Inlägg

Inlägg som patrik0719 har skrivit i forumet
Av patrik0719
Skrivet av Locnox:

Hört talas om statisk elektricitet?

Går alldeles utmärkt, så länge du är jordad. Jag brukar alltid hålla ena handen på ett element, när jag dammsuger datorn. Under de 5 års tid jag gjort detta, har inga missöden inträffat. Alls.

Av patrik0719
Skrivet av adamq10:

Nej, det här är en funktion för att snabbt och strömsnålt kunna konvertera video. Ska du bara se film och arbeta med dokument gör det ingen skillnad.

Men vad menas då med att denna funktion går att använda för avkodning av exempelvis h264?

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik0719

Är det här en funktion som jag skulle kunna använda mig av till min laptop? (Asus UX32VD) Batteritiden är inte den bästa. Jag har inte jättemycket användning av den diskreta grafikkresten i den, eftersom jag mest arbetar med dokument och ser på film med den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik0719

Unika besökare från sverige

Jag undrar hur man kan se till att få ett unika besökare (tittare i det här fallet) , med en ip-adress från Sverige.

Jag har provat en del enkla vpn-tjänster, men det verkar knepigt att få en svensk ip på dessa.

Sidan det gäller är denna:
https://tinyurl.com/ngzmpwc
(obs! Endast för suppportsyfte, detta är inte till för att fiska tittare)

Tanken är alltså att jag ska kunna spela klippet från min dator, kanske ca 100ggr, och lyckas få unika tittare. Det verkar som de räknar antalet tittare via antalet unika ip från Sverige, då det endast fungerat med en spelning per enhet samt att proxy med utländsk ip inte har tillgång till klippet.

All hjälp mottages.

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik0719
Skrivet av perautomatik:

Grymt! Tack!

Av patrik0719
Skrivet av Frispel:

Skattepengar? Vilka skattepengar är det du tänker på?

Han syftar kanske på den mervärdesskatt som läggs på avgiften. Som exempel ligger taket på avgiften på 80 kr för en enhet, sen 25% moms på det och då blir det totalt 100 kr för konsumenten. 20 av dessa kronor är ren mervärdesskatt.

Av patrik0719

Offtopic

Jag sällar mig till skaran som är både förbannad och förundrad över att Copyswede får hålla på som de gör, men har främst en offtopic-fråga. Vad heter Zalman-enheten på bild i artikeln? Den såg ju fantastiskt smidig ut.

Av patrik0719
Skrivet av winne:

PS4an kör väl inte directX ? Varför skulle MS tillåta det? Är ju ett trumfkort för att locka utvecklare som inte behöver lära sig nytt system.

Det har du förstås rätt i, där tänkte jag inte till

Av patrik0719
Skrivet av Buio:

Då kan du ju behålla 360:n eftersom den också lär klara spelet i 720p. Varför behöver man ens köpa en ny konsol om inte prestandan/teknologiska utvecklingen är viktig? Jag hade hoppats att de nya konsolerna hade hyfsad prestanda så de inte drog ner PC-utvecklingen så mycket, men det lär inte hända nu när de redan är många år efter en standard spel-PC.

I det hänseendet är plattformen betydligt viktigare. Det är inte alla som sitter med senaste och bästa hårdvaran i sin rigg, så prestandan är inte så viktig. Däremot att båda konsolerna utgår från en x86-plattform och kör directx är högintressant enligt min mening, eftersom det underlättar enormt för spelutvecklare. Kanske man slipper se så många katastrofalt dåliga portningar i framtiden?

Skickades från m.sweclockers.com

Av patrik0719
Skrivet av Qwal:

använda synologys appar i din mobil bara

Ja jo, det är liksom det som är tanken, bland annat, men jag har ju har ju ingen tillgång till den utanför mitt LAN.

Av patrik0719
Skrivet av =dorf=:

Upnp måste vara påslaget i routern.

UPnP är redan påslaget.

Av patrik0719

NAS+router

Hej!

Jag har nyligen införskaffat en NAS, men har lite problem med inställningarna, så att jag får åtkomst till den utan för mitt hemnätverk. Jag är inte helt hemma på det här med nätverk och är i behov av lite hjälp.

Hårdvara:
NAS - Synology DS413J - DSM 4.3-3776
Router - Asus RT-N56U - Firmware version: 3.0.0.4.342

Det finns en fiffig automatisk funktion som ställer in NAS:en mot routern om den finns med på Synologys lista över godkända routrar, vilket min gör, men självklart fungerar inte det. Den går igenom hela checklistan, förutom en av de sista punkterna som lyder "Modify port forward rules".

