Inlägg

Inlägg som patrik0719 har skrivit i forumet
Av patrik0719
Skrivet av Pontraz:

Skriv gärna vilken kanal sen när du får chansen.

Om den står på Auto, så brukar det betyda att den väljer kanal 6. Denna kanalen är oftast väldigt använd och brukar ta ner prestandan en del. Jag rekommenderar kanal 1 eller 11 då i så fall då det bara finns tre rena kanaler.

Testade igen nu när jag kom hem. Sitter med datorn i samma rum, strax under 2 meter fritt luftrum till routern, på batteridrift (eftersom jag sällan kommer sitta med laddaren i). Jag testar med bredbandskollen, 5 körningar per förändrad faktor och UX32 ensamt mot routern, samt övervakar/ser till att inga andra applikationer använder nätverksresurser med task manager. (Måste flika in att jag gillar task managern i win8, den har fått ett lyft mot win7 och blivit mer lättavläst/specifik.)

Körde kanal 1 på 2,4GHz men det gav ingen förändring mot tidigare resultat. Hade tidigare glömt bort att min router kan köra 5GHz också, vilket gav helt andra resultat. Kommer nu upp i 75(+/-5)Mbit/s ner och upp 25(+/-5)Mbit/s, vilket jag är nöjd med. Jag upptäckte dock ett annat mysterium, som har med mina powerplans att göra.

Kör med standardprofilerna som kommer med Power4gear, battery saving och performance. Den hastighet jag angav på 5GHz-bandet fick jag med battery saving-profilen, där wireless adapter är inställd på maximum power saving. Kör jag med performance-profilen, där wireless adapter är inställd på maximum performance, får jag ett sämre resultat 60(+/-5)Mbit/s. Uppströms är det i princip samma resultat. Har testat att "invertera" inställningarna dvs köra maximum wifi performance på battery saving-profilen och vice versa. Här blir det än mer mystiskt, då battery saving-profilen med max wifi performance ger ett sämre resultat, 60(+/-5)Mbit/s ner, upp oförändrat. Performance-profilen med max power saving wifi, ger ingen skillnad mot tidigare. Den enda fördelen jag ser med att ha performance-profilen igång här är att den ger ett konsekvent bättre svarstid, 4ms mot 9-10ms, vilket jag iofs inte märker någon skillnad på.

Den här datorn är ett komplett mysterium, men nu när jag har fått tyst på fläkten och allt verkar stabilt (nåja) är jag rätt nöjd.

Av patrik0719
Skrivet av Arrhenius:

Jag har en Asus ROG53SW laptop ingen märkvärdigt alls med win7 64 ultimate och en samsung smarttv (es5505) och jag högerklickar bara på filmen och väljer spela upp till tvn så funkar de kanon laggar aldrig trådlöst via nätverket.

Funkar säkert bara för de är smarttv?

Är det inbyggt i tv:n eller kör du med adapter? I så fall vilken adapter?

Av patrik0719
Skrivet av SirGadden:

Jag ligger på 60-70 Mbit trådlöst på min 100Mbit uppkoppling.

Charm bar bör du fram med "Windows" + "C" och det fungerar för mig efter ominstallation av W8 på ny SSD iaf, du har inte installerat någon w7 startmeny kanske? (många av dom disablar ju w8 modern ui)

Jag menade app switcher-menyn som ska poppa upp på vänster sida. Charm fungerar som det ska. Lyckades lösa problemet, hade stängt av funktionen att Windows ska spara en lista på senast använda program. Varför switchern är kopplad till den funktionen, vet jag inte riktigt.

Vad gäller min lina, så måste jag göra ett mer noggrant genomförande. Var lite trött när jag körde inatt. Vilken/vilka drivrutiner kör du?

Av patrik0719
Skrivet av Pontraz:

20-40 mbit nedströms, när du är hur långt ifrån routern, med hur många väggar i vägen? Vilken kanal kör du på?

