Inlägg

Inlägg som zorp har skrivit i forumet
Av zorp

Läst bättre analyser än den.

Tablets (IOS och android) är inte med i statistiken och dom har ökat kraftigt.
Summan av PC's och tablets visar faktiskt på en ordentligt ökande försäljning. Lägger man ihop det med att Ultrabooks har sålt betydligt mindre än olika prognoser så är det troligt att det är här som en del (med låga krav) valt en tablet istället för en liten bärbar.

Och det är ju inte så överraskande att alla tablets och surfplattor tar försäljning från PC's.

Av zorp

En 140 mm in och en 120 mm utfläkt.

Kanon........

Av zorp

Nu är det en tid sen jag använde det men tidigare kunde man i alla fall välja ut vilka partitions man ville clona med macrium reflect's gratisversion.

http://www.macrium.com/reflectfree.aspx

EDIT: Och när jag tänker till så undrar jag om inte också EaseUS Partition Master också har en "partition clone funktion". Kolla den med.

Av zorp
Skrivet av tonix:

Oj vad min lynnfield börjar bli gammal

Samma här. Fast oj vad han fortfarande springer på. Pigg pensionär får man säga.

Av zorp
Skrivet av Kaninstek:

Jag har kört 3D Mark Vantage några gånger och efter samtliga får jag höra att min dator inte presterar riktigt så bra som den borde, mer specifikt mitt grafikkort.
http://i47.tinypic.com/alkyo8.png
http://i47.tinypic.com/27zi840.png
Men jag kan inte alls förstå varför det inte skulle göra det? Har nyligen uppgraderat min phenom ii x4 975 mot en fx-8120 nu klockad till 3.9ghz (ej högre pga referenskylning) och har fått höra härifrån att den inte ska flaskhalsa ett gtx680, att den t.om. ska kunna hantera 2x gtx680 SLI.

Jag började köra testet igen och i det första testet (Jane Nash) låg GPU usage runt 75-98%. Men i aktivitetshanteraren ser det ut att vara ganska stor påfrestning på CPUn fastän det är ett graphicstest. Innebär det att min CPU flaskar iaf?
http://i48.tinypic.com/2zombuo.png

Tack på förhand.

Men enl. bild 2 så är ju anledningen till kommentaren "It looks like your PC........" att GPU scoren "bara" var 26966 mot target 27200. Det är ju bara en skillnad på 0,86%, dvs ingenting. Mindre än 1 % från target score. Räcker väl med några ikoner på skrivbordet eller nått bakgrundsprogram för att belasta GPU'n med 1 %.

Av zorp
Skrivet av grizzly666:

Vad som inte skiljer är dock vpn bolagets lagliga skyldigheter att på exakt samma sätt som tex telia spara allt som teledatalagen kräver.

SÅ med andra ord skyddar en vpn (om den finns inom EU) inte alls mot teledatalagen.
Detta för att enligt lagen så är en vpn en isp det med och ska således följa teledatalagen.

Dock finns det en del VPN tjänster som hävdar att dom inte sparar loggar, dvs din riktiga IP adress. Huruvida det är riktigt eller lagligt är dock en annan fråga.

Det är viktigt med våra kunders integritet och för att kunna leverera den anonyma tjänst vi gör så sparar vi inga loggar eller annan information som skulle kunna förstöra detta integritetsskydd. Behovet av anonymitet växer kraftigt i och med de lagstiftningar som sker idag vilket gör att vi arbetar hårt med att leverera en anonym samt säker tjänst och alla våra kunder kan känna sig trygga när de använder Anonine för att skydda sin integritet. (Anonine)

Av zorp
Skrivet av punchline82:

Undrar vart den ska installeras någonstans ?
Den får ju inte plats i HDD vaggorna så den borde ju skruvas fast någonstans, men vart ?
OBS Inte själva moderkortet !

http://www.ladda-upp.se/bilder/jxqexupfbcgusb/

Du behöver en sån här som du sätter i en 5.25" hållare (DVD plats).

http://www.amazon.co.uk/StarTech-com-3-5in-5-25in-Bracket-Ada...

