Inlägg

Inlägg som archnisse har skrivit i forumet
Av archnisse
Av archnisse

Det beror nog mest på vilket spel du ska spela, men jag vet lite för lite om den processorn för att säga så mycket. Däremot så släpper både nvidia och amd nya grafikkort nu väldigt snart, så håll ut en månad innan du bestämmer dig för något nytt kort skulle jag rekommendera

Skickades från m.sweclockers.com

Av archnisse
Skrivet av hundenmarvin:

Jag beställde ett GTX970 från green-friday-rean idag men blev lite orolig nu. jag fick just reda på att alla grafik-kort kanske inte kan anslutas till alla nätaggregat. Grafik-kortet jag beställde har en 8-stifts PCI Express-strömkontakt. När jag kollar på mitt nätaggregat ser det ut som den har 6 sladdar kopplade till grafiken så antagligen använder den 6 stift gissar jag på. Betyder det att den inte är kompatibel med grafik-kortet jag har beställt? Jag har försökt googla på det här men får inte riktigt svar.

Generellt ska det inte vara något problem om det kanske inte är ett väldigt gammalt nätagg kanske. Kolla kablarna och se hur de ser ut vid änden som går in i grafikkortet, många kablar är 6+2 så att de fungerar i både 8pins och 6pins kontakter.

Av archnisse
Skrivet av hundenmarvin:

Cool, skall browsa runt lite där.

Är ganska säker nu på att det är värt den extra kostnaden med i7 istället för i5 men jag har rätt dålig koll på hur man hittar passande delar. Vill någon föreslå ett liknande paket av delar fast med en i7-processor i?

i5 6600k och i7 6700k har samma socket så de fungerar på samma moderkort. Ur paketet ovan går det alltså att byta ut i5 6600k mot i7 6700k rakt av. Vill du köra på i7 4790k däremot så behövs ett annat moderkort.

Av archnisse

http://cdon.se/hemelektronik/asus-nvidia-geforce-gtx-970-stri... det här kanske är ett alternativ mot 970 från inet-kundvagnen, lite lägre klock men billigare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av archnisse
Av archnisse

http://www.sweclockers.com/test/21303-amd-radeon-r9-380x/8

Där kan du se hur olika kort presterar i spelet (det senaste sifforna jag kunde hitta), så bara att välja kort efter din budget som ovanstående nämnde är begagnat ett alternativ om du orkar med det extra arbetet som det innebär.

Skickades från m.sweclockers.com

Av archnisse

Jag körde förr bärbart och tyckte det var väldigt najs att kunna bära med den till LAN och så utan större ansträngning. Jag tröttnade däremot tillslut på att det inte riktigt går att uppgradera dem. En jag hade kunde jag sätta in en SSD i vilket förlängde dens livslängd en hel del men tillslut så satte grafikprestandan stopp (payday 2 i ~20 fps är något jag numer inte förstod att jag stod ut med så länge) och då gick jag över till stationär för att i den situationen kunna byta ut grafikkortet för kanske ~3k istället för ny laptop för det tredubbla.

Skickades från m.sweclockers.com

Av archnisse

Uppdatering!

Efter lite mer testande så visade det sig att kortet inte fungerade i den äldre datorn heller, när ett spel startades och belastade grafikkortet så skedde samma sak som i andra datorn, den varvade upp och allt blev svart. Jag märkte att kylaren satt lite halvlöst, den vickade en aning relativt kretskortet. Så jag misstänkte att det faktiskt var så att kortet överhettade för att den inte hade kontakt med kylaren. Jag monterade av kylaren, rengjorde, dit med ny pasta och vips så började kortet att fungera jättefint

Lösning: Kortet överhettade, kylpastan hade torkat och kylaren tappat fäste. Bytta kylpastan, allt började fungera.

Av archnisse

Problem med begagnat grafikkort i ny dator

Hallå alla!

Jag hjälpte en kompis att bygga en dator igår med ett begagnat grafikkort (Asus 7950) och fick lite problem med det när allt var ihopsatt. När vi startar datorn så varvar fläktarna på grafikkortet upp sig gradvis upp till 100% låter det som där det stannar i några sekunder och sedan försvinner bilden och fläktarna varvar ner till vad som låter som normal nivå, men utan bild nu alltså. Vi hinner ungefär in i bios och titta där i 2-3 sekunder innan bildsignalen försvinner.

Vi började felsöka med olika kablar och portar, testade interna grafiken i processorn och det verkade som att det var grafikkortet som det var fel på. Då satte vi in det i polarens gamla datorn för att se om det stämde, men där i så fungerade det bra. Vi kom in i windows, och det verkade fungera fin-fint. Så kortet verkar alltså fungera! Men inte i den nya datorn. Vi testade ett av de gamla korten i den nya datorn (ett GTX 460) och även det verkade fungera bra, vi fick klicka omkring i bios utan fläktar på 100% och bilden stannade kvar.

Vi installerade windows 10 körandes den interna grafiken på den nya datorn för att uppdatera bios, men det fungerade ändå inte efteråt. Vi hann fram till login-skärmen med fläktar på 100% och där slocknade det innan vi hann logga in.