Det går att göra inställningarna manuellt, men eftersom jag är/varit bortskämd med att det mesta fungerat med plug n play, så har jag inte en susning av vad jag sysslar med. Är det någon vänlig själ som har kunskapen/erfarenheten och kan guida mig?

Av patrik0719
Skrivet av Uniko:

Satt på

Pentium III 666MHz
768MB RAM
64MB Grafik
15" CRT
Diskett, givet!
250MB Hårddisk

Helvete vad mycket RAM! Det måste varit både dyrt som fan?

Av patrik0719
Skrivet av Mnemozyne:

Svar 1: Ja det är fult gjort, du har själv konstaterat att du handlar moraliskt fel.
Svar 2: Klart du tycker det, det blir billigare för dig eftersom jag måste betala för ditt TV tittande då. Det gör jag gärna, om du betalar min interneträkning varje månad.
Svar 3: Du är ju hela grundorsaken till varför debatten existerar, du nyttjar en TV tjänst som du inte betalar för och skyller på att "ingen har kontaktat dig". Om du tvingades betala min Interneträkning varje månad skulle du nog med lipa och fråga dig själv varför livet är så orättvist.

Debatten kan lösas på ett rimligt och rättvist sätt antingen genom att du och dina gelikar gör rätt för er och betalar för den TV tjänst ni nyttjar. Eller som så många säkert redan har sagt, att man kodar TV sändningarna eller liknande så folk som inte betalar licensen inte heller kan se på TV. Att lägga ert privata nöje på skattesedeln är fruktansvärt orättvist men då vi redan har konstaterat att du inte har några problem att handla moraliskt fel så kan ju inte det heller bli något problem för dig att behandla dina medmänniskor orättvist!?

Hoppla hej, där sitter du på dina höga moraliska hästar och basunerar hur dåliga andra är. Jag bjuder gärna in till diskussion och debatt, men gärna på ett sakligt sätt. Thank you Captain Obvious för att du pekar ut och upprepar mitt erkännande av moraliskt tvivelaktiga handlingar i livet och särskilt taget ur sin kontext, där jag också säger mig vara mer än villig att betala för mig. Att sedan komma med ganska uppenbara antydelser till att jag tycker det handlar om någon sorts orättvisa mot mig, är bara löjligt. Jag talar om en idé till ett förbättrat system. Det finns ju uppenbara brister i det som används idag, med en hel del kryphål.

Ska vi tala om orättvisor på det sättet du försöker förmedla i ditt ihåliga resonemang, med en koppling mellan mitt nyttjande av public services tjänster och huruvida din interneträkning ska finansieras, så kanske vi ska prata om graden av användning också? Om vi resonerar enligt den linjen så borde väl de som kollar mest på SVT, lyssnar mest på Sveriges Radio osv betala mer? Det är ju inte hållbart.

Det är uppenbart att vi inte delar åsikter kring det här och det har jag inga problem med att acceptera, men kom inte här och kasta ur dig osanningar om att jag sitter och lipar över något. Jag välkomnar till en diskussion, men om du bemödar dig med att läsa hela min kommentar och sedan ta dig tid att citera och skriva ett svar, så kom med något mer sakligt och förvräng inte det jag sagt. Håll det på en vuxen nivå.

Av patrik0719

Jävlar vilken hets det är på folk här!

OnT: Jag personligen uppskattar vad public service har att erbjuda och tycker det är en viktig samhällsfunktion, även om jag inte nyttjar särskilt många av deras tjänster. Jag kan utan problem erkänna att jag dock inte betalar någon avgift trots att jag har TV, dator, radio och hela faderullan hemma. Dels för att radiotjänst inte kontaktat mig, men mest för att jag är student. När jag studerat färdigt och arbetar, kommer jag självmant anmäla innehav och betala, för att stötta public service's verksamheter.

Jag tycker dock att det är bra att det här öppnar upp en välbehövlig debatt, så att vi kan se över det förlegade system som Radiotjänst arbetar efter. Jag är definitivt för Public service och en övergång från avgift till skattefinansiering istället. De resonemang jag har sett emot skattefinansiering i det här stökiga kommentatorsfältet, som huvudsakligen lägger fokus på att det skulle bli svårt för public service att förhålla sig neutrala, känns tämligen tunna. Om man tänker efter lite, så finns det en hel del viktiga samhällsfunktioner som är skattefinansierade men lyckas hålla sig neutrala.

