Inlägg

Inlägg som Samurai237 har skrivit i forumet
Av Samurai237
Skrivet av baxee:

Min polare har det, han kör ultra har stabilt 60fps med vsync. kanske något enstaka dropp

Det säger inte mycket då det t.ex. är väldigt stor skillnad mellan hur krävande det är att köra på OP Metro med 12 spelare och Conquest på Caspian Border med 64 spelare.

Av Samurai237
Skrivet av gigdata:

Uppdatera bios, läste om detta problem när jag valde mellan ett P och Z kort...
Valde Z och har aldrig varit mera nöjd.
Haft dator sen -99

Jaha, okej. Det ska jag prova. Tack för svar

Av Samurai237
Skrivet av nawidek:

usb tangentbord? pröva med ett PS/2 tangentbord om du har ett tillgängligt

Jag kör redan med ett PS/2-tangentbord så det är nog inte felet :/.

Av Samurai237

ASUS P8P67 Deluxe kommer inte åt BIOS

Jag kan inte komma åt BIOS med mitt P8P67 Deluxe. Ingenting händer när jag trycker delete när ASUS-skärmen vid starten visas, datorn fortsätter bara till Windows. Någon som har en lösning?

Av Samurai237

Haha. Ja det vore minsann roligt.

Av Samurai237

Samurai237. Spelar på PC så det är bara att adda mig om ni vill köra. Har dock bara tid att spela under helger.

Edit: Det vore mycket smidigare om förstainlägget uppdaterades med alla användarnamn, även om det skulle ta sin tid att ordna.

Av Samurai237
Skrivet av BengansBlogg:

Har inte hunnit spela så många timmar än så hållit mig till enginer och levla upp SCAR-H. Med heavy barrel, tripod och ir-siktet så är den rätt skön!

En fråga förresten: blir vapnen bättre när man får service star på dem? Har för mig att i bc2 blev det så med brons, silver, guld stjärnor.

Saknar att det inte finns staplar att jämföra vapnen med.

Vad menar du med bättre, tar med skada, mindre rekyl etc.? I Bad co.2 har i alla fall inte jag märkt att vapnen blivit bättre när man låst upp medaljer med dem.

Av Samurai237

Logitech Vantage USB-Headset, till PC?

Jag har letat efter ett mono USB-headset för PC men har inte hittat något annat än detta.

Det står att det är för PS3 men fungerar den även till PC?

Av Samurai237

USB-Headset för Teamspeak

Jag ska köpa ett headset för att använda i Teamspeak. Då jag enbart vill höra röstchatt i headset'et och spelljud i högtalarna verkar ett USB-headset vara den bästa lösningen. Skulle ett sånt här fungera eller är det enbart för PS3?

Eller kan ni tipsa om ett ganska billigt USB-headset som bara täcker ena örat?

Av Samurai237
Skrivet av Apelsingummi:

Lånar tråden lite. Varför får 69XX (undantaget 90) i regel sämre fps än motsv. 68XX?

Vad grundar du ditt uttalande på?

Av Samurai237
Skrivet av FaniSkogen:

Jag vet faktiskt inte om det är det som drar mest minne. Men är du helt säker på att det är minnet som tryter?
Själv har jag 1GB minne och kunde knappt köra medium utan konstanta FPS-drops och känslan av att spelet inte alls flöt på. Efter att jag läst på lite runt om så kom jag fram till att jag borde stänga av MSAA då detta gav en bra prestandaökning och samtidigt knappt minskade på bildkvalitén alls.
Efter att jag stängt av MSAA kan jag köra allt annat på högsta i 1920x1200 och får då ett helt flytande spel.

Tydligen är detta ett problem speciellt för oss med ATI-kort. Nvidia klarar MSAA mycket bättre av någon anledning.

Här finns en guide som vad jag förstår AMD har gett ut? Där tar de upp MSAA och rekommendationer för olika kort.
http://www.mediafire.com/?0ymxd96gv7cgcs6

HD6870 i 1080p rekommenderar de Ultra och avstängd MSAA. Samma sak för ex. HD6970 fast då i 1600p.
Enda kort som rekommenderas att köra på Ultra samt MSAA är 6990 och 6870/6970 i CF.

Så summa kardemumma: I mitt fall med 1GB minne, fick jag ett ospelbart spel på medium/high med MSAA x4. Om jag istället drog upp allt på ultra och stängde av MSAA blev det kalasbra!
Nu har jag ju 2 st hd5970 och jag vet inte hur de står sig mot 6870, men de har båda lika mycket minne. Så jag tror nog att du får mest prestandaökning kontra minst bildkvalitétsförlust genom att inaktivera MSAA.

