Inlägg

Inlägg som Samurai237 har skrivit i forumet
Av Samurai237
Skrivet av dj christian:

Är det kört för mig? Kan man spela det trots att det är begagnat. Har dålig erfarenhet av Blizzard då det är princip omöjligt och köra begagnade spel som WoW och Starcraft 2 hos dem såvida man inte har tillgång till de förstahand kontona.

Har du provat att använda den medföljande nyckeln och konstaterat att den inte fungerade eller är du bara orolig att den inte ska fungera pga. tidigare erfarenheter med använda nycklar?

Av Samurai237
Skrivet av thereal_twisted:

Nä, finns ingen som är bättre. Lika bra finns, men då är det samma hårdvara som i SGS så det spelar ju ingen större roll. Det skulle va en Nexus S då, även att det är samma lur så har den iaf fått ICS officiellt. Kör CM9 Beta på SGS'en och det är riktigt trevligt och grymt snabbt redan nu.

Jag släpar inte runt på två lurar för att det är så jäkla kul, men jag lyssnar mest i bilen faktiskt och då är det rätt lugnt(och båda lurarna väger ju bara lite med än en HTC med unibody chassie, ) . Skillnaden hörs ännu mer i bilen såklart, så grymt bra ljud.

Har också en U8220 liggandes fö

Synd att ingen av de nyare mobilerna överträffar SGS i ljudkvalitet. Får hålla tummarna att det snart kommer någonting bättre.

Ja just det ja, jag känner igen dig från Swedroid's Huawei-forumdel. Det var min första androidmobil så till en början tyckte jag den var jättehäftig men den blev ganska irriterande när det laggade något så fruktansvärt trots jag hade flashat in FLB-mod, haha.

Orkade dock aldrig flasha in cyanogenmod utan lyckades faktiskt sälja den för 700kr på tradera (såg dock till att den var nyflashad innan jag sålde den så att den i alla fall inte laggade innan man började installera allt för många appar och spel).

Det är dock litet kul att Tre fortfarande säljer U8220. Den känns litet smått utdaterat. Speciellt med tanke på att de fortfarande säljer den med Android 1.5 :P.

Av Samurai237
Skrivet av thereal_twisted:

Jag har min SGS mest till att lyssna på musik, hade SGS2 haft lika bra ljud hade jag kanske sålt den. Eller kanske inte, alltid bra att ha en lur för div. expriment osv.

Har du root? Isf måste du köra in voodoo appen: https://market.android.com/details?id=org.projectvoodoo.contr...

Finns en betal variant av den också som inte kräver en kernel med voodoo drivrutinerna. Utan voodoo är ljudet bra(som ip4) men med voodoo är det i en helt annan klass.

Skillnaden hörs tydligt även med samsung medföljande lurar, med riktiga lurar märks det ännu mer om du frågar mig. Jag är nog petigare med ljud än genomsnitts lyssnaren men SGS1 är erkänt riktigt bra enligt alla som kan ljud typ.

Vill du ha en snabbare lur rent generellt så läs på lite å lägg in cyanogenmod, det gör en ENORM skillnad jämfört med samsung roms. Finns även modifierade samsung roms med touchwiz om du gillar det.

Jag har faktiskt redan flashat in Cyanogenmod och jag har även installerat Voodoo appen. Har inte så mycket att jämföra ljudkvaliteten med, bara min gamla Huawei U8220 och en Samsung YP-K5 mp3-spelare och ljudet är ju mycket bättre i SGS.

Det är ju alltid kul att veta att det SGS-ljudkvaliteten är såpass bra som den är. Då gäller det bara att leta efter en telefon med motsvarande ljudkvalitet när det är dags att byta mobil nästa gång. Håller någon av de nyare lurarna samma ljudkvalitet, t.ex. Galaxy Nexus eller HTC Sensation XL, som SGS?

Av Samurai237

Jag tycker inte att du ska lyssna på vad alla konservativa BF-fans säger. Prova och se om du själv gillar det. Själv tycker jag att det är ett riktigt roligt spel.