Insåg idag att det var en hel del brister i mitt testande, kan förmodligen bero på att huvudet inte riktigt hängde med efter +20 timmar uptime

Jag var ca 2 meter från routern, med en tegel/gipsvägg mellan, med en stängd trädörr i. Kör på 2,4Ghz-bandet som standard för den kanalen, minns inte vilka kanaler som angetts. Ska uppdatera imorgon, för ikväll ska jag på the Hobbit

Av patrik0719

Nu har jag ägnat en del timmar på att slänga in en SSD, mera RAM och hitta drivrutiner. Systemet har fungerat väldigt väl hittills (ca 3 timmar), till och med så att den schizofrena fläkten glömt bort att varva upp. Faktum är att den inte varvat upp en enda gång sedan ominstallation, vilket verkar lite mystiskt. Har inte uppdaterat BIOS(kör 212), vågar fan inte göra det nu när fläkten äntligen är tyst.

De hittills enda saker jag stött på patrull med är den dåliga hastigheten via Wifi. Pendlar mellan 20-40 Mbit nerströms, på min 100Mbit-lina, samma resultat som innan ominstallation.

Något annat som inte fungerar för mig är charmbar (WINDOWS+TAB). Installerade ASUS Gestures, men det har inte hjälpt. Minns inte om det någonsin har fungerat efter ominstallation, men vet definitivt att det fungerade förut. Några fler som också har tappat funktioner i W8?

Imorgon är det dags att ge sig på iSSD:n och skaffa lite extra lagring

Av patrik0719

Var fan kan jag hitta en ISO till win8? Tänkte göra som så många andra och byta till en SSD, köra clean installation och utöka RAM. Det enda jag hittade i tråden var en länk till RP-versionen. Jag införskaffade mig nyligen den senaste versionen av UX32 som kommer med win8.

För de som tidigare i tråden har undrat över lössittande pekplattor, sviktande tangenter, backlight bleeding mm:
Jag har visserligen bara haft datorn i ett par dagar och inte hunnit använda den överdrivet mycket, men kan lämna följande utlåtande:

  • Pekplattan sitter som den ska, inget sviktande, knakande eller andra problem som tidigare beskrivits.

  • Tangenterna verkar också fungera som de ska. Inget knarrande och alla tangenter har hittills fungerat felfritt. Mellanslag kan kännas lite mjuk, men den känslan uppstår bara om jag trycker ner tangenten väldigt hårt i mitten. Inget onormalt att rapportera.

  • Backlight bleeding var det första jag lade märke till när jag startade datorn första gången. Flera (ca 4-5) mindre blödpunkter på den nedre sidan av panelen och några (2-3) på höger sida, varav en rätt kraftig. Inte särskilt bättre eller sämre en de exempel som folk bidragit med tidigare i tråden. Men efter någon dags användande verkar blödningarna ha försvunnit och jag kan i skrivande stund inte se en enda blödpunkt och det utan åtgärder. (testbild)

  • Fläktarna lever fortfarande ett eget liv. Även om de hade ett mer hysteriskt beteende i början, så uppträder de fortfarande oregelbundet och väsnas lite väl ofta i onödan och växlar långa perioder av knapp märkbar ljudnivå med att varva upp svinhögt för att sedan i princip stängas av, i korta intervaller. Har inte genomfört stresstest eller andra tunga aktiviteter. Hittar inget mönster alls i beteendet. Läste någonstans(tror det var på notebook review) att det ligger något tröskelvärde för fläktstyrningen när CPUn närmar sig 50 grader.

  • Chassi. Någon i tråden nämnde att hans/hennes UX32 verkade lite sned och inte "stod på alla fötter". Trodde just att jag råkat ut för samma sak, men efter att ha testat på flera olika underlag så verkar det som att mitt köksbord är något ojämnt. Oljade bordet för inte så längesen och det verkar ha svällt lite.

