Inlägg

Inlägg som Vlademil har skrivit i forumet
Av Vlademil

DRAR TILLBAKA MITT BUD

Hittade ett annat grafikkort!

Av Vlademil

Generellt känns det som att TV appar inte uppdateras eller kvalitetssäkras på samma nivå som de till mobila enheter. Disney+ är relativt ny dessutom. Har andra ljudproblem med den på min Philips med AndroidTV. Testa att casta till tv:n eller kör från annan enhet istället om du kan.

Av Vlademil
Skrivet av Toss3:

Fattade inte först!

Av Vlademil

Det jag lyssnat mest på genom åren är nog Giant Bomb och deras poddar. "Bombcast" och "Beastcast" främst, men även nya, mer PC orienterade "Brad & Will made a Tech Pod". Följt Jeff Gerstmann sedan hans Gamespot dagar och följde efter när han slutade där.

Någon som kommer ihåg EpicBattleAxe? Den var en också en gaming-favorit som dock tog slut för några år sen.

P3 Dystopia är väl den podden jag generellt rekommenderar till alla att lyssna på. Men det är inget man slölyssnar på direkt. Ersätt din TV-serie med den och ta fram alkohol snarare.

Tycker generellt SR producerar flera bra poddar/radioprogram. Mina favoriter är: P3 Spel, P3 Historia, Vetenskapsradion Historia, Vetenskapsradion På Djupet, P3 Institutet

Några andra tips som andra också nämnt är...

Conan O'Brien Needs A Friend
Joe Rogan
Skeptoid
Hardcore History
StarTalk
Tombola
Flashback Forever

Av Vlademil
Skrivet av Hulle:

Lever väl kvar i det förgångna där spel var något man körde antingen från början till slut eller från början tills man tröttnade. Nu är det alldeles för mycket "jobb" över det hela och alldeles för mycket mekanismer inbyggda (tänker på Fortnite t.ex.) som specifikt är framtagna för att skapa beroende och sluka speltid.

/hulle.

Inte mycket skillnad mot pinball och arkadspelens tid då... Beroendeframkallande spel, tweakade för att vara så svåra som möjligt för att maximera mängden mynt man fick kasta in. Bara ett mynt till, då jävlar...

Skämt åsido så förstår jag va du menar med exempelvis Fortnite. Mer som att spelet i sig är ointressant - men att kämpa för status, äga de bästa sakerna och hänga med i det senaste" snacket" blir viktigast. Är väl en slags ohelig fusion av MMO, social media och TV/media som vi ser formas framför oss.

Man får vara glad att VR inte slagit igenom helt än. Då är det väl adjöss med barnen hehe

Av Vlademil

@Igelkott: Ta reda på ungefär vad sånt virke eller kostnad för återplantering är värt och fråga snällt om han inte kan betala det (eller om du kan få någon bytesvara för liknande värde). Han kanske kan hjälpa dig med nåt annat, vad vet jag.

Skriv inget surt brev, så himla svenskt och tråkigt. Försök bara förklara att du inte var okej med vad som hände och att du iaf kan få ersättning för misstaget. Om jag hade sågat ner någons träd av misstag hade jag iaf frågat vad jag kan göra för att återgälda. Sen kanske han vägrar, men då framstår ju han som oresonlig (om det är en human summa pengar det handlar om).

Man måste inte va kompis med sina grannar, men fiender är aldrig bra. Om han mot förmodan vägrar återgälda dig med pengar eller tjänster - behöver ju du inte vara snäll mot honom i framtiden. Du har sagt ditt och han vet var du står.

Av Vlademil

Om något så kör jag lugnare så att låten inte hinner ta slut! Men svårt att veta ifall man inte filmar sig själv, kan säkert hända att jag inte fokuserar fullt när det kommer på bra musik.

Av Vlademil

250/250 från Ownit. Fick gratis uppgradering från 100 till 250 uppströms i vintras, vilket var trevligt. Väldigt nöjd med deras priser och service. Får ut 200 ner och 250 upp via Wifi, en våning och två väggar från routern, så det funkar rätt bra. Måste göra ingrepp i huset om jag ska kunna dra kabel till datorn (vilket är drömmen). Hushåll på 2 vuxna och 2 barn som streamar saker hela tiden, känns lagom med 250 just nu. Behöver dock lägre latens men hoppas Wifi 6 löser det.

