Inlägg

Inlägg som Noyart har skrivit i forumet
Av Noyart
Skrivet av Kimball:

Känner igen mig väldigt väl i detta då jag jobbade inom industri, exkl svårt att få betalt för övertid (det ska ALDRIG vara ett problem om man är anställd imho). Vissa människor trivs ju och är nöjda med en sådan situation och det är inget fel i det, men jag gjorde precis som du och sökte mig vidare då jag vantrivdes något oerhört på alla sätt och vis. Det är dock en bra erfarenhet att ha med sig i livet framöver imho!

Man tycker det. Dom gångerna då jag frågat om det är övertid betalt t.ex när något "måste" bli gjort så har min manager blivit skit sur och sagt "skitsamma jag tar över, åk hem du". Då åker man hem såklart, men man funderar ju på varför det ska vara så svårt och betala lite mer. Nu ska detta inte bli en rant ^^

Blev bra inspirerad av denna tråd, vad folk tjänar och har för yrken. Speciellt när jag såg att en snubbe tjänade 10k mer med mindre erfarenhet och gör samma arbetsuppgifter.
Om 1 månad får jag veta om jag kom in på VR utvecklar utbildningen, ny framtid😍

Av Noyart

Var finns mina under 30K slavar?

Processoperatör inom kretskortstillverkning.
Hanterar monteringsmaskinerna och allt som hör till,(rigga, programmera kapslar och kort osv) screentryckaren och avsyning. 3D-AOI programmering och avsyning. Har även ansvar för service på maskinerna vi kör.
Ingen utbildning, snart 4 års erfarenhet
25200kr

Lågt betalt tycker jag även fast jag fått bättre än de flesta i löneökning på företaget. ingånglön 20000. Jobbet kan vara otroligt stressigt, massa bollar i luften, ska flyta på hela tiden. Förväntas jobba massa flex, vara en teamplayer, svårt att få övertid betalt, jobb där man inte bara kan släppa o gå hem om processen är igång. Blev en massa drama o skit när jag slutade jobba massa flex vintras, då blev det möte om att man inte en teamplayer. Kan säga att jag tröttnat och sökt en utbildning nu till hösten, hoppas man kommer in, annars söka nytt.

Av Noyart
Skrivet av Simonsky:

Vad har Sony att vinner på en lägre strömförbrukning? Måste finnas andra incitament såsom lägre kostnader per chip om TMSC kan trycka in fler chips per waffer, eller en ren marknadsföringsplojj för att öka intresset för konsolen.

Värnar om miljön såklart!

Av Noyart
Skrivet av nu1mlock:

Jag tycker att alla funktioner som Steam har lagt till är jättebra! Jag spelar ofta local co-op över nätet med en kompis mycket smidigare tack vare Steam.

Workshop, community m.m. är väldigt användbart. Men ska verkligen spelutvecklare betala extra för detta?

Jag tycker att dessa funktioner är något Valve har byggt för att folk ska använda och fortsätta använda Steam. Allt detta har uppenbarligen gjort att dom tjänar pengar från användare som ser smidigheten i att köpa spel direkt från Steam - speciellt om spelet kostar lika mycket (vilket Steam "kräver").

Den riktiga kostnaden för Steam per sålt spel är väldigt låg.

Håller med att det kanske inte borde vara utvecklarna men samtidigt får utvecklarna utnyttja det som steam byggt upp. Antar att de krävs en del pengar att hålla allt igång och support 24/7 också. Tänker mig ändå att någon måste "betala" för det hela, och att det helst inte är jag, fast antar att det är jag ändå för att de då har högre priser? Var inte det t.ex något som Epic gick ut med, de gav utvecklarna och kan därför sälja spelen billigare. Minns fel kanske

Av Noyart
Skrivet av BadNewsBrod:

Nej camera appen låg i dcim säger frugan.
Ja bilderna helt borta och ingen moln backup.
Men jag fattar inte, för hon sa att det gick väldigt fort när hon klistrade in mappen, så liksom inga filer kan egentligen inte ha flyttats, vi snackar isf 5000 bilder på typ 20 sekunder, vilket brukar ta en evighet i vanliga fall. Men efter det finns inget på datorn eller på telefonen. Jag menar att dem ska ha blivit raderade borde ha tagit längre tid än så...