Allt som allt är jag nöjd med datorn och har någonstans funnit mig i att det är lite fix. Jag hade dock läst om allt detta innan jag bestämde mig för att köpa, så det är ingen idé att gnälla. Skärmen är fantastisk och win8 verkar klara av skalningen bra. Tycker den håller god byggkvalité, det finns inget som knakar, flexar eller knarrar som jag upptäckt hittills. När jag bytt till SSD och utökat RAM, så återstår bara att vänja sig vid win8 och få bukt på den hyperaktiva fläkten, så är jag helt nöjd. Skapligt uppbyte från min gamla trotjänare Dell XPS M1330, fin tidig julklapp från/till mig själv

Av patrik0719

Beställde precis en Asus UX32VD. Vet att ordern kommer behandlas först om några timmar, men kan inte bärga mig förrän den är hemma. Tur att Dustin är jävligt duktiga på att få iväg alla leveranser snabbt som fan och sällan/aldrig med fel. Älska Dustin!

Av patrik0719

Jag har nyligen uppdaterat från S2 till S3 och kan säga att jag är väldigt nöjd med telefonen såhär långt. Tror inte jag behöver övertyga dig om att telefonen är riktigt bra, det kan nog de flesta skriva under på, men för min del gav telefonbytet ingen revolution. Det är nog svårt för oss här att diskutera pris kontra funktionalitet för din del, då måste du nog dela med dig av dina preferenser och vad det är du vill ha.

Ett tips är att gå till någon butik, känn och kläm på båda modeller och avgör därefter. Det är ganska stor skillnad i fysisk storlek mellan lurarna, både vad gäller skärmyta, tjocklek och vikt.

Om du vill köpa en begagnad S2 så kan du ju PMa mig

Dold text
Av patrik0719

cpu-z eller coretemp?

Installerade nyligen både cpu-z och coretemp på laptopen. Lade märke till att de två olika programmen registrerar olika värden för multiplier på cpu. Båda två uppdatera i realtid,men skiljer 2-2,5 i multiplier. Vilket program ska jag lita på?

Kör detta på min gamla laptop, Dell XPS M1330, med en C2D mobile-prolle.

Av patrik0719

Vad har ni för PSU till er Raspberry Pi?

Jag fick hem min Raspberry Pi för några veckor sedan och har inte hunnit med att pilla särskilt mycket på den. Den är tänkt som en enkel och energisnål HTPC, så jag kör RASPBMC. Märker dock att det är ett enormt input lagg, stundtals är det omöjligt att skriva eller navigera med tangentbordet.

Har läst lite i förbifarten här och i andra forum att det förmodligen beror på för klen PSU/för törstiga enheter i USB.
Kör just nu med originalladdaren till min Samsung Galaxy S3, som levererar 1A. Har provat två olika tangentbord, ingen aning om hur mycket de kräver, men båda är förhållandevis enkla och helt befriade från massa lysande/blinkande trams.

Vad har ni gjort för att lösa problemet?

Av patrik0719

Du får gärna specifiera dina preferenser lite mer, så blir det lättare att tipsa. Är det enbart arbete du ska ha den till och vad är det för uppgifter du tänkt ha den till?

Jag kan åtminstone börja med att tipsa om att Zenbooken du länkade till har en i5-processor. Dustin har varianten med en i7-processor, för 9 kr mindre(Fråga mig inte varför).

Om du gillar Zenbook, men tycker att den med SSD som standard är lite dyr, spana in UX32VD. Det som skiljer i princip:
Integrerad grafik från Nvidia
Mekanisk disk med liten SSD som cache
Något sämre batteritid, men fortfarande bra.
Ungefär 100g tyngre, någon mm höre profil
2000kr billigare.

Med tanke på hur bra pris det är på SSD idag, så skulle jag skaffa UX32 och smacka in en SSD själv och sen ha sparat över en tusing, jämfört med UX31.

Av patrik0719
Skrivet av mistard:

Serienummer på datorn skiljer ju på allihoppa. Vad ska du med en annan mans serie nummer till?

Vem har påstått att jag ska en annan mans serienummer? Jag vill bara veta var jag kan finna mitt eget. Eftersom jag tycker att det är lite oklart var jag kan finna det, så frågade jag om hjälp. Sluta komma med antikonstruktiva uttalanden som är off topic.