Av Vlademil

Köpte en bärbar Acer Aspire runt 2011-2012 som jag var tvungen att jobba med under ett år kanske. Var en av de värsta tiderna med en dator jag upplevt. Jag har fortfarande kvar den och funkar galant tack vare ssd uppgradering för några år sen. Med galant menar jag att batteriet är kört i botten och tack vare gammal arkitektur så håller den ca 1-2 timmar. Om man kollar film ligger den stabilt på 90c full fläkt.

Av Vlademil
Skrivet av Swedman18:

Hej jag har en samsung HW450K soundbar till min TV men känner att jag behöver uppgradera mitt ljud och enligt reddit kan man få mycket bättre ljud till ett billigare pris än vad en soundbar kan ge för samma. Här är sidan jag läste https://www.reddit.com/r/hometheater/comments/aoyi1l/why_you_...

Just nu har jag allt i en relativ trång yta med min TV men skulle uppskatta alla alternativ och förslag ni har att ge jag tänkte en budget på max 6 tusen kronor och om det är orimligt så får man väl spara då!
Jag har ingen koll på vad en receiver gör å så egentligen förutom att det kopplar ihop allt till samma system så där ligger min "kunskapsnivå".

Hej!

Du skriver att du har rätt trångt runt TVn? Samt att du inte har så bra koll på receivers? Då skulle du kunna titta på aktiva högtalare, det vill säga högtalare med inbyggd förstärkare. Om du vill ha ett så kompakt och intuitivt system som möjligt.

Nu börjar det komma fler såna produkter som är mer anpassade för att användas ihop med en TV på ett enkelt sätt. Det bästa och enklaste är om du hittar något med HDMI ARC stöd. Då kan du styra volymen med TVns egna fjärr. Detta funkar på vissa modeller som bara kör optisk kabel också, men beror på TVn (har inte jättebra koll).

Ofta har dessa även inbyggd bluetooth och ibland wifi, så att man enkelt kan streama musik till dem. Detta är ett stort plus för många situationer tycker jag. Speciellt wifihögtalare är smidigt då du bara behöver välja dem i Spotify, så slår de på sig själva och spelar på några sekunder.

Allt det jag nämnt kan också gälla om man istället köper en kompakt stereoförstärkare med streaming-möjligheter, sen kopplar vanliga passiva högtalare till den. Då kan man hitta riktigt bra begagnade eller nya stereohögtalare till rätt pris, samt byta ut de senare.

Jag kan återkomma med några förslag!

Audio Pro A26 är aktiva högtalare med HDMI, Bluetooth och WIFI multiroom. Jag köpte dessa av just de anledningarna och chansade på att ljudet skulle vara bra. Det är väl inte HiFi nivå, men långt bättre än soundbars i samma prisklass för musik. Man kan koppla en subwoofer till dessa ifall man vill ha mer bas, men tycker den räcker gott och väl till vardags.

Argon Audio ALTO 5 Active är ett par liknande men som saknar både WIFI och HDMI. Ej testat ljudet.

Argon Audio SA1 kombinerat med ALTO 5 eller ALTO 55 golvstående är en mer modulär lösning, där du kan byta ut högtalarna mot vad du vill och fortfarande ha ett kompakt system. Den klarar inte av för stora högtalare dock... Men då finns det förstärkare begagnat du kan kolla på, eller vänta till Black Friday.

Förslag på HIFI till den lilla förstärkaren är Dali Oberon 1 och man kan ju som sagt köpa till subwoofer senare om man får mer cash.

Av Vlademil

Jag vet! Gör om spelen i Frostbyte!!!

Av Vlademil

Har problem med min Modmic Wireless, hoppas någon kan hjälpa mig här.

Micen spelar bara in missljud, en horribel blandning av buzz, hiss och brummande. Låter elektriskt Man hör alltså ingen röst öht, bara noise. Testat alla inställningar i windows, Discord och andra program, samma överallt.

Testat olika USB ingångar men ingen skillnad. Finns inga uppdaterade drivrutiner att hitta. Ingen annan som har problemet på nätet.

*Uppdatering!*

Testade på den bärbara datorn och där funkar det, men enbart på USB 2.0 porten. Samma skit på den bärbara datorns USB 3 portar. Detta är en 7 år gammal bärbar och min stationära är ny. Tyvärr finns inga 2.0 portar på min moderna dator så det får bli att skicka tillbaka skiten.

