Inlägg

Inlägg som zorp har skrivit i forumet
Av zorp
Skrivet av Ozbaab:

Halloj!
Jag letar efter tips inför ett eventuellt köp av ny skärm.

Äger just nu en Samsung Syncmaster 245B (5MS), 24" och vill ha en 27", mest för att jag vill testa just 27", samt att min nuvarande skärm är väldigt gammal, runt 4 år (dock kostade den en del, ca 4000kr) så jag tänker att det kanske kommit nya skärmar nu som är generellt bättre?

Länk till nuvarande skärm;
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/75730-samsung_24_tft_...

Har kollat runt en del och utbudet verkar vara ganska litet, i alla fall 27" för 2000-2500 kr.

Tack för tips!

Skickades från m.sweclockers.com

Tänk på att om du byter en 24" 16x10 till en 27" 16x9 (1920x1080) så får du bara en bredare skärm med "sämre upplösning".

Din skärm är ca 32,3 cm hög med 1200 linjers upplösning, en 27" 16x9 är 33,6 cm hög, dvs ca 1 cm högre men med endast 1080 linjers upplösning.

På bredden ökar skärmen med ca 8 cm men med samma upplösning på 1920 rader.

Och skillnaden märks, en 27" 1920x1080 är klart pixligare och inte alls lika krisp som den du har. Går du inte upp till en skärm med 2560x1440 är det risk att du blir missnöjd. Jämför i alla fall innan du köper, för i mina ögon så har du en av dom bästa skärmarna man kan ha en 24" 16x10 skärm.

Av zorp

Det finns en fördel till med dual band (simultaneus) och det är om du både har n- och g-enheter i nätverket. Blandar man g- och n-enheter i wifi nätverket så begränsas ju överföringshastigheten till g standard, 54 Mbps (när g enheten är aktiv) för alla enheter, även n-enheter.

Delar du däremot upp enheterna och lägger n-enheterna på 5 GHz bandet och g-enheterna på 2,4 GHz bandet så bromsar inte g-enheterna hastigheten för n-enheterna.

I alla fall har jag fått det så förklarat av en kille på Netgear supporten.

Av zorp
Skrivet av backfeed:

Detta är alltså spritt över hela landet, som det verkar.

Frågan är varför de gör så här - i slutändan kommer de inte undan utkörningen om man bokar ny tid (och slipper betala), och kunden blir bara förbannad över den uppenbara lögnen.

Jag misstänker ju att det har något med att spara pengar att göra, men kan inte sätta fingret på exakt hur de tänkt. De sparar in kostnaden för att ringa kunden, och eventuellt sparar de in en utkörning om kunden väljer att komma och hämta?

Dom flesta bokar nog inte om utan går och hämtar det själva. Vid det laget har man ju fattat att vill man ha det säkert och snabbt så är det enda sättet att göra.

Av zorp

Jodå det där har hänt 3 ggr med postens "hemleverans".

2 av gångerna försökte dom inte ens (jag var hemma av en tillfällighet), dom lämnade ingen avi och det var först när jag började söka efter paketet med det tyska trackingnummret som jag fick beskedet att "mottagaren var inte hemma". Ren lögn.

3'e gången var ännu bättre, då fick jag avi, och ursäkten när jag ringde var att "portkod saknas". Varför dom behövde portkod till en brevlåda utanför en villa kunde dom inte svara på......

Så här försöker dom inte ens leverera, det är väl för jobbigt för dom. Enklare att låta oss gå till "posten" och hämta paketet.

Av zorp
Skrivet av kallzig:

Tjena satt och kollade på film på datorn när strömmen bara bröts strömavbrott i c 30min

´Hur farligt är det för min dator kan någon komponent underprestera efter ett strömavbrott

Har du otur kan det bli en del skador i samband med den strömspik som kan uppstå när strömmen kommer tillbaka. Normalt sätt borde el-produkter vara skyddade mot den, men googla strömspik, strömavbrott så ser ju själv. Mig har det kostat ett modem en gång i tiden.