Jag tycker att skattefinansiering skulle vara fördelaktigt i detta fall, av flera anledningar.
*Vi slipper den här totalt onödiga debatten, så folk kan sluta lipa.
*Den ökade skatten det skulle medföra, är så pass liten att den är försumbar för ett vanligt svenskt hushåll. Vi snackar om ören per tjänad hundring.
*Studenter, arbetslösa, låginkomsttagare osv slipper denna börda i ekonomin, utan att bryta mot lagen.
* Framför allt kan vi lägga ner Radiotjänst, vilket i sin tur leder till en drastisk reduktion av kostnader och mer pengar kan gå direkt till Public service, alternativt ännu färre öre som behövs för att hålla Public service igång.

Radiotjänst är verkligen en snigel i ögat på mig! Ser mycket hellre att de medel som används för att finansiera Radiotjänst, allokeras till nyttigare samhällsfunktioner.

Av patrik0719
Skrivet av WaR:

Någon som har en aning om vad värdet på den hade varit idag...

Grovt räknat på penningvärdet, så motsvarar det idag ungefär $414 000

Av patrik0719

SATA-portar och HDD/SSD

Har haft lite småproblem i snart ett år nu, då min SSD helt random stänger av sig och envisas med att inte dyka upp i BIOS, blåskärmar osv. Det har hänt ganska sporadiskt, har inte lyckats hitta något mönster ännu. Men det är inte så ofta att jag tokirriterat mig på det, kanske några få gånger i månaden. Men när det väl händer så är det förstås jävligt irriterande.

Kom just på att jag har Marvell-portar och insåg att jag kanske har kopplat in skiten i fel port. Går det att se vilken port jag använder för specifika diskar på något sätt? Jag har ingen större lust att slita ut Grafikkortet och en handfull SATA-kablar på bakplåten osv osv.

Av patrik0719
Skrivet av hnarn:

Det är också bra att ha när datorn inte POST:ar överhuvudtaget som i det här fallet för att få lite information om vad som är fel. Tack för tipsen hittills, ska kika på det när jag är nykter, och ja, det är moderkortshögtalare jag letar efter, inget annat (som ni ser på bilden i första posten).

Jag tror att jag har exakt en sådan som ligger och skräpar, följde med mitt FD Arc. Hittar du inget ställe att köpa, så kan du skicka ett PM.

Av patrik0719

Energieffektiv NAS

Precis som titeln säger, så söker jag efter en energieffektiv NAS-lösning. Har en trevlig stationär PC, som i dagsläget är min lagringscentral. Jag vill dock gärna slippa ha den stå på hela tiden, eftersom den är relativt törstig.

Tanken är att hitta en NAS-lösning som först och främst är energieffektiv. Då kan jag skära ner elräkningen och som bonus också bespara naturen en smula. Andra funktioner jag anser mig behöva är torrentnedladdning/seedning, FTP-funktion och eventuellt mediauppspelning. Jag vill framtidssäkra lagringskapaciteten, så den får gärna sluka 4 HDD i 3.5".

Har sneglat på Synology's DS411 och DS413J, som har rekommenderats på annat håll. Energiförbrukningen ser lovande ut, men ljudnivån kunde vara lägre enligt vissa.

Mediauppspelning sätter jag en parentes på, då jag i dagsläget har en Raspberry Pi och en WiDi-enhet på ingång. Det vore förstås superbt om jag skulle få tips på en allt-i-ett-lösning, eftersom Pi har lite svårigheter för tyngre material och jag inte är helt säker på prestandan vad gäller Widi.

Budgeten är satt på ca 3K exkl. diskar, då jag redan har 2st 2TB i dagsläget. Jag är inte främmande för att bygga eget, men priserna för de egenbygda system jag sett här brukar skena iväg en bra bit över min budget.

Tacksam för alla tips och råd!

Av patrik0719

Idag stötte jag på patrull med sleep och hibernation. Den funktionen har fungerat klockrent sen dag ett och även efter clean install. Nu Stängs den aldrig av, lampan som indikerar att den är på lyser med ett fast sken och inte ett blinkande som den gjorde förut. När jag försöker "väcka" datorn händer inget, måste hålla in powerknappen och köra från början. Någon som varit med om liknande? Hittar absolut ingenting vettigt när jag googlar :/