Som med alla multiplayer-spel tar det ju en stund att komma in i spelet men det tar inte speciellt lång stund i BF3. Det finns t.ex. servrar som är till för "noobs" där det finns ett max-level tak på t.ex. 23 så att inte de högre rankade kan komma in och äga ut nybörjarna.

Det kostar ju bara 250kr så jag tycker helt klart du borde ge det en chans!

Av Samurai237

Verkar trevligt men om man ändå kan vänta fram tills dess känns kanske Ivy Brdige mer lockande.

Av Samurai237
Skrivet av thereal_twisted:

Ja, SGS lirar i en helt annan liga vad gäller ljudkvalité.

Den lirar i en helt egen liga vad gäller smartphones(tillsammans med Nexus S och ett par till lurar som har samma wolfson ljudchip, även ip4 har wolfson)

SGS2 är inte direkt dålig, den är medelmåttig, det är SGS1 som är onormalt bra på den punkten bara.

Oj. Tidigare var jag litet småsugen på att göra mig av med min SGS men eftersom jag nästan bara använder den till att surfa och lyssna på musik med kommer man nog bli besviken om man skaffar en mobil med ett sämre ljudchip.

Jag använder ett par AKG K450 så man kan ju tycka att dem gör SGS-ljudkvaliteten rättvis och att man skulle märka skillnad om man jämför med SGS2.

Av Samurai237

Jag har bara skummat igenom tråden men jag har själv prao:at hos en lokal datorbutik där de bygger ihop datorer, reparerar och felsöker mm. och under montering av komponenter användes inget ESD-armband. De avjordade sig inte heller och brydde sig inte om var de tog på komponenterna.

Jag säger inte att personerna i datorbutiken du vände dig till är vårdslösa eller inte hanterat komponenterna på rätt sätt. Säger bara att inte alla är lika försiktiga med datorkomponenterna.

Av Samurai237
Skrivet av thereal_twisted:

Skulle avråda från att köpa SGS+ också, bättre med orginal SGS. Appropå ICS tex. så har SGS+ inget stöd från cyanogenmod, CM9 Beta(ICS) finns redan till vanliga SGS(kör det på min SGS och det är riktigt bra redan). CM7 stable har funnits länge till SGS.

Vanliga SGS får även officiella uppdateringar generellt fortare, dom har ju sålt ganska många. Vill även slå ett slag för det grymma ljudet i SGS, har kvar min bara för att lyssna mp3 i princip.

Vänta lite så bör priset på SGS2 gå ner igen, dom höjer priserna runt jul. Tidigare har den legat på typ 3500-3600 som billigast. Oavsett så är det värt att betala extra för SGS2, allt är mkt bättre. Och även i det fallet finns inget stöd från cyanogenmod för Galaxy R, medans SGS2 har fullt officiellt stöd.

Är det bättre ljud i SGS än i SGS2 eller vad är det du menar, för du har väl även en SGS2 också?

Av Samurai237
Skrivet av DeathAdder89:

Hej har funderingar på att köpa detta grafikkortet med 448 cores. Min bror säger att det är skit bra det kortet -
http://www.misco.se/product/product.aspx?P_ItemId=4031429&SL_...
Kan jag köra det med mitt amd baserat system? dvs mitt amd moderkort ASUS M4A89 GTD PRO ? eller se signatur
eller kommer jag få problem? Mvh.

Hur akut är det med ett nytt grafikkort? Jag skulle själv inväntat 7000-serien om inte annat än för prissänkningar av nuvarande generations grafikkort.

Grafikkorten har blivit märkbart dyrare nu under hösten/vintern. I somras kostade ett GTX 570 mindre än vad det där GTX 560Ti-kortet kostar idag. Jag köpte mina 6870 för 1495kr/styck hos Komplett under sommaren och nu kostar dem 1689kr/styck hos Komplett.

Det jag vill ha sagt är att det inte är speciellt smart att köpa ett nytt grafikkort i denna stund, om det inte är "absolut nödvändigt", då grafikkorten är ganska dyra för tillfället.

