Inlägg

Inlägg som Noyart har skrivit i forumet
Av Noyart
Skrivet av walkir:

Antar att du fick "hjälp" genom Digital River? Hade så stora problem med köp via deras hemsida allt jag kommer undvika allt vad Lenovo heter i resten av mitt liv. Nu är det istället Dell och Apple som gäller.

Hahaha Japp!! Digital river var det, fyfan!! Lenovo ska ju göra bra grejer, kanske bara ThinkPad 😂

Av Noyart

Beställde en Lenovo laptop från lenovos hemsida, skärmen var trasig. Jävlar vilket jobb det blev att få den tillbaka skickad, ingen svensk support heller. Skickades runt mellan olika support avdelningar och varje gång var det en ny person som svarade på mina mail. Tillslut efter en månad eller så kunde jag skicka tillbaka den. Köpte en helt annan Lenovo laptop från Elgiganten istället. Ifall det trånglar får de ta hand om det

Av Noyart
Skrivet av Gurrrra:

Dom har ju råd att bygga sina fabriker även utan nå skattesubventioner, utan chieferna gör det här bara för att dom är ena snåla jävlar som gör allt för att maximera sina egna mångmiljonlöner :/

Såklart, allt handlar om pengar. Dom är ju inte dumma haha

Av Noyart
Skrivet av Signovinces:

Lön: strax under 28K brutto.
Jobb: Processtekniker/processoperatör på betongfabrik (stor koncern).
Plats: Stockholm.
Erfarenhet: nästan 4 år.
Utbildning: universitet (inte inom det här yrket) samt branschspecifika utbildningar.
Arbetet: finns ingen tid när man slutar, endast när man börjar. Man är på jobbet tills det är klart för dagen vilket innebär 20-40 timmar övertid varje månad.

Tycker att det är riktigt dåligt betalt med tanke på vad jag måste kunna och vad jag gör om dagarna. Svaret från chefen/cheferna när man frågar om högre lön är: "du har bra lön" och indirekt "byt jobb om du inte trivs med lönen".

Gillar verkligen kollegorna och själva företaget men när man hör att konkurrenterna har 6-12 tusen mer i grundlön börjar man bli väldigt sugen på att byta arbetsgivare.

Om du kan, byt. Låter som att det inte kommer bli bättre. Plus är det inte ganska lågt för att jobba i stockholm också? Hoppas du får övertids betalt utöver dina 28K

Av Noyart
Skrivet av AplAy:

Jag är undrar vad Google - på "ett vuxenbarnsligt vis" - skulle kunna göra mot Frankrike? Kan de i princip kapa all åtkomst för alla franska IP-adresser, DNS:er och allt som om Google reagerar med, "Jaha, ska det vara på det viset så får ni ingen åtkomst till våra tjänster över huvudtaget!"

Eller är Googles rikaste aktieägare förblindade av alla annonsintäkter från franska annonsörer att de vägrar göra detta? Blir denna böter som en piss i sjön för dem eller en liten knuff? Jag undrar ärligt talat hur ett lands ekonomi skulle påverkas av att stängas av helt från Google. Visst finns det alternativ, men bara för att företagen använder andra webbsidor betyder inte att deras slutkunder också börjar göra det.

"
In the most recently reported fiscal year, Google's revenue amounted to 181.69 billion US dollars. Google's revenue is largely made up by advertising revenue, which amounted to 146.9 billion US dollars in 2020. As of June 2019, parent company Alphabet ranked fourth among worldwide internet companies, with a market capitalization of 741 billion U.S. dollars."
https://www.statista.com/statistics/266206/googles-annual-glo...

Låter lite som en droppe i sjön typ

Av Noyart

Någon som pluggat YH VR-Utveckling i Solna - Nackademin? Tycker VR och AR teknologin är super häftigt och användbar inom många områden än bara spel, och hoppas nu på få jobba med det. Blir 30 i år, hoppas bara inte det är försent. Har ingen tidigare erfarenhet av programmering/spel osv. Studerade VFX 3D artist för 3-4 år sedan men det blev inget av det, lärde mig massor men tog inte studierna så seriöst som jag borde ha gjort på den tiden, fokuserade på fel saker och tog inte chanserna som jag fick, t.ex jobba vidare på stället jag hade praktik på, jag kände mig för dålig för jobba där. Nu några år senare har jag fokuserat mycket på mig själv dock och vill ha en karriär inom något kreativt och intressantare än operatör/montör i fabrik.

Av Noyart
Skrivet av anon100733:

Tror Fire_Ice syftar på verktyg till motorn artikeln handlar om!
Vad menar du med "Valve Leadwerks" det är 1 snubbe som utvecklat Leadwerks, har inget med Valve att göra mer än att den finns på Steam AFAIK.

Minns också att hans beteende inte var helt okej också. Inte hört så mkt om den motor på väldigt länge

Av Noyart
Skrivet av Xverminator:

Har uppmärksammat detta, nu finns 3060 och 3070 i lager och priserna har halverats och är förhoppningsvis på väg åt normala priser igen.

Är detta konsekvensen av att Kina börjat förbjuda mining och det dumpas ut kort på andrahandsmarknaden samt Nvidia infört "Lite Hash Rate" (LHR)?