Samma sak gäller förmodligen här. Jag trodde att bf3 skulle vara förstört för mig även fast en ny dator var inhandlad. Kunde inte ens spela flytande på medium. Efter att jag stängde av MSAA så kunde jag köra upp det i ultra och det går riktigt bra! Små drops ibland precis i början av spelet.
Jag installerade även 10.10 pre3 och CAP4 men jag tror inte detta gjorde den stora skillnaden, dock arbetar mina kort mer jämt efter uppdateringen.

Det låter ju riktigt trevligt. Skönt att det inte var lika allvarligt som det först verkade efter att ha läst SweC's prestandatest i BF3.

Av Samurai237
Skrivet av Zeuxlarsson:

Jag kör faktiskt på alla ultra 2xMSAA förutom texture som är på high, detta på 1920x1080. FPS ligger på runt 50-60, går ner till 30 ibland och ibland upp till 100. Det laggar aldrig.

Okej vad bra. Det låter ju inte som det ska vara några problem då.

Av Samurai237
Skrivet av Zeuxlarsson:

Jag har svarat ang det här i en annan tråd då jag har nästan samma hårdvara men jag tror du redan sett det?

Ja det har jag :). Vilka inställningar behöver du köra på för att inte på några rejäla fps drops, krävs medium rakt igenom då?

Av Samurai237
Skrivet av Zeuxlarsson:

Nja, enligt tester (bla Sweclockers egna) så tar ultra texturer upp 1.5GB grafikminne så om du kör med detta så kommer det gå flytande en stund tills minnet fylls och måste flushas, då får du några sekunders massiva lagg. Jag har själv testat och märkt att med allt på ultra så händer detta, och med allt på ultra förutom texturer (som körs på high och då "endast" tar upp ca 1000-1100) så förblir det helt flytande utan problem.

Texturerna är huvudboven i dramat.

Hur ofta upplever du dippet ner till 16fps som syntes i SweC-testet, eller försvinner den risken när man kör i allt på ultra förutom texturer som man kör på high?

Av Samurai237
Skrivet av Zienx:

aha okey, det med GFXminne är ju som sagt AA som äter det mesta. så du kanske kan köra ultra om du tar bort AA helt. eller high och kör AAx2. det är ju bara att testa sig fram när du väll får spelet

Okej, tack. Får se hur det går. Vore ju surt om jag inte kunde spela i High med bra flyt.

Av Samurai237
Skrivet av Zienx:

jag tror dock du inte kan köra ultra hur som helst, i alla fall om din Signatur är rätt med C2D 6600. så medium är nog att rekommendera

Oj, har glömt att ändra min sign då jag inte byggt ihop nya datorn än. Kommer använda en i5 2500K, Vengeance 16gb 1600MHz- minnen, Asus p8p67 Deluxe och 2 st 6870 1gb.

Av Samurai237

Battlefield 3 6870 1gb CF prestanda?

Jag har inte fått mitt BF3 ex än så har inte kunnat testa hur spelet flyter med 2 st 6870 1gb. Efter att ha sett Sweclockers prestandatest i BF3 blev jag orolig när jag såg att 1gb vram var för lite för att kunna köra i high eller ultra.

I SweC-testet ser man att medelvärdet för 2 st 6870 1gb i 1920*1080 i Ultra är 45fps men lägsta värdet är 16fps. Hur ofta sjunker fps'en ner dit, är detta ett så stort problem att jag kommer tvingas köra i Medium för att få ett okej flyt? :/

Av Samurai237
Skrivet av Ctrl:

har du usb headset är det ett eget ljudkort och går då att ställa in i t.ex. mubmle eller så att det skall sköta röstkommunikationen.

Okej, tack Ett usb-headset låter som en bra idé.

Av Samurai237

Gaming Mic

Nu när jag ska börja spela BF3 med några kompisar behöver jag en mikrofon. Då jag kommer använda min hemmabioanläggning till datorn vill jag inte använda ett headset som spelar upp spelljudet. Går det på något sätt att få spelljudet ur högtalarna och röstchatt i ett headset, ungefär så som Xbox 360ns headset fungerar?

Om inte, vilket mikrofon rekommenderar ni?

Av Samurai237

Jag har inte läst vad som skrivits i tråden men det mest prisvärda vore ju en SLI/CF-lösning. 6870 i CF t.ex.