Inlägg

Inlägg som CROE har skrivit i forumet
Av CROE
Skrivet av vompen:

Det lutar ju skarpt åt en OP3 efter alla lovord här i tråden. Ni som äger den, finns det något som ni känner "fasen va synd att den inte har detta, hade varit guld" eller liknande? Känner ni avsaknad av något?

Funderar annars på en ZTE Axon 7 som ligger i lite samma segment som OP3...

Vattentäthet och Android 7.1, annars inget öht Testat de flesta nuvarande flaggskepp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CROE
Skrivet av Sir Gaben:

@CROE: Plussoundaudio ser ut ha trevliga kablar till "bra" pris, start pris på 175 dollar upp mot flera tusen dollar.

Tack för tipset, men kommer i slutändan att bli ungefär samma pris (med tull etc), om inte dyrare. Då väljer jag hellre att köpa från Matthew hos Forza, då jag vet att han gör bra kablar.

Skrivet av Hifisnubben:

Om du orkar löda själv och hittar lämpliga kontakter verkar viablue:s epc vara ett trevligt alternativ utan att kosta allt för mycket. http://www.viablue.de/com/head_phone_cable_epc.shtml

Knepigt att hitta i sverige dock verkar det som. Tänkte köpa ett par meter själv när jag får tid och ork att renovera ett par hd580 då jag har kontakter liggandes.

Mvh

Jag har inga verktyg för att löda, antar att det blir en liknande summa i slutändan om jag måste köpa lödkolvar etc. Men det är ju en bra idé om man är händig och har verktyg, samt erfarenhet!

---

Matthew håller redan på att bygga en kabel åt mig, som är ganska försenad (batch 1 av hans nya USB-C OTG kabel), så jag fick ner priset till €350 med kombinerad frakt. Ska sova på saken, fortfarande alldeles för mycket pengar för en jäkla kabel.

Av CROE
Skrivet av Mumu55:

Jingshian2012 på Ebay har detta till "ok" priser. Han bygger även kablar och adaptrar på specialbeställning.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för tipset!

Tror du att det blir mycket billigare än €350 allt som allt? Audeze mini XLR till 4-pin XLR 2m, samt 0.25m 4-pin XLR till 3,5mm.

Edit: Hittade inte "Jingshian2012" på Ebay.

Av CROE
Skrivet av mrqaffe:

Köp lagom många meter mikrofonkabel av bra kvalitet och av mjukare typ och löd på kontakter själv, tvivlar på att det kostar över 500 kr i material om du ska göra en 2-3m kabel med bra material men det går ju att göra varianter på kablaget om du vill tex en kortare kabel från luren som går över till en 2 pars kabel mikrofonkabel om du vill ha en partvinnad kabel även om det inte är balanserade signaler på nått sätt.

Med inköp av utrustning och investerad arbetstid låter det som ett ytterst ofördelaktigt projekt, men jag är tacksam för tipset.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CROE
Skrivet av backspace:

@CROE: Jag skulle ju inte lägga mer än 500:- för lite koppar med snyggt hölje och några snitsiga anslutningar, men det är ju jag det.
Jag förstår att det finns folk som läser Kabelbibeln men jag är inte en av dessa.

Sen så skall man inte underskatta den estetiska känslan heller, jag tycker t.ex att en kabel med svart/lila som strumpa är betydligt snyggare än en enkel svart.

För 500 kronor får du naturligtvis inget vettigt, inte ens kineserna kan lyckas med det.

Men jag är också skeptisk till stora ljuddifferenser i kabelkvalitet, därför lägger jag mestadels vikten till det estetiska. Jag är ute efter en stabil men lätthanterlig kabel som är värdig ett par LCD-2, och som inte har några microphonics, samt XLR anslutning.

Stock kabeln till dessa hörlurar inte tillfredsställande, den är tunn och ömtålig. Och jag är ganska övertygad om att jag kommer förbruka den ganska snabbt.

Jag har kikat på Noir Hybrid HPC från Forza Audioworks, som gör väldigt prisvärda kablar sett till konkurrenterna. Dessvärre hamnar slutsumman på hisnande €400 för kabel med 4-pin XLR, samt förlängning med 4-pin XLR till ViaBlue 3,5mm...

Någon som har tips på ett billigare alternativ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av CROE

Jag ska köpa en ny kabel till mina LCD-2, med XLR och en förlängare med XLR till 3,5mm.

Har kikat runt lite på Head-Fi, och priserna är ju helt galna, uppemot tio tusen för en simpel kabel.

Vad tycker ni är rimligt att spendera på en balanserad kabel+förlängare till ett par LCD-2*?

* Ska bytas ut mot ett par LCD-3 nästa resa till staterna.

