Inlägg

Inlägg som Vlademil har skrivit i forumet
Av Vlademil
Skrivet av Baxtex:

Jag tänker att de släpps med regelbundna intervaller, är fullproppade med mikro transaktioner, mer eller mindre samma spel varje år med förhållandevis få nyheter, folk köper det oavsett vad.

Jag tycker de borde göra om dessa spelen till typ prenumerationstjänster istället. Betala en månadskostnad och få uppdateringar istället med nytt content då och då. Tänk typ WoW.

DÖH! Jag har spelat BF5 över 200 timmar och det var verkligen inte "fullproppat" med MTX. Skins som kostar är (oftast) inget problem enligt mig, speciellt när du kan låsa upp dem själv via uppdrag eller grinding av poäng/valuta. Enda undantagen var väl Elite-skinsen som du inte kunde låsa upp själv, men som de låste upp för alla förra året när spelet slutade få uppdateringar.

OBS inget försvar av MTX som affärsmodell, men vill bara försvara min älskade BF-serie.

PS det är inget fel på köpa "samma" spel varje år. We all have guilty pleasures

Av Vlademil

"Mindre känd" beror ju lite på när man började kolla på TV.

Dessa otroliga, legendariska, serier tror jag inte så många födda mellan 1995 och 2005 har koll på eller pratar om. Rätta mig gärna om jag har fel! De kanske hört om dem, men mitt tips är att faktiskt försöka kolla på dem:

Generation Kill
Band of Brothers
Six Feet Under
Rome
Futurama
Star Trek: The next generation (det finns guider för de bästa avsnitten ur denna mastigs serie, det var så jag kom igång iallafall)

Så ja, verkligen inga okända serier, men det är lätt att glömma deras episka avtryck i kultur och TV. Jag vet att det är svårt att ta sig tid för "gamla" serier men det är så värt. Jag håller mig till att välja ut fem exempel, annars blir det för svårt.

Men nog om det. Här är några halvbra, halvkända serier som jag tycker fler borde se:

In Treatment
Rectified
The Island with Bear Grylls
Black Books
Sarah Connor Chronicles
The man in the high castle

Av Vlademil
Skrivet av Kaputnik:

Jag måste vara blind jag då..
Uppgraderade från en 12år gamla 60hz till en 2020 165Hz tyckte inte de va nå skillnad annat än från 21 till 32"..

Håller med. Det är inte så dramatiskt när man uppgraderar. Känns bara naturligt och skönt. Däremot när man går tillbaka från att ha kört 100+ hz några veckor till låst 60 är ju rent lidande. Speciellt i FPS spel. Allting känns plötsligt laggigt och segt. Prova det.

Av Vlademil

Jag har alltid blivit underväldigad av lyft i spelprestanda, det är mer sakerna runt omkring som gjort livet lättare som jag minns.

1. SSD
2. Hoppet från uppringt internet till ADSL
3. Hoppet till fiber 100/100 och bra router
4. G-sync - bara att slippa alltid kompromissa mellan vsync och tearing, tredjepartsprogram med frame rate limiters som inte funkar osv, gör detta större hopp än 120hz för mig.
5. Hoppet från röten budget TN display till budget IPS ca 2010 var så stort att jag aldrig köpt något med TN display sen dess.
6. Hoppet från PSX till PS2 yo, där snackar vi.
7. När jag skaffade en Schiit Fulla 2 DAC/AMP och ett par Sennheiserr 58X var som att komma hem efter en lång och obekväm resa. Det låter bara rätt nu.
8. Från åratal av träröv, silvertejp och kuddmoddning av Ikea Marcus, till en begagnad Kinnarps kontorsstol med armstöd och nackstöd, fullt justerbar.
9. Hoppet från en dum Sony Ericsson walkman mobil, till en Galaxy S2 med OLED display och surf. Surf! Vilken lyx.

Av Vlademil

Our saviour.

Av Vlademil

Livet är för kort för att dricka Cola Zero.

Av Vlademil

Kan det vara något relaterat till PCI-e? Nvme och grafikkort delar väl på den bandbredden? Om det är någon inställning som är kopplat till detta i Bios... Men det låter väldigt udda. Skulle nog rekommendera att reklamera produkten. Det låter inte som du kan testa så mycket mer.

Av Vlademil
Skrivet av Elfsberg:

Din DAC skickar ut 1 eller 2 Volt till din förförstärkare, vilket egentligen är volymratten om den är integrerad. För att musikmaterialets fulla dynamik (highs och lows och skillnaden i styrka på dem) ska erhållas bör signalen vara maxad från källan. DAC:en skickar inte ut t ex hälften av 1 eller 2 V, den spänningen är konstant, och regleras av volymratten/förförstärkaren.