*Uppdatering igen!*

Efter att ha pratat med Antlions support så misstänker de elfel med batteriet eller något. Att den läcker el till kretsarna när man kopplar till USB3 som är mer strömstarkt. Därför funkade USB2. För jag märkte att batteriet laddade ur från 100% till gul lampa på 2 timmar, och det är inte normalt.

Av Vlademil
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Google Chromecast Audio + Valfria högtalare

Sant! Men lycka till att få tag i en Chromecast Audio? Begagnat kanske?

Hittade dessa moderna alternativ:

https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/hogtalare/multiro...

...eller snusdosan...

https://se.grandado.com/products/riversong-tradlos-wifi-audio...

Verkar ju på pappret göra liknande saker. Men jag vet att Audio Pro har multiroom funktionalitet i sin app.

Av Vlademil

@Trunk: På Hifiklubben finns dessa som ryms inom din budget. Det är deras "budget" märke, men skulle inte tro de är dåliga för det. Plus man kan åka o testa om man är nära nån butik. Obs, finns färger att välja på!

https://www.hifiklubben.se/hogtalare/aktiva-hogtalare-till-t....

https://www.hifiklubben.se/hogtalare/aktiva-hogtalare-till-t....

Alto finns i 5-tums version med, för bara 500 kr extra. Nog värt det med tanke på att du vill ha dem i större rum.

https://www.hifiklubben.se/hogtalare/aktiva-hogtalare-till-t....

Kolla om du hittar dem som demo/fyndvara så kan man spara lite xtra.

Av Vlademil
Skrivet av Frux:

Nån mer som har svårt med självdisciplin och att få jobbfokus? :/

Jag har svårt att få flow mer än typ 2 timmar. Kör jag fast och tröttnar på jobbuppgiften så är det så lätt att göra nåt annat istället. Nån kul spel finns ett klick bort, eller så finns det alltid projekt som behöver göras i huset eller trädgården och jag känner en viss press att jag borde passa på medan övriga familjen inte är hemma. Så jag har slutat jobba hemifrån eftersom jag tyckte det snarare gav mer stress än vad jag tjänade på minskad pendling.

Men att kunna jobba hemifrån 1-2 dagar i veckan hade varit bra egentligen, särskilt nu i Corona-tider. Lutar åt att jag behöver ett separat hemmakontor/dator för att kunna vara mer tydligt "på jobbet", både för mig själv och andra? Nåt mer tips?

Flow upp till 2 timmar tycker jag låter helt normalt. Märker ofta att jag gör fler misstag om jag är inne i ett flow för länge. För om du glömmer en sak, så repeterar du misstaget under längre tid. Jag jonglerar ofta flera olika uppgifter, dels för att jag väntar på någon annan, dels för att jag själv kör fast. Min strategi är då att byta uppgift tills någon av dörrarna öppnas igen.

Känner igen pressen att få saker gjorda. Man får verkligen fokusera om familjen kommer hem en viss tid och man måste sluta jobba då. En sak som funkar bra för mitt lilla team är 1-2 avstämningar per dag helst vid samma tider varje dag. En synk på morgonen för dagens planer, en mot slutet (hur gick det? få feedback, updates osv). Om man har fasta tider att förhålla sig till så ser man till att skärpa sig och iallafall jobba på NÅGOT ifall man kör fast, blir distraherad.

Värt att nämna är att jag tjänar 3 timmar per dag i bara resetid om jag är hemma. Mer om man räknar gå upp i rätt tid för tåget osv. Känner definitivt minskad stress av att jobba hemma. Nu gör jag det bara en dag i veckan på schema (torsdagar), men på grund av barnen vart sjuka så har jag jobbat hemma 3 dagar denna veckan. Har funkat jättebra. Min plan är att jag ser till att jobba på kontoret i början av veckan, så sparar man lätta eller specifika uppgifter till hemmajobbet. Saker som är lätta att konkretisera.

Och ja, jag har eget kontor/rum. Det hjälper säkert. Bra ergonomi är viktigt.

Av Vlademil

Inte en chans i helvetet att någon av de nya lådorna kommer ha pris på över 599 dollar efter debaclet med PS3 (eller första Xbox för den delen?). Så länge de håller sig under 600 dollarstrecket kommer ingen gå bananas. Därför tror jag båda två kommer kosta mellan 499 och 599 dollar, beroende på vem som avslöjar pris först.