En grenkontakt med överspänningsskydd till dator och TV är en billig försäkring.

Av zorp
Skrivet av xxviproxx:

Tjenare!

Sitter just nu med min burk och den har jag bara en 6870 sitter i men jag har ett till 6870 ligger här bredvid mig så allt som behövs är en CF brygga och en 2x Molex till 6pin adapter så kan jag köra men jag är osäker på vad som kan hända då 500 watt kanske inte duger, läste någonstans att 2x 6870 kommer dra 275-300 watt.

Nu är frågan kan jag köra crossfire utan fara?

6870 CF med en OC'd i7 965 plus massa extra drar 421 Watt enl dom här: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6850-6870-crossfirex-...

Så med tanke på att din PSU ger mindre än 500 Watt men även att ditt övriga system antagligen drar mindre än deras så borde du klara det på ett hår. Inte nån jättemarginal dock. Sen är ju det ideala att bara ta ut ca 70% av en PSU's max dels för slitage dels för att ha låga temperaturer. Så du kommer att pressa din PSU en hel del.

Av zorp

Men snälla, lär dig skillnaden på CPU temperature och Core temperature innan du rekommenderar temps till folk.

Av zorp
Skrivet av Death On Wings:

Ingen fara, så länge du inte närmar dig 90c så kan du vara lugn.
Det har blivit lite av en hysteri att ha så kall cpu som möjligt i tron om att man på något magiskt sätt kan hålla den vid liv längre.

Skrivet av Death On Wings:

Jasså?
Då får vi ringa upp intel och be dom ändra sina datablad och deras utlåtande i deras community.

Bra, tycker du ska fortsätta uppmuntra folk att ha CPU temperature upp mot 90 grader. Går nog om dom lägger CPU'n på grillen en stund.

(Då och då hoppas man att folk inte läser dom här trådarna)

Av zorp

"Falsk marknadsföring".

Tja, dom har en makalös förmåga att glömma i't i GiB

Rena misstag givetvis......

Av zorp
Skrivet av lillen99:

Hej!

14:14:22 Eric Jag kopplar in min kabel i min dator från våran Powerline adapter

Det där med att testa med en kabel direkt mellan datorn och routern är nog inte så dum ide, om du använder en Powerline adapter.

EDIT. Såg inte alla andra svar som redan gett alla svar som behövdes.

Av zorp
Skrivet av AlbusDlx:

Visst, men då vill jag peka ett finger (inte F.U=) och visa på CDON, där alla 3 kitten kostar exakt lika mkt, 989 kr.
Dessutom en fråga till nu när jag får så vettiga och enkla svar.
Det står 128gb, men när man stoppar in den i datorn, hur stor är den i verkligheten?
För man får ju i realiteten aldrig vad som utlovas på paketet.

Och då tar du ju nått av kiten i så fall

Jag får ut 119 GB utrymme på 2 olika datorer så det kan du nog räkna med.
(ja, och det stämmer ju med GB=GiB/1,074 när jag tänker till)

Av zorp
Skrivet av AlbusDlx:

Är nu inne på att köpa mig en samsung 830 SSD, men basic och desktop varianterna är slutsålda. Kvar finnes endast laptop varianten. Är det endast tillbehören som skiljer sig? Sen en annan fråga, jag har inte ens en dvd-spelare i datorn. Är detta ett måste eller går det att installera wiin direkt (använder SD-kort, 100 ggr snabbare än skivan) ur lådan och tanka drivare och sånt efteråt?

Skrivet av AlbusDlx:

Jo, har ju använt SD-kortet ett par ggr redan. Menade att fråga om det går installera win på SSD´n direkt ur lådan. Eller om man måste starta upp den först och fixa drivare och sånt innan.

