Inlägg

Inlägg som n1las har skrivit i forumet
Av n1las
Skrivet av Lodisen:

https://www.inet.se/produkt/1966000/lenovo-legion-5-17-3-ryze...
5600H
16GB Ram
3060
17.3" med 144 Hz

12990:-

Just den modellen är slut på lager, men finns liknande hos andra ÅF

Ok. Tack för att du informerar!

Av n1las
Skrivet av Lodisen:

Ingen har sagt det än.
Du kanske undrar varför svaren inte haglar in.
Man kan köpa en laptop med ett 3060 och bättre cpu, ny från butik för 12000:-

Bara som en jämförelse så köpte jag en dator lik din,fast en 6 core AMD med 1660TI förra veckan.
Den pröjsade jag 7200:- för. Sprillans ny.

Ditt pris ligger åtminstone 3k för högt. Om du sänker det en aning så kommer du nog få den såld enklare.

(Inlägget är menat som strikt informationellt. Ursäkta om jag låter barsk)

Du får gärna länka till en sådan bärbar 17 tum, jag hittar ingen med likvärdig/bättre prestanda i närheten av 12.000:-

Av n1las

ASUS ROG STRIX G731GU

ASUS ROG STRIX G731GU
Intel® Core™ i7-9750H-processor
256 GB SSD + 1 TB HDD & 16 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1660Ti - 6 GB
17,3" Full HD-skärm (1920 x 1080) 144 Hz
Aura Sync

Inköpt 2020-01, nypris 17.437:-
Säljes för 12.000:-, då skickar jag även med mus, musmatta och headset.

Använder inte längre denna då jag kör på stationär.

Dator:

https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/barbar-gamingd...

Mus:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4472279

Headset:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4686847

Läs hela annonsen här

Av n1las

Jag har provat alla olika inställningar jag sett här i forumet, provat merlin, olika asus firmwares, routern vägrar komma över 40/80 både trådlöst och med kabel. Har 100/100. Något tips eller är det RMA som gäller?

Av n1las
Skrivet av ElonB:

Antingen en repeater som bryggar vidare signalen, på så sätt så förlänger du signalen och ger dig bättre styrka. Alt. kan du pröva en av de många elnätslösningarna, där du låter nätverket gå i husets befintliga koppartrådar tex som D-Link Powerline. Då kopplar du bara in en dosa vid varje enhet du vill koppla upp och en vid routern. Du kan också blanda powerline + reapter, om du har ett riktigt stort hus

Skrivet av Shudnawz:

Min fetning: inte trådlöst, om man ska hårdra det. Jag skulle nog hellre satsa på en Ethernet-via-elnätetlösning om det är ett alternativ. Annars blir det som du säger att sätta en router på ovanvåningen och sätta en i AP-mode, dvs att den inte lämnar ut egna IP-adresser utan lämnar bara vidare de som huvudroutern där nere skickar ut. Problemet är att trådlöst kan vara ostabilt, speciellt om du har mycket andra nät i närheten. Har du möjlighet att undersöka det först? Hur många nät hittar du med datorn när du söker efter wlan?

Tack för tipsen!!
Att köra via elnätet, funkar det lika bra som om jag hade dragit en TP-kabel direkt? Är hemma nu så har hunnit undersöka lite mer, det är kopplat "converter"(eller vad det kallas, den som sitter direkt i väggen där fibern kommer in) -> router (ej trådlös) -> sändare. Detta därför att fibern kommer in i en garderob. Routern är stenålders och stöder endast 10/100. Vi har 100/100 här. Nu är min tanke att jag köper en ny router, går väl att stänga av wifi på alla nya routrar? Så får deras gamla sändare vara kvar. Den funkar väl även till den nya routern? Sen kör jag via elnätet om det nu är en bra lösning?

Lite rörigt men hoppas ngn kan komma med tips och råd Länka gärna en bra och stabil router + en vettig Ethernet-via-elnätetlösning!!

MVH

Av n1las
Skrivet av Shudnawz:

Inte en router, men väl en switch. Jag antar att du vill ha trådat nät fram till din datorhörna?
En enkel switch kostar inte många hundra; http://www.inet.se/produkt/5401918/d-link-dgs-105-100-1000-5p tex.

Nej det är grejen, lägenheten är såpass stor att det blir för krångligt att dra kabel. Vill ha trådlöst alltså. Är ingen extremgamer, vill bara kunna ladda hem med ok nerladdnings-hastighet och kunna lira spel såsom DotA2 utan lagg.

Mvh

Av n1las

Nätverksfråga! TRÅDLÖST

Har just flyttat in i ett 2-våningshus där jag bor på lägenheten på övervåningen. Det är inkopplat fiber 100/100. Det sitter en router med trådlöst nätverk på undervåningen. Har halvtaskig signalstyrka i rummet jag tänkt sätta upp datorhörnan i. Det är dragit kabel upp från switchen så finns klart för inkoppling på övervåningen.

Har dålig koll på nätverk. Så till min fråga: Vad bör jag koppla in? Ytterligare en router? Eller blir det knas?

Länka gärna förslag på bra router eller vad nu det bästa är att köpa! Budget 1500 om motiverat. Såklart gärna billig men stabilitet är viktigast!

Av n1las
Av n1las

Kör på detta? http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=111395...

Billigare moderkort fortfarande bra. Dock inget stöd för SLI om det skulle vara aktuellt i framtiden. Använd dina minnen du har så har du ett grymt paket!

Av n1las

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=111393...

Vad har du för minnen i dagsläget? Vad har du för nätaggregat? Jag hade köpt detta moderkort och processor om du har nätagg som pallar dessa + ditt planerade gtx670 och kompatibla minnen!