Av patrik0719
Skrivet av Asus.David:

hej, de sitter på strömadaptern på UX-serien. eller på orginalkartongen

Tack så mycket.

Av patrik0719

Serienummer på Asus UX21

Hej!

Är det någon som äger en UX21 eller åtminstone vet var jag kan hitta serienumret på laptopen?

Av patrik0719

Gratis extern HDD för er som köpt Zenbook

Tänkte bara tipsa er som köpt en Zenbook tidigast 16/4 och framåt (även er som funderat på att köpa en, fram till 31/5), att man får en extern hårddisk på 500GB om man skickar in uppgifter om sitt köp. Gäller dock endast vissa modeller, förmodligen är det här ett bra sätt att kränga lite fler zenbooks innan IB-versionerna kommer ut.

Läs mer här:
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/kampanjer/asus_zenbook_zendisk/

Av patrik0719

Hur är det med längden på korten och utrymmet i chassit? Har ingen koll på måtten på ett Arc mini, men det vore ju tråkigt att få hem grejerna och graffekortet tar i hdd-buren.

Av patrik0719
Skrivet av Trajanus:

Hej

Ska köpa en dator från scratch i mångt och mycket och har kommit fram till denna: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1803681/vilket-natagg

Jag har sökt och läst otaliga trådar, gjort nätaggstester, läst basfakta om 80+, platinum, gold, silver, bronze samt om modulärt/icke-modulärt. Sist men inte minst om de olika tillverkarnas rykten och hållbarhet. Är det runt 750W? Tycker mig inte ha fått något entydigt svar. Därför ställer jag frågan till Er gott folk:

Vilket nätaggregat skulle passa till ovanstående bygge? Länka gärna. Tusen tack på förhand.

Sitter själv med ett sånt här och är väldigt nöjd. Skulle förmodligen räckt med ett någonstans kring 600W, men jag ville åt ett Gold-certifierat. Det går tyst som fan, vet knappt ens som fläkten går. Inget coilwhine och har kräm så det räcker.

Vad jag sett i forumet och hört från vänner, är Corsair att rekommendera. Känns verkligen gedigen, det kommer du märka vid unboxing. Sen är AX-serien modulär och även om det kostar ett par hundralappar extra, så är kabeldragningen en dröm!

Av patrik0719
Skrivet av SuperMod:

Bra bild....
En fråga: Vad har vaktmästaren med det hela att göra?

Av patrik0719
Skrivet av Llhweiir:

Jag får väl helt enkelt testa... Blir det jox så kan jag ju alltid sätta in den gamla hårddisken igen.

Jag har en Dell M1330, med liknande funktioner. På den är det mjukvarubundet, men jag hittade senaste versionen på deras hemsida. Samma sak med en gammal Fujitsu/Siemens-dator som jag blåste om åt en kompis morsa. Skulle gissa på att det är samma sak i ditt fall. Ta en titt på tillverkarens hemsida, så kanske du får med dig några fräschare drivrutiner på köpet.

Av patrik0719
Skrivet av mfm:

Du får mindre plats för pengarna, du får ett program med ett jobbigt kopieringsskydd som man måste ha internetuppkoppling för att använda, får du ny hårdvara måste du aktivera om på internet och om du byter flera saker samtidigt eller uppgraderar BIOS så kanske inte det inte fungerar, och så måste du be OCZ/Corsair om lov att få använda din egna hårdvara.

Använd Intels egna Cache-lösning för Z68 (Intel Smart Response Technology) nu när du har det på moderkortet istället. Då behöver du inte fråga någon amerikan om lov när ska du använda din egen hårdvara.

Då kan köpa t.ex. http://www.inet.se/produkt/4304359/samsung-ssd-basic-830-seri... (Den har högre skrivhastighet (vilket är viktigt) än t.ex. Crucial m4 64GB).

Tack för tipset! Visste inte att dedikerade cahe-SSD var så knepiga. Tänkte just använda SRT-funktionen, hade det i åtanke när jag valde ut det mobot.
Jag ska alltså kolla efter högre skrivhastighet när jag väljer SSD för detta avseende?