Lägger grafikkorten från Kina i nya lådor och säljer sen till oss /s

Av Noyart

"men åtgärdades aldrig då företaget vid upptäckten redan avslutat all support för den påverkade modellen."
Förstår att man inte kan uppdatera en produkt i all evighet, men detta känns lite sådär, speciellt när man vet om det. Dag ett hålet är en annan femma tycker jag

Av Noyart
Skrivet av luki3:

Yrke/Titel: Fabrikschef
Lön: 39 000 kr/månad brutto
Ålder: 29
Utbildning: Gymnasial/teknik med inriktning CNC
Område: Linköping
Erfarenhet: 3 år
Semester: 25 dagar
Förmåner: Prestationscoach, Förtroendetid, friskvård, årlig bonus, förmånsbil m. förmånsvärde upp till 4000kr

Rekryterades till rollen internt för ca 3 år sedan i samband med att företaget växte exponentiellt mycket.
Har arbetat i företaget sedan 2012, först som montör sedan operatör innan jag fick tjänstemansrollen.
Går regelbundet på interna och externa kurser om ledarskap, företagsekonomi etc. Det är en väldigt bred roll som förändras konstant beroende på vilket behov organisationen är i vid tillfället.
Den största biten av det dagliga arbetet innebär ekonomisk uppföljning/controller och personalansvar både för arbetare och tjänstemän.
Rollen är ytterst ansvarig för produktionsorganisationen i företaget, närmaste chef är VD för bolaget.

Är inte insatt i industrin, men låter som du har en jäkla massa ansvar för en sådan låg lön.

Skrivet av Erreb:

Känns spontant som om lönen är rätt så låg.

Precis vad jag tänkte också

Av Noyart
Skrivet av eMannen:

Tyvärr är Starlink inte direkt användbart i Sverige då den större delen av vårt land ligger för långt norr ut för de flesta av de nuvarande satelliterna. Tycker dock Starlink är en grymt bra grej, speciellt för att det fungerar så bra i glesbygd/vildmark där det oftast bara finns dåligt eller inget bredband att tillgå.

Kan vara lite kul att kolla på satelliterna ibland på https://satellitemap.space där man kan se hur läget är. Man kan rätt tydligt se hur de satelliterna från de senaste uppskjutningarna sakta sprider ut sig.

they are so many

Av Noyart
Skrivet av Göteborgaren:

dom mest akuta bristkomponenterna märks det mycket på för man får köpa lite på spotten då av lite mindre återförsäljare så man får hålla tummarna lite känns det som och testa rullarna med komponenter när dom trillar in. dom återförsäljarna försöker ju dammsuga marknaden på så många riktigt komponenter dom kan för att sedan blanda med andra tyvärr.

edit: förekommer även kasserade komponenter från komponenttillverkare som någon kommit över och säljer också.

Där jag jobbar, vi får köpa in en del från spotmarknaden, det är verkligen hit and miss. I bland får man inte alls rätt komponenter. Har även hört att de köpte in kretsar som var helt tomma på insidan, men detta var före jag jobbade där och förre dagens situation

Av Noyart
Skrivet av shqiptari:

Det värkar som jag fick den såld också, dock för 6.5k 👍

Härligt!

Av Noyart
Skrivet av shqiptari:

Jag har lagt upp den för 7.5k och hoppas på det bästa!

Lycka till! Hoppas du får den såld

Av Noyart

Beroende på hur bråttom det är att sälja den, lägg högt 7-8k och om du inte går den såld så kan du alltid sänka priset.

Av Noyart
Skrivet av Spawnbadboy:

Om robotar gör typ allt så blir allt gratis
Pengar spelar ingen roll längre och man får ändra hur världen fungerar.
Det är inte en omställning som sker över en dag utan kommer sakta ställas om över massa år

Längtar tills den dagen man bara kan chilla varje dag och göra precis vad man känner mig. Kommer nog bli en del motstånd dock.

Av Noyart

ehhh varför heter den något polskt

Av Noyart

Länk till discord gruppen?

Av Noyart
Skrivet av AplAy:

Jag är på. Jag är själv intresserad av att skapa eget VR-spel inuti Unreal Engine vilket garanterat kommer innebära viss programmering.

Är lite på samma resa, har sökt en YH utbilding som VR utvecklare. Förhoppningsvis kommer man in nu till hösten. Själv velar jag mellan unity och unreal. Dock sneglar jag lite på godot också, eftersom det är en sådan trevlig motor att leka i. Dock är ju Unity och Unreal industristandard. Hur tycker du om att jobba med VR i unreal?

Av Noyart
Skrivet av lurifaxx:

Lön: 73 000 kr
Ålder: 31
Utbildning: Gymnasium och 2 år YH
Område: Stockholm
Yrke: Konsult inom stadsutveckling
Erfarenhet: 8-9 års erfarenhet
Semester: Frivilligt, ifjol ca 7 veckor
Friskvård 5000:-
Förmåner: Förmånsbil, mobil, dator, arbetskläder, flexibilitet, etc

Vad innebär din arbetsroll, vad får du göra?