Finns i sverige, fast jag kan inte komma på vad den heter på svenska.

EDIT, och skribenten ovan han före

Av zorp

Först går man ut och minskar tillgången för att hålla priserna uppe....

Aug 7, 01:45
Samsung Electronics and SK Hynix will join rival Toshiba in scaling down production at their NAND flash plants to align the fall in demand with supply, according to industry source...

......och sen höjer man priserna när efterfrågan går upp Dumma är dom inte.

Av zorp

Så här tycker i alla fall konsumentverket :

Skälig tid för reparation

Vid en bedömning av skälig tid utgår man först från dina behov av att få varan i felfritt skick. Normalt kan du kräva ett avhjälpande inom ett par dagar från det att säljaren fick tillgång till varan, om det inte är fråga om några särskilda förhållanden som en säsongsvara, t.ex. inlämnande av skidor på sommaren, eller annat.

Hänsyn ska även tas till säljarens möjligheter att avhjälpa felet. Då utgår man från vilken tid som normalt sett beräknas gå åt för en reparation. Inom hemelektronikbranschen är det idag vanligt med en reparationstid på mellan 2-3 veckor för tekniskt komplicerade produkter som datorer och mobiltelefoner, och detta anses i allmänhet som acceptabelt. Om företaget lämnat en lånevara till dig under reparationstiden måste du däremot acceptera att avhjälpandet kan ta längre tid.

Kan du visa att du inte kan vara utan din vara utan väsentlig olägenhet, till exempel om du ska resa bort och behöver din kamera, kan du istället kräva någon annan påföljd.

Intressant är också ARN's beslut angående ett modem, där köparen gavs rätt att häva köpet (då säljaren vägrade omleverans eller ersättningsvara under reparationstiden) för att köpa ett annat modem, eftersom det ansågs att köparen skulle haft "väsentliga olägenheter"om modemet hade gått till reparation.
Då är det rätt troligt att man kan hävda att vara utan sin dator (om man inte får låna en ersättningsdator) i 5-6 veckor är också "väsentlig olägenhet". Med samma motivering, man måste kunna betala sina räkningar.

https://lagen.nu/arn/2003-4268

Det viktiga är ju att säljaren inte har en obegränsad rätt att välja att reparera en vara utan bara kan välja det alternativet "om det kan ske inom skälig tid efter reklamationen och utan kostnad eller väsentlig olägenhet för köparen"

Av zorp

..plus att P8Z77-V har ytterligare en "optional fan connector" (ej temp styrd), så gör du som halojoy säger så kan du ha 8 chassi fläktar.

Av zorp

Även om det finns begränsningar i den här statistiken (och den baseras på april-oktober 2011 sales, dvs inte senaste firmware) så ger den en indikation.

http://www.hardware.fr/articles/862-7/ssd.html

Av zorp

Systemkrav http://help.mojang.com/customer/portal/articles/325948-what-a...

Så hennes räcker mer än väl. "Lagg" (latency) beror mer på närverksanslutningen och servern hon är uppkopplad till, inte så mycket datorn i sig.

Här kan du förresten se vad andra setups har för fps http://www.minecraftwiki.net/wiki/Hardware_performance

Av zorp

Så även i Svensk lag...

Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet bryter mot ett förbud för tillträde eller avbildning (av ett skyddsobjekt) döms till böter eller fängelse i högst ett år.......(om skyddsobjektet belagts med fotograferingsförbud)

Det är inte uppsåtet (spioneri) som är brottet utan själva handlingen (avbildningen), även om det är bara är av oaktsamhet.
Sen är ju troligt att straffet blir lågt och villkorligt om det inte var menat som spioneri, men själva handlingen är ett brott även i Sverige.