Av n1las

Länka gärna dit du hitta delarna

Av n1las

http://www.inet.se/produkt/6909696/cooler-master-silent-pro-m...

Tyst och stabilt! Du kan ju ta ett 620w och spara 100kr. Personligen hade jag kört på det jag länkade för minsta ljudnivå och då har du marginal att spela på om du vill ha extra fläktar, hårdiskar eller kanske köra sli (vet inte om det pallar sli dock) i framtiden.

Av n1las

Det vart onkyo tx-nr509 och harman kardon hkts60. Har provspelat lite men velar om jag ska byta ut receivern till en onkyo tx-nr609 eller ngt annat?

Tankar tips ideer på detta? Ska alltså behålla ljudsystemet hursom

Mvh

Av n1las

5.1 hemmabiosystem + receiver

Ska köpa nya grejer, främst till film men även musik.
Funderar på dessa:

http://www.netonnet.se/art/ljud-och-musik/hemmabio/51-hemmabi...

och

http://www.netonnet.se/art/ljud-och-musik/hifi-komponenter/re...

Vad tror ni om detta? Vill ha stilrent och gärna någorlunda litet system. Ska jag köra på detta eller har ni ngt bättre förslag?
Budget ca 13k.

Ska koppla in dator, ps3, digitaltvbox osv.

Kom med synpunkter och råd

Mvh

edit; blir det skillnad om jag köper ett nytt ljudkort till datorn, istället för det som sitter i moderkortet?

Av n1las

http://www.sweclockers.com/recension/14844-amd-radeon-hd-7970...

7970 test iofs men du kan se där att det inte skiljer mkt mellan 5870 och 570. Var jag du hade jag köpt ett till 5870 och kört CF.

Av n1las

* För att hitta tillbaka

Av n1las

Ljudkonfig Dator-TV

Hej!

Har i nuläget datorn sammankopplad till tvn via HDMI, från tvn till mitt 2.1 system via "Toslink eller vad man nu säger, Digitalkabel". Upplever att jag inte får ur riktigt det jag vill ur mitt ljudsystem, även om det inte är ngt värsting. Min fundering är följande: Får jag bättre ljud genom att koppla direkt från datorn till ljudsystemet via "toslink" eller blir det samma? Funderar även isf på att köpa nytt ljudkort.

Spec:
Moderkort - http://www.inet.se/produkt/1902014/asrock-p67-pro3-rev-b3
GPU - HD 5870
TV - LG 60PK550N

Vet inte hur stor betydelse det har. Det jag vill ha svar på är alltså; Driver datorn ljudsystemet bättre direkt från inbyggda ljudkortet/nyttljudkort än så som jag har kopplat nu? Är det värt uppgraderingen? Är inte så hajj på just ljud men inser att jag kan köpa en förstärkare men skulle föredra det här alternativet då jag även kan boosta mina datorhögtalare vid köp av nytt ljudkort.

Min tanke är, om det nu är värt det att köpa ett ljukort och en "toslink". Kan ngn kunnig upplysa mig lite här? Tacksam för svar!

MVH

EDIT: Ser nu då jag läser igenom att jag formulerat mig lite konstigt, är slut i skallen så ha överseende. Hoppas ni förstår mina funderingar och förklaringar!

EDIT2: Jag vet inte, rekommenderar niförstärkare hursom? Hjälp boys!

Av n1las

Hej!

Det var jag som sålde CPUn. Jag kontrolltestade den innan jag skickade den väl paketerad till TS (Plastfodralet CPUn kommer i, ett varv med bubbelplast och sedan ner i ett vadderat kuvert jag köpte på posten). Min sambo kan intyga allt detta, tänker främst då på att den fungerade då jag skickade den.

Vill självklart hjälpa TS men vet inte hur vi ska lösa detta riktigt. Är inte så sugen på att betala igen då jag sålde den fullt fungerande.

Bollar lite idéer på mail nu med TS, han kom med förslaget att han skulle skicka tillbaka den så jag får testa här hemma igen med mitt moderkort. Han erbjöd sig att köpa mitt MB om CPUn fungerar då. Problemet då är ju vad vi gör om den inte fungerar? Jag är som sagt inte villig att "köpa tillbaka" den. Det blir ju från min sida att jag sålt en fungerande CPU och nu köper tillbaka en trasig.

Håller dessutom på att sälja mitt moderkort så är en väldigt seg situation det här.

Har ni ngn idé på hur vi smidigast löser detta swec?

Av n1las
Skrivet av Acco22:

Det är självklart något som skall undersökas. tyvärr så är tydligen ett av mina 7970 defekt och ger mig massina fps drops. har ikväll beställt ett nytt som jag hämtar upp imorgon och fixar så fort jag får tid.

Nu när jag sitter här och skriver så tänkte jag slänga upp en liten tävling.

Själva tävlingen går ut på att förklara varför någon av er förtjänar det som jag har över i min "reservdator", gärna med en bild.
Priset kommer vara ett rampage IV extrem, en i7 3930k med tillhörande vattenblock från ek och 16gb vengence.

Lycka till.

Då mitt enda intresse är datorer, spec nu då jag pga en arbetsskada från militära (kortfattat: mina hälar är pajj) inte kan arbeta och har svårt att gå. Har även dålig ersättning och kommer vara sjukskriven minst 6 månader till. Dessa delar skulle skänka mig otrolig glädje här hemma och ta mig ett steg närmare (vattenkylda)high-end datorn jag drömmer om! Ge mig ngt att göra under denna, för mig, skitperiod i livet!

Mvh

Av n1las