Bilderna kanske ligger i en annan mapp? T.ez om telefonen har ett sd kort så hamnar bilderna där automatiskt tror jag

Av Noyart
Skrivet av BadNewsBrod:

Tjena!

Min fru skulle tanka ur sin samsung s9+ till min PC.
Hon högerklickar och tar ”klipp ut” på mappen ”Camera” från telefonen och sedan klistrar in på en av mina hårddiskar.
Problem:
Mappen kommer in men utan en enda bild i och på telefonen är även alla bilder borta.

Panik! Finns det någon lösning?

Någon annan som vet bättre får nog hjälpa dig.
Allt jag vet är att det finns program för återskapa filer som man tagit bort eller blivit förlorade. Se bara till just nu att inte skicka filer mellan datorn och telefonen så du inte skriver över sektionerna på telefonminnet och mappen med bilderna. Då blir bilderna korrupta.

Detta är en av mina mardrömmar och varför jag aldrig använder klipp ut nör jag flyttar viktiga dokument. Gick inte att uppdatera mappen där bilderna ska ligga? Högerklicka uppdatera, tänkte att de bara inte kommit upp/ Windows Explorer inte har refreshat

Låg dcim (?) Mappen i camera mappen? Bilderna helt borta från telefonen? Ingen extern SD kort i telefonen?

Av Noyart
Skrivet av CubaCola:

Det blir ju svårt om man skrivit kobtrakt med tex sony om att släppa spelet på ps5 och att man då inte får sälja spelet billigare på andra plattformar eller du får inte ha spelet på xbox gamepass etc.
Kan finnas mängder med klausuler som vi inte får se.

Sedan en sak som jag tänkt på är det här med steams 30% som verkligen är ocker.
Säljer du 500k ex av spelet på steam för 500kr/st ska alltså Steam ha 75miljoner för mer eller mindre hosta filen på sin server.
Visst de gör andra saker också men säg 10kr per såld enhet går till steam hade varit mer rimligt.
Nu får alltså steam 150kr av de där 500kr som du betalar.

Du får ha filerna på deras servrar så användarna kan dra ner dom när som helst, flera år framåt. Du når ut till användarna lättare med ny information/news om dina nya produkter och tillägg, du får användardata från spelarna(för kunna marknadföra bättre och sälja mera, du får tillgång till ett stort community som byggts upp under flera år, forum, workshop, reviews, live stream. Säkert mer som jag missat eller som jag inte vet av då det är något som finns i bakgrunden för utvecklaren/utgivaren. Tycker 150kr låter lagom för vad som steam erbjuder. 10kr per såld enhet och sen ska supporta spelet i flera år framför låter väldigt lite, Steam står för en sådan enorm mängd data och verktyg. Det är väl ändå en engångs summa per såld enhet som jag förstår det, som ska betala Steams flera åriga support.

Av Noyart
Skrivet av trickeh2k:

Känns väl spontant mer som att problemet ligger i att du spelar med kids. Du får försöka leta upp spelare att spela tillsammans med istället, så slipper man allt sånt!