Har ni någon aning vad som kan vara fel och vad som kan få det att fungera med det begagnade kortet i den nya datorn?

Edit: samtliga komponenter
Komponenter i den nya datorn:
Operativsystem: Windows 10
Moderkort: Asus Z97M-plus
CPU: 4790K
Nätagg: EVGA Supernova G2 650W
RAM: Corsair Vengeance 16GB 1600MHz DDR3
SSD: Samsung evo 850 500gb
HDD: Seagate 3TB
CD-läsare: ASUS DVD±RW DRW-24F1ST Svart Retail
GPU: (Den som strular) Asus 7950

Gamla:
Operativsystem: Windows 7
Moderkort: Asus p6t deluxe v2
CPU: i7 920
Nätagg: Corsair GS 800
HDD: WD Green 1TB
GPU: 2x Gigabyte GTX 460
Det sitter lite fler saker i datorn såklart så som RAM och en cd-läsare och nån till hårddisk. Jag kan inte namnet på dessa, men det kan nog gå att ta reda på.

Av archnisse

Jag har en SSD i min gamla laptop som också alltid rapporterar 128 grader, men så varm är den självklart inte. Det kan vara samma grej, annars kan du testa direkt efter att du som stängt av datorn att känna på disken så kan du säkerställa för dig själv att den troligen inte var så varm

Fläktarna kan du som ovan skriver kanske testa ändra fläktkurva på manuellt

Skickades från m.sweclockers.com

Av archnisse

Den första skulle jag räkna bort pga storleken. Jag bär på en 14" dator till skolan, det tycker jag är helt ok lagom men en större blir mer otympligt än man får ut av en större skärm tycker jag. Den ska ju få plats på bord och i föreläsningssalar och allt

De andra tror jag alla fungerar helt ok, kandidat 2s processor har jag för mig är strömsnålare men även långsammare efter sweclockers test på lenovos yoga-laptop med samma eller liknande modell. De två kvarvarande, ta och kolla batteritiden på dem, det är sjukt najs att ha bra batteritid under skoldagen. Kandidat 2s kanske just har bättre batteritid iofs med den strömsnålare processorn.

Av archnisse
Av archnisse

Hoppas verkligen på miljövänligare elektronik i framtiden, och om det här kan vara ett steg mot det så tycker jag att det är bra. Om det skulle gå igenom på EU-nivå så att det får riktig genomslagskraft vore ännu mer positivt.

Miljöbelastningen från elektronik är nog det värsta när man vill hålla sig uppdaterad, framförallt i framtiden (student) när ekonomin inte sätter lika stränga gränser ^^

Av archnisse

Olika laddare kan ladda olika fort beroende på hur många ampere de har som output. Jag har två laddare hemma till min Nexus 4 och det tar nästan den dubbla tiden för den ena att ladda den fullt jämtemot den andra

Skickades från m.sweclockers.com

Av archnisse

Byt till GTX 970 istället för 770, mer prestanda och lägre strömförbrukning för samma pris som det du valt http://www.sweclockers.com/recension/19332-nvidia-geforce-gtx-980-och-gtx-970/7 här kan du se hur de båda presterar i bf4

Skickades från m.sweclockers.com

Av archnisse

Jag har ett typ liknande problem med bf4. Ibland är prestandan precis som den ska, och ibland när jag startar spelet så är det nere på 20 fps när jag springer runt och en gpu-användning på nära 100%. En omstart av datorn löser ibland problemet, och ibland bara fortsätter det så i nån dag i värsta fall.

Av archnisse
Skrivet av Hardstyler:

Det fungerade!!!! Tack för tipsen!

PM:a adressen om du vill ha paket, så ser jag till att du får en kanellängd som utlovad.

Najs att det fungerade!

Nu har du fått ett PM

Av archnisse
Skrivet av Hardstyler:

Ska testa efter jobbet!
Funkar det så skickar jag en kanellängd till dig!

Haha, det ser jag fram emot!
Hoppas det fungerar Är så irriterande när det inte fungerar som det ska

Av archnisse
Skrivet av Hardstyler:

Har ett problem, inte spelat BF4 på ett tag, skulle ta tag i det igen.

Men under "loading map" går min C: (SSD) till 100% användning och stannar där, ljudet klipper lite och kommer aldrig in i spelet.
Detta är endast med BF4. alla andra spel samt BF3 fungerar perfekt.

Saken är att jag inte ens har några spel på min SSD och C:, utan alla spel är på en WD black disk.

Använder Windows 8.1, allt är uppdaterat. drivisar osv.
har även installerat om BF4. No luck.

Någon?

Jag hade samma problem som du beskriver med att disken går till 100% aktivitet och spelet i princip fryser i laddningsfasen.
Det som fixade det tillslut var att avaktivera origin in game, om du högerklickar på spelet i origin-biblioteket och går in under spelegenskaper och kryssar i "avaktivera Origin i Spelet för det här spelet" (den enda kryss-rutan).

Sen fungerade det fint för mig Innan patchen kring den 7-8/7 gav mig fps-drops.. men nu fungerar det fint igen, haha. Så buggat spel ibland