Om inte volymratten är digital då, då är det samma som att sänka eller höja ljudstyrkan i Windows, praktiskt taget.

Men visst, ibland orkar man ju inte bry sig. Mina hörlurar t ex skiter jag blanka fan i då jag måste pilla på dem med handen för att sänka eller höja ljudstyrkan. Palla

Jag tror det är en analog volymratt. Problemet är att om jag har 100% i windows så blir ju volymratten extreeeemt känslig, så lite svårt att leva med. Men jag ska testa om jag märker skillnad.

Av Vlademil

Kan nämna att en go fördel med att köra en USB-driven DAC/AMP till datorn är att du slipper drivrutiner som slutar fungera med varje windows-uppdatering (tittar på dig Creative).

Till skillnad från en inbyggd eller pci-ljudkort kan du ju även ta med dig dosan vart du vill.

En annan praktisk fördel är ju att de flesta dosor både volymratt och möjlighet att koppla in högtalare. Min dosa har även AUX-in, ifall man vill kör något från en annan enhet än datorn.

Min kombo är en Schiit Fulla 2 DAC/AMP och en Sennheiser/Massdrop 58X Jubilee. Är riktigt nöjd utan att spendera massor med pengar. Blev väl typ 3000 kr totalt med tull och frakt.

För att svara på trådens fråga så tycker jag att "JA" du behöver en DAC och AMP.

Redan med mitt första ljudkort för 15 år sen tyckte jag det blev stor skillnad. På senare år har de inbyggda dock blivit bättre, speciellt i dyra moderkort - men de andra praktiska fördelarna med extern DAC är viktiga för mig.

Jag hör ju definitivt skillnad om jag kör samma hörlurar i min laptop eller telefon, men det är ju väldigt mycket mindre och sämre kretsar.

BTW om ni testar musik via Spotify eller liknande. Se ALLTID till att programmets volym är 100%. Windows-volymen vet jag inte hur den funkar nu för tiden. Den verkar inte påverka ljudet lika mycket, om ens något. Men om man kör t.ex 50% Windows volym och 20% Spotify så låter det förjävligt. Kan det ha att göra med att jag också har volymratt på DACen?

Av Vlademil
Skrivet av Xelfeir:

Doa är en tidsödande uppgift när det gäller datorkomponenter. Känner med dig där.. Kan du kolla bara innan du ger upp, om ram minnena sitter på rätt platser? Det brukar vara varannan b1 b2 eller a1 a2 eller liknande om det är 2 ram minnen o det finns plats för 4...

Ja, det är segt. RAM minnena har jag kollat så de sitter rätt, även provat dem var för sig i rätt slot. Grejjen är ju också att debug lampan stannat på CPU och inte RAM.

Av Vlademil
Skrivet av SuperSverker:

Testa att allokera mer minne till GPUn, gjorde underverk för mitt 2070...

(redigera memorypool budgets i C:\Program Files (x86)\GOG Galaxy\Games\Cyberpunk 2077\engine\config, ställ in rätt mängd för GPU och CPU)

Ställde du in 8 GB eller nånting mer specifikt?

Av Vlademil
Skrivet av Valle641:

Såååå jag måste skaffa en ny CPU. Suck.

Jag har hört om detta problem och lyckades hitta en som löst det med lite trixande i Config filen. Ta en titt:

https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/kccabx/hey_cd...

Om det inte funkar, testa att:

  • Uppdatera din klient (GOG, Steam etc) och uppdatera spelet eller verifiera filerna (repair, verify, kan heta olika) så du har senaste versionen där

  • Gör en "Clean install" av Nvidia drivers, starta om, och ändra inga inställningar i Nvidias kontrollpanel

  • Stäng av alla program som du inte behöver för att spela (overlays, loggning etc)

Hoppas det löser sig! Prova söka på CDPR forum och Reddit, där kan vara lättare att hitta lösningar för CP2077.

EDIT: Hittade en till med liknande problem: https://forums.cdprojektred.com/index.php?threads/cant-get-ov...

EDIT 2: Uppdatera spelet och nvidia INNAN du provar det Config-haxxet.

Av Vlademil
Skrivet av Vlademil:

Hej!

Bygger en ny dator åt lillbrorsan. Allt förutom nätaggregatet är nytt, men datorn kommer inte till BIOS POST.

Fläktarna på GPUn går på max och lamporna lyser men ingen signal till skärmen. Moderkortets EZ debug LED stannar med vitt ljus på CPU, vilket innebär ett "problem med CPU" enligt MSI. Kan det helt enkelt vara att moderkortet eller CPUn är defekt? Om lampan hade stannat på RAM eller något annat hade det varit en annan sak. Jag har inte tappat något och jag är 100% säker på att jag satte den rätt i sockeln. Detta är typ min 5e dator jag bygger och aldrig varit med om något liknande.

