Inlägg

Inlägg som Kaspersky 0_o har skrivit i forumet
Av Kaspersky 0_o
Skrivet av jehuty:

Någon som vet varför problemen försvinner när jag aktiverar deras egna VPN? Alla sidor laddas snabbt och normalt. Origin launchern gick inte att få igång men med VPN'n går det utan några problem.

Låter som besvär med din DNS.

Av Kaspersky 0_o

ViaEuropa har utfört ytterligare förbättringar av nätet.......... Jag håller tummarna! Får testa ikväll.

Av Kaspersky 0_o

Kan ge 100kr för NF-A4x20 inkl frakt.

Av Kaspersky 0_o
Skrivet av Kaspersky 0_o:

Kan ta A4x20 för 50kr i samma veva

Drar tillbaks buden

Av Kaspersky 0_o
Skrivet av Kaspersky 0_o:

Kan ge 700kr inkl frakt

Drar tillbaks mitt bud.

Av Kaspersky 0_o

Användare: @Laktos
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Postnord, Swish
Produkt: Noctua U12A

Positivt:

  • Trevligt bemötande

  • Svarar snabbt

Negativt:

  • Produkten hade tydliga repor/skador på cold-platen, något som ej framgick

  • Paketeringen var undermålig, sådan att produkten tog skada i transport

  • Jag blev besviken.

Slutbetyg: 4/5

Jag har hört av mig till säljaren, vi får se vad han svarar och om vi kan komma överens om en lösning.

Edit:
Jag har haft kontakt med säljaren och vi har kommit överens om en kompromiss. Jag höjer betyget till 4, med avdrag för bristfälligt emballage. I övrigt trevlig kille där jag inte tror han hade något uppsåt att lura.

Slutet gott allting gott.

Av Kaspersky 0_o

Detta hade varit perfekt för nasen. Ställer mig i kö.

Av Kaspersky 0_o
Skrivet av Kaspersky 0_o:

1x A12x25 150kr inkl frakt.

Kan ta A4x20 för 50kr i samma veva

Av Kaspersky 0_o

1x A12x25 150kr inkl frakt.

Av Kaspersky 0_o

Kan ge 700kr inkl frakt

Av Kaspersky 0_o

U12A 400kr + frakt

Av Kaspersky 0_o
Skrivet av johnnysins1337:

du skickar bilder på tracertsen som om de skulle ge någon information.
att vissa switchar/routrar inte svarar på icmp är standard som fan, det viktiga är bara att dom faktiskt inte tappar paketen.
nu vara så att viaeuropa har skitrouting men ifall du ska skicka bilder på testet så ta med slutdestinationen samt din gateway och helst en procentuell siffra på loss då pingplotters grafer inte är det bästa.
sen att byta bredbandsleverantör kommer nog inte hjälpa när viaeuropa står för fysiska lagret vilket är där jag antar att du upplever problem.
och sen så du kan ju fortfarande gibba spel med vänner på den där koppling relativt bra.
30% packetloss eller vad det nu står i dom dära bilderna under några sekunder några gånger på en dag kommer inte orsaka nåt problem sålänge du kanske inte kollar på livestreams eller liknande där udp används hela tiden.

Jag väljer bara att skriva av mig i tråden när jag är irriterad.

Jag har en dialog med såväl ViaEuropa som Bahnhof där de tar del av den fullständiga dumpen.

Och nej, man kan inte spela som CSGO när anslutningen beter sig sådär.

Av Kaspersky 0_o
Skrivet av thadriem:

You win some, you lose some. Men förstår att det är ur felsökningssynpunkt.

Men slutligen samma problematik…

Av Kaspersky 0_o

ViaEuropa har nu temporärt kopplat om mig till ett annat VLAN. Jag kör nu pingplotter för att se om samma problem uppstår. Min ping är betydligt högre nu, men anslutningen ser stabilare ut. Vi får se imorgon.

Av Kaspersky 0_o

Nu har jag inte läst hela tråden, men jag tänkte inflika med mina synpunkter på det hela.

Mitt största problem med det som skett är att förtroendet för återförsäljaren, Komplett i det här fallet, blir skadat. Det tydligaste exemplet jag kan komma på är att om en konkurrent skulle ha samma vara för ett lite högre, men ändå attraktivt, pris. Jag väljer att handla på Komplett och får min order avbokad en tid senare. När jag sedan besöker den andra återförsäljaren ser jag att kampanjen är slut, och jag har således gått miste om mitt köptillfälle.

Min personliga åsikt i frågan är således att jag kommer undvika att handla från Komplett i framtiden, då jag inte vill ta risken att något liknande ska inträffa igen, framförallt eftersom produkten i fråga inte var oskäligt eller orimligt rabatterad i förhållande till andra produkter i deras sortiment.

