Inlägg

Inlägg som StureTheTuna har skrivit i forumet
Av StureTheTuna

DLSS har varit sensationellt bra för att möjliggöra 4k60 med ray tracing, och det är verkligen roligt att AMD användare får ökade möjligheter till detta. Vad jag dock är riktigt nyfiken på är vad detta kommer innebära för i princip samtliga konsoler, switch och steamdeck inkluderat. Känns som denna konsolgenerationen kan få ett ordentligt prestanda-lyft såhär ett par år in.

Av StureTheTuna
Skrivet av Bonovox85:

https://i.imgur.com/ChPiWjg.jpg

Något jag aldrig trodde jag skulle få se.

Beställd var och när?

Av StureTheTuna

Lyckades lösa det. Hårddisken hade dykt upp igen i kontrollpanelens "lagringsutrymmen" och där kunde lagringspoolen med SSDn tas bort på vanligt sätt, sedan dök det upp som oallokerat utrymme i diskhantering. Suck.

Av StureTheTuna
Skrivet av Playboy_1338:

Har du möjlighet att kommendera den standard i diskhanteraren?

Den syns inte där heller :/ Ser bara mina andra diskar och allt utrymme som finns är allokerat.

Av StureTheTuna
Skrivet av Playboy_1338:

Har du testat att gå in i enhetshanteraren och ge din ssd en ny enhetsbeteckning t.ex. D: ?

Om du menar via fliken "volymer" så står det "Det går inte att hitta någon volyminformation om den här enheten".

Av StureTheTuna

SSD försvunnen efter borttagning från Storage Space

Hej,

Har ett jättemysko problem med min Samsung EVO 850 500GB SSD. Har haft den cirka ett år utan problem, har inte OS:et på den, bara spel och program. Har inte lyckats starta Assassins Creed Origins och Odyssey på den och har läst att vissa ubi-spel har problem när de ligger på en "storage space" hårddisk, vilket det visa sig att den var.

Försökte ta bort den på "rätt sätt" genom kontrollpanelen men windows ville ej för det låg tydligen systemfiler på den. Efter att ha installerat in windowsuppdatering som av nån anledning låg på disken så var "ta bort" knappen i kontrollpanelen borta. Försökte google men förgäves. Hittade dock att man ta bort hårddiskar från storage space genom Windows Powershell, så körde ett Remove-VirtualDisk kommando på den och vips var den väck. Helt väck.

Den syns nu endast i enhetshanteraren (där den verkar fungera), i powershell via get-physicaldisk kommandot och i BIOS. Hur fasen får jag den att fungera som en vanlig hårddisk? Den dyker inte upp i samsung magician, tredjepartsprogram, diskhantering, eller diskpart, eller något annat ställe där jag vet man kan installera en hårddisk.Har testat sätta i den i frugans dator och det är lika dant där. Har nu gett upp att googla runt.

Mkt tacksam för svar.

Av StureTheTuna

2400 + frakt för GTX 1060 6GB

Av StureTheTuna

Datorn funkar igen. Tack till alla som tagit sig tid att svara!

Jag hade ute de flesta komponenter, kopplade ur PWR SW ur moderkortet och testade kortsluta vilket inte fungerade, när jag kopplade på power switchen igen och startade med startknappen så gick den igång. Efter lite pill med bios:en är nu allt i sin ordning som det verkar. Får dra slutsatsen att det va startknappen som krånglade, även om det hela känns ganska mystiskt.

Av StureTheTuna
Skrivet av Belzader:

@StureTheTuna:
Det kräver i regel längre än 2 minuter för att UEFI/BIOS ska nollställas, om man tar bort batteriet.
Kontrollera om moderkortet har en reset bygel, brukar sitta i närheten av batteriet, och det står CLEAR_CMOS eller liknande i närheten av den.
Använder man sig av den, sker reset nästan omgående.

Har vid det här laget hunnit testa det, men är rädd att problemet är långt värre. Vad jag än gör så får jag inte liv i datorn, och då menar jag att inget händer när startknappen trycks in. Har börjat plocka ur komponenter och är nere på att bara CPU:n och hårddiskarna är inkopplade. Inget lyser, inga fläktar rör sig ens en sekund.

Jag kan ha råkat ha strömmen på när jag pillade ur CMOS batteriet och jag kom åt moderkort och grafikkortet med min hand, kände ingen stöt eller något och är inte säker på det. Men iaf direkt före jag tog ut batteriet gick den igång och bootloopa, 3 minuter senare var den helt död.

Är komponenter så känsliga? Kan moderkortet var helt rökt pga av detta såpass att datorn inte ger ett enda livstecken från sig?