Specs:
Intel core i5 10600K
CM hyper 212 argb cooler
MSI Z490 Pro
Corsair rgb 16GB 3600Mhz

Nätagget är ett Corsair HX 750watt Professional Series från 2009, så det är till åren... Men det är ATX 2.3 standard, 80 plus silver.

OBS! Nätaggregatet funkar i den gamla datorn! Men är den för omodern eller utsliten för den nya? Har beställt ett nytt agg medan jag väntar på svar.

Suck. Nu återstår bara att dra av kylaren och kolla så inget är böjt på CPUn. Men ville höra andras tankar först innan det blir RMA.

Mvh Emil

UPPDATERING: Nu har jag testat med ett sprillans nytt nätagg, samt kollat så pins och ytor på CPU och moderkort inte är skadade. Ingen aning vad det kan vara, måste va defekta produkter helt enkelt. Skickade returansökan till Komplett där de köptes.

Av Vlademil

Bara jag som är imponerad över hur bra DLSS funkar? Testade igår med Ultra Performance mode och kom upp över 60 fps (Ultra, 1440p med ett RTX2070). Visst ser man att bilden är suddig, men å andra sidan ser det väldigt cinematiskt ut. Testa det ni som vill komma över 60 fps!

Jag märkte att det började synas mer artefakter och att vissa material inte funkade med den nivån av uppskalning. Men om man verkligen vill köra på högsta inställningarna så funkar det ju okej. Nu väntar jag på Digital Foundrys settings guide så länge.

Av Vlademil

Ja, det är alltid rea på komponenter då känns det som. Kan vara värt!

Av Vlademil

Kommer ej till POST - Fel på CPU/MOBO eller gammal PSU?

Hej!

Bygger en ny dator åt lillbrorsan. Allt förutom nätaggregatet är nytt, men datorn kommer inte till BIOS POST.

Fläktarna på GPUn går på max och lamporna lyser men ingen signal till skärmen. Moderkortets EZ debug LED stannar med vitt ljus på CPU, vilket innebär ett "problem med CPU" enligt MSI. Kan det helt enkelt vara att moderkortet eller CPUn är defekt? Om lampan hade stannat på RAM eller något annat hade det varit en annan sak. Jag har inte tappat något och jag är 100% säker på att jag satte den rätt i sockeln. Detta är typ min 5e dator jag bygger och aldrig varit med om något liknande.

Specs:
Intel core i5 10600K
CM hyper 212 argb cooler
MSI Z490 Pro
Corsair rgb 16GB 3600Mhz

Nätagget är ett Corsair HX 750watt Professional Series från 2009, så det är till åren... Men det är ATX 2.3 standard, 80 plus silver.

OBS! Nätaggregatet funkar i den gamla datorn! Men är den för omodern eller utsliten för den nya? Har beställt ett nytt agg medan jag väntar på svar.

Suck. Nu återstår bara att dra av kylaren och kolla så inget är böjt på CPUn. Men ville höra andras tankar först innan det blir RMA.

Mvh Emil

Av Vlademil
Skrivet av kirkunit:

De är synnerligen farliga för människor. Det är bara en fråga om effekt.

Det är lite som att säga att syre, lufttryck och fukt är farligt för människor.

Känns mer okej om man säger: "Stark strålning kan vara farlig för människor." Beror ju även på vilken typ + effekt + tid.

Av Vlademil
Skrivet av jehuty:

Enda jag har köpt är 10st 4k filmer för 1000kr.

Jag köpte också den dealen på CDON. Sjukt mycket rabatt!

Köpte även en LG OLED55B9 fyndvara (öppnaf returvara) på Elgiganten. Det var inte BF pris, men kostade 11500 så kunde inte låta bli. Känns som returvarror generellt går att göra klipp på året runt. Ofta är de bara öppnade.

Så nu står jag här med 4k bluray och en 4k oled men utan PS5.

Av Vlademil

Har problem med mina fläktar. De startar och stannar väldigt ljudligt. Försöker man köra en statisk RPM så varierar dem ändå i RPM, som att de sätter på och stänger av sig även i höga RPM. "Vroom vroom" är min bästa beskrivning.

Av Vlademil

Tyckte bidrag 6 av Tången var vinnaren. Den kändes klockrent kopplad till Komplett och vad de säljer. Utstrålar lugn, högteknologi och tyst effektivitet. Subtilt inslag av blått och gult ljus. Kanske att man kan lägga till en liten extra färgklick i loggan.