Av Vlademil
Skrivet av emilakered:

Tycker bara det ser ut att flyta rätt dåligt? Även om Witcher 3 inte är det snabbaste spelet i världen direkt tror jag att dåligt flyt verkligen kan bli en våt filt över upplevelsen.

På grund av att jag bara hade ett GTX 760 så fick jag spela med V-sync i 30 fps när det begav sig. Det var inte en så bra kombination med spelets både fladdriga, och bitvis sirapssega kontrollkänsla, kan jag säga.

Men jag kunde få det att se lagom snyggt ut iallafall! Körde på High tror jag. Dock i gamla goda 1680x1050.

Trots detta älskade jag spelet, vilket säger en hel del.

Av Vlademil
Skrivet av Don_Tool:

Den här tråden har spårat som vanligt när det gäller trådar som hamnar här hahaha. Det var en enkel fråga. Vad leasar ni för bil? Inte att rättfärdiga om det är rätt eller ej eller jag köper en begagnad bil istället för det är "bättre". allt är väll en personlig preferens om du själv anser om du har råd med detta eller ej

Leasar en Golf GT sportscombi -19. Leasingkostnad på ca 3500kr med 1500 mil per år. Svårt att hitta en mer allround-bra ny bil för det priset tycker jag, med tanke på utrustningsnivån som jag ville ha. Finns liksom inget att klaga på, som verkligen är dåligt eller störande. Har ägt tre andra golfar och en octavia innan denna så kan vara lite biased 😄

Men kört många typer av bilar under åren så har rätt bra bild över skillnaderna. Valet stod mellan denna och Octavia, men den fanns inte att få med manuell låda och 1.5 TSI motorn i det kampanjerbjudandet som va aktuellt då.

Inte den bästa bilen för långfärd, då får man nog kliva upp en storlek så det blir tystare, bekvämare och rymligare, speciellt om man kör dubbla barnstolar som vi. Men om man kör mest till förskolan eller 1-2 timmar hit o dit är det inga problem. Skulle nog säga att Octavia är snäppet före i komfort om man är orolig över det.

Denna gång valde jag dock GT nivån på Golf, då jag upptäckt att jag föredrar lite styvare fjädring och chassi. Sportstolarna gillar jag mer än de vanliga. Styrningen och ratten är lite skönare än standard. Provkör innan så ni vet skillnaden, det gjorde jag.

Om någon har frågor om dessa bilar svarar jag gärna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vlademil
Skrivet av dlq84:

Du behöver inte oroa dig, den kommer inte ersätta PC mer än konsoller har lyckats ersätta PC. Alltså inte alls. Och känner vi Google rätt kommer detta hamna på https://killedbygoogle.com/ om 3-4 år.

Också svårt att se att det ersätter något helt och hållet. Men konsolmarknaden har ju i stor grad påverkat vilka spel som kommer till PC och hur bra de är anpassade. Det har varit en frustration i många år, men nu är ju konsolerna så lika PCs i sin arkitektur så det är ett mindre problem än förr.

Däremot kan jag lätt se att streaming kommer utgöra en väldigt stor del av hur vi spelar i framtiden. Om man inte ser den potentialen vet jag inte hur man tänker. OK om den inte är just Googles lösning, men rent teoretiskt och praktiskt så är det ju i så extremt många fördelar och nya möjligheter som streaming låser upp.

Sen kommer det självklart alltid finnas en klick entusiaster i alla scener/marknader som har andra krav. HIFI nördarna frodas ju lugnt, trots (och kanske mer och mer på grund av) musikstreaming.

Av Vlademil
Skrivet av e3henri:

Och här sitter man på ett "nytt" grafikkort tycker man.
2060 utan SUPER
Och grabben sitter på lastgamla 2070 utan SUPER
Och dessa ramlar redan utanför prestandaindex?
Lite synd att dessa icke superkort tas bort hela tiden, men gamla 10xx och 9xx biter sig kvar.

Stör mig lite på detta med. Men jag räknar lite kallt med att 1080 har nästan samma prestanda som ett 2070, så därför finns 1080 kvar och inte 2070.

Skickades från m.sweclockers.com