Inlägg

Inlägg som karre89 har skrivit i forumet
Av karre89

Fint bygge - hur är det med coilwhine eller liknande?
Avvaktar lite med att buda men är onekligen intresserad!

Av karre89

Haj!

Jag är intresserad av att köpa, kan dock inte hämta så budar 500 kr plus frakt!

Mvh,
Karre89

Av karre89
Skrivet av mhj:

Hej!

Efter att ha en säkring har gått så har min laddare till min Razer laptop slutat fungera. Elen fungerar i andra uttag vilket jag confirmat med att försöka ladda min mobiltelefon. Men jag får inte laddaren att fungera till datorn. Har provat koppla in den i andra uttag och även kopplat ur och in kabeln i den tjocka delen av laddaren.

Datorn är har inget batteri just nu så rätt segt.. Något annat jag kan prova?

Vilken modell är det?
Jag håller just nu på att felsöka min egen laddare (som funkar som vanligt), men där laptopen stänger av sig när jag spelar spel vilket jag misstänker kan bero på att laddaren inte kan leverera tillräckligt med el under tung load.

Av karre89

Det enda som jag känner att jag skulle sakna med Linux är Adobe-suiten! Är det någon som har tips på bra ersättning där som inte är typ GIMP? GIMP känns dessvärre många år efter i UX-håll IMO.

Av karre89

Jag har fått Backblaze rekommenderat till mig. Det verkar som att man kan kryptera det via deras part med ett eget lösenord där de ej kan komma åt datan. Man kan backupa oändlig mängd, och det är billigt (6 €/månad)!

https://www.backblaze.com/cloud-backup.html

Av karre89
Skrivet av Kezzo:

Någon som kör monitor arm , gas arm på sin xiaomi 34 ? Isåfall vilken modell ?
Jag funderar på att skaffa en men står ingen stans var skärmen väger så jag inte köper för klen arm 🤔.

Enligt postnord vägde paketet 10.6kg med emballaget och fot .skärmen borde ligga mellan 7-9kg eller nått

Jag kör på denna:
https://noerdic.se/products/monitor-arm-gas-spring-single?_pos=2&_sid=0687c01d8&_ss=r
Fungerar alldeles utmärkt, det enda att anmärka på är att den större insexnyckeln som följde med inte passade bulten som man skruvar för att hållaren skall fästa i bordet, men har man ett insexnyckelkit är det inga problem!

Av karre89

Fick fram min skärm under kvällen, och oj vilken uppgradering!
Kan inte säga något annat än att jag är supernöjd. Min razer blade driver den i 144 Hz utan problem, och G-sync är aktiverat och redo.
Det enda som jag blev lite besviken över är att jag inte verkar kunna driva den med min Macbook Air, visserligen från år 2014. Har kollat upp DisplayPort versionen och det verkar vara 1.2a från Macbooken, och den känner igen skärmen på datorn, men ingen bild dyker upp.
Förutom det så är allt tipptopp!

Av karre89
Skrivet av aframoo:

4041kr på Elgiganten nu som klubbmedlem (100+ lager)
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/datorskar...

Tack för tipset!
Nu behöver min studentrabatt på mistore ej bli avgörande för ett köp! 😁
Någon som har koll på hur elgigantens pixelgaranti skiljer sig mot mistore- dvs är det någon skillnad eller är det tillverkarens pixelgaranti som gäller?

Av karre89

Skärmarna verkar ju gå åt som smör! Har kikat på deras hemsida hela veckan, tvekat om jag ville köpa nu eller inte. Men vipp så verkar de vara slut åter igen! Ingen i Skåne-området som har ångrat sitt köp?
Också - är det någon som har provat att montera den på en gasfjäder-arm? Förstår inte riktigt skillnaden mellan en stationär arm och en med gasfjäder, men det finns ju vissa ruskigt billiga. Känns lite osäkert med gasfjäder om skärmen väger någorlunda...

Av karre89

Har enbart klockat 3 timmar i HL:Alyx nu med min Quest, men detta mestadels för att jag har kört via ALVR. Fungerade någorlunda med egen 5GHz-hotspot från datorn, men dessvärre blev jag så pass åksjuk att jag enbart kunde spela i halvtimmesintervall.
Beställde hem en Andersson USB 3.1 kabel och det gjorde verkligen susen!
Nu måste jag nästan hålla mig för att inte spela. Så sjukt imponerande spel, detaljerna är helt otroliga!

Kan i vilket fall starkt rekommendera att köpa en dedikerad USB-kabel så att alla därute får den bästa möjliga upplevelsen!

Också sjukt intresserad av SDKn som skall släppas snart! Hoppas att man kan knåpa ihop några fina custom maps. Hur tror ni det skulle vara att köra source 2 multiplayer i VR? Det känns ju verkligen som att denna versionen av motorn är skräddarsydd för VR!

Av karre89
Skrivet av karre89:

Hej!
Jag ger gärna ett startbud på 12 000 :- + frakt.