Av CROE

Har OP3 och skulle välja den framför alla mobiler i prisklass upp till 6-7k.

Skulle dock vilja ha nya Pixel, men den är alldeles för överprisad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CROE
Skrivet av anon4992:

Bra spel. Inte alls som Beyond Earth vilket var ett stort misslyckande.

Försök leta upp lite positiva rescensioner och undvik steamforumet, där är det mest "hat" som vanligt när något spel släpps, "det var bättre förr etc etc".

Gillar det starkt. Lär älska det efter patchar o DLC.

Total biscuit har en del streams på youtube, kolla lite där så får du en bra bild om det är något för dig.
Jag gillade även Civ 5 när det släpptes och hängde aldrig med på gnälltåget om hur dåligt det var i jämförelse med fyran (antar att folk sa samma om trean när fyran kom osv)

Tack för svaret! Blir ett köp efter högskoleprovet, är riktigt taggad

Om det är någon som vill lira nästa helg kan ni gärna lägga till mig på Steam.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CROE

Varför vill du lägga så mycket pengar på ett headset? Är det pga att du vill ha "bättre" ljud?

Isåfall rekommenderar jag ett bra hörlurar och en bordsmikrofon, eller en modmic.

Eftersom ljud är subjektivt rekommenderar jag dig att testa hos en Hifi återförsäljare. Jag gillar Sennheiser HD 600/650, Beyerdynamic DT 770/880/990 gillar också många, jag tycker dock ljudsignaturen är för ljus och skarp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CROE
Skrivet av Trunk:

Var det här för länge sedan, innan qc35 kom ut? Om jag förstått det rätt har nämligen momentum uppdaterats och bl.a. hörselkåporna har blivit större så att de täcker öronen mer ordentligt.

Förstår att man inte kan få bästa ljudkvaliten med slutna ANC-lurar, men jag är riktigt sugen på att slippa allt oljud på spårvagnar och den sunkiga ventilationsoljudet i mitt "kontor".
Angående bluetooth läste jag precis att sennheisern har en speciell kodek som möjliggör lite bättre ljudkvalite, frågan är dock om det ger en märkbar effekt.

Detta var kanske 3 månader sedan, och det var revision 2. Det kanske har kommit en ny version efter detta, vet ej.

Om du vill ha både ljudkvalitet och helt ljudisolerat är ju CIEM ett alternativ, alltså in ears som passar dina unika öron. Börjar på omkring 4000 kr.

Men köp ett par och testa, så gjorde jag och lämnade tillbaka på öppet köp. Tog inte av plasten och bar omkring på de hemma under en dag.

Momtentum stödjer AptX som förbättrar ljudkvalitén avsevärt, om du har en telefon som stödjer detta dvs.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CROE
Skrivet av Trunk:

Jag köpte och fick precis en Bose quietcomfort 35 vilket jag förstås är väldigt glad över, men när jag kollar runt lite ser jag att man kan få en sennheiser momentum wireless för en tusenlapp mindre.

Jag har inte testat sennheisern men från vad jag läst så ska den ha liiite bättre ljud men märkbart sämre noice cancelation.
Jag gillar verkligen att ha bra NC men samtidigt så är en tusenlapp ganska mycket pengar som skulle kunna gå til en amp eller dyl.

Har sådan beslutsångest... ska jag lämna tillbaka QC35 (och vara utan NC under ett par flygningar och pluggsessioner i stökiga miljöer) för att köpa en sennheiser istället.

Eller ska jag bara vara nöjd med köpet...

Hoppas på lite sjysst input från er, vad hade ni gjort?
Just nu lutar det åt att köpa sennheiser istället, men jag vill så gärna slita upp förpackningen och lyssna på Bose ...

Jag har QC25 och hade Momtentum i några dagar.

Alltså, Momtentum har avsevärt bättre ljud än QC25, men dess ANC är väldigt mycket sämre. Passformen fungerade inte alls för mig heller, då de satt "på" mina öron istället för "runt" som mina QC25 gör.

För mig vann QC25 då jag främst använder ANC, och vill man ha bra ljud så bör man inte ha hörlurar med ANC.

Kompletterar mina QC25 med ett par ordentliga IEM's istället, då det är lättare att hitta bra ljudkvalité i IEM's.

Använder du Bluetooth spelar det inte så stor roll heller imo, då du förlorar såpass mycket ljudkvalité jämfört med sladd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CROE
Skrivet av Mumu55:

Får du ut full volym med Dragonfly Red och Oneplus?
Vissa Androider får inte ut full volym med DFR och går endast till volymsteg 22 av 64. Nedan svar från Audioquest gällande detta.

