppas den kommer i Q4 som de säger.

3400 kr i månaden inkl. 1500 mil, vinterdäck och försäkring. Jag tycker det verkar som en bra deal.

Jmf med nuvarande leasing av Golf SC 1.5TSI som går på ca 3750:- utan v.däck och då tillkommer ca 1400:- i bensin per månad.

Intryck från provkörning av MG5: Känns solid, lagom med kraft, MJUK fjädring (tänk amerikansk) som dock backas upp av låg tyngdpunkt, så ligger ändå okej i släta kurvor. Framhjulsdrift är tråkigt och slirar direkt om du gasar i en våt kurva. Bekväma stolar. Bra backningskameror för priset. Dåligt med fotytrymme i baksätet för vuxna. Relativt tyst kupé.

Överlag bra intryck men det är ju ingen rolig bil. Jag tyckte att Model 3 var den enda "roliga" elbil jag provat och den kostar ju mycket mer.

Hade en konstig bugg med provbilen: AC tyckte att yttertempen var -45c och körde därför full patte i början. Senare la den av helt och kom igång normalt efter några minuter. Hoppas på att detta är mjukvara som går att fixa, men kändes ju sådär.

Av Vlademil
Skrivet av Ninotramp:

Väldigt intressant. Vet du om man kan förvärma bilen och batteriet innan man kör genom sin telefon?

Iallafall värma/kyla kupén. Hittade denna info https://news.mgmotor.eu/mg-ismart-smartphone-app-why-its-a-mu...

Verkar dock inte finnas värmepump för batteriet? En besvikelse såklart.

Överlag en mindre sofistikerad bil, men så kostar den ju relativt lite, speciellt via privatleasing som är mest intressant för egen del.

Fick kostnad på 3400 från säljaren. Med vinterdäck, 1500 mil och försäkring. Rätta mig om jag har fel men låter som en bra deal.

Av Vlademil

Hej tråden, jag står i valet och kvalet mellan EV och ICE, med en leasad bil som ska lämnas tillbaka i augusti.

Hittills provkört ID4GTX, Model 3 och Polestar 2. Mer om det senare.

Jag fick precis mail om leasingpriserna på MG 5 som ska komma i år. Tänkte det kan vara intressant för er med!

  • "Sverige är endast tilldelade ett begränsat antal bilar till detta kanonpris! Från ENDAST 2690kr inklusive service."

  • "Välj mellan 1000, 1500 (+150kr) eller 2000 mil per år(+350kr). Även 2500 mil /år går att ordna."

  • "Beställer man en bil idag så kommer den om 6-9 månader preliminärt. Bilen finns att provköra inom ca 2v. OBS vi garanterar ej att de finns bilar kvar när provkörningsbilen kommer."

Tycker ju det verkar som ett väldigt bra pris, även om det är en budgetbil. Min nuvarande Golf SC 1.5TSI R-line går på 3500kr för 1500 mil per år.

Jag har provsuttit i en MG 5, och den känns helt OK interiört. Enda bristen är väl en billig, plastig ratt jämfört med den läderklädda på Golfen (även grundnivå på golf har mycket bättre ratt).

Av Vlademil

Tjena. Blev Yetin såld?

Av Vlademil

Slutsatsen landar också på att det var en rätt medioker säsong med ojämna avsnitt. Älskade andra avsnittet när Boba var med Tuskens. Älskade avsnittet där Mando är på en Halo-ring och sedan får en fucking Naboo fighter i julklapp. Resten av säsongen var ganska lätt att glömma, förutom bra Luke Deepfake och grym Rancor strid på slutet.

Så lite besviken att det föll lite platt jämfört med Mandalorian S1 och S2 vilka jag bara kan ge högsta betyg. Men jag hade heller inte samma förväntningar på denna show, kändes från början som en lite spinoff och kan inte ge dem för mycket skit.

Av Vlademil
Skrivet av Twilighter:

Tjena. Fortfarande intresserad?

Av Vlademil

Digital Foundry

Börjar med en rätt känd kanal och video som kan vara intressant för gemene Sweclocker.

Digital Foundry består av en handfull personer med olika inriktningar, men fokus är oftast på grafik och de tekniska delarna av spel och hårdvara. I denna video är fokus på retro PC gaming på äkta hårdvara för tiden. CRT ftw!

Av Vlademil

Farmors gamla dator anno 2004 - Pentium4 530 3Ghz, 1GB ram, Nvidia MX4000?. Firewire!

Hej.