Seriöst vad äre jag läser. Ska hon behöva ändra sig när det är "kidsen" som beter sig dåligt? Personen ska inte behöva skaffa en grupp för att kunna njuta av sina spel... Snacka om att "skylla" på offret

Av Noyart
Skrivet av HoboCop:

Det ger också mer incentiv att släppa färdiga spel i behov av minimalt med uppdateringar, såvida man inte släpper monstruöst stora spel som CoD Warzone med GB stora patchar & uppdateringar stup i kvarten

Eller lämnar dom trasiga.
Vet inte riktigt hur det ska fungera med games as a service heller. Flesta spel måste uppdateras ofta med ny content. Flesta multiplayer spelen på min steam lista uppdateras varje vecka som gott som. Haha mardrömmen med Early access spel om det hade varit som förr 😂

Av Noyart

Så Humble bundle vill att steams sociala plattform ska splittras från steam butiken? Eller att spel ska kunna använda steams sociala plattform utan att släppa spelet på Steam? 🤔

Skrivet av HoboCop:

Egentligen inte. Fanns en tid när man kunna ladda ner direkt ifrån utvecklarens sida. Men vill man prompt hålla på med DRM och portaler / Launchers så blir det betydligt mer merarbete. Eller missuppfattar jag vad du menar med svårt?

Haha man fick också då dra ner updates separat. I så fall måste utvecklarna släppa egna launchers and kunna hantera data mängden för sina användare. Kommer kosta och som du nämner massa extra arbete

Av Noyart
Skrivet av rytterstedt:

Jag hade tänkt mig något liknande. Har en samlarutgåva av första säsongen av Game of Thrones med ett likadant drakägg som hon är förtjust i. Kan ta bilder och mått senare, men skulle säga att det är max 10-15 cm högt. Ryms att hålla i handen.

Har inte tid att modellera, men kanske finns på att hitta som stl fil och sen skulle jag kunna vara göra en låda runt den o göra en form

Av Noyart
Skrivet av rytterstedt:

Tackar, ska kolla runt där.

Jag har ett drakägg redan. Fick det med en samlarutgåva av Game of Thrones, så hade jag velat hålla på med silikon och göra en sådan form så hade jag kunnat göra det. Dock är det inget jag har möjlighet att göra nu, så en printad form är det som blir lättast för mig i dagsläget.

Vad är det för drakägg du tänkt dig och hur stor?
Kanske kan hjälpa

Av Noyart
Skrivet av thadriem:

Grejen är ju att Battlefield 2, 3 och 4 (och div andra i samma era) var fruktansvärt bra, lagom mix av "arkadigt" och realism.

Sen kom 1 och V som känns inspirerade av COD och nya Battlefront och extra "konsolanpassade"... De sabbade mycket av känslan av en halvrealistisk shooter där man bör spela smart, istället tjänar du på snabb respawn och aldrig släppa W.

DICE drivs uppenbarligen inte av att hålla sitt gamla "legacy" levande utan försöker tjäna så mycket pengar som möjligt, vilket jag respekterar. Men Battlefield-serien har subjektivt gått åt helt fel håll med sista två släppen. Sen om det är DICE eller EA man ska skylla på låter jag vara osagt. Sen är smaken som baken och jag sparar gärna pengarna och spelar mer Tarkov istället.

Om Battlefield 6 bara var en ren kopia av Battlefield 4 med andra kartor hade jag köpt det direkt och spelat hundratals timmar.

Håler med, spelade sjukt mycket Battlefield innan 5an och gillade spelen extermt. Men från det jag har sett så ser det så mycket mer kaos och arcade ut. Lite som med Cod också, 4an var extremt bra i multiplayer men med tiden mer o mer arcade. Fast såklart inte alla som känner så, men för mig så känns det inte riktigt samma grej. Det ska gå fort, matcherna korta och lootboxes, xp och annat ska köpas/tjänas in. ^^
Började spela en del tarkov denna vecka, efter en 1 års paus. Skönt med omväxling verkligen

Av Noyart
Skrivet av anon201296:

Hoppas verkligen de får till det denna gång. Jag har alltid gillat Battlefield och hoppas de kommer leverera nu och att vi får något modernt denna gång

Edit. Spelar Battlefield V nästan dagligen även fast jag tycker det är fruktansvärt dåligt. Men vad ska man annars spela idag? Warzone har väl varit ok men det har ju sina brister minst sagt