"
The low volume issue is down to the phone manufacturer. Whenever a USB device is connected to its host a process called ‘enumeration’ takes place. The device and the host “talk” to each other so the host knows what is connected and what it needs to do. Part of this process involves setting a pre-determined volume level.

Dragonfly Red features a 64 step digital volume control. When installed on a mobile device, Dragonfly defaults to a volume setting of 22 (the 22nd step out of 64). This is to ensure that no damage can be done to your equipment or to your hearing. However some Android devices mistakenly “read” step 22 as the maximum volume instead of the default volume setting, hence the low output. This is a function of the OS, not the Dragonfly.

We are working on a solution. When we have a firmware update available we’ll make an announcement on our website, where you’ll be able to download the desktop manager, which is coming soon.
http://www.audioquest.com/dragonfly-series/#downloads
"

Får ut full volym med USB Audio Player Pro, annars lider jag av problemet Audioquest förklarar.

Men jag måste ändå använda nämnda app för att kunna spela flac, då Android ej stödjer det native, så jag lider inte av problemet. Appen har dessutom stöd för Tidal HiFi och diverse streamingtjänster.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CROE
Skrivet av Baalex:

@CROE:
Ser riktigt bra. Ska gotta ner mig lite i DAC-världen innan jag spikar något, men tack för tipset.

Jag är väldigt nöjd med min DFR, driver den med hörlurarna i signaturen. Just nu använder jag den till min OnePlus 3, Chromebook och stationära PC.

Har hört många förklara DFR motsvara 90-99% av Chord Mojo, som är en väldigt bra portabel DAC/Amp, men i en mycket högre prisklass.

Köpte min DFR från Amazon UK.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CROE
Skrivet av Baalex:

Fråga till de mer kunniga än mig:
Har nu införskaffat mitt andra par "ok" lurar, och tänker driva iallafall ett par av de två jag äger på min Z5 Compact, samt på jobbet.
Har ett par Feenix Aria (64 ohm) och ett par AKG K7XX (62 ohm), och sitter och jämför dem fram och tillbaka just nu. Båda funkar klockrent på Xonar Essence STX i dumburken, kul att lyssna på olika signaturer mellan open back och closed back. Upplever Aria som varmare/"goare", men K7XX som klarare/renare.
Men för att ta med lite ljud på resande fot, och ha på jobbat så behöver jag en portabel DAC. Kikat på FiiO E18, och den verkar ok för mig, men jag har aldrig riktigt satt mig in i hela DAC-världen.
Några tankar och funderingar kring vad som matchar bäst med Z5:an?
Lägger helst inte ut extrema drömsummor just nu då jag är i processen att köpa lägenhet och handpenningen tar prio, men 1500-2000kr är inte oöverkomligt.

Dragonfly Red

Skickades från m.sweclockers.com

Av CROE

Ni som har köpt spelet får gärna dela era tankar och åsikter kring spelet!

Jag är väldigt sugen på att köpa spelet, efter ha lagt många timmar på Civ V. Men jag köpte Beyond Earth och det var som att kasta pengarna i sjön, vill inte göra samma misstag igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av CROE
Skrivet av Karaff:

Man vill knappast göra musikproduktion med mer latency än det redan är ?

Att köra program på en annan dator på det viset blir alltid en aning slöare...

Använder VMware på jobbet och RDP privat, och upplever inte så mycket latency.

Men musikproduktion kanske är mer intensivt än att pilla i Excel-filer etc, och därmed märker av latencyn mer.

Får helt enkelt rekommendera honom att sälja en njure och köpa nya Dell XPS 15 (om den kommer dvs).

Av CROE

Server istället för en kraftfull laptop

Jag hjälper en bekant med datorköp, och hen är ute efter en ultraportabel laptop som hen kan använda stationärt hemma och portabelt vid resande. Hen producerar musik vilket kräver tunga program, samt spelar hyfsat tunga spel. Det är ganska svårt att hitta en laptop som uppfyller dessa krav, speciellt då budgeten är väldigt låg.

Satt och tänkte på detta samtidigt som jag pillade med min server via fjärrstyrning, och insåg att en server eventuellt hade kunnat vara en lösning. Tanken var då att servern strömmar spel via Steam in-house (ex. Steam Link vid TV:n), och virtualiserar de tunga programmen han är ute efter. Då kan servern anslutas via ex. VMware från en mindre kraftfull laptop, och hen kan producera musiken från denna.

Vad tror ni?

Av CROE

Jag kan inte uttala mig om skärmen specifikt, men jag har själv en 34" ultrawide och är galet nöjd.

Av CROE
Skrivet av alex5555:

Nej, det tror jag inte.

Medium?

Av CROE

Tror ni att jag kan köra high 60 fps stabilt på 3440x1440?

Dator i sign.