Du kan plugga in SSD'n direkt och installera Windows på den utan att göra nått annat först. Sen kan du ladda ner all SSD softwara direkt från http://www.samsung.com/us/support/owners/product/MZ-7PC128N/A.... Det finns inte heller någon akut firmware uppdatering du måste göra innan win installation.

Ett litet plus NoteBook kitet har är att det kommer med en SSD till USB adapter. Kan ju vara bra för framtiden att ha. Detsktop kitet har bracket för hårdiskbay och sata-molex adapter om man behöver det. Och båda har Norton Ghost. Möjligt att du inte kan använda Norton Ghost som kommer med kiten om du inte har DVD, fast det är ju inte hela världen.

Fast dom där 300 extra kitten kostar är ju tveksamma.

Av zorp

Om det är CPU temp du talar om så är 68 grader rätt hög. Framförallt om det "bara" är under spelande och inte Prime95. i7 2600K har en max Tcase (det som kallas CPU temp) på 72,6 grader, dvs då den börjar trottla.

Om det å andra sidan är Core temp du talar om (vilket inte verkar troligt med en stock kylare om den är OC'd) så är tempen riktigt bra då Core temp börjar trottla runt 90.

Av zorp
Skrivet av happy_per:

Ligger ju mitt emellan 7950 och 7970 i dom flesta tester i 1920*1080, lite svagare på högre upplösningar (minnesbegränsningen??).

Snyggt.

Av zorp
Skrivet av Virginmar:

om vi formulerar om frågan då. Om man inte överklockar någon av processorerna alls. Hur mycker bättre prestanda kommer 3570k leverera då?

Utan överklockning, försumbar.

www.vortez.net/articles_pages/intel_ivy_bridge_core_i5_3570k_...

Därför jag skrev att det du ger upp är just överklockningsmöjligheten.

Edit fattar inte varför min länk inte funkar. Gå till Vortez.net och sök i5 3570k under reviews så finns jämförelse med den och 2500k där, incl FPS.

Av zorp

Att dom är likvärdiga är ju inte riktigt sant. Kombon H77 och 3570K kan du ju klocka upp till 4,5 Ghz med max multipeln 45, medan 2500K bara går att få upp till 3,7Ghz på en H77.

Just kombon 2500K och H77 är ju en idiotisk kombo igentligen.

Så det du missar är just överklockningsmöjligheten. Sen om det är värt 1000:- eller inte är ju upp till dig.

http://communities.intel.com/thread/29206

Av zorp
Skrivet av Luxor ABC80:

Hey intressant. Jag körde med http://www.valutor.se/ . Där blev det 2473:- !

Använd inte dom. Dom räknar på "köp kurs" för sedlar. Dvs hur mycket dom betalar dig om du kommer in med pundsedlar och vill växla på forex.

Den här anger riksbankens valutakurser. Sen får du räkna med att kreditkortsföretaget ger 1-2 % sämre kurs.

http://www.valuta.se/

Av zorp
Skrivet av Minsc S2:

£240 = ~2600 SEK.
Sen tillkommer väl moms på det?

Nope, inte från England. Och dom svenska priserna brukar vara rätt lika på Grafikort. Och är dom inte det så tar man det via Amazon.uk.

Av zorp
Skrivet av DragonRapide:

Enligt eTeknix http://www.eteknix.com/news/gtx-660ti-and-gtx-660-specificati... så ska 660ti ha 1152 CUDA kärnor istället för 1344 och en 256bit minnesbuss

Gillar deras price estimate bättre också

Pricing is not known yet but sensible estimates can be made such as around £240 for the GTX 660Ti and around £180 for the GTX 660.

Då hade ju 660 Ti varit riktigt konkurrenskraftig. Får hoppas att domestimerar rätt då

Av zorp

Normalt sätt ska du ju vända dig till säljaren. Men eftersom Komplett ofta har bedrövlig kundservice så ta det med Logitech direkt

Dina lurar har ju också 2 års garanti från Logitech, så det borde lösa sig utan problem.