Och då riskerar man att gripas. Av en nitisk polis. Även här.

Av zorp
Skrivet av vultan:

Men om de greps 2001 och friades i november 2002 så fick de ju sitta rätt länge ändå

Nja, dom satt häktade 1 månad (vilket ju inte är så kul). Därefter släpptes dom fria, och även efter första domen så släpptes dom fria i väntan på överklagandet. Men visst, det innebar massa lidande, kostnader och en månad i häkte. Fast inte riktigt vad som stod i artikeln.

Av zorp

En liten detalj...

"Det är dock inte första gången Grekland sätter åt besökare. År 2001 greps tolv brittiska flygentusiaster sedan de fotograferat på en militärbas i samband med en flyguppvisning. Åtta dömdes till tre års fängelse för spioneri och resten fälldes för den mildare graden medhjälp".

Det är visserligen sant att dom dömdes till det i april 2002, men dom friades också i november samma år efter överklagande. Fast då blir ju nyheten mindre häftig....

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2412705.stm

Av zorp

Det är rätt stor skillnad mellan dom processorerna (och eftersom ingen har vidare grafikkort) så hade jag valt i7'an alla dagar. Eller hittat en som har i7'an och ett 650 om du vill spela.

http://compare-processors.com/benchmarks-3/5966/

Av zorp

Självklart har du rätt att reklamera varan.

Att plomberingen är bruten spelar ingen roll för det är inte ångerätten i distans och hemförsäljningslagen du åberopar utan reklamationsrätten enl konsumentköplagen.

I begreppet "fel på vara" räknas även :

-den inte är lämpad för sitt ändamål, till exempel om ett regnplagg inte står emot regn,
-den inte är lämpad för det särskilda ändamål som du tänkt använda den till och säljaren borde förstått detta,
-den inte stämmer överens med den beskrivning som säljaren har lämnat och har de egenskaper som säljaren hänvisat till genom att visa upp ett prov eller modell,
.......

Varan är dessutom felaktig om
-säljaren har låtit bli att upplysa dig om varans egenskaper eller användning, som säljaren har känt till eller borde ha känt till och som du rimligtvis räknade med att bli upplyst om och detta har påverkat köpet,
- den avviker i något annat avseende från vad du rimligtvis hade kunnat förutsätta.

Att säljaren inte upplyser att spelet inte går att använda med ett svenskt konto bör då anses vara "fel på vara" enl ett par av ovanstående punkter.

Av zorp

Här kan du få lite koll på priser http://www.newegg.com/Store/Category.aspx?Category=34&name=CP...

När det gäller inköp så får du kolla tex Best Buy, Radio Shack, CompUsa eller nån av dom andra kedjorna och hitta en som har en affär nära (dom har alla store locators på sina hemsidor).

Av zorp
Skrivet av prixt:

Kör själv på första generationens i7:a

Men det blir kanske inge byte för mig än. Jag menar, processorn tuggar på än utan problem. Den dagen processorn inte funkar eller inte hänger med i spel, då blir det ett byte allt!

Skickades från m.sweclockers.com

Samma här och det är makalöst hur bra en snart 4 år gammal processor står sig. Tror aldrig jag haft en processor som stått sig så bra så länge, så gamla bettan får puttra på en stund till.

Av zorp
Skrivet av Whitewiz:

Sedan vet jag inte vilka bevis antisec har redogjort som kan stödja detta påstående i dagsläget. Någon som vet mer?
Allt man läser på internet är ju tyvärr inte sant.

Den dåliga kvaliten på datan (olika personliga uppgifter saknas på många), att det finns många dubletter, inkluderingen av APNS och att över 50% var iPads gör ju att det allt mindre ser ut som en lista från Apple.

Den här teorin ser allt troligare ut http://www.marco.org/2012/09/06/udid-theory

Och då är det ju ett par grader mindre sensationellt, om man säger så....;-)