Mvh,
Karre89

Skrivet av karre89:

Budar vidare, 13 000 :- + frakt

Jag drar tillbaka mina bud pga annat köp. Kunde ej redigera/ta bort tidigare inlägg därav detta.

Av karre89

Budar vidare, 13 000 :- + frakt

Av karre89

Hej!
Jag ger gärna ett startbud på 12 000 :- + frakt.

Mvh,
Karre89

Av karre89
Skrivet av Lyxbengt:
Skrivet av Leedow:

Köpte ett ganska nyligen, tänkte kika om det fanns någon bara för att kolla vad prisutveckligen är under en REA eller så. Har inte hittat något AMD-kort hittills.

Köpte ett Sapphire 390 från Netonnet, men tack för hjälpen endå! Om jag blir missnöjd kan jag bara köpa ett 970 från marknaden om någon vecka av någon missnöjd som köpte fler än vad de behövde från cdon i hypen !

Av karre89

Bästa/billigaste grafikkortet nu?
Sugen på ett 390 helst, såg 970:t förut men kändes lite väl klent pga ingen OC

Av karre89

Optimering av trådlöst i trevåningsvilla

Hej alla!

Vi har nu äntligen fått fiber installerat till villan jag bor i, och nu vill min far ha hjälp med nytt routerinköp samt repeaterköp, för att maximera den trådlösa täckningen över huset.

Setupen jag körde med via ADSL var att jag hade routern nere i källaren där telejacket fanns samt körde jag 3 st Netgear Powerline AV varav en var vid routern för inputinternet, en vid en gammal Linksys WRT54GL som agerade repeater på mellanvåningen och en till tv-boxen för on-demand etc.

Just nu håller jag på och sätta ihop en inköpslista till det nya nätverket och routern jag har bestämt mig för är Netgear R7000 efter rekommendation i routertråden men jag undrar vad ni har för synpunkter på repeaters? Borde jag köpa access points eller range extenders, eller w/e? Jag har också tänkt på någon setup med powerline+ en accesspoint med en nätverkskabel in i den, men det kanske är snabbare med bara en accesspoint?

Som sagt bor jag i en villa med tre våningar där fibern kommer in i källaren, precis vid routern, och då kanske det skulle vara effektivast med en repeater på högsta våningen?

Alla synpunkter uppskattas!
Tack på förhand!

Av karre89

Gärna invite för en 64gb! Fint initativ och framförallt mobil!

Av karre89
Skrivet av Anskroft:

No shit sherlock, hade det varit sata kontakter hade jag ju inte behövt be om hjälp. Märket är Zeus iops

Tjena Anskroft!

Googlade lite snabbt och fick fram denna länk och där står det att det finns ett SAS Interface och ett SCSI interface om jag inte har läst fel. Sedan googlade jag på det och SAS verkar vara någon variant av SCSI(?) och SCSI är ett interface som oftast används av NAT's och servrar, tror jag, men kan lika bra ha helt fel.

offtopic: Snajk mötte din fråga och konstaterade bara att det inte var SATA. IMO borde du värdeskatta alla svar du får då jag flera gånger har frågat en fråga utan några svar. Tl;dr respektera alla på forumet och ha en bra attityd!

Hoppas du löser det!

Av karre89

Unreal och Cryengine skall du definitivt satsa på, de är snyggast just nu. Unity funkar också men det är lite svårare att få lika snygga resultat som du får "out-of-the-box" med antingen UDK eller Cryengine.

Jag vet att man kan göra shaders som vertexanimerar objekten, men lättast är väl bara att rigga den och animera i 3Ds Max.

Du skulle ju rent teoretiskt kunna göra det med source också, men det blir som sagt svårare att få lika snygga resultat som med UDK eller Cryengine.

Imo är Cryengine snäppet över UDK när det gäller grafik eftersom Cryengine har massor av post-processing effekter påsatta vid början om man gör ett nytt projekt, så därför är det inte alls svårt att det skall bli snyggt där.

Lycka till!

Av karre89
Skrivet av blunden:

Du kan se ett tidigare inlägg i denna tråd om färgåtergivning där den jämförs med en Eizo-skärm.

#14001105

Hela grejen med dessa skärmar är att man får en grym panel som annars används uteslutande i rejält mycket dyrare skärmar. Fabrikskalibreringen verkar vara riktigt bra också. När du ökar uppdateringsfrekvensen ökar gamman märkbart dock så för att kompensera får du använda en icm-profil som korrigerar färgerna igen. En del får ganska extrem backlight bleed på sina exemplar dock men det ska gå att korrigera till stor del genom att öppna den och placera lite eltejp på väl valda ställen.

Tack för länken- hade inte sätt den!
Det verkar bra alltså, skall nog avakta lite till för att se hur det går för de som beställt nu- om den har fastnat i tullen osv.
Tack för svaret som sagt, nu blir det nog att beställa en snart!