Inlägg

Inlägg som Sellwin har skrivit i forumet
Av Sellwin

Problem med RAM cache

Har under en längre tid haft problem med cachen för mina minnen

http://i55.tinypic.com/vywmit.png

Har alltså 4 gb och ca 2 gb att bruka. Vill inte tralla runt i BIOS utan att vara säker på vad detta beror på. Självklart har jag prövat att formatera om, uppdatera drivers m.m inget utan framgång.

Av Sellwin

Riktigt snyggt!

Av Sellwin
Skrivet av panpo98:

Det har jag vist det. Båda felen dessutom. Även lösningar du inte gillar är lösningar.

Använd CD/DVD skivorna när du bara har 1 hårddisk. Win 7 DVD för Win 7 disken. Ubuntu CD för Ubuntu disken. Läs vad CD/DVD skivorna låter dig välja för alternativ och testa.

Löst. Tack!

Av Sellwin
Skrivet av panpo98:

Installerar man Windows så ska man ha 1 hårddisk och 1 CD (DVD eller USB minne) tills man sak lägga in drivrutiner för annars blir det så här.

Sen blev nog datorn förvirrad när du försökte installera Ubuntu och försökte fortsätta från på fel hårddisk vilket är ännu ett skäll att ta bort de andra diskarna tills man är klar.

Lätt att vara efterklok kanske, meningen var att jag enkelt skulle installera Ubuntu till en hårddisk från min main dator till servern utan att behöva göra det från USB eller alternativt CD.

Detta svarar dock inte på hur man löser problemen?

Av Sellwin

Bootningsproblem

Igår skulle jag installera Ubuntu på en hårddisk och sedan starta om datorn för att kunna fullfölja installationen, då kommer felmedelandet "missing bootmgr" upp. När jag istället försöker starta upp med min ursprunliga systemdisk med windows 7 64x kommer även då felmedelande upp som säger något i stil med "Disk boot failure.. Insert system disk and press enter"

Jag har förstås prövat att boota om, tagit ut hårddiskarna osv.. någon som har en lösning på detta? Som helst inte innehåller windows 7 cd då min brända inte tycks fungera.

Av Sellwin

Det ser bra ut, kunde varit lite bättre kabeldragning med tanke på fåtalet sladdar. 6 P

Av Sellwin

Jo och det är inte kortslutet eftersom hårddisken fungerar, fläktarna, processorn och ljus korrekt.

Av Sellwin

Jag har exakt samma problem. Allting fungerar precis som det bör delarna är precis tillbaka skickade ifrån återförsäljaren och moderkortet är nytt.

Jag vet inte om HDMI_SPDIF är obligatorisk för bild (?)
Har endast HDMI utgångar på grafikortet.

Bytte SLI switchen på moderkortet till 8x/8x istället för 1x16
men det kanske är mode för sli?

Tacksam för hjälp med detta.. väldigt frustrerande att inte få kontakt med monitoren. (Frågor om strömsladd och dyl är ikopplat undanbedes).

Processor: AMD quad core 2.6 GHz
G-kort: nVIDIA Geforce 9800 GTX+
Ramminne: 4 GB DDR2 PC8500 1066MHz
m-kort: ASRock K10N780SLIX3