Av StureTheTuna

Test av RAM-minne orsakat stendöd dator

Hej,

Nyligen lånade jag två stickor Corsair Vengence DDR3 ram-minne av en polare som han haft liggandes löst på sitt skrivbord i ett halvår, för att se om de funkade. Dem funkade lite halvt i min dator, den bootloopade ibland och när jag kom in i windows så hängde sig program osv, jag bestämmer mig för att testa i min sambos dator, för att utesluta att det är mitt 5 år gamla moderkort som krånglar.

Jag byter ut minnena och testar, det funkar inte alls, datorn bootloopar och jag kommer inte ens in i BIOS. Jaja dem är väl trasiga då tänker jag, och byter tillbaka. Men nu vill den inte starta med hennes vanliga ram minnen heller. Jag läser nåt om att återställa CMOS och pillar ut det lilla batteriet och sätter in det efter typ 2 minuter. Nu reagerar datorn inte ens när jag trycker på startknappen. Vet inte om MOBO:t har en LED men lampan vid ethernetporten som nyss blinkade är stendöd. Enda livstecknet är att musens LED lyser, så det är ström ut i USB portarna.

Ska nämnas att min dator funkar hur bra som helst efter att jag bytte tillbaka till mina ram-minnen.

Snälla hjälp, jag vet inte ens var jag ska börja felsöka.

Av StureTheTuna
Skrivet av Poberg:

Ja det är det. PSU:et också för den delen

Av StureTheTuna

Vi kör på tills imorgon kl 12

Av StureTheTuna

Jag anser att @masa leder för PSU:et med 200+ hämtning och @Grindaa med 1400+ frakt för 970. Vi kör vidare med budgivningen tills ikväll kl 2100 så får vi se vart vi hamnat.

Av StureTheTuna

MSI GTX 970 Gaming 4G + Corsair CX500M 500W nätagg

MSI GTX970 Gaming 4G. Fungerar perfekt, kvitto och originalförpackning ingår.

Pris: Bud från 1000 kr

Corsair CX500M 500 W nätaggregat plus 80 brons certifiering, fullt fungerande, kvitto och originalkartong ingår.

Pris: Bud från 100 kr

Hämtas helst i Hörby, men kan skickas mot frakt.

Läs hela annonsen här

Av StureTheTuna
Skrivet av Moriquende:

Verkar vara väldigt många som tror att AMD faktiskt tjänar mycket pengar på denna affären. Verkligheten är nog sådan att de knappt går plus på PS4 och Durangos hårdvara.

Det är klart, men jag kan tänka mig att det gör AMDs grafikkort bra mycket mer effektiva och därmed mer attraktiva. Tänk på hur mycket konsolspel optimeras till hårdvaran idag.

Om båda stora konsoler har AMD grafik som liknar PC grafikkorten så är ju en stor del av optimeringsjobbet till AMD korten redan färdig när spelet har optimerats till konsolerna.

Av StureTheTuna

Jag blev förvånad över hur lättkört FC3 är, många verkar tycka det är sjukt tungkört men jag kör det på Ultra utan problem (40-60 fps), enda jag stängt av är AA men det tycker inte jag behövs. Kör 1080p och allt, specsen ser ni i signen, datorn är 2,5 år gammal.

Allt är ju inte maxat men att men man ska ju inte göra "maxandet" till ett självändamål. Alltså bestämt köra max för att det MÅSTE VARA MAX! Spelet ser knappt en smula bättre ut med AA, och det verkar göra det sjukt mycket mer lättkört. Men jag kanske är ute och cyklar...

Iaf tyckte jag det var jäkligt fult gjort av Ubi med E3 demon, en ordentlig speldator idag hade klarat bra mycket mer detaljer i FC3 än vad vi fick, även om det ser grannt ut som det gör. Hade velat veta vad som hände med den banan dom visade.

Av StureTheTuna

Awesome!!! Det ska bli intressant att se hur PhysX stödet kan piffa upp fysiken! Lite skön byggnadsförstörelse hade inte skadat! Det får nog bli ett Nvidia kort i nästa uppgradering...

Av StureTheTuna
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HoBb3
var så för mig också. jag körde "BFBC2updater" och sen startar jag spelet som administratör (har vista)

Woohoo! Det funkade! Jag är inte så van vid auto-patch system

Av StureTheTuna

Är det bara jag som inte får upp nåra servrar i browsern?

"Play now" funkar inte heller, står "we couldn't find any games, please try again later"

Av StureTheTuna
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pelle!123
Landmassan i Sahrani är inte större än Chernarus. Att prestandan med Sahrani skulle vara bättre är ju inte så svårt att förstå när det ser ut som skit i jämförelse med Chernarus.

Ang. storleken hade du rätt, jag hade bara sett snabbt någon stans "Sahrani is bigger than Chernarus". Annars står sig Sahrani bra i utseendet fortfarande tycker jag, glöm inte att man får de nya post processing, partikel och vatten effekterna med den uppdaterade motorn. Gräset och ogräset i Chernarus är dock bra mycket snyggare.