Av Samurai237
Skrivet av OnlyCasanova:

Media markt kör ju sin imorgon kl 8:00.

En 50" tums tv för 3999:- denna ska man köa för imorn

http://www.mediamarkt.se/mcs/special/jul,14401,.html
http://pics.redblue.de/doi/pbdmz-pixelboxx-36526167/mcs_place...

Hur kan du vilja köpa den när upplösningen är låga 1024*768? Visst, folk är oense när det kommer till huruvida Full-HD är nödvändigt när man väljer 32" TV men vid 50" lär man klart märka den låga upplösningen.

Av Samurai237
Skrivet av addezki:

Ngn som skulle kunna sätta ihop en dator som ligger på mellan 6000-7500 så får jag se. Lirar cs 1.6 och vill ligga 100 fps hela tiden och kunna lira mw3 på högsta. Tog bf3 som exempel för det spelet har höga spelkrav.

Har du tänkt spela BF3 eller kommer du hålla dig till MW3? Det krävs inte alls en lika kraftfull dator för att kunna maxa MW3 som det krävs för att kunna maxa BF3.

Oavsett vilket är ett bättre kort än 6850 att föredra.

Av Samurai237
Skrivet av Superlight:

Jo, tänkte på det också men banorna är skitlånga. Jag låste upp M240B men fick den ändå inte.

Längden på matcherna varierar kraftigt. Det är bara att du letar upp servrar med färre antal tickets. För mig är det en självklarhet att inaktiva spelare kickas så nya, aktiva spelare, kan ansluta till servern och hjälpa laget.

Av Samurai237

Jag återkommer med resultat när jag haft tid att uppdatera bios. Har haft för mycket att göra den sista tiden.

Av Samurai237
Skrivet av contra:

då måste ja fråga varför? då svenne kan användas av en j*de som kränkande för oss svenska eller hur? nu är de väl inte jätte vanligt men måste ju ifråga sätta när ni bannar ord som j*de men inte svenne, gissar på att t*rk, n*gger i alla dess former är svartlistade. svenne kan lika väl användas som kränkande på samma sätt . rasism är ju inte bara mot färgade eller hur, im just saying. dumt o banna för ett ord som kan tolkas på flera sätt när andra ord som funkar på exakt samma sätt inte är.

Om någon skulle vräka ur sig ordet "jude" i ett argt meddelande i chatten är det ju inte speciellt svårt att tolka det som ett skällsord. Den främsta anledningen till att ordet jude kan tolkas som ett skällsord anser jag vara pga. det judar utsattes för under andra världskriget (jag vet att det inte bara var judar som behövde lida under det kriget).

Sedan tycker jag det är ganska konstigt att du ser ordet "Svenne" som ett skällsord. Jag skulle verkligen inte ta illa upp om jag blev kallade svenne, anser att det är ett skämtsamt ord för någon som är svensk.

Att du sedan anser att skällsordet för mörkhyade människor är jämförbart med "turk" gör ju inte direkt ditt uttalande bättre...

Av Samurai237

Håller med TS. Grafiken är den främsta anledningen till varför jag inte ger spelet en chans. Den "teckande grafiken" tycker jag verkligen inte passar in. Håller även med om att AoC är fruktansvärt mycket snyggare.

Jag hade ganska stora förväntningar inför SWTOR men när jag såg vilken grafikstil de valt blev spelet ointressant för mig. Att de valt denna grafikstil för att många fler ska kunna spela det känns som en ganska löjlig förklaring. Det är ju bara att titta på hur bra BF3 till PC sålde, det finns gott om PC-spelare med bra datorer och den lilla del som sitter på kassa burkar kan man nog ändå räkna bort från listan över kunder.

Av Samurai237
Skrivet av KnewIt8:

Där krasha servern?

Eller är det bara för mig den är borta

Du kan vara lugn, den är bara borta för dig.

Av Samurai237
Skrivet av Lehto:

Mitt 7800gt ska ut nu! Om de blir 7950 eller 7970 beror på priset

Wow, inte illa att du kör med det kortet än.