Dags att sälja den här pjäsen. Någon annan kanske har mer nytta eller intresse än jag. Datorn startar. Jag pluggade in den för typ 1 år sen med skärm och allt, och då kom jag in i Windows. Tyvärr har jag ingen VGA-kabel eller adapter hemma längre, så kan inte bekräfta hur den är idag förutom att lampor lyser och fläktarna går.

Hittade en lapp på undersidan där specsen står listade, och enligt den så är processorn en Pentium4 530 3Ghz (prescott) vilket enligt Wikipedia är sockel LGA775. Så jag får lita på det. På lappen står också att ram är på 256+256, samt att det är ett Nvidia FX5200, men när jag kollar inne i datorn (se bilder) står där 512+512 och MX4000. Resten av specsen borde stämma med lappen på fotot. Annars se bilder.

Diskdrive 3.5tum
200GB WD (sata)
DVDrom
DVD+RW brännare
300W psu
+ Firewire instickskort tror jag? + 1st oöppnad kabel

Jag har dålig koll på priser för såna här delar och datorer, men tycker ändå den är i fint skick och många delar. Eftersom jag inte kan garantera hur något funkar sätter jag lågt pris och budgivning. Säljer helst komplett, men om du vill komma förbi och testa eller ta ut allt och lämna chassit exempelvis så går det säkert att lösa något enligt överenskommelse.

Mvh Emil.

Läs hela annonsen här

Av Vlademil
Skrivet av Blub:

kopierar in mitt svar från battlefield 2042 tråden:

jag tog ledigt idag för det här... så nu vill jag också skriva av mig.

1: varför finns det ingen scoreboard?`
2: varför kan man inte prata med fiendelaget i chatten?
3: varför kan man inte söka bland servrar?
4: varför tvingas man hoppa med i en random squad?
5: varför kan man inte, om man hittat en bra squad, fortsätta spela med dom nästa runda(man blir utkickad till startmenyn)?
6: varför är banorna så ofantligt stora?
7: varför känns det som att banorna är tomma på folk trots att det är 128 spelare(alla fightas på samma små områden, resten är helt tomt)
8: varför finns det inget spotting system?
9: varför finns det bara 2 spellägen för "vanliga matcher"
10: varför kan alla klasser använda alla vapen och gadgets?
11: varför ser alla specialister lika dana ut även för fiender?
12: varför sparas inte loadouten?
13: varför sparas inte loadouten för fordon så när du för en gång skull lyckas spawna ett fordon är utrustningen tillbaka på "standard" (skitjobbigt i helikoptrar när man förväntat sig andra typers missiler)
14: vad är det för jäkla error meddelande som dyker upp när man ska joina från och till "unable to load persistence data"

---
Trots allt detta och de oändliga antal buggar och att dom enda vapnen man kan använda är snipers/dmr och en smg som heter pp-29 och att spelet borde heta walking simulator 2042m eller kanske hovercraft 2042 så är jag fortfarande kvar i spelet.

Mycket går att fixa i patcher, men besluten att ta bort scoreboard och att man inte kan prata med fiender eller att man inte kan välja squads eller att barnfiltret i chatten inte går att stänga av, är lite större frågetecken som kommer avgöra om jag fortsätter spela eller inte.
Ska tilläggas att jag är lvl 54.

Jag ville bara försöka ge mina tankar och svar på dina funderingar, för jag förstår och gillar många av valen de gjort.

1: gissar på att de vill att folk ska fokusera på att spela spelet istället för att....
2: ...klaga på fiendelagets spelare konstant och spamma skit. De vill nog minska toxiciteten generellt med såna här åtgärder.
Det här kunde de fixat bättre med att tillåta scoreboards i Portal och att ha persistent communtiy servers där, men vi får väl se.
3: det kan du i Portal, men tror det kommer senare om vi har tur.
4: Skippar ett steg och tar dig snabbare in i spelet, gissar också på att de villl balansera så att alla inte hamnar utan squadmates eller med 10 squads med 2 spelar ei varje för att folk droppar ut osv. Har jag sett ofta i tidigare spel.

6: för att undvika trafikkaos - du har väl sett hur de flesta spelar? svärma en punkt i taget. Men jag gillar flankeringsmöjligheterna. Den banan i hamnen är inte så jävla stor.
7: jag gillar personligen att man kan åka runt och undvika fiender
8: för att få spelarna att använda mer aktivt gameplat, med fordon, specialister och utrustning istället för att varje soldat är en superhjälte som kan spotta dig över halva kartan.
9: tror de kommer förlita sig mer och mer på säsongsinnehållet och Portal för att variera här
10: frihet, fler kombinationer och därmed längre livslängd.
11: halva jobbet jag skule säga att man behöver komma riktigt nära för att se detta. Speciellt när folk börjar använda skins senare.
12: varför sparas inte loadouten? - kanske bugg för dig?