Av Kaspersky 0_o

Jag som ändå inte var sugen på att spendera min fritid med lite spel med mina vänner.

https://i.imgur.com/g7MwSBX.png

Av Kaspersky 0_o
Skrivet av thadriem:

Pingplotter, en körning som inkluderar både "bra" och "dåliga" perioder, är ett bra felsökningshjälpmedel. Körde en 24timmars med router först. Att köra utan router, en stund, för att påvisa samma bild (dvs både bra och dåliga perioder) är också bra - tar bort routern som felbild. Därför körde jag 5-6 timmar utan router under samma period, och fick en graf som såg exakt likadan ut som med routern.

Förstår att de har växt och behöver en firstline som kanske mer är "dispatchers" än tekniskt kunniga (och tydligen inte vill lägga tid/pengar på att utbilda personalen), men det är lite irriterande när de möter någon över telefon som har mer erfarenhet och ändå propsar på det som står i deras checklista - oavsett relevans.

Slutligen tror jag fortfarande felet ligger hos stadsnätet i mitt fall, inte Bahnhof. Men då jag är kund hos Bahnhof och inte stadsnätet förväntar jag mig att det är i deras intresse att stötta mig i detta, istället för att skydda stadsnätsleverantören. Pinsamt.

Du har rätt. Jag följer deras anvisningar till punkt och pricka för att kunna luta mig mot mina lagstadgade rättigheter, t.ex ersättning för felaktig tjänst.

Felet ligger garanterat hos mitt stadsnät, eftersom jag har paketförlust där, men jag får inte ta kontakt med dom själv, utan de hänvisar all kontakt till Bahnhof.

Jag lämnar in det senaste testet ikväll, så får vi se var det landar.

Av Kaspersky 0_o
Skrivet av thadriem:

Nu ska jag inte highjacka din tråd men jag har liknande intressant dialog med Bahnhof.

Felanmälde ping/paketförluster under "prime time" (19-24 på kvällen) på en annars fungerande uppkoppling. De har hållit på i en vecka och förhala istället för att gå till botten med problemet.

  • Jag skickade in pingplots (intressant för att se problembilden en gång).

  • Jag har blivit ombedd att fabriksåterställa om min fiberkonverter (orelaterat till problemet, men standardåtgärd antar jag).

  • De har skickat ut tekniker och BYTT UT min fiberkonverter (igen orelaterat till problemet, men den kanske var gammal). Därefter STÄNGDE DE ärendet utan att verifiera att det funkade, vilket det såklart inte gjorde, varvid jag svarade per mail sent på kvällen med en ny pingplot.

  • När jag ringde Bahnhof följande morgon för att påtala ovanstående, och gav stackarn i telefon hela historien, så konfererade han en stund med en kollega och återkom och bad mig... skicka in en pingplot utan router.

Jag har genom hela dialogen varit väldigt tydlig med att uppkopplingen endast fungerar skakigt några timmar på kvällen - övriga tider är den stabil. Hastigheten är bra. Upptiden överlag är bra.

Maken till kombination av dålig slutledningsförmåga och medvetet förhalande av felsökning har jag aldrig stött på. Det är som att IP-only betalar Bahnhof för att medvetet få kunder att ge upp istället för att de ska behöva bedriva aktiv felsökning - OM det inte är så (foliehatt på) att de vet om att de tagit in mer kunder än deras utrustning/länk klarar och medvetet förhalar för att slippa stå till svars för ledtiderna det innebär att uppgradera.

Jag värdesätter ärlighet och kompetens hos mina ISPer, kan säga att jag med 95% säkerhet inte kommer fortsätta vara kund hos Bahnhof efter denna resa. Jag är en nöjd kund sedan många år som de med sitt taffliga sätt (mer än problembilden) skrämmer bort.

Om jag vid första kontakten fått "IP-only har kapacitetsbrist hos er just nu pga övertagandet av stadsnät från Zitius, de behöver beställa ut en ny switch och uppgradera sin stamlänk - detta beräknas ta ~3 veckor" eller nåt som svar så hade jag fan inte gnällt en sekund därefter.

Jag har precis samma upplevelse. Nu kör jag Pingplotter utan router för att tillfredställa deras krav. Jag kommer inte fortsätta som kund hos Bahnhof efter det här.

Av Kaspersky 0_o

Nu har jag kört pingplotter, och som jag misstänkte, är problemet fortfarande kvar. Nu får det stå över natten så jag kan skicka in 24h till support, och vänta 3 månader till på att nåt ska hända.

Av Kaspersky 0_o

Fick precis svar från bahnhof:

Citat:

Det har gjorts massa ändringar ifrån ViaEuropas sida som nu bör avhjälpa problemen som du har haft.

Nu ska jag köra pingplotter i 24h igen för att se om det verkligen är löst eller inte.