Själv är jag väl inte helnöjd med mina 6870 1gb i CF pga. för liten mängd v-ram. BF3 flyter dock på bra i inställningar jag är nöjd med så det får nog bli att hoppa över denna generation.

Jag har i alla fall lärt mig att det inte är smart att snåla med v-ram.

Av Samurai237

Jag har själv hört några rykten och spekulationer kring Call Of Duty 9. Det kan tänkas heta Iron Wolf och folk tror att det kan bli en fortsättning på Black ops.

En ny grafikmotor lär nog inte komma förrän nästa generations konsoler kommer. Spelen säljer ju som smör i solsken trots den utdaterade motorn så varför ska de investera i en ny motor när den de har fungerar fin-fint (enligt deras sätt att se det). Tråkigt men det verkar vara sanningen.

Själv har jag tröttnat på Call of Duty. MW2 är fortfarande det Cod-spel jag tycker bäst om, inte för att det är det mest balancerade utan bara för att jag tycker det är roligare än alla de andra.

Jag har gett Blops och MW3 en chans men jag har svårt att tro att IW eller Treyarch överträffar MW2.

Av Samurai237
Skrivet av oi-bastard:

varför 8ms ? är inte mindre ms bättre ?

TV'n han kollat på har en responsitd på 8ms. Ja, lägre responstid är bättre, kan dock inte uttala mig om huruvida 8ms är dåligt eller ej.

Av Samurai237
Skrivet av To33e:

ok, blir disconnected hela tiden (var 20:e min), har laddat ner & installerat :

Punkbuster: samt uppdaterat punkbuster till bf3
senaste nvidia drivrutiner: 285.62
installerat OC Guru samt har prövat: Höjt och sänkt Volt & clock på GPU.

har provat höjt & samt sänkt grafiken men hjälper inte heller till.

någon har sagt att det hjälper att öppna några portar till just bf3 men hur man gör vet jag ej då jag & nätverk ej går ihop, någon som vet??

Några säger att man ska byta router om man har Thomson vilket jag har kan detta vara problemet??

samt finns det någon själ här ute som har en annan lösning??

för övrigt så har jag 8 mb/s. får ut cirka 6.7-7.5 mb/s i ned och upp 0.8-1.2 mb/s

Tacksam för svar och min dator finns i signatur

Hittade en lösning som fungerar för mig. Kör själv ett Thomson TG784. Efter att ha öppnat portarna gick jag från att bli frånkopplad varannan match till att i princip aldrig bli frånkopplad.

It seems EA do not really care as what is going on with their products as long as they can sell them beforehand. Having said that they have a pretty good support(being sarcastic) that took me 4 days and 5 different people to talk to and explain the issue. Nevertheless, This is sorted.
Now, lets see what they advised me:
1. go to Ports listed by application. - PortForward.com
find BattleField3 note down TCP and UDP ports.
2. Open your Router settings. (I have Thompson TG from BE)
go to Port Configurations and make sure you disable UPnP and Extended Security Settings(not sure why security but was advised to do so). You can also press on windows button(between Ctrl and At) and "R" to open active processes and stop UPnP and SSDP. I personally advise to do both.
3. Now, this is the tricky bit. It differs depending on which Router you use and its configuration settings and menues. If You have different Router settings skip to No 4. What I did with my Thompson Router is: Opened Games and Applications under Toolbox. Clicked on Configure and create a new Game or Application with Manual Port Configuration.
Name it BattleField3 or anything else so that you will find it again. enter these that you took from the portforward.com site:

a) (Select TCP from the dropdown) eneter for port Range only: 80-80
b) Do the same for 20000-20100 with TCP selected
c) (Select UDP from the dropdown) enter for Port Range only: 14000-14016
d) Do the same for 22990-23006 with UDP selected
e) Do the same for 25200-25300 with UDP selected

Save/Apply and assign the new Game Application you created(named Battlefield earlier) to your Machine/PC
Save/Apply
Restart
and You are done!

Här finns guide för hur du öppnar portar med ett Thomson TH784-modem.