Hmm vad exakt äre som drar dig till Battlefield, något måste du ändå gilla med det, finns ju så mycket spel idag så man skulle aldrig behöva spela ett dåligt spel. Något spel some squad kanske? Eller insurgency sandstorm? Båda extremt bra men lite mer tatical än att run and gun Battlefield

Läser hela tiden BFV som Battlefield Vietnam, blir alltid en tankeomställare ^^

Av Noyart
Skrivet av Zaic:

Lön: 38 035kr
Ålder: 26
Utbildning: Högskoleingenjör
Område: Stockholm
Yrke: Systemutvecklare
Erfarenhet: Drygt 2 år
Semester: 33 dagar

Fick lönebeskedet ganska nyligen. Tidigare lönen låg på 33 000 från årskiftet 2018/2019. Skulle haft lönesamtal under våren 2020 men det blev inställt pga pandemin.

Vad gör en systemutvecklare exakt? Tycker det jag läst verkar intressant och jag har valt att studera upp mina betyg för att kunna söka till en systemutvecklings eller datavetenskaps utbildning 2022. Så trött på mitt jobb som är låg betalt, otroligt krävande och förväntas jobba en massa flex för 25k ,🤢 har bara en gymnsie utbildning och kommer nå 30 års ålder i år :/

Av Noyart
Skrivet av rytterstedt:

Jag letar efter en duktig privatperson eller företag som kan hjälpa mig med en 3D-utskrivning. Min brorsdotter gillar drakar så jag tänkte gjuta ett drakägg i gips åt henne. För det behöver jag en form för gipsgjutning och jag tror det blir smidigast att göra en sådan med 3D-utskrivning istället för på det konventionella sättet. Formen måste vara ihålig och gå att plocka isär i två delar. Plus om man kan få hjälp med att skapa modellen/filerna som behövs för jag har inget sådan program.

Kanske finns något här: https://www.thingiverse.com/search?q=Dragon+egg&type=things&s...

Tror dock blir lättare att printa, göra en silikon form and sen gjuta?

Av Noyart
Skrivet av Lussarn:

En intern ZIP drive, användes exakt 0 gånger

Minns att vi hade en hemma också, synd bara att ingen annan hade någon. Inte ens skolan så kunde inte direkt. Användes inte många gånger

Av Noyart
Skrivet av lektroo:

Nepotism bakom upphandlingen? Kanske ska börja gräva i vem som fick den och hur kopplingarna ser ut. Vem fan bygger ett system för 360k användare för 1 miljard? Varför kostar det alltid 100ggr mer när Stockholms Stad beställer något i jämförelse med ett privat företag?

Lättare när man använder skattebetalarnas pengar, kanske
Om det är privat har man en satt budget och gör en massa research på vad exakt man behöver, investerarna vill inte betala en krona mer i onödan. Tänker jag mig.

Av Noyart

Har ett gäng mobiler som jag gärna skänker och återvinns på något sätt, gäller även andra gamla elektronik mojänger hemma. Är bara lite rädd att någon ska återskapa filer och annat på mobilerna efter fabrikåterställning. Hela ens liv ligger på mobilen på ett eller annat sätt. Försöker själv köpa ny mobil enbart när min är för dålig/trasig. Synd att mobilerna inte uppdateras så länge om man inte kör med stock android.
Får se hur länge min nya Oneplus nord for uppdateringar.

Av Noyart
Skrivet av Yatagarasu:

När kan man förboka?

Vanliga skitmasker från exempelvis Biltema gör inte mycket för världen med sin dåliga passform och N95-masker är inte lätta att få tag på till humana priser heller. Dessutom verkar Razer erbjuda lite mervärde i denna produkt och ser på det bättre ut än att gå runt med industrimasker o deras otymplighet.

Har inte meds ganska bra pris på sina n95 masker. Man använder några gånger och kan kasta in dom i ugnen i 30-60min för återanvända igen.