Av Vlademil

Hej!

Jag sitter på ett MSI GTX980 Gaming 4GB som jag vill blir av med. Är det intressant?

Verkar vara denna modell när jag läser etiketten på baksidan. Samma kylare.

Jag fick kortet av min bror, så jag har varken kvitto eller kartongen, men den ligger i en kartong för annat grafikkort. Kortet fungerade senast jag använde det och är i fint skick, ca 6 månader sen.

Jag har också ett gammalt MSI 560ti med twin frozr (första iterationen kanske?) som jag kan släppa för en billig peng.

Av Vlademil

Jag har RTX2070 och kör 1440p, settings på Medium med DLSS på Performance. Får mellan 60 och 90 fps. Ibland dippar det under 60 men känns mer som serverlagg. Hoppas ni kan testa de olika Dlss nivåerna!

Av Vlademil
Skrivet av evil penguin:

Det är väl snarare att formuleringen "bestals på grafikkort ur Nvidias Geforce RTX 3000-serie för tusentals dollar" inte låter som särskilt många kort om "tusentals dollar" avser hela stölden.

Så max 99 000 dollar, vilket blir...typ 35-40 st RTX3080ti eller 3090 kanske.

Av Vlademil

Hm. Nöjd! Inga Asimov-frågor?

Av Vlademil
Skrivet av Pugilisten:

Ja, jo det är väl sant. Tycker dock att fönstersida på chassit är minst lika märkligt

Väldigt praktiskt tycker jag med datorn bredvid mig. Ser att alla fläktar snurrar och även dioderna för felkoder på moderkortet ifall något blir knas där. Men det släpper ju ut mer ljud också. Så hugget som stucket i min värld. Komponenterna är så tysta nuförtiden så behöver knappt ljuddämpning?

Av Vlademil

Perfekt timing då jag precis spelat Control. Började kolla en playthrough eftersom jag aldrig hört mycket gott om gameplay, och kan se varför. Men sjukt nice stämning i spelet. Med RT och lågt pris kan det va värt att spela igenom.

Av Vlademil
Skrivet av Hiraeth:

Precis, och det går inte att åtala kommunen. Det uttalandet känns inte helt genomtänkt. Om de nu inte har en särskild person som förtalat.

Vet inte om man kan åtala kommunen som sådan, men ev. den som gjort uttalandet. Men det andra är väl att Öppna Skolplattformen inte konkurrerar ekonomiskt med något, dvs de har inget vinstintresse, betalande kund eller pågående affärer som påverkats (men det kanske de har i smyg)? Så de kan nog inte påstå att ett eventuellt förtal av plattformen i sig lett till någon slags skada?

*edit: Om Öppna Skolplattformen varit ett aktiebolag eller liknande hade man kunnat hävda att förtalet saboterat deras möjligheter att tjäna pengar, eller nåt.

Av Vlademil

Aldrig hört någon klaga på skarp bild förut. Men hemvideo-effekten kan ju bero på "motion smoothing", dvs fejkad högre bildfrekvens, och går alltid att stänga av. Du ser alltid denna inställning PÅ i affären. Det knepiga är att det alltid heter olika mellan tillverkare.

Man kan ju alltid testa att sänka skärpan också.

Biolägen på skärmar brukar ta bort bildbehandling, brusreducering och onaturlig skärpa etc. Du får testa.

Sänk ljusstyrkan ordentligt så kommer du närmare plasmaupplevelsen.

Alternativ 2 är att du skaffar den största jävla skärmen du kan hitta, typ 70 tum och uppåt och sen sitter närmare den. S

Av Vlademil
Skrivet av Ryssfemma:

Förstår inte vad tanken är med de överdrivet elektroniska som musiken hade. Skulle kört nutid med framtid som en dlc.

Precis som i verkligheten. Framtiden är DLC.

Av Vlademil
Skrivet av TaunyTiger:

Hade ju varit trevligt med en gpu+skärm uppgradering till detta spel. GPU uppgradering känns ju inte så aktuellt. :/

Satsa på en bra G-sync eller freesync skärm då. Baserat på hur mitt RTX2070 presterade i BFV kommer ditt GTX1080 funka tillräckligt bra. Jag hade mellan 90-120 fps i 1440p med höga inställningar. Det funkar så mycket bättre med varierande/olåst fps när man har synk på skärmen, vilket gör det mer värt att leva lite längre med sina grafikkort.

Det enda tråkiga för dig blir förmodligen avsaknad av DLSS och raytracing då.